در این یادداشت یه معرفی ده تا از کنسول های بازی خواهیم پرداخت، کنسول هایی از نسل های مختلف که هر کدام دنیایی وسیع از بازی های گوناگون را شامل می شوند و گیمر ها با هر یک از آن ها خاطرات بسیاری دارند، رقابت بین کنسول ها و کامپیوترهای شخصی در گذشته مانند امروز نبود و کامپیوتر ها صرفا وسیله ای اداری بودند نه ابزار بازی خانگی، هرچند توسعه بازی برای PC چالشی جدی برای کنسول ها و سازندگانش بود اما کنسول های بازی همچنان از گجت های محبوب بازار هستند. گجت هایی که خودشان بازار دستگاه های آرکید موجود در شهربازی ها و فروشگاه ها را راکد کردند و به گیمر اجازه دادند با آزادی و راحتی بیشتری بازی کند
10-NINTENDO GAMEBOY ADVANCE
میزان فروش:حدودا 81.5 میلیون دستگاه
گیم بوی اَدوَنس که گاهی به اختصار GBA خوانده میشود یک کنسول بازی دستی 32 بیتی است که توسط شرکت نینتندو طراحی و تولید شدهاست و جانشین گیم بوی کالر شد، این کنسول در مارس 2001 در ژاپن، در ژوئن همان سال در اروپا و آمریکا و استرالیا و سه سال بعد در سال 2004 در چین عرضه شد. این کنسول ابتدا قرار بود در سال 1997 و با نام آتلانتیس عرضه شود اما عرضه آن 4 سال به تعویق افتاد. بازی های فوق العاده ای مثل ماریو کار، افسانه زلدا، پوکمون و ....که می توان گفت این کنسول تمام سلیقه ها را پوشش می داد که دلیل اصلی فروش خوب و بالای این کنسول است.
9-SONY PLAYSTATION PORTABLE(PSP)
میزان فروش:حدودا 82 میلیون دستگاه
یک کنسول بازی دستی که توسط سونی کامپیوتر انترتینمنت ساخته و عرضه شده است. پدیده ای شوکه کننده که همه گیمر ها لازم آن را تجربه می کردند. یکی از بهترین کنسول های قابل حمل با بازی های فوق العاده مثل جی تی ای، متال گیر و گرن توریسمو.....که به خط معیار طرفداران پلی استیشن تبدیل شدند. خبر ساخت این کنسول بازی دستی در نمایشگاه رسانه و تجارت E3 سال 2003 آشکار شد، و سپس در تاریخ 11 مه 2014، در طی کنفرانس مطبوعاتی سونی پیش از E3 سال 2004 رونمایی شد. از ویژگیهای پلیاستیشن همراه میتوان به دارا بودن یک صفحهٔ نمایش بزرگ و گرافیک بالا، سهولت و آسانی در حمل کردن به دلیل وزن بسیار پایین و سبک این کنسول، بسیار مقاوم و طول عمر بسیار زیاد برخورداری از یک ورودی مخصوص و مجزا برای قرار دادن کارت حافظه و......این کنسول نسخه های مختلفی مثل PSP GO و PSP SLIM و ....داشت.
8-SONY PLAYSTATION 3
میزان فروش:حدودا 84 میلیون دستگاه
این کنسول در سال 2006 و با تاخیر نسبت به رقیبش XBIX 360 عرضه شد و همزمان شد با عرضه عناوینی همچون جی تی ای 4. پلی استیشن 3 اولین کنسولی بود که از دیسک های بلوری حمایت می کرد، دیسک هایی قوی که حتی ارتش آمریکا در ساخت ابر کامپیوترهای خود از آن بهره برد. این کنسول سخت افزاری عالی داشت و ثبات تصویری بیشتری را نسبت به رقیب ساخت مایکروسافتش عرضه می کرد. این کنسول از هفتمین نسل کنسولهای بازی ویدئویی است. این کنسول با داشتن مجموعه بازیهای انحصاری بزرگی همانند خدای جنگ، کیلزون و آنچارتد توانست جایگاه محکمی را برای خود فراهم کند. پلیاستیشن 3 با داشتن امکانات چندرسانهای مختلف نظیر گالری تصاویر، ویرایشگر ویدئو، پخش کننده آهنگ در فرمتهای مختلف توانست طیف وسیعی از کاربران با نیازهای مختلف را به سمت خود جلب کند.
