طرفداری- یاشیر پینتو خسته به نظر می رسد و نمی توان او را شماتت کرد.
او دقایقی پیش در دیداری دوستانه مقابل قرقیزستان به میدان رفته، ولی مسافت های طولانی است که او را خسته کرده است. رسیدن از محل زندگی اش در کوکیمبوی شیلی تا بیشکک، 32 ساعت طول کشیده و او از سانتیاگو و مادرید و استانبول عبور کرده است؛ با این حال، وقتی دعوت فلسطین را دیده، هیچ تعللی نکرده است.
پینتوی 27 ساله از والدینی شیلیایی در شیلی متولد شد و برای مدتی طولانی تصور می شد قرار است پیراهن تیم ملی کشورش را به تن کند.
در دوره ای که الکسیس سانچز و آرتورو ویدال، ستارگان فعلی منچستریونایتد و بارسلونا، در تیم اول کولو کولوی شیلی می درخشیدند، یاشیر، نوجوان مستعدی بود که در آکادمی فوتبال این تیم گلزنی می کرد و خبر از ظهور ستاره ای خوش نقش می داد.
او در رده جوانان تیم ملی شیلی هم بسیار خوب بود و توانست در 24 بازی برای تیم زیر 20 ساله های این کشور، 8 گل بزند و در سال 2011، در جام ملت های جوانان آمریکای جنوبی هم شرکت کند. با این حال، این تورنمنت چندان برای شیلیایی ها خوش یمن نبود، چون آنها مقابل برزیلی که نیمار، لوکاس مورا، اسکار و دنیلو را داشت، یک به 5 شکست خوردند و از جمع آنها تنها 6 بازیکن پیراهن تیم ملی بزرگسالان راه پیدا کردند.
و الان بخش ورزشی بی بی سی خبر داده یاشیر پینتو از طریق یک شبکه اجتماعی آکادمیک به نام لینکدین که بیشتر وکلا، اساتید دانشگاه و حسابداران از آن استفاده می کنند، به پیراهن یک تیم ملی در رده بزرگسالان رسیده است.
حمایت اولیه از سوی مارچلو بیلسا
پینتو یکی از جوانان متعددی بود که از سوی مارچلو بیلسا برای سفر به جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی و حضور و تمرین در کنار بزرگسالان، دعوت نامه گرفت. بیلسا سرمربی صاحب سبکی است که از سوی متفکرین دنیای مربیگری چون پپ گواردیولا و مائوریسیو پوچتینو به عنوان الگو معرفی شده است:
فرصت بی نظیری برایم بود. تنها 19 سال داشتم و نفراتی مثل ویدال و سانچز تمرین می کردم. از بیلسا خیلی چیزها آموختم و خوشحالم که در سن خیلی پایین مربی ام بوده است. او یک استاد فوتبال است و تمام کسانی که با او کار کرده اند هم این را تایید خواهند کردند. همه چیز در مورد حریف شامل بازیکنان و نقاط ضعف را می شناسد. ابزار بهترین بودن در فوتبال در سطح خودتان را در اختیارتان می گذارد. بیلسا دیوانه فوتبال است.
بعد از آن دوره درخشان، یاشیر دیگر هیچ گاه در لیست نهایی تیم ملی بزرگسالان جایی پیدا نکرد و در رده باشگاهی هم با افت مواجه شد و تا سطح دوم فوتبال شیلی، سقوط کرد. این مهاجم تلاش کرد شانسش را در کشورهای خارجی هم امتحان کند و در کانادا، آلمان، مجارستان و مالزی حضور پیدا کرد و توانست با مِلاکا یونایتد مالزی قهرمان لیگ این کشور شود.
الان دوباره به وطن برگشته و برای کوکیمبو یونیدو بازی می کند، ولی زندگی اش طی شش سال گذشته، کاملا تغییر کرده است. او از بازیکنی زیر متوسط در فوتبال شیلی، به یکی از قهرمانان سرزمین های اشغالی بدل شده است.
