15. میشل پلاتینی (فرانسه)
میشل پلاتینی هافبک تیم ملی فرانسه در سه جام جهانی 1978، 1982 و 1986 بود و طی 14 بازی در این رقابت ها، 6 برد، 4 تساوی و 4 شکست را تجربه کرد و 5 بار نیز دروازه حریفان را گشود. قطعا پلاتینی در سه زمینه در زمره بهترین های تاریخ فوتبال قرار دارد: پاس، ضربات آزاد و پنالتی. وی که به "پادشاه" ملقب بود یک بازیکن سریع، باهوش، با توانایی های منحصر به فرد، بازیخوانی فوق العاده، با مهارت های تکنیکی بالا، یک هافبک خلاق که در زمینه گلزنی بسیار توانا بود. در جام جهانی 78 فرانسه در همان مرحله اول گروهی و با حضور تیم های ایتالیا و آرژانتین از دور مسابقات کنار رفت. پلاتینی دروازه آرژانتین را یک بار در این جام گشود. در جام جهانی 82، با وجود شکست در بازی اول مقابل انگلیس، فرانسه با کسب 4 امتیاز از کویت و چکسلواکی از گروه صعود کرد. پلاتینی یک بار دروازه کویت را گشود. در مرحله دوم گروهی نیز اتریش و ایرلند شمالی موفق نشدند در مقابل فرانسه کاری از پیش ببرند، تا این تیم پس از 24 سال بار دیگر به مرحله نیمه نهایی جام جهانی راه یابد. اما در مرحله نیمه نهایی حاصل کار دو تیم فرانسه و آلمان غربی با تساوی 3-3 خاتمه یافت و در ضربات پنالتی آلمان غربی به پیروزی دست یافت. پلاتینی هم در جریان بازی و هم در ضیافت پنالتی ها موفق به گل کردن پنالتی اش شد. در دیدار رده بندی نیز فرانسه مغلوب لهستان شد تا به عنوان چهارم رضایت دهد. پلاتینی در پایان در تیم منتخب مسابقات قرار گرفت. در جام جهانی 1986 پلاتینی باز هم درخشید و فرانسه در گروهی که شوروی، مجارستان و کانادا در آن حضور داشتند به دور دوم صعود کرد. در مرحله یک هشتم نهایی و در روزی که پلاتینی گلزنی کرد، فرانسه از سد ایتالیا مدافع عنوان قهرمانی عبور کرد و سپس موفق برزیل قدرتمند را در ضربات پنالتی شکست دهد. در آن دیدار نیز پلاتینی زننده تک گل تیمش بود، هرچند پنالتی اش را در ضیافت پنالتی ها از دست داد. در مرحله نیمه نهایی باز هم فرانسه مغلوب آلمان غربی شد و راهی دیدار رده بندی شد و در این بازی با غلبه بر بلژیک به عنوان سومی دست یافت. پلاتینی برای دومین دوره متوالی در تیم منتخب مسابقات قرار گرفت.
بازی برجسته پلاتینی در جام جهانی: پلاتینی در دو دیدار متوالی جام جهانی 1986 مقابل ایتالیا و برزیل بسیار درخشان ظاهر شد و تیمش را به مرحله نیمه نهایی مسابقات هدایت کرد و البته می توان به درخشش وی در نیمه نهایی جام جهانی 1982 مقابل آلمان غربی نیز اشاره کرد.
