طرفداری- سال 2018 آنقدر برای انگلیسی ها خوب سپری شد که آن ها تمامی ناامیدی های ادوار گذشته جام های جهانی را به دست باد های هوای مدیترانه ای لندن سپردند تا با خود به دور دست ها ببرد. انگلیس ها حالا به دنبال بازگرداندن جام به خانه هستند. اما سال 2006 وقتی طلایی ترین نسل فوتبال انگلیس در لباس شیر ها حضور داشتند چنین امیدواری وجود نداشت یا اگر هم داشت خیلی زود جایش را به یاس می داد. از پنالتی ناامید کننده گرت ساوتگیت در یورو 96 تا پنالتی بکام در یورو 2004 کابوس انگلیسی ها پایان نداشت. سال 2006 اما اوج کابوس ها برای جزیره نشینان بود. نسل طلایی انگلیس با چمدانی پر از جا برای برگرداندن جام زرین به انگلیس مسافر آلمان شدند اما تنها چیزی که روز 2 جولای 2006 همراه خود به لندن آوردند چمدانی خالی و البته کوله بازی از غم بود و البته یک داور.
این ماجرای مردی است که درد حذف در مرحله یک چهارم نهایی جام جهانی 2006 را برای مردم انگلیس بدل به زهری مرگ بار کرد. زهری که حتی می تواند درد هم را از یاد ببرد. گراهام پل، داور انگلیسی حاضر در جام جهانی 2006 بود. قضاوت عجیب او در بازی گروهی بین استرالیا و کرواسی حتی با نابود شدن دنیا هم از یاد ها پاک نخواهد شد.
انگلیس به همراه اریکسون و دو جین از بازیکنان تکرار نشدنی خود به آلمان سفر کرد. در مرحله گروهی با اقتدار کامل صدر نشین شد و در دور اول حذفی نیز از سد اکوادور هر چند سخت، اما گذشت. در یک چهارم نهایی در بازی نفسگیر در گلزنکلشن حریف پرتغال نشد و در ضربات پنالتی با عملکردی فاجعه بار شکست خوردند تا ضربات پنالتی تبدیل به فوبیا برای تک تک مردم انگلیس شود. اما بازیکنان انگلیس روز 2 جولای 2006 با سر پایین به کشور خود بازگشتند اما در همان حوالی مردی بود که سرش از آن ها هم پایین تر بود. گراهام پل آن روز جایی همان حوالی با سری پایین به کشورش بازگشته بود.
قبل از بازی تاریخی کرواسی و استرالیا، پل دو بازی را در جام جهانی قضاوت کرده بود. دور اول بازی کره و توگو و دور دوم نیز بازی اوکراین و عربستان صعودی را. در دور سوم فیفا تصمیم گرفت بازی حساس دو تیم استرالیا و کرواسی را به پل و تیم داوری انگلیس بدهد و این شاید بدترین تصمیم تاریخ چندین دهه ای فیفا بوده باشد. تصمیمی که همه ملت ها را غمگین کرد حتی استرالیا که به دور بعد صعود کرد را.
