طرفداری- رکوردها و دستاوردهای فلورنتینو پرز برای همگان شناخته شده است، اما سرمربیانی در دوران حضور پرز در رئال مادرید فعالیت کرده اند که بسیاری حتی نام آن ها را به خاطر نمی آورند. به گزارش مارکا*، به مناسبت اخراج جولین لوپتگی، نگاهی داریم به سرنوشت تمام مربیانی که در رئال مادریدِ پرز فعالیت کردند:
ویسنته دلبوسکه (2003-1999): بازنشسته
هنگامی که فلورنتینو پرز در انتخابات ریاست رئال مادرید به پیروزی رسید، دلبوسکه از قبل هدایت رئال مادرید را برعهده داشت و توانسته بود تا این تیم را در لیگ قهرمانان و لالیگا قهرمان کند اما او پس از این که یک لالیگای دیگر را فتح کرد، در پایان فصل از سوی پرز به شکل عجیبی اخراج شد. بعدا دلبوسکه توانست تیم ملی اسپانیا را قهرمان جام جهانی 2010 کرده و سپس لاروخا را به قهرمانی یورو 2012 برساند. پس از ناکامی اسپانیا در یورو 2016، دلبوسکه تصمیم گرفت از دنیای سرمربیگری فوتبال خداحافظی کند.
کارلوس کیروش (04-2003): تیم ملی ایران
جانشین دلبوسکه به نسبت او شخصی کم نام و نشان بود. پرز تصمیم گرفت تا کارلوس کیروش، دستیار سرالکس فرگوسن را به عنوان سرمربی جدید رئال مادرید منصوب کند. کیروش نتوانست در رئال مادرید به موفقیت خاصی برسد و تنها پس از یک سال از سمتش اخراج شد. کیروش در ادامه نزد فرگوسن بازگشت و سپس هدایت تیم ملی پرتغال را برعهده گرفت. او از سال 2011 سرمربیگری تیم ملی ایران را برعهده دارد.
خوزه آنتونیو کاماچو (2004): بدون تیم
اخراج کیروش با حضور کاماچو در رئال مادرید مصادف شد اما او تنها برای چند بازی هدایت رئال مادرید را برعهده داشت. پس از ترک مادرید، او هدایت بنفیکا را برعهده گرفت و بعدا سرمربی اوساسونا شد. پیش از حضور کیروش در ایران، کاماچو در آستانه هدایت تیم ملی ایران نیز قرار گرفته بود اما چنین انتقالی هرگز عملی نشد. کاماچو در ادامه هدایت تیم ملی چین و گابن را برعهده گرفت و در حال حاضر بیکار است.
ماریانو گارسیا رمون (2004): بدون تیم
پس از جدایی کاماچو، دستیار او که یک بازیکن باسابقه رئال مادرید نیز بود، هدایت کهکشانی ها را به عهده گرفت. گارسیا رمون تنها سه ماه سرمربی رئال مادرید بود و پس از جدایی از این تیم، تا سال 2007 بیکار بود. او در جولای 2007 هدایت کادیز را برعهده گرفت و پس از تنها پنج بازی، از این تیم هم جدا شد. پس از آن، گارسیا رمون به عنوان سرمربی دیگر روی نیمکت تیمی دیده نشد.
واندرلی لوکزامبورگو (05-2004): بدون تیم
رئال مادرید برای پایان بحران، راه حل خود را در آوردن یک سرمربی برزیلی دید. شروع خوب لوکزامبورگو باعث شد تا رئال مادرید فصل جدید را با او شروع کند اما نتایج ضعیف باعث شد لوکزامبورگو در ماه دسامبر اخراج شود. او دوباره به برزیل بازگشت و هدایت تیم های فلامینگو، پالمیراس، فلومیننزه و سانتوس را برعهده گرفت. لوکزامبورگو هم اکنون بیکار است.
لوپز کارو (06-2005): شنزن چین
پس از اخراج لوکزامبورگو، رئال مادرید دوباره یک سرمربی اسپانیایی به خدمت گرفت. لوپز کارو به عنوان سرمربی جدید رئال مادرید منصوب شد اما او از سوی پرز اخراج نشد بلکه خودش استعفا کرد. لوپز کارو پس از اتمام دورانش در رئال مادرید، در لالیگا هدایت لوانته، راسینگ سانتاندر و سلتاویگو را عهده دار شد و بعدا در کشورهای رومانی، عربستان سعودی و عمان مشغول به کار شد. لوپز کارو هم اکنون هدایت شنزن در سوپرلیگ چین را برعهده دارد.
