طرفداری- جدال لفظی برانکو و کی روش رفته رفته به یک اپیدمی در فوتبال ایران تبدیل میشود. در شرایطی که تیم ملی فوتبال در دومین میدان حساس خود در سال جاری قرار دارد آتش جنگ مربیان کروات و پرتغالی بار دیگر برافروخته شده و مشخص نیست که چه زمانی خاموش شود!
جنگ رسانهای میان کارلوس کی روش، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران و برانکو ایوانکوویچ، سرمربی پرسپولیس همچنان ادامه دارد و جدیدترین ترکش این جنگ مربوط به مصاحبه اخیر برانکو ایوانکوویچ و مصاحبهها و واکنشهای متعدد کی روش پس از دیدار ایران و یمن است.
اما به نظر نمیرسد اینبار کی روش و برانکو آغازگر جنگ باشند. با مرور اتفاقات مربوط به حواشی روز بازی ایران و یمن در جام ملتهای آسیا میتوان به سر نخ ماجرا رسید.
ماجرا از اینجا شروع میشود که در آستانه دیدار ایران و یمن خبرنگاری از برانکو درباره تیم ملی عراق و بازیاش با ایران سوال کرد و برانکو در پاسخ گفت:
کاتانیچ سرمربی عراق رفیق من است. زمانی که در اسلوونی سرمربی شد بازیکن بسیار خوبی بود. او خودش را به عنوان مربی خوب نشان داده است. او منطقه ما را به خوبی می شناسد. ۴ سال پیش سرمربی امارات بود. عراق به صورت سنتی تیم خوبی دارد. به جز بشار رسن و دو بازیکن دیگری که در ایران هستند، شناخت زیادی از عراق ندارم. طبیعی است باید مقابل هر تیمی بازی کرد. واضحتر بگویم دلیلی نمی بینم عراق بتواند ایران را شکست بدهد.
در ادامه اما برانکو خواسته یا ناخواسته صحبت از حضور یا عدم حضور تیم ملی ایران در فینال میکند که اصلاً به موضوع سوال مرتبط نیست
اینقدر می دانم ایران تیم خوبی دارد و همانطور که قبلا گفتم ایران می تواند به فینال برسد. ما با یک ملی پوش به فینال آسیا رسیدیم و دلیلی نمی بینم ایران آنقدر بلندپروازی نداشته باشد که به فینال جام ملت های آسیا برسد.
برانکو نمیداند لحظه به لحظه مصاحبه او توسط تیم رسانهای تیم ملی در حال رصد شدن است اما این قضیه تا کنفرانس خبری پس از دیدار ایران و یمن مسکوت میماند. آتش این کشمکش توسط یک خبرنگار روشن می شود. خبرنگار مربوطه جمله «واضحتر بگویم دلیلی نمی بینم عراق بتواند ایران را شکست بدهد» را این طور به کی روش میگوید که سرمربی تیم پرسپولیس گفته است که ایران حتما عراق را خواهد برد. شیطنت این خبرنگار موجب میشود تا سرمربی ایران به طور واضح به مصاحبه برانکو اشاره کند و آتش جنگ جدید روشن میشود:
الان باید مسائل را به مسائل خانگی تغییر بدهیم. قبل از اینکه حرفی در این مورد بزنم باید دوباره به بازیکنانم تبریک بگویم و از سرمربی یمن هم تشکر میکنم. از هواداران ایران و یمن ممنون هستم. در مورد این آقا باید بگویم همه او را می شناسیم! او فردی است که همیشه می گفت فوتبال ایران سیرک است!
دقیقا در لحظاتی که 65میلیون ایرانی برای تیمشان دعا می کنند فردی هوشمند و خارق العاده مربی عراق را تحسین می کند. کسی که در خدمت فوتبال ایران است از سرمربی حریف هوشمندانه تعریف می کند و با تمام تخصص و حمایتی که از تیمش دریافت کرد باز هم نتوانست قهرمان لیگ قهرمانان آسیا شود. حمایتی که باعث شد تیم های دیگر ضرر کنند اما او شهره است که از بازیکنان اوکراینی حمایت کند! بهتر است در این شرایط این مرد باهوش را تنها بگذاریم.