جدول گروه را پیش از مرور این دیدار تاریخی مرور کنیم.استرالیا با یک پیروزی و 3 امتیاز در رده دوم گروه بود و کرواسی با یک باخت مقابل برزیل و یک تساوی بدون گل مقابل ژاپن در رده سوم و تیم برنده جواز صعود را به دست می آورد و در صورت تساوی تیم قاره دور دست روانه مرحله بعد می شد البته همراه با برزیل. فیفا گراهام پل را برای این دیدار برگزید. پل داور سرشناسی بود، سابقه قضاوت در تورنمنت های مهم اروپا و داخلی را داشت. از جمله یورو 2000 و جام جهانی 2002. شاید اولین نشانه تاریخی بودن این بازی در آغاز نیمه اول رقم خورد، جایی که پل ضربه اغازی بازی در نیمه دوم را قبول نکرد و دستور به تکرار آن داد. دو دقیقه بعد شاهکار دیگر آقای پل اعتراض کروات ها را در پی داشت. روی حرکت نیکو کواچ کروات ها ضد حمله ای را ترتیب دادند که با خطای بازیکنان استرالیا همراه بود اما توپ بازهم به بازیکنان کرواسی رسید و موقعیت همچنان حفظ شده بود اما پل خود در نقش مدافع استرالیا ظاهر شد و سوت را دمید و آوانتاژ نداد و کروات ها به او اعتراض کردند اما کروات ها لحظاتی بعد با گل شدن توپشان آرام گرفتند. دقیقه 38 روی یک سانتر بازیکن کرواسی توپ را با دست زد و پل در سوتش دمید و یک پنالتی برای استرالیایی ها گرفت و بازی ضربه دقیق پر به مرکز دروازه به تساوی کشیده شد. در ابتدای نیمه دوم اشتباه عجیب دروازه بان استرالیا، روی ضربه ارام نیکو کواچ باعث شد کروات ها 2 بر 1 پیش بیفتند.
دقیقه 61 سر آغاز دراماتیک ترین اشتباه تاریخ جام های جهانی یا فوتبال بود. گراهام پل در این دقیقه اولین کارت زرد را به یوسیپ سیمونیچ به خاطر خطا بر روی هری کیول نشان داد. در ادامه بازی درست به همانند نیمه اول که استرالیا صاحب پنالتی شد صحنه خطای هندی رخ داد، دوباره به وسیله توماس، مدافع کرواسی. او دوباره با دست سانتر بازیکنان استرالیا را منحرف کرده بود این بار اما همه بازیکنان خطای هند را دیدند اما داور بازی که باید می دیدید، ندید و بازی را ادامه داد. چند دقیقه بعد نوبت استرالیا ها بود تا اعتراض های خود را فراموش کنند. هری کیول با ضربه ای دقیق حساب کار را 2 بر 2 کرده بود و کانگرو ها همه چیز را از یاد برده بودند اما جهان نه. 80 دقیقه بازی با ترس و اضطراب دو تیم حالا به تساوی کشیده شده است. استرالیا با همین نتجیه به یک هشتم می رود و کروات ها تنها به یک گل برای صعود نیاز دارند. 5دقیقه بعد تکل خشن شیمیچ کارت زرد دوم را برای او به همراه داشت و او اولین اخراجی این بازی تاریخی لقب گرفت. بازی که مرد به یاد ماندنی اش طرفدار هیچ کدام از تیم ها نبود، لباسی همرنگ هیچ یکی از تیم ها نداشت. پس از اخراج شیمیچ، داریو سرنا پل را هل داد اما گراهام پل که گویی خود غرق در اضطراب بازی شده است، از کنار دستان سرنا که بدنش اصابت کرده بود، به سادگی گذشت. چند دقیقه نوبت اخراجی دوم بود. دستان برت امرتون جلوی پاس کاری بازیکنان کرواسی را گرفت و این بار پل تصمیمش این بود که از کنار این دست راحت عبو نکند و برت امرتون از بازی اخراج شد و دو تیم ده نفره شدند.
ثانیه ای هایی بعد ساعت، دقیقه 90 را نشان داد. یک دفع توپ را به ویدوکا رساند و ضد حمله آغاز شد و سیمونیچ، بازیکن استرالیا یعنی کندی را هل داد. پل می آید، کارتش را در می آورد، کارت زردش را، اسم سیمونیچ را یادداشت می کند. اما خبری از کارت قرمز نیست. این بار دو کارت زرد برابر با اخراج نیست. گزارشگر بی بی سی این صحنه را اینگونه گزارش کرد.
سیمونیچ کارت زرد دومش را دریافت می کند. او پیش از این نیز یک کارت گرفته بود. گراهام پل نام او را یادداشت می کند.
