تماشاچی
شفر استاد تخریب بازیکن | از برزای و بیت سعید تا قربانی و گرو
نویسنده: حسام ملک زاده در ۱۳۹۷-۰۸-۱۱ @ ۹:۴۴ بعد از ظهر در اخبار فوتبال ایران,اخبار لیگ برتر ایران,تحلیل روز,مطالب ویژه | بدون نظر
هواداران استقلال این روزها خشمگین تر از همیشه اتفاقات اطراف تیمشان را رصد می کنند و آستانه صبر آنها در مورد کادر فنی و برخی بازیکنان ضعیف این تیم به انتهای خود رسیده و چند دستگی خاصی در مورد حمایت از تیم فعلی بین هواداران استقلال به وجود آمده است؛ اما به نظر می رسد جدای از اتفاقات ابتدای فصل که برای استقلال رخ داد، تصمیمات اشتباه شفر در تخریب بازیکنان این تیم یکی از بزرگترین دلایل افت فعلی استقلال است.
علت افت فنی استقلال در فصل ۹۷/۹۸ [1]
شفر استاد تخریب بازیکن | از برزای و بیت سعید تا قربانی و گرو
وینفرد شفر مربی خوبی است اما به شرطی که دستیار خوبی در کادر فنی اش حضور داشته باشد و در غیر اینصورت، سطح کیفی او به یک مربی معمولی تنزل پیدا خواهد کرد چرا که با توجه به سن و سالش، فرصتی برای انالیز دقیق رقبا، آنالیز شرایط بازیکنان تیم خود ندارد و اصولاً او در استقلال مدل ۹۷ تنهاتر از همیشه کارها را جلو می برد و همین تنهایی نیز باعث شده تا او برخی اشتباهات فصل گذشته خود را بار دیگر تکرار کند که این موضوع به ضرر استقلال تمام شده و می شود.
نابودی علی قربانی، بیت سعید، برزای و شهباززاده به دست شفر
حتما به خاطر دارید که هواداران استقلال از سبک بازی علی قربانی مهاجم سابق این تیم ناراضی بودند و موقعیتهای زیادی که توسط او از دست می رفت، موجب خشم هواداران این تیم شده بود؛ قربانی در استقلال فصل گذشته تاثیرگذاری زیادی نداشت و علی رغم گلزنی های گاه و بیگاهش اما به سبب استفاده نادرست کادر فنی از او که به دلیل عدم شناخت از توانایی هایش بود، به در خروجی باشگاه هدایت شد و در ابتدای این فصل او که تا آخرین دقایق منتظر حضور مجدد در جمع آبی پوشان مانده بود به تیم اسپارتاک تیراناوای اسلواکی پیوست و درخشش خیره کننده او در این تیم، آه و افسوس هواداران استقلال بابت رفتنش از تیم را در پی داشت اما آیا علی قربانی به بازیکن دیگری تبدیل شده بوئ؟ جواب این سوال قطعاً منفی است چرا که وینفرد شفر اصولاً تلاشی برای شناخت توانایی های واقعی بازیکنانش نمی کند و از او در پستهای غیرتخصصی استفاده می کرد؛ قربانی اولین قربانی شفر در استقلال نبود بلکه او با بازی گرفتن از بهنام برزای، حسن بیت سعید، سجاد شهباززاده به نوعی فوتبال آنها را خراب کرد و نکته جالب اینکه بازیکنی مثل بیت سعید توانست در تیمی دیگر توانایی های خود را در پست تخصصی اش که درون محوطه جریمه است نشان دهد و یا سجاد شهباززاده توانست دوباره در سپاهان به دوران اوج خود بازگردد.
بویان هافبک دفاعی بود نه هافبک طراح
او فصل گذشته بازیکنی به نام بویان را به عنوان هافبک طراح جذب کرد ولی او عملاً یک هافبک دفاعی بود و اصرار بی مورد شفر برای استفاده از بویان در پست هافبک طراح عملاً او را نیز به در خروجی باشگاه هدایت کرد تا بر تعداد اشتباهات شفر افزوده شود. استفاده نادرست از جابر انصاری در ترکیب استقلال نیز یکی دیگر از شاهکارهای وینفرد شفر بوده که اگر او در هر تیمی دیگری غیر از استقلال حضور داشت، بدون شک با سرعت و تکنیک خود بلای جان حریفان می شد اما شفر به خوبی نشان داده که هنر استفاده از ستاره ها را بلد نیست.
الهیار و باقری مهاجمان درون محوطه جریمه هستند نه وینگر
او در فصل جاری رقابتها نیز با ناآگاهی محض از کیفیت و توانایی های بازیکنانش اقدام به استفاده از آنها در پستهای غیرتخصصی کرد که از آن جمله می توان به حضور الهیار صیادمنش و روح اله باقری به عنوان وینگر اشاره کرد که این دو بازیکن بارها ثابت کرده اند که بازیکنان باکس هستند و دور شدن آنها از محوطه جریمه کیفیت فنی آنها را پایین می آورد.
تبریزی وینگر است نه مهاجم تارگت!