7-MICROSOFT XBOX 360
میزان فروش:حدودا 84 میلیون دستگاه
این کنسول با اختلاف بسیار کمی نسبت به رقیبش پلی استیشن 3 از آن پر فروش تر شد، این دومین تلاش مایکروسافت در ساخت و عرضه کنسول های بازی پس از نسخه اول XBOX بود. این کنسول به لحاظ کمیّت عناوین انحصاری زیادی نداشت اما عناوین با کیفیتی مثل هیلو و گیرز آف وار برایش عرضه شد. این کنسول بر خلاف PS3 از دیسک های بلوری بهره نمی برد اما این موضوع تاثیری روی فروش آ« نگذاشت. شما با این کنسول می توانستید وبگردی کنید و از نرم افزارهای مختلف استفاده کنید. یکی از دلایل فروش بالای آن کابوسی به نام سه چراغه شدن دستگاه بود که معمولا پس از دوسال بازی اتفاق می افتاد و گیمر مجبور می شد دستگاهی دیگر تهیه کند. عدد 360 با توجه به لگوی رسمی کنسول میتواند واحد درجه داشته باشد که میخواهد مفهوم دربرگیرنده را برای کاربر خود القا کند. به این معنا که کاربر خود را در مرکز دنیای ساختگی توسط این کنسول حس خواهد کرد. این کنسول ابتدا قرار بود با نام زنون به بازار عرضه شود.
6-SONY PLAYSTATION 4
میزان فروش:حدودا 86 میلیون دستگاه
سرعت فروش این دستگاه حتی از حد تصور و انتظار سازندگان آن هم بیشتر بود، سونی که در نسل قبل نتوانست رقیب سرسختی همچون ایکس باکس 360 از مایکروسافت را از میدان به در کند و در مقابل وی سر تعظیم فرود آورد در نسل هشتم کاری کرد که مجموع فروش دو کنسول مایکروسافت و نینتندو در این نسل به اندازه PS4 نشد و خیلی سریع و با سرعت بازار را قبضه کرد. برای پلی استیشن 4 لوازم جانبی متنوع و گوناگونی عرضه شد و بازی های انحصاری زیادی ساخته شد که گل سرسبد آن ها نسخه جدید خدای جنگ است. صفحه نمایش تعبیه شده بر روی کنترلر از ویژگی های اصلی این دستکاه است که البته شاید چندان کاربردی به نظر نرسد. PS4 از قوی ترین سخت افزار ممکن بهره می برد که تا سالیان آینده هم نیاز بازی سازان را تامین خواهد کرد. امکانات آنلاین بسیاری برای این کنسول لحاظ شده است همانند دسترسی به شبکه های اجتماعی همانند یوتیوب و توئیتر. هرچند قیمت بالای آن در وضعیت بازار فعلی آن را برای اکثر جوانان به رویا تبدیل کرده است.
5-NINTENDO Wii
میزان فروش:حدودا 102 میلیون دستگاه
بعد از فروش نا امید گننده گیم کیوب علیرغم همه تلاش ها و تبلیغات، نینتندو به یک کنسول انقلابی نیاز داشت. نینتندو دست به ریسک زد و مخاطبینی خاص را هدف قرار داد و دست به ساخت کنسولی خانوادگی برپایه موشن و کنترلر های حرکتی زد. هرچند نینتندو بازار فروشش را محدود کرد اما از نظر میزان فروش به شکل فوق العاده ای عمل کرد، تمام عناوین و بازی های کلاسیک نینتندو در این کنسول حضور دارند و شاهد بازگشت پر قدرت سوپر ماریو در آن هستیم. بازی های ساده اما حذاب که باعث می شد حتی مامان بزرگ ها هم از این کنسول لذت ببرند. و توجه همه را به خود جلب کرد. این کنسول در مقطعی در انگلیس از پر فروش ترین اقلام در بین تمام محصولات بود.