سپس تن صدایش را بالا می برد و ادامه می دهد:
سیمونیچ اخراج شد؟ کارت قرمز او حتمی است.من فکر نمی کنم پل کارت قرمز را از جیبش بیرون آورده باشد. پل به او کارت زرد داده است اما یادش رفته است یادداشت کند. من مطمئنم که سیمونیچ قبل از این کارت زرد گرفته بود. بله او کارت داشته است و پل این را فراموش کرده است.
لحظاتی بعد صحنه جنجالی دیگری رخ داد. پل گل سوم استرالیا را مردود اعلام کرد و استرالیایی ها از وسط خوشحالی بعد از گل، شوکه به سمت مرکز زمین بازگشتند. لحظاتی بعد زمانی که مردم دنیا مات و مبهوت و انگشت به دهان به صفحه رنگی تلویزیون خیره مانده بودند، پل سوت پایان را زد. دنیا از آنچه دیده بود شوکه بود. کسی باور نمی کرد چه رخ داده است. گزارشگر بی بی سی اینطور خاتمه داد
یک درام فوق العاده در اشتوتگارت شاهد بودیم که پل در وسط آن قرار دارد.
لحظاتی پس از سوت پایان، سیمونیچ که با عصبانیت به سمت داور تاخته بود صحنه ای را دید که حتی برای خودش هم باور پذیر نبود. گراهام پل به خاطر اعتراض به او کارت زرد سوم را نشان داد و سپس کارت قرمز را جلوی چشمانش گرفت.
سال 2007 پل در کتاب خاطراتش در مورد این صحنه توضیح داد:
سیستم یادداشت برداری من اینگونه بود که تیم ها را با اسم رنگ پیراهنشان یادداشت می کردم. در آن بازی در ستون سم چپ دفترچه ام کرواسی را با اسم قرمز و سفید و استرالیا را نام زرد در سمت راست یادداشت کردم. دقیقه 61 وقتی به سیمونیچ کارت زرد دادم جلوی شماره 3 زیر ستون قرمز و سفید علامت زدم و دقیقه کارت را نیز یادداشت کردم. در وقت های اضافی نیمه دوم من دوباره به او کارت داد اما متوجه نشدم دوباره سیمونیچ کار گرفته است. اما این بار من اشتباه کردم و بد یاداشت کردم. من به جای علامت زدن جلوی شماره سه تیم قرمز و سفید، جلوی شماره 3 تیم استرالیا علامت زدم. من این صحنه را هزاران بار در ذهنم مرور کردم ولی نمی دانم چرا چنین کردم. نمی دانم چرا اشتباه کردم و چرا سیمونیچ را اخراج نکردم. سیمونیچ با لهجه استرالیایی انگلیسی صحبت می کرد. شاید، شاید این دلیلی باشد که من اشتباهی اسم او را علامت زدم. پس از سوت بازی او به سمت من دوید و گفت تو بارنکردنی هستی، من به او گفتم دیگر بس است تو اخراجی و او در حالی که از من دور می شد گفت، این باور کردنی نیست. همه ما منظور او را می دانیم.
نکته قابل ذکر این است که سیمونیچ بازیکن کرواتی است که در استرالیا متولد شده است و انگلیسی را با لهجه کشور استرالیا صحبت می کند.12 ماه پس از جام جهانی، پل تصمیم نهایی اش را گرفت و برای همیشه کارش را به عنوان داور فوتبال خاتمه داد. فیفا اما پس از جام جهانی اعلام کرد که او مشکلی برای ادامه کارش به عنوان داور ندارد ولی پل تنها 12 ماه تاب آورد. 12 ماهی که شاید به سان 12 سال برای او گذشته باشد. رویای جام جهانی و قضاوت در فینال برای او تبدیل به کابوسی شد که او را نه تنها از فینال بلکه از فوتبال دور کرد.
گراهام پل، در آن شب پرهیاهو در اشتوتگارت آلمان سوتش را در میانه زمین برای همیشه جا گذاشت ولی 12 ماه بعد متوجه شد که سوتش همراهش نیست.