دانلود فیلم تنگه ابوقریب
معرفی فیلم
تنگه ابوقریب فیلمی به نویسندگی و کارگردانی بهرام توکلی و تهیهکنندگی سعید ملکان و محصول سازمان هنری رسانهای اوج در سال ۱۳۹۶ است. نخستین نمایش این فیلم در جشنواره فیلم فجربود. این فیلم یکی از ۳ فیلمی است که سازمان اوج در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر و در کنار فیلمهای به وقت شام و سوء تفاهم اکران خواهد کرد. «تنگه ابوقریب» در کنار بمب؛ یک عاشقانه با یازده نامزدی سیمرغ بلورین پیشتاز جشنواره سی و ششم شدند. این فیلم با دریافت شش سیمرغ بلورین بیشترین سیمرغ را از سی و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر؛ دریافت کردهاست.
تولید فیلم سینمایی تنگه ابوقریب از اواسط شهریور سال ۹۶ آغاز شد. کار تصویربرداری این فیلم در شهرک سینمایی دفاع مقدس، خرمشهر، اندیمشک و دزفول انجام شده و فیلمبرداری آن بعد از حدود ۲ ماه از آذر ماه به پایان رسید. امیرحسین قاسمی صداگذاری و حامد ثابت آهنگسازی تنگه ابوقریب را بر عهده داشتند. این فیلم در سی و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر علاوه بر تهران، ۱۵ بهمن ۹۶ در تبریز نیز به نمایش درآمد.
از نظر فنی این فیلم ایرانی درخشان و متحیرکننده است. دوربین خضوعی ابیانه درست مثل یک چشم با ظرافت زیادی به دنبال سوژهها حرکت میکند و با جسارت زیادی، به بهانه جلوههای ویژه سراغ فرم پلانهای کوتاه و استفاده از تدوین نمیرود و در عوضش با استفاده از برداشتهای طولانی واقعیت و باورپذیری را به مخاطب هدیه میدهد. امیرحسین قاسمی به عنوان صداگذار و رشید دانشمند به عنوان صدابردار هم کارشان را به خوبی انجام دادهاند. همه این عوامل فنی در خدمت کارگردانی درست و حساب شده بهرام توکلی است. دیگر بحث تسلط بر تکنیک و درست بودن فرم فیلم مطرح نیست، بلکه کارگردان صاحب نگاه شخصی و پخته برای نگریستن به اتفاقات است و این ارزش زیادی در برهوت سینمای ایران دارد.
«تنگه ابوقریب» با یک برداشت بلند آغاز میشود. دوربین از کنار یک سد، حرکت طولانی خودش را شروع میکند و به مرور وارد دیالوگ دو نفره شخصیت خلیل (با بازی حمیدرضا آذرنگ) و عزیز (با بازی علی سلیمانی) میشویم. اما این گفتگو از منظر دو برادر فیلم یعنی مجید (با بازی جواد عزتی) و حسن (با بازی امیر جدیدی) شنیده میشود. فیلمساز در همین پلان ابتدایی فیلم به ما نشان میدهد که چقدر حساب شده زاویه دید درستی در روایت فیلمش دارد. میداند هر سکانس را از نقطه دید چه کسی روایت کند. چه موقع از برداشت بلند استفاده کند و چه موقع سراغ گفتگوی دونفره یا چند نفره برود. در همان سکانس اول میتوان وسواس فیلمساز را در شکل نشستن و حرف زدن سوژهها دید. همهي اینها، ظرافتهای اجرایی اثر است که بسیار هم دیدنی و دلچسب آغاز میشود و مخاطب را به تماشای ادامهی فیلم ترغیب میکند.
نکتهای که روح و عصارهی فیلم بهرام توکلی است در پایان سکانس ابتدایی فیلم جایی که نمای آخر روی یک میز چهار نفره به پایان میرسد خودش را نشان میدهد. فیلم راجع به خاطرات و اثر انسانها بر جهان و بر ذهن دیگران است. چیزهای کوچکی مثل آبهویج نصفهی حسن روی میز میتواند در یک موقعیت پیچیده جنگی ما را به جهان آرام ابتدای فیلم پرت کنند و این پرت شدن همواره با حسرت خوردن برای گذشته است. فیلمساز از تغییر چینش میز چهار نفره به واسطه حضور این چهار نفر تصویری ثبت میکند و عنوان فیلم را روی همین تصویر به مخاطب نشان میدهد. چون این دقیقاً همان کاری است که در کل اثرش کرده است. فیلمی ثبت کرده که از فراموشی یک حادثه و مردان دلیرش (که در روایت انتهایی گفته میشود حکایتشان در کشاکش روزهای پایانی جنگ ایران و عراق گم شد) جلوگیری کند.
فرمانده گروهان (با بازی مهدی پاکدل) در ابتدای فیلم دیالوگی میگوید که اشاره درستی به ایده محوری داستان دارد و در عین حال با فرم در هم تنیده تصاویری که فیلمساز به ما نشان میدهد (مثل حرکت آرام دوربین در راهروهای پایگاه) کاملاً همخوانی دارد: این در و دیوارا مگه یادشون میره حال و هوای این جوونارو؟ دیالوگهای فیلم در عین آنکه حس برانگیز هستند به واقعگرایی نزدیکاند و در عین حال مضمون اثر را نمایان میکنند. اما در بعضی موارد کمی از چارچوب شخصیتها خارج شده و تبدیل به صدای فیلمنامهنویس میشوند. مثلاً جایی که مجید به علی (با بازی مهدی قربانی) میگوید که: «کم کم یاد میگیری که از چیزهایی که دوست نداری هم عکس بگیری.» همانطور که بهرام توکلی یاد گرفته که فیلمی بسازد که تلخ است تا وظیفه رسانهای که به عهده گرفته برای ماندگار کردن اثر انسانها بر سرنوشت کشوری را ثبت کند. اما ایراد آنجاست که دیالوگ به شعار نزدیک میشود هر چند به خاطر همخوانی مضمونی با کلیت اثر قابل چشمپوشی است. زومجی
خلاصه داستان
این فیلم روایتی است از دفاع گردان عمار یاسر لشکر ۲۷ محمد رسولالله در برابر لشکرکشی رژیم بعث به فکه و شرهانی. در روزهای پایانی جنگ.
بازیگران
جواد عزتی امیر جدیدی حمیدرضا آذرنگ علی سلیمانی مهدی پاکدل مهدی قربانی یدالله شادمانی قربان نجفی بانیپال شومون میلاد یزدانی مهدی صباغی محمد رضا شرافت چالشتری
عکس های فیلم
لینک دانلود
به محض ارائه در بازار خانگی، در دسترس خواهد بود
تیزر