طرفداری - شمشیربازی در ایران رشتهای در حال توسعه است اما مشکلات مالی و فقدان اسپانسر سبب میشود این رشته نتواند با سرعتی محسوس این روند را طی کند. پس از موفقیتهای شمشیربازی ایران از المپیک ریو به بعد، خون تازهای در رگهای این رشته دارای قدمت جاری شد اما مشکل اصلی شمشیربازان همچنان حرفهای نبودن این رشته است.
تیمهای حاضر در لیگ شمشیربازی مردان و زنان یا دستمزدی به شمشیربازان پرداخت نمیکنند و یا این هزینه در حد و اندازهای است که پاسخگوی نیازهای اولیه آنها نیست. یکی از بانوان شمشیرباز پیش از این با انتقاد از سطح دستمزدها در شمشیربازی اعلام کرده بود دستمزدی که ملی پوشان شمشیربازی نیز دریافت میکنند گاهی به اندازه تعویض تیغه شمشیری که باید با آن مسابقه دهند نیز نیست.
اکنون فضل الله باقرزاده، رییس فدراسیون شمشیربازی از برنامههای تازه برای توسعه شمشیربازی ایران خبر داده و گفته است که برای پیروزی شمشیربازان در لیگ پاداش مالی اعمال خواهد شد. با این وجود تا زمانی که اسپانسرها در این رشته سرمایه گذاری بیشتری نداشته باشند و رسانهها میلی به این رشته نشان ندهند شمشیربازی دچار مشکلات کنونی باقی میماند.
موضوع دیگر در مورد شمشیربازی، وضعیت نیمکت تیم ملی است. تیم ملی شمشیربازی از وجود یک مربی بومی به نام پیمان فخری بهره مند است. مربیای که رئیس فدراسیون میگوید دستمزد یک مربی خارجی در سطح او برای تیم ملی ۱۰ هزار دلار است اما فخری با دستمزدی حدود ۵ میلیون تومان و به عبارت دیگر ۵۰۰ دلاری به کار برای فدراسیون مشغول شده است.
ایران در المپیک ۲۰۲۰ توکیو در شمشیربازی تیمی حضور خواهد داشت زیرا در حال حاضر تیم پنجم دنیا به شمار میرود و جالب این که پس از کره جنوبی تیم دوم آسیا است. سطح فنی شمشیربازان ایرانی حضور تیم ملی در المپیک را تضمین میکند. حضوری که در گذشته نه چندان دور برای ایران رؤیا بود.