برانکو یک کنایه زد و کی روش چندین کنایه را به او حواله داد. او حتی به مدعیان حمایت وزارت ورزش از پرسپولیس اضافه میشود و چگونگی حضور اوکراینیهای هزینهزا اما بیثمر را در پرسپولیس مشکوک قلمداد میکند. سرمربی پرتغالی تیم ملی حتی پس از کنفرانس به سرعت در اینستاگرام خود نیز با انتقاد از برانکو پیروزی تیم ملی را تبریک میگوید تا به زعم خود برانکو را کاملاً مقابل منافع تیم ملی قرار دهد.
پس از بازی علی پروین (برخلاف بسیاری از پیشکسوتان پرسپولیس) بنزین بر آتش نریخته و به جای مصاحبه انتقادی از کی روش خواستار صلح موقت تا پایان جام ملتهاست. از پروین غیر از این هم نمیتوان انتظار داشت چون نام او به نام تیم ملی هم گره خورده است. اسطوره پرسپولیس و تیم ملی در جواب این سؤال که چرا قدمهایش برای آشتی این دو سرمربی به بن بست رسیده پاسخ داد:
خیلی شفاف میگویم که من بارها از آقایان سلطانیفر، صالحی امیری و تاج خواستم تا به اختلافات برانکو و کیروش ورود کنند تا این مشکلات حل شود، اما اینطور نشد و از دست من هم بیشتر از این بر نمیآید، هر بار که خواستم اختلاف این دو نفر را حل کنم به دیوار خوردم و کار از پیش نرفت. من به خاطر ایران دوست دارم این اختلافات تمام شود چرا که خودم سالها روی نیمکت تیم ملی نشستهام و میدانم که این تیم چه اهمیتی دارد، مطمئنا علاوه بر کیروش، سعی خواهم کرد با برانکو هم صحبت کنم تا این اختلافات تمام شود. به نظر من برانکو هم نباید در این شرایط نشست خبری برگزار میکرد و الان زمان جواب دادن برانکو و کیروش علیه یکدیگر نیست.
پروین به درخواست از مسئولان رده بالای ورزشی اشاره میکند و در ادامه از لفظ «دیوار» کمک میگیرد. اما دیوار چه کسانی هستند؟ کافیست مصاحبههای دو نفر از سه نفر مورد اشاره پروین را بخوانیم. مسعود سلطانی فر همواره زبانش به تعریف و تمجید از امکاناتی چرخیده که در اختیار تیم ملی گذاشته و همواره در نقطه عکس کی روش سخن به زبان میآورد. مهدی تاج هم همیشه با کی روش مماشات کرده و کار بدان جا رسیده است که همه به جای او، کی روش را رئیس فدراسیون میخوانند. صالحی امیری هم در این بین منگنه شده است و دیوار به وجود آمده که پروین از آن سخن به میان آورده بسیار ضخیم تر از آن است که حتی فرصتی را برای صحبت و نه آشتی به برانکو و کی روش بدهد.
البته پروین گفته که میخواهد خودش شخصاً پا پیش بگذارد و خصوصی با کی روش ملاقات کند اما با احترام به این پیشکسوت بزرگ باید گفت این جنگ با داش مشتی گری و روبوسی و امثالهم حتی به طور موقت حل نخواهد شد.
جدیدترین جنگ برانکو و کی روش توسط خبرنگاران معلوم الحال رقم خورده است که فقط به فکر داغ کردن تیتر و افزایش آمار بازدید مطالب خود هستند. اما خانه از پایبست ویران است. این آتش زیر خاکستر باید خیلی وقت پیش به دست فدراسیون و وزارت ورزش خاموش میشد. اما پر واضح است که وزارت ورزش و رئیس فدراسیون نه عزمی برای این کار دارند و نه عرضهای برای سامان دادن اوضاع و در این بین فقط باید بازی فک و دندان آنها را شاهد باشیم. بسیار بعید است که جدال برانکو و کی روش حالا حالاها تمامی داشته باشد و حتی بعد از تحویل دادن سکان هدایت ایران نیز میتوان جدالهای بیشتر را متصور بود.