طرفداری- شاید همین چند سال پیش اگر در مورد ورزش پهلوانی ایران سوال میپرسیدند، ذهنها به ورزش کشتی متبادر میشد اما حالا با اتفاقاتی که در تشک کشتی افتاده است شاید بهتر باشد لقب ورزش پهلوانی منحصراً برای ورزشهای زورخانهای مورد استفاده قرار گیرد.
با اتمام مسابقات انتخابی تیم ملی کشتی فرنگی برای رقابتهای قهرمانی جهان، کادرفنی این تیم نام ملیپوشان دعوت شده را اعلام کرد که در کمال تعجب سعید عبدولی و برادران گرایی نیز در آن حضور داشتند. کشتیگیرانی که با درگیری در این رقابتها جنجالآفرین شدند و شخصیت این ورزش را به بازی گرفتند.
قضیه از این قرار بود که برنده نهایی دوبنده تیم ملی باید از میان سعید عبدولی و یوسف قادریان انتخاب میشد. عبدولی در مسابقه اول پیروز شد و در حالیکه همه منتظر مسابقه دوم این دو نفر بودند، او گفت فقط میخواسته خودش را ثابت کند و دیگر به این مسابقه ادامه نخواهد داد. اما با پادرمیانی احد پازاج، عبدولی به روی تشک آمد و در دیدار دوم نیز برنده شد تا صدای اعتراض قادریان بلند شود که چرا برای بازگشت عبدولی پادرمیانی انجام شده است. موج اعتراض ادامه پیدا کرد و برادران گرایی نیز به حمایت از قادریان با عبدولی درگیری لفظی پیدا کردند و چیزی نمانده بود که منجر به درگیری فیزیکی شود.
این مسئله را از دو بعد میتوان مورد بررسی قرار داد:
ناز کردن سعید عبدولی برای حضور در مسابقات
این ناز کردنهای عبدولی از 4 سال پیش شروع شد. جایی که وی اردوی تیم ملی برای حضور در مسابقات جایزه بزرگ باکو را ترک کرد. اما با پادرمیانی حسن رنگرز، سرپرست وقت تیم ملی کشتی فرنگی او بار دیگر به اردوی تیم ملی ملحق شد. دو سال بعد او باز هم این کار خود را تکرار کرد. این بار محمد بنا سرمربی تیم ملی بود و به صراحت گفت به شدت با او برخورد میکنم و شاید دوبنده تیم ملی را نیز از دست بدهد. اما این سرمربی نیز با وساطت عبدولی را به تمرینات بازگرداند تا وی برای دومین بار پس از ترک تمرین به تیم ملی بازگردد.
عبدولی در المپیک ریو 2016 برنزی میشود و این بار پا را فراتر گذاشته از کشتی خداحافظی میکند! اما همیشه پای یک واسطه برای بازگشت در میان است. او خیلی زود به تمرینات تیم ملی بازمیگردد. مدتی میگذرد. او این بار خود اعلام میکند که برای مسابقات تیم ملی آماده نیست. پژمان پشتام جای او را در اردوی تیم ملی میگیرد. اما به یکباره تصمیم عبدولی عوض میشود و علی اشکانی، سرمربی وقت تیم ملی فرنگی او را به دلیل همین تغییر تصمیم به تیم ملی دعوت میکند. صدای اعتراض بلند میشود ولی اشکانی مقاومت میکند. برخلاف انتظارات اشکانی، عبدولی بار دیگر از حضور در تمرینات سرباز میزند.
همانطور که از شواهد و قرائن پیداست عبدولی با اختلاف نازنازوترین کشتیگیر تاریخ ایران است. حال اینکه چرا بازیکنسالاری در تیم ملی کشتی رواج پیدا کرده است جای سوال دارد! دیگر یک کشتیگیر باید چند بار از حضور در اردو و تمرینات و مسابقات سرباز زند تا مشمول جریمه و حذف از لیست تیم ملی باشد؟ پژمان پشتام، پیام بویری و علی ارسلان در پشت این نازکردنهای ادامهدار سوختند و با آینده آنها بازی شد.
درگیریها و خط و نشان کشیدنهای ملیپوشان
ذات پهلوانی ورزش کشتی همواره در کشور ایران زبانزد بوده و این ورزش را اخلاقمدار نشان داده است اما در چند سال اخیر قبح پهلوانی کشتی نیز ریخته است. از بیرون تشک شروع میکنیم. خبر آنقدر تلخ و تکان دهنده بود که کسی باور نمیکرد. بابک قربانی با یک اسلحه شکاری در کوههای کرمانشاه یک جوان 25 ساله را به قتل رساند و متواری شد! این خود شکست بزرگی برای روح پهلوانی کشتی بود. بابک پس از دستگیری و محکومیت به اعدام دست به خودکشی زد و به زندگی خود پایان داد.
اما زد و خوردها به درون تشک نیز کشیده شد. اردیبهشتماه 97، مسابقات انتخابی تیم ملی و مبارزه سعید عبدولی با ایمان انصاری؛ کلهزدنهای متوالی عبدولی و نهایتاً درگیری شدیدی که منجر به دیسکوالیفه شدن هر دو کشتیگیر میشود. این بار پای مجمع برادران عبدولی در میان بود. سامان عبدولی نیز با تهدید صورت محمد نوربخش را خونی کرد تا رسوایی ادامه داشته باشد. کرامت عبدولی پس از ضربه فنی شدن، داور بازی را مضروب کرد. شدت درگیریها به حدی زیاد بود که این بار کمیته انضباطی نتوانست واکنشی نشان ندهد. سعید و کرامت عبدولی به شش ماه محرومیت قطعی و شش ماه محرومیت تعلیقی محکوم شدند و سامان عبدولی نیز سه ماه به صورت قطعی و سه ماه به طور تعلیقی محروم شد.
سعید عبدولی بلافاصله با امیر علی اکبری تماس میگیرد تا با رها کردن کشتی وارد مسابقات MMA شود. اما در یک تصمیم عجیب، محرومیت او مورد بخشودگی قرار میگیرد تا بار دیگر در مسابقات انتخابی تیم ملی شرکت کند و حالا درگیری میان او و برادران گرایی رخ داده است. تشک کشتی به رینگ کشتی کج تبدیل شده است. درگیری، خط و نشان کشیدن و فیلم بازی کردن برای همدیگر!
خود فدراسیون کشتی اگر فلاش بکی به این موضوع بزند متوجه خواهد شد که چه تصمیمات اشتباهی را اتخاذ کرده است. با این نازکردنها و درگیریها، هم قبح پهلوانی کشتی ریخته شد و هم ارزش دوبنده تیم ملی زیر سوال رفت. مطمئناً همه چیز کشتی به قهرمانی و کسب مدال نیست و بد نیست یادی از سخن غلامرضا تختی بکنیم. سخنی که شاید در شرایط کنونی به شدت تکان دهنده باشد.
باشد که سرلوحه زندگی ورزشی تمام ورزشکاران قرار گیرد.