طرفداری - به ده نفر پایانی یادداشت بهترین بازیکنان تاریخ جام جهانی رسیدیم. در این قسمت پنج ستاره بزرگ تاریخ فوتبال قرار گرفته اند. سه نفر از آن ها عنوان بهترین بازیکن یک دوره مسابقات را کسب نمودند. یک نفر سومین گلزن برتر تاریخ مسابقات است و دیگری رکورددار حضور و بازی در جام جهانی.
10. یوهان کرایوف (هلند)
یوهان کرایوف هافبک هجومی و مهاجم تیم ملی هلند در جام جهانی 1974 بود و طی 7 حضورش در این رقابت ها 5 برد، 1 تساوی و 1 شکست کسب نمود و 3 بار نیز دروازه حریفان را گشود. یوهان کرایوف بدون شک یکی از بزرگترین بازیکنان تاریخ فوتبال و بهترین بازیکن فوتبال هلند است. کرایوف یکی از تکنیکی ترین بازیکنان تاریخ فوتبال است، بازیکنی سریع با پاس های فوق العاده و دیدی عالی. وی در زمینه گلزنی نیز ماهر بود و بدون شک یکی از پیشگامان در زمینه خلق پست "9 کاذب" در فوتبال مدرن بود. در جام جهانی 1974، کرایوف به عنوان کاپیتان هلند و یکی از بهترین بازیکنان آن دوران به میدان رفت. وی نقش اصلی را در اجرای توتال فوتبال هلندی ها داشت. هلند با برد 2-0 مقابل اروگوئه، تساوی بدون گل مقابل سوئد و برد 4-1 مقابل بلغارستان مرحله اول گروهی را مقتدرانه پشت سر گذاشت. در مرحله دوم گروهی و با وجود حضور هلند در یک گروه سخت با حضور برزیل، آرژانتین و آلمان شرقی، باز هم شاهد عملکردی بی نظیر بودیم. هلند با درخشش کرایوف و با دو گل از وی با نتیجه 4-0 از سد آرژانتین عبور کرد. سپس با دو گل آلمان شرقی را از پیش رو برداشت و با نتیجه ای مشابه از سد برزیل مدافع عنوان قهرمانی گذشت، در دیداری که باز هم کرایوف موفق به گلزنی در آن شد. بدین ترتیب با اقتدار راهی دیدار نهایی شد. در دیدار فینال و با وجود گل زودهنگام یوهان نیسکنز مقابل آلمان غربی، هلند موفق نشد برتری اش را حفظ نماید و با نتیجه 2-1 مغلوب شد و به عنوان نایب قهرمانی بسنده کرد. در راه به ثمر رسیدن گل اول بازی، از زمانی که کرایوف توپ را به گردش درآورد، 15 بار توپ به وی بازگشت و سپس منجر به یک ضربه پنالتی شد. تا آن زمان ژرمن ها حتی یک بار نیز پایشان با توپ برخورد نکرده بود. بازی های بسیار جذاب و چشمگیر کرایوف موجب شد نه تنها در تیم منتخب مسابقات قرار گیرد، بلکه عنوان بهترین بازیکن جام را نیز کسب نماید. کرایوف به دلیل تهدیداتی که بر سر حضورش در جام جهانی 1978 شد، از حضور در این مسابقات انصراف داد و بدون شک در صورتی که وی در آن جام نیز حضور می داشت و به بازی های درخشانش ادامه می داد، رده بهتری در این لیست داشت.
بازی برجسته کرایوف در جام جهانی: بازی های کرایوف در مرحله دوم گروهی جام جهانی 1974 به حدی چشمگیر و زیبا بود که انتخاب یک مسابقه از بین آن ها واقعا کار دشواری است. شاید بتوان بازی وی مقابل برزیل در آخرین دیدار مرحله دوم گروهی که حکم صعود به فینال هر یک از دو تیم را امضا می کرد، یکی از عملکردهای عالی وی دانست.