14. پائولو روسی (ایتالیا)
پائولو روسی مهاجم تیم ملی ایتالیا در سه جام جهانی 1978، 1982 و 1986 بود و طی 14 بازی در این رقابت ها، 8 برد، 4 تساوی و 2 شکست کسب نمود و با به ثمر رساندن 9 گل به صورت مشترک، بهترین گلزن تارخ آتزوری در جام جهانی است. روسی یک مهاجم سریع، چالاک، گلزن، با دیدی خوب و ضرباتی دقیق و بسیار باهوش که علی رغم اینکه قد بلندی نداشت با پرش های بلندش ضربات سر خوبی نیز می زد. روسی در همان دیدار ابتدایی اش در جام جهانی 1978 موفق به گشودن دروازه فرانسه شد، تا ایتالیا بازی را با پیروزی 2-1 به اتمام رساند. سپس دروازه مجارستان را گشود، تا ایتالیا در گروهی که آرژانتین میزبان نیز در آن حضور داشت به عنوان سرگروه راهی مرحله بعدی شود. در دور دوم گروهی و پس از تساوی بدون گل مقابل آلمان غربی، ایتالیا با تک گل پائولو روسی از سد اتریش عبور کرد، اما شکست مقابل هلند موجب شد، راهی دیدار رده بندی جام جهانی شوند. برزیل با نتیجه 2-1 ایتالیا را در دیدار رده بندی شکست داد و سوم شد. روسی با به ثمر رساندن 3 گل بهترین گلزن ایتالیا در این جام بود. روسی در تیم منتخب جام جهانی نیز قرار گرفت. در جام جهانی 1982، پائولو روسی درخشش وصف ناشدنی داشت. پس از نتایج ضعیف ایتالیا در دور اول گروهی و صعود دشوار، روسی در دور دوم گروهی به آتزوری کمک کرد تا از گروه مرگ و سخت ترین گروه تاریخ جام جهانی، جان سالم به در برد. ایتالیا ابتدا با نتیجه 2-1 آرژانتین را شکست داد و برای صعود به مرحله بعدی و با توجه به برد 3-1 برزیل مقابل آرژانتین، به پیروزی نیاز داشت. پائولو روسی در مقابل سلسائو هت تریک کرد، تا ایتالیا با نتیجه 3-2 پیروز شود و به مرحله بعدی صعود کند. در دیدار رده بندی روسی موفق شد در مقابل لهستان نیز بریس کند و ایتالیا را به فینال مسابقات هدایت نماید. در فینال، ایتالیا به مصاف آلمان غربی رفت و با نتیجه 3-1 پیروز شد و به عنوان قهرمانی مسابقات دست یافت. پائولو روسی زننده گل اول تیمش در این مسابقه بود تا با به ثمر رساندن 6 گل ضمن کسب عنوان آقای گلی، کفش طلای مسابقات را کسب کند و با کسب عنوان بهترین بازیکن جام، به یکی از معدود بازیکنانی بدل شود که هر دو جایزه کفش طلا و توپ طلا را در یک جام کسب می کند. وی برای دومین بار متوالی نیز در تیم منتخب جام جای گرفت. روسی علی رغم حضور در لیست ایتالیا برای حضور در جام جهانی 1986، در این مسابقات به میدان نرفت و ایتالیا با شکست مقابل فرانسه در مرحله یک هشتم نهایی از دور مسابقات کنار رفت.
بازی برجسته روسی در جام جهانی: بدون شک درخشش پائولو روسی مقابل یکی از قویترین تیم های تاریخ جام جهانی، یکی از بهترین عملکردهای فردی یک بازیکن در تاریخ مسابقات است. روسی در مقابل برزیل پرستاره در جام جهانی 82 هت تریک کرد و یک تنه ایتالیا را به پیروزی در آن مسابقه رساند.
13. بابی چارلتون (انگلیس)
بابی چارلتون هافبک هجومی و مهاجم تیم ملی انگلیس در چهار جام جهانی 1958، 1962، 1966 و 1970 بود و طی 14 بازی در این رقابت ها 8 برد، 2 تساوی و 4 شکست کسب نمود و 4 بار نیز دروازه حریفان را گشود. وی که در ارسال پاس استاد بود، شوت های محکمی نیز به سمت دروازه حریفان شلیک می کرد. بازیکنی خوش اخلاق که فقط دو بار در دوران حرفه ای اش کارت دریافت کرد و در چهارچوب شناسی و گلزنی نیز جزو بهترین ها بود. چارلتون در جام جهانی 1958 بازی نکرد و انگلیس در همان مرحله اول گروهی حذف شد. در جام جهانی 1962 یکی از بازیکنان اصلی انگلیس بود و یک گل سرنوشت ساز نیز در مقابل آرژانتین به ثمر رساند تا انگلیس از مرحله گروهی صعود کند. اما شکست مقابل برزیل در مرحله یک چهارم نهایی، موجب حذف سه شیرها از مسابقات شد. در جام جهانی 1966، چارلتون درخشید و بهترین جام انگلیس را رقم زد. وی در مرحله اول گروهی مقابل مکزیک موفق به گلزنی شد و انگلیس بالاتر از اروگوئه، مکزیک و فرانسه راهی مرحله بعدی شد. برد سخت 1-0 مقابل آرژانتین، انگلیس را برای اولین بار در طول تاریخش به جمع چهار تیم برتر مسابقات رساند و دیدار مقابل یکی از بهترین تیم های آن دوران یعنی پرتغال، بازی دشواری برای انگلیس بود. اما با درخشش چارلتون و دو گلی که وارد دروازه حریف کرد، انگلیس به فینال راه یافت. در دیدار نهایی نیز انگلیس با نتیجه 4-2 از سد آلمان غربی عبور کرد، تا به تنها عنوان قهرمانی خود در جام جهانی دست یابد. بابی چارلتون ضمن حضور در تیم منتخب مسابقات، عنوان بهترین بازیکن جام را نیز کسب کرد. در جام جهانی 1970 نیز چارلتون بهترین بازیکن سه شیرها بود. دو برد مقابل رومانی و چکسلواکی و دو شکست در مقابل برزیل و آلمان غربی موجب حذف انگلیس شد. چارلتون به رغم حذف تیمش در مرحله یک چهارم نهایی، برای دومین بار متوالی در تیم منتخب مسابقات جای گرفت، تا بهترین بازیکن تاریخ انگلیس در تاریخ جام جهانی لقب گیرد.
