بلژیک با کسب عنوان چهارمی جام جهانی 1986 به مهمترین عنوان خود در جام جهانی و انگلیس با کسب عنوان چهارمی در جام جهانی 1990 به مهمترین عنوان خود در جامهای جهانی که در خارج از این کشور برگزار شد (یعنی به استثناء قهرمانی در جام جهانی 1966 انگلیس) نائل شدند و امشب یکی از این دو تیم بطور قطعی موفق خواهد شد بهترین نتیجه خود را در تاریخ جام جهانی (بلژیک) یا جام جهانی که میزبان نبودند (انگلیس) را کسب نماید و دیگری تنها به تکرار عنوان 28 یا 32 سال پیش بسنده کند.
در جام جهانی 1986 مکزیک در مرحله یک چهارم نهایی انگلیس در مقابل آرژانتین قرار گرفت. در نیمه دوم این مسابقه مارادونا که در 4 مسابقه اول آن جام (علیرغم نمایشی بسیار خوب) تنها یک گل زده بود با اعتماد به نفس بینظیری با دست و بر فراز دستهای پیتر شیلتون دروازهبان نامدار انگلیس گل اول مسابقه را به ثمر رساند و در کمال شگفتی این گل توسط داور مورد تایید قرار گرفت. در واقع تمام دنیا ضربه با دست مارادونا را دیدند ولی داوران آن مسابقه این صحنه را ندیدند. تقریبا 4 دقیقه بعد و زمانی که بازیکنان انگلیس هنوز در شوک گل اول و اشتباه مسلم داور بودند، مارادونا که بسیار خوشحال و سرمست از به ثمر رسیدن گل با دست (به جای دریافت کارت زرد) بود در اواسط زمین آرژانتین توپ را در اختیار گرفت و با هنرنمایی بینظیری به شکل مهارنشدنی به سمت دروازه آرژانتین حرکت کرد و پس از عبور از 7 بازیکن انگلیس (از جمله پیتر شیلتون دروازهبان گل دوم) را وارد دروازه انگلیس کرد. پس از آن تلاش انگلیسیها برای جبران 2 گل تنها یک مرتبه و با سانتر زیبای جان بارنز (ستاره لیورپول که خود نیز در یک بازی دوستانه انگلیس با برزیل گلی تماشایی تقریبا مشابه گل دوم مارادونا به انگلیس به ثمر رسانده بود) وضربه سر گری لینکر جواب داد و آرژانتین به مرحله نیمه نهایی جهت رقابت با بلژیک صعود کرد و گری لینکر با این گل آخری که در بازی مزبور به ثمر رساند در مجموع با 6 گل، آقای گل جام جهانی 1986 شد.
بلژیک در جام جهانی 1986 در یک هشتم شوروی سابق (نایب قهرمان اروپا در 2 سال بعد از آن جام) و در مرحله یک چهارم اسپانیا امیلیو بوتراگوئنو (نایب قهرمان اروپا در 2 سال قبل از آن جام) را شکست داده بود اما در نیمه نهایی مارادونا در نیمه دوم 2 گل به بلژیک و دروازهبان مطرح آن یعنی ژان ماری پفاف به ثمر رساند و در انتها آرژانتین قهرمان، مارادونا برترین بازیکن جام، بلژیک چهارم و انزو شیفو ستاره این تیم برترین بازیکن جوان آن جام و گری لینکر مهاجم خوشاخلاق انگلیس (بازیکنی که در طول دوران بازیگریش حتی یک کارت زرد هم دریافت نکرد) آقای گل جام جهانی 1986 شد.
در واقع دست مارادونا و اشتباه فاحش داوری و عدم وجود سیستم داور ویدئویی در آن زمان در جلوگیری از تقابل بلژیک و انگلیس در نیمه نهایی 1986 و عدم فینالیست شدن یکی از آنها در فینال آن جام و نهایتا قرار گرفتن جام جهانی در دستان مارادونا کمک کرد.