9. لوتار ماتئوس (آلمان غربی/آلمان)
لوتار ماتئوس سوئیپر و هافبک تیم ملی آلمان در پنج جام جهانی 1982، 1986، 1990، 1994 و 1998 بود و طی 25 بازی در این رقابت ها، 15 برد، 6 تساوی و 4 شکست کسب نمود و 6 بار نیز موفق به گلزنی شد. وی به صورت مشترک با آنتونیو کارباخال، جانلوییجی بوفون و رافائل مارکز رکورددار تعداد دوره حضور در جام جهانی است و با 25 بازی رکورددار بازی در این مسابقات است. ماتئوس یک بازیکن چندمنظوره و کامل بود. وی نه تنها یک رهبر مقتدر بود، بلکه در پست خود در زمره بهترین های تاریخ فوتبال بود. به لحاظ بازیخوانی، پاس، تکل و شوت های قدرتمند نیز همواره مورد توجه قرار داشت. بیشتر دوران فوتبالش را به عنوان یک باکس تو باکس حرفه ای عمل کرد، هرچند در آخر دوران فوتبالش به پست سوئیپر منتقل شد. ماتئوس جوان دو بار به عنوان یار تعویضی در مرحله گروهی جام جهانی 1982 به میدان رفت و در اولین حضورش در جام جهانی، تجربه نایب قهرمانی در این مسابقات را کسب نمود. در جام جهانی 1986 به بازیکن ثابت ژرمن ها بدل شد. آلمان غربی با کسب نتایج نه چندان خوب به عنوان تیم دوم مرحله گروهی راهی مرحله حذفی شد. ابتدا مکزیک را در ضربات پنالتی حذف کرد و ماتئوس یکی از زننده های پنالتی ها بود. سپس در مرحله نیمه نهایی فرانسه را مغلوب کرد، هر چند در فینال با نتیجه 3-2 مغلوب آرژانتین شد و ماتئوس برای دومین بار متوالی به عنوان نایب قهرمانی مسابقات دست یافت. اوج درخشش ماتئوس به جام جهانی 1990 باز می گردد که به عنوان کاپیتان به میدان رفت و در همان دیدار اول دو گل زیبا وارد دروازه یوگوسلاوی کرد. پس از برد 4-1 مقابل یوگوسلاوی، آلمان موفق شد با نتیجه 5-1 امارات را شکست دهد، که باز هم ماتئوس موفق به گلزنی شد. تساوی مقابل کلمبیا نیز مانع سرگروهی ژرمن ها نشد. بردهای 2-1 مقابل هلند و 1-0 مقابل چکسلواکی موجب شد، آلمان غربی برای سومین بار متوالی راهی نیمه نهایی جام جهانی شود. ماتئوس تک گل تیمش در مقابل چکسلواکی را از روی نقطه پنالتی به ثمر رساند. در مرحله نیمه نهایی آلمان غربی در ضربات پنالتی از سد انگلیس عبور کرد. ماتئوس یکی از پنالتی های تیمش را به گل تبدیل کرد و در دیدار نهایی با عبور از آرژانتین به مقام قهرمانی مسابقات دست یافت. لوتار ماتئوس با به ثمر رساندن 4 گل به صورت مشترک برنده کفش برنز مسابقات شد. وی همچنین ضمن حضور در تیم منتخب، عنوان توپ نقره دومین بازیکن برتر جام را نیز کسب نمود. در جام جهانی 1994، ماتئوس به عنوان سوئیپر به میدان رفت و تک گل آلمان در شکست 2-1 مقابل بلغارستان در مرحله یک چهارم نهایی را نیز به ثمر رساند. سرانجام حضور در جام جهانی 1998، آخرین جام لوتار ماتئوس بزرگ بود، هرچند باز هم در مرحله یک چهارم نهایی مسابقات مغلوب شد.
بازی برجسته ماتئوس در جام جهانی: ماتئوس از آن بازیکنانی است که همواره عملکرد خوبش در زمین به وضوح دیده می شود. شاید به غیر از چند نمایش ضعیف در پست سوئیپر، در باقی بازی هایش در جام جهانی عملکردی چشمگیر داشت. بازی های وی در جام جهانی 1990 اوج نمایش وی بود که حتی منجر به کسب توپ طلای اروپا شد. می توان عملکرد او در دو دیدار مرحله نیمه نهایی و فینال جام جهانی 1990 را از جمله بهترین بازی های ماتئوس در جام جهانی دانست.