مرتضی تبریزی یکی دیگر از قربانیان اشتباهات وینفرد شفر است که در فصل جاری به استقلال پیوسته است. تبریزی که همواره به عنوان وینگر در تیم ذوب آهن ایفای نقش می کرد، در بیشتر بازیهایی که برای استقلال به میدان رفته به عنوان مهاجم نوک بازی کرده که طبیعتاً او با خصوصیات بازی در این پست آشنا نیست.
چینش اشتباه قائدی و طارق
در یکی از آشکارترین اشتباهات فنی شفر نیز بارها اشاره کرده ایم که در فوتبال روز جهان، بازیکنان سرعتی و تکنیکی چپ پا مثل محمد صلاح، لیونل مسی و … در جناح راست تیمشان مورد استفاده قرار می گیرند تا با حرکت عرضی، مدافعین حریف را به هم بریزند و بازیکنان سرعتی و تکنیکی راست پا مثل کریستیانو رونالدو یا نیمار در جناح چپ تیمشان به کار گرفته می شوند تا با آوردن توپ به روی پای راست خود، بتوانند اقدام به شوت زنی کنند و مقابل مدافعین حریف مانور کنند اما در کمال شگفتی شفر از همام طارق چپ پا در سمت چپ و از مهدی قائدی راست پا در جناح راست استفاده می کند که خروجی این چینش اشتباه نیز جز پائین امدن کیفیت فنی این بازیکنان نبوده و نخواهد بود.
روزبه چشمی و تغییر پست پیاپی
یکی دیگر از بزرگترین قربانیان تفکرات عجیب وینفرد شفر، قراردادن روزبه چشمی در پست مدافع میانی است که تقریباً همه فوتبالدوستان اکنون او را به عنوان یک مدافع میانی می شناسند و نه یک هافبک دفاعی ! روزبه چمشی در پست مدافع میانی سمت راست عملکرد بدی نداشته و فصل گذشته نیز با حضور او و مجید حسینی در پست مدافع میانی سمت چپ خط دفاع استقلال در نبود پژمان منتظری، عملکرد خوبی داشت اما به طرز عجیبی، شفر در فصل جاری از چشمی در پست مدافع میانی سمت چپ استفاده می کند که کیفیت او را در این پست به طرز قابل ملاحظه ای پائین آورده که می توان به فاجعه بازی برگشت استقلال و السد در این مورد اشاره کرد و بازی استقلال و سایپا نیز آخرین هنرنمایی شفر در این زمینه بود. او که بازیکن چپ پایی مثل آرمین سهرابیان را برای این پست در اختیار داشت، از او صرفنظر کرد و چشمی را در پستی بازی داد که انتقادات زیادی را در پی داشت.
گرو تقصیر ندارد شفر او را نمی شناسد
گل سرسبد اشتباهات وینفرد شفر نیز الحاجی گرو است که او از بازیکنی که در لیگ اروپا در فصل گذشته مقابل تیمهای بزرگی همچون آرسنال یک بازیکن با کیفیت بود، بازیکنی ساخته که یک بازنده محض در محوطه جریمه حریفان است چرا که گرو اصولاً یک وینگر است و نه یک مهاجم تارگت و هرگز با شرح وظایف بازی در پست مهاجم تارگت آشنایی ندارد و انتظار از او برای گلزنی در این پست، انتظار بیهوده ای است به طور واضحی مشخص است الحاجی گرو از دقت پاس بسیار بالا و فیزیک خوبی برخوردار است اما قدرت تمام کنندگی او و ضربات نهایی اش به سمت دروازه چندان مناسب نیست و او بیشتر یک گلساز بوده تا یک گلزن و اشتباه شفر در استفاده از او در پست تخصصی اش، او را مثل علی قربانی تحت فشار روانی شدیدی قرار داده است.
در نهایت بار دیگر تاکید میکنیم وینفرد شفر در استقلال تنهاست و هر چه زودتر می بایست یک دستیار مجرب و حرفه ای در حد جری ساناک مثلمیشائیل هنکه [2] در کنار او قرار بگیرد چرا که او با سرگیجه تاکتیکی مواجه شده و مانند فردی است که به بن بست رسیده و دست به تجربه هر ترکیب و سیستمی می زند تا نجات یابد و روی نوار موفقیت برسد اما اینکار تنها به بی ثباتی استقلال [1] منجر می شود که هرگز هماهنگی بین نفرات در این تیم به وجود نخواهد آمد.
علت انفعال مدیریت استقلال چیست؟
سکوت مدیریت استقلال در قبال تغییرات در کادر فنی نیز قابل تامل است و به نظر نمی رسد اکنون وقت سکوت و موضع انفعالی در خصوص نتایج ضعیف این تیم باشد و هر چه زودتر می بایست نسبت به تقویت کادر فنی این تیم اقدام شود وگرنه اتفاقات بسیار بدتری در انتظار هواداران این تیم خواهد بود.
مقاله آماده چاپ از سایت: تماشاچیhttps://tamashachi.com
لینک کوتاه مطلب: https://tamashachi.com/?p=32923
URLs in this post:
[1] علت افت فنی استقلال در فصل ۹۷/۹۸:https://tamashachi.com/32905/%d8%a8%...
[2] میشائیل هنکه:https://tamashachi.com/31042/%d9%85%...
برای چاپ کلیک کنید.