بازی برجسته چارلتون در جام جهانی: بازی نیمه نهایی جام جهانی 1966، که بابی چارلتون با دو گل زیبا مقابل پرتغال، به انگلیس کمک کرد برای اولین و آخرین بار در تاریخ راهی فینال یک جام معتبر شود.
12. فرانس پوشکاش (مجارستان/اسپانیا)
فرانس پوشکاش مهاجم تیم ملی مجارستان در جام جهانی 1954 و تیم ملی اسپانیا در جام جهانی 1962 بود و طی 6 بازی در جام جهانی 3 برد و 3 شکست کسب نمود و 4 بار نیز دروازه حریفان را گشود. پوشکاش یک مهاجم تکنیکی بود که با شوت های پای چپ دقیق و سهمگینش به یک گلزن بالفطره تبدیل شده بود. وی نقش اصلی را در سال های طلایی فوتبال مجارستان در دهه 50 میلادی ایفا نمود و یک رهبر واقعی بود. به عنوان کاپیتان مجارستان در همان دیدار نخست دو بار دروازه کره جنوبی را گشود، تا مجارستان با 9 گل از سد حریف خود عبور نماید. سپس یکی از هشت گل تیمش مقابل آلمان غربی را به ثمر رساند. در دو دیدار بعدی مجارستان در راه رسیدن به فینال بازی نکرد، اما به فینال مسابقات رسید و با وجود اینکه گل اول بازی را به ثمر رساند، اما آلمان غربی در نهایت با نتیجه 3-2 پیروز شد و به عنوان قهرمانی دست یافت. پوشکاش با وجود حضور در سه دیدار تیمش، با درخششی که داشت، ضمن حضور در تیم منتخب مسابقات، بهترین بازیکن جام شد و توپ طلا را نیز کسب نمود. پس از مشکلاتی که پوشکاش همچون خیل عظیم بازیکنان مجار در آن دوران با حکومت مجارستان پیدا کردند، وی از کشور خارج شد و سرانجام به عنوان بازیکن اسپانیا به کارش در عرصه ملی ادامه داد. در اسپانیا توفیق آنچنانی نداشت، تا در همان مرحله گروهی با دو شکست مقابل برزیل و چکسلواکی از دور مسابقات کنار رود.
بازی برجسته پوشکاش در جام جهانی: وی در هر سه دیدار مجارستان در جام جهانی 1954 عملکرد بسیار خوبی داشت، اما نقش وی در برد 8-3 مقابل آلمان غربی در جام جهانی 1954 هرگز فراموش نخواهد شد، تیمی که در پایان عنوان قهرمان را کسب کرد.