4-SONY PLAYSTATION 1
میزان فروش:حدودا 103 میلیون دستگاه
این کنسول خاص از نظر فروش و قالب کلی یک موفقیت چشمگیر برای سونی در اولین تجربه کنسول سازی اش بود، این پدیده سفید رنگ در زمان خودش همه را جدب خودش کرد و سطح کیفی بازی ها را افزایش داد. بازی هایی مثل متال گیر، کراش بندیکوت، تامب رایدر، تیکن مخاطبین را محو خود کرد، حتی اولین نسخه جی تی ای روی این پلتفرم عرضه شد. کنسولی که یکی از زیباترین لودینگ اسکرین های ساخته شده در بین ابزار ها را دارد که با روشن کردن دستگاه از همان ابتدا گیمر را به خود جذب می کند. این کنسول در دسامبر 1994 منتشر شد، در ابتدا قرار بود این کنسول محصول مشترک سونی و نینتندو باشد اما آب این دو شرکت ژاپنی در یک جوب نرفت و PLAY STATION (بصورت جدا) هیچوقت به بازار عرضه نشد. این اولین کنسولی بود که از دیسک به جای کارتریج حمایت می کرد که خود انقلابی در صنعت گیم بود.
3-NINTENDO GAMEBOY COLOR
میزان فروش:حدودا 119 میلیون دستگاه
در دنیای گیم هیچ چیز از نینتندو بعید نیست و واقعا باید به نینتندو ایمان داشت، نینتندو گیم بوی و گیم بوی کالر را یکی کرد و در قالب یک کنسول مستقل عرضه کرد، این کنسول توانست محبوبیتش را از 1989 تا سال 2003 که گیم بوی ادونس عرضه شد ثابت نگه دارد. بازی هایی مثل تتریس در آن زمان برای این کنسول عرضه شد که هنوز هم جذاب است. بعد ها سری پوکمون برای این کنسول عرضه شد. این کنسول برای اولین بار قالیت مولتی پلیر کابلی را به گیمر ارائه می داد که در زما خود پدیده ای بی نظیر بود. گیم بوی بطور خلاصه کنسولی فوق العاده بود. پردازنده این کنسول 8 بیتی بود و بازی ها بصورت رام کارتریج برای آن عرضه می شد.
2-NINTENDO DS
میزان فروش:حدودا 154 میلیون دستگاه
این کنسول حیرت انگیز قابل حمل از خانواده نینتندو نه تنها توانست گیم بوی را پشت سر بگذارد، بلکه با طراحی منحصر به فرد خود و استفاده از دو صفحه نمایشگر دسته جدیدی از بازی ها را به مخاطب ارائه کرد. نینتندو که به خاطر فروش پایین گیم کیوب به مشکلات زیادی بر خورده بود هرچه در توان داشت برای دی اس گذاشت. هیروشی یامااوچی رئیس وقت نینتندو عنوان کرده بود که اگر دی اس فروش خوبی داشته باشد ما تا بهشت موفق می شویم و در صورت شکست به اعماق جهنم افول می کنیم که الان می توانیم بگوییم جایگاه نینتندو بهشت است. نکته حالب درباره این کنسول این است که در ابتدا به دل خیلی ها ننشست. اما نینتندو نشان داد که یک شرکت کاملا قابل اعتماد است و خلاقیت هایش می تواند بازی هایی ارئه کند که مورد پسند عموم مردم قرار گیرد و موجبات حیرت آن ها را فراهم کند.
1-SONY PLAYSTATION 2
میزان فروش:حدودا 156 میلیون دستگاه
این کنسول از 2000 تا 2013 پرچم دار دنیای گیمینگ بود و به قدری موفق بود که جذب بازارش علیرغم عرضه دو نسل بعد از کنسول ها همچنان ادامه داشت، این کنسول چیزهایی که از نسخه اول پلی استیشن به ارث برده بود را ارتقا داد و آن را به سطحی جدید رساند. عناوین و بازی هایی سه بعدی که استاندارد های گرافیکی را متحول کردند که تا پیش از آن غیر قابل تصور بود، عنوان هایی مثل جی تی ای 3، گرن توریسمو و خدای جنگ که هرکدام در نوع خود شاهکاری بودند برای این کنسول عرضه شد. با عرضه شدن این کنسول دنیای بازی تحت الشعاع قرار گرفت و اصلا عجیب نیست که لقب پر فروش ترین کنسول تاریخ و سلطان کنسول ها از آن PS2 باشد. این کنسول خاطره انگیز با توجع به میزان نفوذ و محبوبیتش بی شک برازنده لقب پادشاه کنسول های گیمینگ است. این کنسول برای اولین بار از دی وی دی حمایت می کرد و قابلیت پخش نمایش خانگی هم داشت.