طرفداری - یکی دیگر از پست هایی که کارلوس کی روش دست بازتری برای چینش نفرات آن داشته و می تواند از بازیکنانِ باکیفیت بالایی در آن استفاده نماید، پست وینگر و به خصوص وینگر چپ یا در اصطلاح فوتبالی ها، بال چپ است.
شاید بتوان پس از خط دفاعی قدرتمند ایران که در بخش های قبل، هر پست آن را مورد تحلیل قرار دادیم، پست وینگر و مخصوصا بال چپ را از نقاط قوت مهم تیم ملی، پس از آن دانست. در بال چپِ ایران ترافیکی از بازیکنان مستعد و باآمادگی بالا که می توانند در آن جا به کار گمارده شوند، هم چون مهدی طارمی، وحید امیری، مهدی ترابی و حتی سامان قدوس چند پسته وجود دارند که توانایی بازی در سمت چپ را دارا هستند. درمورد ویژگی های قدوس در قسمت های بعد و معرفی بازیکنان پلی میکر و پست 10 بیشتر بحث خواهیم کرد و در این تحلیل، بیشتر می خواهیم با ویژگی های سه بازیکن اصلی بال چپ ایران، بیشتر آشنا شویم. محتمل ترین گزینه برای پست وینگر چپ که در بیشتر بازی های تیم ملی، هم چون دوستانه، رسمی و تورنمنت های بزرگ از طرف کی روش از ابتدا به بازی گرفته شده، مهدی طارمی است. شماره 17 تیم ملی، هرچند در موقعیت های گل هنوز هم با بی دقتی های خاص خودش، حرص هواداران فوتبال را در می آورد ولی در بازی با ونزوئلا که سخترین محک جدی ملی پوشان تا بدین جا بوده، یکی از ستاره های زمین بوده است.
طارمی در بازی با ونزوئلا در خلق موقعیت، بردن نبردهای تن به تن، توپ گیری از بازیکنان حریف و دقت پاس، بهترین بازیکن ایران بود. طارمی از سال 2015 که توسط کی روش به تیم ملی دعوت شده، تا به حال پای ثابت بیشتر بازی های تیم ایران بوده و توانسته در 34 بازی ملی خود، 12 گل نیز به ثمر برساند. مهدی طارمی از قدرت شوت زنی مناسبی برخوردار بوده و می تواند حتی در نبود بازیکنان بازیساز، برای خود موقعیت و فرصت گلزنی ایجاد کند. به نظر می رسد انتخاب اصلی کی روش در بال چپ ایران، این مهاجم بوشهری باشد و اگر علیرضا جهانبخش و علی قلی زاده نتوانند تیم ایران را در بازی های جام ملت ها و یا درمراحل گروهی آن همراهی کنند، کی روش می تواند از او در سمت راست هجومی ایران نیز بهره برده و در سمت چپ هم از بین ترابی و وحید امیری، یکی را بازی دهد. آن چه که مشخص است در پلن تاکتیکی سرمربی پرتغالی تیم کشورمان، طارمی یکی از مهره های تاثیرگذار او به شمار رفته و اگر مهدی در آمادگی بالایی در این مسابقات به سر ببرد و قدری هم فرصت طلب تر باشد، با درخشش او تیم ایران، امید زیادی برای موفقیت در این رقابت ها خواهد داشت.