11. روبرتو باجو (ایتالیا)
روبرتو باجو مهاجم تیم ملی ایتالیا در سه جام جهانی 1990، 1994 و 1998 بود و طی 16 بازی در این رقابت ها، 10 برد، 5 تساوی و 1 شکست کسب نمود و با به ثمر رساندن 9 گل زده، به صورت مشترک با بوبو ویری و پائولو روسی بهترین گلزن آتزوری در تاریخ جام جهانی بود. از نظر بسیاری باجو بهترین بازیکن تاریخ ایتالیاست، بازیکنی تکنیکی، خوش فکر، یک بازیساز کلاس جهانی، گلزنی حرفه ای با ضرباتی آزاد و پنالتی دقیق. به قول پلاتینی او یک بازیکن 9.5 بود، چرا که او یک مهاجم 9 واقعی نبود و از سویی بسیار بیشتر از یک بازیکن شماره 10 خلاق، گلزنی می کرد. باجو که به بودای کوچک و موی دم اسبی مقدس ملقب بود، به عنوان یک بازیکن جوان به همراه آتزوری راهی جام جهانی 90 شد. پس از نیمکت نشینی مقابل اتریش و آمریکا، در دیدار مقابل چکسلواکی از ابتدا به میدان رفت و یکی از زیباترین گل های تاریخ جام جهانی را به ثمر رساند. درخشش وی موجب شد در دیدار مقابل اروگوئه و جمهوری ایرلند نیز در ترکیب قرار گیرد و در هر دو دیدار پاس گل بدهد و حتی گلزنی کند هر چند هر دو گل وی توسط داوران قبول نشد، اما اشتباه آزلیو ویچینی در نیمکت نشین کردن باجو در مقابل آرژانتین که عاقبت به شکست در ضربات پنالتی منجر شد، انتقادات فراوانی را در پی داشت. باجو ضربه اش را در ضیافت پنالتی ها به گل تبدیل کرد. باجو در دیدار رده بندی مقابل انگلیس زننده گل اول تیمش بود، تا ایتالیا به عنوان سومی مسابقات دست یابد. در جام جهانی 1994 باجو درخششی فوق العاده داشت. شکست 1-0 در دیدار ابتدایی مقابل جمهوری ایرلند، ناامیدکننده بود. در دیدار دوم و پس از اخراج جانلوکا پالیوکا، لوکا مارکه جیانی به جای باجو وارد زمین شد، تصمیمی که همگان را در بهت فرو برد و یک تساوی 1-1 مقابل مکزیک موجب شد، ایتالیا به سختی و به عنوان تیم سوم راهی دور بعدی شود. در مرحله یک هشتم نهایی ایتالیا به مصاف نیجریه رفت و در حالی که تا دقیقه 88 با یک گل عقب بود، باجو گل تساوی بخش را به ثمر رساند و در وقت های اضافی بازی گل پیروزی بخش آتزوری را به ثمر رساند. سپس در دیدار مقابل اسپانیا در حالی که بازی با نتیجه مساوی 1-1 رو به اتمام بود، باجو باز هم در دقیقه 88 با دریبل آندونی زوبی زارتا برای ایتالیا گلزنی کرد تا تیمش را به مرحله نیمه نهایی هدایت کند. باجو باز هم درخشید و دو گل مقابل بلغارستان به ثمر رساند، تا ایتالیا را به فینال جام جهانی 1994 هدایت کند. هرچند دیدار نهایی و پس از تساوی 0-0، پنالتی آخر آتزوری را به آسمان زد و حسرتی برای همیشه در دل او ماند. باجو با به ثمر رساندن 5 گل عنوان کفش نقره ای را کسب نمود و ضمن حضور در تیم منتخب مسابقات، توپ نقره ای جام را نیز کسب نمود. پس از یک دوره غیبت از حضور در تیم ملی، توسط چزاره مالدینی بار دیگر برای حضور در جام جهانی 1998 دعوت شد. در تساوی 2-2 ایتالیا مقابل شیلی موفق به زدن یک گل از روی نقطه پنالتی شد و در مقابل اتریش نیز یک گل به ثمر رساند. آتزوری که با غلبه بر نروژ به جمع هشت تیم برتر مسابقات راه پیدا کرده بود، توسط فرانسه میزبان در ضربات پنالتی شکست خورد. باجو با شجاعت تمام پنالتی اول ایتالیا را به گل تبدیل کرد.
بازی برجسته باجو در جام جهانی: بازی در مقابل بلغارستان در نیمه نهایی جام جهانی 1994 که باجو با دو گل دیدنی، ایتالیا را پس از 12 سال به فینال مسابقات هدایت کرد. هرچند گل های دقایق پایانی وی در مقابل نیجریه و اسپانیا هرگز فراموش نخواهد شد.
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش اول)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش دوم)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش سوم)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش چهارم)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش پنجم)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش ششم)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش هفتم)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش هشتم)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش نهم)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش دهم)