پیامی که در لینکدین ارسال شد
سال 2015 و زمانی که یاشیر برای تیم یوجی پِست بوداپست در مجارستان بازی می کرد، اولین ارتباط از طریق منبعی غیرمعمول، توسط فلسطینی ها برقرار شد:
یکی از مسئولان فدراسیون فوتبال فلسطین پیامی در لینکدین برایم فرستاد و گفت مدت ها است به دنبالم می گردند تا برای تیم ملی شان بازی کنم. قسمت جالب داستان اینجا است که فوتبالیست های زیادی در این شبکه اجتماعی حساب ندارند و در واقع خوش شانس بودم.
افتخار بزرگی برایم بود، چون پدربزرگم وقتی کوچک بود از فلسطین به شیلی مهاجرت کرده بود و خیلی در مورد سرزمین مادری اش برایمان صحبت کرده بود. برای همین همیشه تمایل داشتم برای فلسطین بازی کنم. انگار در خونم بود.
حدود 9 ماهی طول کشید تا به طور رسمی ملیتم را تغییر دهم، چون برای رده های سنی شیلی بازی کرده بودم و وقتی گفتند می توانم اولین بازی ام را انجام دهم، لحظه بی نظیری برایم بود.
البته او اولین شیلیایی نبود که برای فلسطین به میدان می رفت و قبل از او نفرات دیگری هم این کار را کرده بودند، ولی با تمام این ها، فشار بالایی روی دوش هایش حس می کرد که نتوانست او را از عملکرد خوب بازدارد؛ پینتو موفق شد در اولین دیدارش برای فلسطین در چارچوب بازی های مقدماتی جام جهانی در جریان پیروزی 7 به صفر مقابل تیمور شرقی، دو گل بزند:
اولین حضورم در فلسطین بود و شوکه بودم، چون نمی دانستم انتظار چه چیزی را باید داشته باشم. از تل آویو به رام الله رفتم و مجبور شدم 5 ساعت در مرز منتظر بمانم. بلافاصله از سختی زندگی فلسطینی ها آگاه شدم. نمی توانستم بفهمم بچه های فلسطینی چطور با وجود این همه مشکل می توانند لبخند بزنند یا والدین شان این همه توان را از کجا می آورند. انگیزه ام برای بازی اول را از همین ها گرفتم. صادقانه بگویم که وقتی کسی پیشم می آید و به خاطر بازی برای تیم ملی تشکر می کند، برایم یک دنیا ارزش دارد.
رویای حضور در جام جهانی با فلسطین
فلسطین برای دومین بار پیاپی، جواز حضور در جام ملت های آسیا را گرفته و امیدوار است عملکرد ضعیف قبلی اش، که شامل سه شکست در استرالیای 2015 بوده، را در امارات 2019، ارتقا دهد.
مسابقات پیش رو، زمینه بسیار مناسبی برای نشان دادن سطح فوتبال فلسطین اشغالی به سایر کشورهای دنیا است، با این حال، بزرگترین رویای پینتو، که در 8 بازی 5 گل ملی ثبت کرده، حضور در جام جهانی با تیم ملی فلسطین است. رویایی که شاید در جام جهانی 2022 بسیار دور از دسترس باشد، اما در 2026 و زمانی که تعداد تیم های حاضر به 48 و سهمیه آسیا به 8 ارتقا می یابد، آنها می توانند امیدوارانه تر رقابت کنند:
تیم جوانی پر از بازیکنان مستعد داریم، پس باید ایمان داشته باشیم می توانیم در جام جهانی بعدی حاضر باشیم. اگر باهم بجنگیم و کنار هم بمانیم، فکر می کنم بتوانیم دستاورد بزرگی برای فلسطین داشته باشیم. هر کاری که می کنیم بخشی از تاریخ است و می توانیم باز هم تاریخ سازی کنیم.
گفتنی است پینتو و یارانش در گروه دوم بازی های جام ملت های آسیای 2019 قرار گرفته اند و برای صعود به دور بعد، باید با استرالیا، اردن و سوریه رقابت کنند.