بازیکن دیگری که سبک بازی او نیز بسیار مورد علاقه کارلوس کی روش است، وحید امیری بازیکن بااخلاق سابق باشگاه پرسپولیس و حال حاضر ترابزون اسپور ترکیه است. وحید از جمله بازیکنان باتجربه تیم ملی به حساب می آید که سابقه حضور در رقابت های پیشین جام ملت ها را نیز داشته و تجربه بالای او می تواند بسیار به کار ملی پوشان ایران در این مسابقات بیاید. امیری 30 ساله تاکنون 41 بازی ملی برای ایران انجام داده و یک گل ملی نیز در کارنامه خود می بیند. گلی که او در سال 2015 و در بازی دوستانه ای که به برتری 0-2 ایران برابر شیلی انجامید، به ثمر رساند. وحید امیری بازیکن سرعتی و پابه توپی بوده که می تواند با تکنیک خوب و سانترهای مناسبی که از آن سود می برد، بازیکن ایده آلی در سمت چپ ایران باشد. البته همان طور که اشاره شد، انتخاب اول کی روش در این سمت، طارمی بوده ولی در صورت مصدومیت و ناآماده بودن جهانبخش و قلی زاده، کی روش می تواند با تغییر نفرات هم او و هم طارمی را از ابتدا به بازی بفرستد. هرچند امیری درکنار خود، ترابی آماده را نیز می بیند که می تواند رقیبی جدی برای او در بازی در سمت چپ هجومی ایران باشد. البته وحید امیری در تیم جدیدش در سوپرلیگ ترکیه کمتر به بازی گرفته می شود و بیشتر به عنوان یار تعویضی در این بازی ها حضور می یابد. هرچند در آخرین بازی با پیراهن ترابزون هم او و هم مجید حسینی از ابتدا در ترکیب این تیم قرار گرفتند.
سومین بازیکنی که کارلوس کی روش می تواند از وجود او در بال چپ ایران بهره ببرد، مهدی ترابی است. ترابی در نیم فصل نخست لیگ برتر ایران، تاثیرگذارترین بازیکن نارنجی پوشان سایپا و علی دایی بود. به خصوص در بازی حذفی این تیم مقابل استقلال تهران، که وی به زیبایی گل اول این تیم را مقابل آبی پوشان به ثمر رساند و زمینه ساز حذف استقلال از رقابت های جام حذفی شد. ترابی هم چون بازی های باشگاهی خود در ترکیب سایپا، در بازی های دوستانه تیم ملی نیز خوش درخشیده و در دیدارهای تیم ایران مقابل ازبکستان و ترینیداد، کیفیت بالای خود را به تیم ملی تحمیل کرد. ترابی البته شانس به نسبت بالایی برای حضور در ترکیب ثابت و اولیه تیم ملی را ندارد، اما می تواند به عنوان گزینه اصلی کی روش برای تعویض و باز کردن بازی های گره خورده باشد. ترابی در 22 بازی ملی خود توانسته 6 گل ملی به ثمر برساند؛ بازی هایی که او البته همان طور که اشاره شد، بیشتر به عنوان یار تعویضی به میدان آمده است. به مانند بازی دوستانه با تیم ملی ژاپن که پس از مصدومیت وریا غفوری در دقیقه 21 به میدان آمد و در دقیقه 45 از مدافع ژاپنی پنالتی گرفت و پس از آن که اشکان دژاگه نتوانست پنالتی را گل کند، در ریباند با یک بغل پا دروازه ژاپن را گشود. ترابی می تواند برگِ برنده کی روش در مسابقات جام ملت ها و بازی مقابل تیم های بزرگ این جام باشد. بازیکنی که اعتماد به نفس بالایی داشته و از حالا می توان به توانایی های او در تیم ملی و مسابقات اماراتِ 2019 امید بست.
فاز هجومی تیم ملی در سمت چپ را می توان از نقاط قوت ایران در جام ملت های آسیا دانست. برخلاف بال راست، که دو ستاره اصلی تیم ملی یعنی جهانبخش و قلی زاده مصدوم بوده و از شرایط آرمانی بازی در این پست به دور هستند. اگر جهانبخش به بازی های گروهی تیم ملی نرسد، احتمالا باید شاهد حضور طارمی و یا حتی وریا غفوری در این پست بوده و در سمت چپ نیز کی روش می تواند انتخابی بین ترابی و امیری داشته باشد. درخشش سه بازیکن یاد شده در این تحلیل، می تواند به تیم ملی در رسیدن به مراحل پایانی و قهرمانی چهارم ایران در جام ملت ها، کمک شایانی نماید.