اگر دستان مارادونا مانع احتمالی تقابل بلژیک و انگلیس در جام جهانی 1986 شد 4 سال بعد در جام جهانی 1990 ایتالیا این دو تیم در مرحله یک هشتم نهایی در مقابل هم قرار گرفتند که در دقیقه 119 دیوید پلات موفق به فتح دروازه بلژیک شد و بلژیک تنها به درخشش انزو شیفو و قرار گرفتن این بازیکن در تیم منتخب جام اکتفا کرد. در ادامه انگلیس پس از حذف کامرون روژه میلا در نیمه نهایی در ضربات پنالتی از آلمان شکست خورد و انگلیس فرصت حضور در فینال و گرفتن انتقام از مارادونا و آرژانتین را از دست داد تا آلمان انتقام فینال جام جهانی 1966 لندن را از انگلیس و سپس فینال 1986 را از مارادونا و یارانش گرفته باشد.
در دیدار ردهبندی نیز انگلیس با شکست 2 بر 1 از ایتالیا میزبان و دریافت گل از روبرتو باجو و سالواتوره شیلاچی به مقام چهارمی یعنی مشابه مقام بلژیک در جام جهانی 1986 دست یافت و شیلاچی ایتالیایی به جای گری لینکر آقای گل مسابقات شد و لینکر با وجود مصدومیت شدید در آن جام با 4 گل زده در رده سوم (البته بطور مشترک با دیگران) برترین گلزنان آن جام رسید. گفتنی است اکثر کارشناسان انگلیس را یکی از 4 مدعی اصلی قهرمانی آن جام قلمداد میکردند و جان بارنز معروف و بازیکن با تجربه این تیم قبل از شروع مسابقات پیشبینی کرده بود که فینال میان انگلیس و ایتالیا میزبان برگزار میشود که پیشبینی ایشان تنها با یک روز اختلاف (فاصله زمانی دیدار ردهبندی و فینال) به وقوع نپیوست.
شاید بتوان گفت اگر مارادونا و داور اجازه تقابل بلژیک و انگلیس در نیمه نهایی 1986 و قطعی شدن نایب قهرمانی یکی از آنها را در آن جام داده بودند، اعتماد به نفس و تجربه حداقل حضور در فینال آن جام میتوانست به حضور یکی از آنها در فینال و حتی قهرمانی جام جهانی 1990 و حضور در فینال هر دو آنها و قطعی شدن قهرمانی یکی از آنها در 2018 کمک نماید.
هر نتیجهای که در مسابقه آتی بلژیک و انگلیس در ردهبندی جام جهانی 2018 حاصل شود در مجموع افتخارات اکتسابی این دو تیم در جام جهانی 2018 از مجموع افتخارات آن در دو جام جهانی 1986 و 1990 بیشتر خواهد بود. علاوه بر کسب مقام سومی و چهارمی این جام توسط این دو تیم رقابت جهت آقای گل مسابقات نیز بین هری کین انگلیسی (6 گل زده) و لوکاکو بلژیکی (4 گل زده) است که شانس هری کین و تکرار درخشش گری لینکر در سال 1986 بسیار بیشتر خواهد بود. همچنین ادن هازارد بلژیکی نیز هنوز شانس عنوان برترین بازیکن جام را در صورت انجام نمایش فوقالعاده و افول ستارگان فرانسوی و کرواسی در بازی فینال را دارد تا به جای انزو شیفو که در 1986 برترین بازیکن جوان جام با چهارمی بلژیک لقب گرفت با مقام سوم تیمی به برترین بازیکن جام (اعم از جوان و غیرجوان) انتخاب شود.
در این مسابقه انزو شیفو و گری لینکر با چشمانی امیدوار نمایش ادن هازارد، هری کین و لوکاکو (بازیکنانی که در هر دو جام جهانی 1986 و 1990 متولد نشده بودند) را تماشا میکنند در حالیکه مارادونا قهرمان 1986 و نایب قهرمان 1990 و مسی نایب قهرمان 2014 با حسرت به دلیل حذف زودهنگام در 2018، شاید چندان علاقه و روحیهای برای تماشای این مسابقه نداشته باشند و احتمال دارد در خصوص این موضوع نیز تامل نمایند که فوتبالیست خوب بودن نمیتواند شرط کافی قهرمان جهان شدن باشد و نیاز دارد که یک والیبالیست خوبی نیز باشد! بهعلاوه براساس مطالب پیشگفته این موضوع نیز به ذهن میرسد که حتی با وجود داور ویدئویی امکان اشتباهات آشکار داوری و تاثیرگزار در جام جهانی (از جمله کمرنگ دیدن دستان رونالدو در زدن ضربه با آرنج به صورت پورعلیگنجی) وجود دارد؟