8. جوزپه مه آتزا (ایتالیا)
جوزپه مه آتزا هافبک هجومی و مهاجم تیم ملی ایتالیا در دو جام جهانی 1934 و 1938 بود و طی 9 بازی در این رقابت ها، 8 برد و 1 تساوی کسب نمود و 3 بار نیز دروازه حریفان را گشود. مه آتزا یک بازیکن تکنیکی بود که پاس های بسیار خوبی می داد و در زدن ضربات آخر بسیار ماهرانه عمل می کرد. لوئیجی ورونلی در خصوص وی می گوید: "من بازی های پله را نیز دیدم، اما او هرگز نتوانست به ظرافت مه آتزا بازی کند. یک روز در آرنا شاهد کاری فوق العاده از مه آتزا بودم. او برای گرفتن توپ دو متر بر روی هوا بلند شد و با یک حرکت آکروباتیک توپ را متوقف کرد. سپس با توپی چسبیده به پاهایش بر روی زمین فرود آمد و شروع به دریبل مدافعان کرد و در نهایت با یک ضربه دقیق توپ را به تور دروازه چسباند." مه آتزا عضوی از تیم فوق العاده ایتالیا در راه دو قهرمانی در جام های جهانی 1934 و 1938 بود. در پیروزی 7-1 مقابل آمریکا در دیدار ابتدایی آتزوری در جام جهانی 1934، یک گل دیرهنگام به ثمر رساند. در مرحله یک چهارم نهایی و پس از تساوی با اسپانیا، بازی تکرار شد و در بازی تکراری زننده تک گل پیروزی بخش تیمش بود. ایتالیا با عبور از اتریش در نیمه نهایی و چکسلواکی در فینال به عنوان قهرمانی دست یافت. جوزپه مه آتزا ضمن حضور در تیم منتخب مسابقات، عنوان بهترین بازیکن جام را نیز کسب کرد. در جام جهانی 1938، مه آتزا یکی از معدود بازیکنانی بود که مجددا پیراهن ایتالیا را بر تن کرد و با بازوبند کاپیتانی راهی زمین شد. در جام جهانی 1938 ایتالیا برای صعود به نیمه نهایی به ترتیب از سد نروژ و فرانسه عبور کرد. در این مرحله موفق شد برزیل قدرتمند را با نتیجه 2-1 شکست دهد که گل دوم بازی را مه آتزا از روی نقطه پنالتی به ثمر رساند و در دیدار فینال نیز با نتیجه 4-2 از سد مجارستان عبور کرد، تا به اولین تیم تاریخ جام جهانی بدل شود که از عنوان قهرمانی خود دفاع می کند، اتفاقی که فقط توسط برزیل تکرار شد.
بازی برجسته مه آتزا در جام جهانی: مه آتزا در دیدار فینال جام جهانی 1934 با وجود مصدومیت به حدی عملکرد خوب و الهام بخشی داشت که به عنوان بهترین بازیکن زمین انتخاب شد.
7. گرد مولر (آلمان غربی)
گرد مولر مهاجم تیم ملی آلمان غربی در دو جام جهانی 1970 و 1974 بود و طی 13 بازی در این رقابت ها، 11 برد و 2 شکست کسب نمود و 14 بار نیز دروازه رقبا را گشود، تا سومین گلزن برتر تاریخ جام جهانی باشد. مولر که به بمب افکن ملقب بود بازیکنی کوتاه قامت بود، سرعت قابل توجهی نداشت و حتی در وهله اول به عنوان یک فوتبالیست بزرگ جلوه نمی کرد، اما برعکس در فواصل کوتاه شتاب باورنکردنی داشت، در بازی هوایی بسیار خوب عمل می کرد و غریزه گلزنی فوق العاده ای داشت. او بازیکنی بود که حتی از توپ های مرده نیز می توانست گل بسازد و به خوبی خود را در فضا قرار می داد. در جام جهانی 1970 به گلزن اول ژرمن ها بدل شد. در همان دیدار اول گل برتری تیمش مقابل مراکش را به ثمر رساند و سپس در برتری 5-2 مقابل بلغارستان و 3-1 مقابل پرو هت تریک کرد، تا یکی از چهار بازیکن تاریخ جام جهانی باشد که دو بار موفق به هت تریک شده اند. وی در جریان برد 3-2 مقابل انگلیس به گلزنی هایش ادامه داد و گل برتری آلمان غربی در وقت های اضافه را به ثمر رساند. در بازی قرن و شکست 4-3 مقابل ایتالیا نیز هرچند دو بار گلزنی کرد، اما نتوانست مانع شکست تیمش شود. عاقبت آلمان غربی با برتری مقابل اروگوئه به عنوان سومی قناعت کرد. مولر به سومین بازیکن تاریخ جام جهانی بدل شد که تعداد گل هایش را در یک تورنمنت دو رقمی می کند و با به ثمر رساندن 10 گل آقای گل مسابقات شد. وی ضمن حضور در ترکیب تیم منتخب، توپ برنز سومین بازیکن برتر جام را نیز کسب کرد. در جام جهانی 1974، آلمان غربی در خانه چشم امیدش را به مولر بسته بود. وی در مرحله اول گروهی فقط یک بار در مقابل استرالیا موفق به گلزنی شد. اما با گل های سرنوشت سازش در مرحله دوم گروهی جبران کرد. در برتری 2-0 مقابل یوگوسلاوی و برد حساس 1-0 مقابل لهستان موفق به گلزنی شد، تا آلمان غربی پس از 8 سال بار دیگر به فینال مسابقات راه یابد. مولر زننده گل قهرمانی آلمان غربی مقابل هلند در فینال مسابقات بود.