مانوئل پیگرینی (10-2009): وستهم
پس از دوران نه چندان راضی کننده رامون کالدرون، دوباره فلورنتینو پرز ریاست رئال مادرید را برعهده گرفت و مانوئل پیگرینی، سرمربی موفق وقت ویارئال را به خدمت گرفت. پیگرینی در لیگ خوب کار کرد و با کسب 96 امتیاز، رئال مادرید را نایب قهرمان کرد اما حذف زودهنگام در لیگ قهرمانان اروپا به منزله پایان کار او در رئال مادرید بود. پیگرینی در ادامه با مالاگا عملکرد خوبی داشت، سپس با منچسترسیتی به عنوان قهرمانی لیگ برتر انگلیس رسید و هم اکنون هدایت وست هم را در لیگ برتر برعهده دارد.
ژوزه مورینیو (13-2010): منچستریونایتد
یک فصل ناموفق دیگر باعث شد تا فلورنتینو پرز خیلی سریع، ژوزه مورینیو، سرمربی وقت اینتر که فاتح سه گانه شده بود را به تیم بیاورد. مورینیو در اولین فصل حضورش رئال مادرید را قهرمان کوپا دل ری کرد. در فصل دوم نیز او توانست لالیگا را برای کهکشانی ها به ارمغان بیاورد. مورینیو هم چنین توانست طلسم حذف زودهنگام رئال مادرید در لیگ قهرمانان را بشکند اما او نتوانست تیم را از مرحله نیمه نهایی بالاتر ببرد. پس از عدم قهرمانی در لیگ قهرمانان، پرز ادامه همکاری با مرد پرتغالی را صلاح ندید. مورینیو به چلسی بازگشت و این تیم را قهرمان لیگ برتر کرد اما بعدا از این تیم اخراج شد. هم اکنون مورینیو هدایت منچستریونایتد را برعهده دارد اما نتایج او تابدین جا راضی کننده نبوده است.
کارلو آنچلوتی (15-2013): ناپولی
متخصص لیگ قهرمانان اروپا در اولین فصل حضورش در رئال مادرید ماموریتش را به نحو احسن انجام داد و لادسیما را برای رئال مادرید به ارمغان آورد. در فصل بعد، آنچلوتی نتوانست جام های داخلی را فتح کند و در لیگ قهرمانان اروپا نیز برابر یوونتوس تیمش را حذف شده دید. با وجود محبوبیت آنچلوتی نزد بازیکنان و هواداران رئال مادرید، فلورنتینو پرز تصمیم به اخراج مرد ایتالیایی گرفت. آنچلوتی یک سال و نیم در بایرن مونیخ فعالیت کرد و هم اکنون هدایت ناپولی را برعهده دارد.
رافائل بنیتز (16-2015): نیوکاسل
پس از گذشت هفت سال، رئال مادرید دوباره یک سرمربی اسپانیایی را روی نیمکت خود می دید. بنیتز شروع بدی داشت و باخت سنگین در ال کلاسیکو برابر بارسلونای بدون مسی، کاسه صبر پرز را لبریز کرد. تصمیم اخراج بنیتز را می توان درست دانست زیرا با توجه به مهره های رئال مادرید، بنیتز نمی توانست به خوبی از آن ها بازی بگیرد. بنیتز هم اکنون در نیوکاسل سرمربیگری می کند و از قضا وضعیت خوبی هم ندارد.
زین الدین زیدان (18-2016): بدون تیم
اسطوره رئال مادرید که یکی از بهترین بازیکنان تاریخ این باشگاه به شمار می رود، توانست با عملکرد درخشان خود نام خود را در زمره یکی از بهترین سرمربیان تاریخ رئال مادرید نیز قرار دهد. در حالی که بسیاری فکر می کردند زیدان، دستیار سابق آنچلوتی به دلیل فقدان تجربه به زودی شکست خواهد خورد، توانست لوس بلانکوس را سه مرتبه پیاپی قهرمان اروپا کند و یک قهرمانی لالیگا نیز برای تیم به ارمغان بیاورد. پرز همواره با زیدان رابطه خوبی داشت و در نهایت مرد فرانسوی پس از کسب سومین لیگ قهرمانان خود، از سمتش استعفا کرد.
جولین لوپتگی (2018): بدون تیم
سرمربی موفق تیم ملی اسپانیا دو روز پیش از آغاز جام جهانی از سمتش اخراج شد زیرا او از سوی فلورنتینو پرز به عنوان سرمربی جدید رئال مادرید تعیین شده بود. در بین تمام سرمربیان دوران فلورنتینو پرز، لوپتگی تنها 139 روز هدایت رئال مادرید را برعهده داشت که این کم ترین مدت سرمربیگری یک مربی در دوران ریاست پرز در رئال مادرید است. شکست سنگین برابر بارسلونا آن هم بدون حضور مسی با توجه به نتایج بسیار ضعیف قبلی، سرنوشت بنیتز را برای لوپتگی رقم زد.
*همراه با دخل و تصرف