بازی برجسته مولر در جام جهانی: مولر در 10 بازی از 13 بازی اش در جام جهانی موفق به گلزنی شد و در دو دیدار نیز موفق به ثبت هت تریک شد، اما شاید بتوان بازی مقابل هلند در فینال جام جهانی 1974 را که وی موفق به زدن گل قهرمانی شد، بیادماندنی ترین عملکرد وی در جام جهانی دانست.
6. رونالدو (برزیل)
رونالدو لوئیز نازاریو دلیما مهاجم تیم ملی برزیل در چهار جام جهانی 1994، 1998، 2002 و 2006 بود و طی 19 بازی در این رقابت ها، 15 برد، 1 تساوی و 3 شکست کسب نمود و 15 بار نیز دروازه حریفان را گشود، تا دومین گلزن برتر تاریخ جام جهانی لقب گیرد. رونالدو یکی از کامل ترین مهاجمان تاریخ فوتبال است. وی یک بازیکن تکنیکی، باهوش، سریع و یک تمام کننده فوق العاده بود. رونالدو در جام جهانی 1994 در لیست برزیل حضور داشت، اما به میدان نرفت. با این وجود به همراه برزیل فاتح آن مسابقات شد. در جام جهانی 1998 به عنوان ستاره اصلی سلسائو قدم به مسابقات گذاشت. وی در مرحله گروهی موفق شد دروازه مراکش را بگشاید، اما کار اصلی اش را در مرحله حذفی آغاز نمود. به ثمر رساندن دو گل در جریان برد 4-1 مقابل شیلی به برزیل کمک کرد به جمع هشت تیم برتر صعود کند. پس از برد سخت مقابل دانمارک، در دیدار مقابل هلند در مرحله نیمه نهایی موفق شد تک گل تیمش را به ثمر رساند، تا بازی به ضیافت پنالتی ها بکشد. وی یکی از پنالتی های تیمش را نیز به گل تبدیل کرد، تا برزیل راهی فینال مسابقات شود. در دیدار نهایی و با آن حواشی که حول محور رونالدو ایجاد شد، بازی ضعیفی به نمایش گذاشت، تا فرانسه به قهرمانی دست یابد. رونالدو در تیم منتخب مسابقات قرار گرفت و عنوان بهترین بازیکن مسابقات را نیز از آن خود نمود. در جام جهانی 2002 رونالدو باز هم درخشید، اما این بار در زمینه گلزنی نیز موفقتر عمل نمود. وی در هر سه دیدار مرحله گروهی مقابل ترکیه، چین و کاستاریکا (2 گل) موفق به گلزنی شد تا برزیل به عنوان تیم اول صعود کند. در دیدار مقابل بلژیک یک گل به ثمر رساند و به سلسائو کمک کرد تا با عبور از انگلیس برای سومین بار متوالی راهی مرحله نیمه نهایی مسابقات شود. تک گل پیروزی بخش برزیل مقابل ترکیه در مرحله نیمه نهایی را رونالدو زد و در فینال دو گل دیگر زد تا برزیل با اقتدار به عنوان قهرمانی مسابقات دست یابد. رونالدو با به ثمر رساندن 8 گل ضمن کسب کفش طلای مسابقات، در تیم منتخب نیز قرار گرفت و پس از اولیور کان توپ نقره دومین بازیکن برتر جام را کسب کرد. در جام جهانی 2006، رونالدو همچنان آماده نشان می داد و دو گل در مرحله گروهی مقابل ژاپن گلزنی کرد تا با رکورد گرد مولر به عنوان بهترین گلزن تاریخ جام جهانی مساوی کند. وی سپس در مرحله حذفی دروازه غنا را باز کرد تا با 15 گل زده بهترین گلزن تاریخ جام جهانی لقب گیرد، عنوانی که هشت سال بعد توسط میروسلاو کلوزه از وی گرفته شد. برزیل در مرحله یک چهارم نهایی مغلوب فرانسه شد، تا رونالدو موفق نشود، به گلزنی ها و عناوینش در جام جهانی ادامه دهد.
بازی برجسته رونالدو در جام جهانی: رونالدو از آن دست بازیکنانی بود که همواره فوق العاده بود و در بازی های اندکی بازی ضعیفی از وی شاهد بودیم. شاید به ثمر رساندن دو گل در فینال جام جهانی 2002 در مقابل اولیور کان، بهترین عملکرد رونالدو در جام جهانی بود.
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش اول)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش دوم)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش سوم)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش چهارم)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش پنجم)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش ششم)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش هفتم)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش هشتم)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش نهم)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش دهم)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش یازدهم)