20. ژاست فونتين (فرانسه)
ژاست فونتين مهاجم تيم ملی فرانسه در جام جهانی 1958 بود و طی 6 بازی در اين رقابتها، 4 برد و 2 شكست را تجربه كرد و 13 گل نيز وارد دروازه حريفان نمود. فونتین مهاجمی تکنیکی با شوت هایی قدرتمند بود، که بیشتر به دلیل قدرت تمام کنندگی فوق العاده اش شناخته شده بود. فونتين اوج درخشش يك بازيكن در يك جام جهانی را به نمايش گذاشت. وی در جام جهانی 1958 بسيار خوش درخشيد و در همان اولين بازیاش برای حريفان خط و نشان كشيد. در برد 7-3 فرانسه مقابل پاراگوئه، فونتين موفق به ثبت هت تريك شد و سپس دو بار دروازه يوگوسلاوی را گشود، هرچند شكست 3-2 نتيجه پايانی بازی بود. وی در آخرين ديدار مرحله گروهی نيز موفق شد گل دوم فرانسه را مقابل اسكاتلند به ثمر رساند، تا فرانسه به عنوان تيم اول راهی مرحله حذفی مسابقات شود. در مرحله يكچهارم نهايی فرانسه با درخشش فونتين چهار بار دروازه ايرلندشمالی را گشود. هری گرگ بهترين دروازه بان آن تورنمنت، دو بار مغلوب فونتين شد. سپس و در مرحله نيمهنهايی فونتين هرچند يك گل زودهنگام وارد دروازه برزيل كرد، اما سلسائو با درخشش پله با نتيجه 5-2 پيروز ميدان شد، تا خروسها راهی ديدار رده بندی شوند. فونتين برای ششمين ديدار متوالی موفق شد در جام جهانی گلزنی كند و چهار بار دروازه آلمان غربی را بگشايد، تا فرانسه با برد 6-3 به اولين عنوان خود در تاريخ جام جهانی دست يابد. فونتين با گلزنی در شش ديدار متوالی به همراه جرزينيو ركورددار گلزنی در ديدارهای متوالی در تاريخ جام جهانی هستند. فونتين با به ثمر رساندن 13 گل در اين جام، ضمن كسب عنوان آقای گلی، ركورددار گلزنی در يك دوره تاريخ مسابقات است، ركوردی كه پس از گذشت 60 سال هنوز شكسته نشده است. وی همچنين ضمن حضور در تيم منتخب آن مسابقات، جايزه توپ برنز سومين بازيكن برتر جام را دريافت نمود. فونتين همچنين با دو بار هتتريك در جام جهانی ركورددار است و يكی از چهار بازيكنی است كه در چهار بازی موفق شده حداقل دو گل به ثمر رساند. وی هم اكنون در رده چهارم بهترين گلزنان تاريخ جام جهانی قرار دارد.
بازی برجسته فونتين در جام جهانی: انتخاب يك بازی برجسته در مورد فونتين كه در تمامی بازی هايش در جام جهانی موفق به گلزنی شده كار ساده ای نيست، اما وی با درخشش در ديدار رده بندی جام جهانی 1958 مقابل آلمان غربی، موفق شد به فرانسه در راه اولين عنوانش در تاريخ جام جهانی كمك شايانی كند. فونتين در آن ديدار موفق به ثبت پوكر شد.
19. ميروسلاو كلوزه (آلمان)
ميروسلاو كلوزه مهاجم تيم ملی آلمان در چهار جام جهانی 2002، 2006، 2010 و 2014 بود و طی 24 بازی در اين رقابتها موفق به ثبت 17 برد، 3 تساوی و 4 شكست شد و 16 بار نيز دروازه حريفان را در جام جهانی گشود. كلوزه يك مهاجم بلندقامت و تنومند بود كه به خوبی وظيفه يك مهاجم نوك را ايفا میكرد. وی مهاجمی زهردار در محوطه جريمه بود، كه ضربات سر بسيار خوبی میزد و شوتهای دقيقی به سمت دروازه حريفان شليك میكرد و گلزن بسيار خوبی بود. وی در جام جهانی 2002 و در همان اولين بازی در مقابل عربستان سعودی هت تريك كرد و سپس در مقابل جمهوری ايرلند و كامرون نيز گلزنی كرد تا به ژرمن ها در راه صعود به عنوان تيم اول كمك كند. هر چند كلوزه در ديدارهای بعدی گلزنی نكرد، اما آلمان با غلبه بر پاراگوئه، آمريكا و كره جنوبی راهی فينال جام جهانی شدف اما شكست مقابل برزيل موجب شد به نايب قهرمانی رضايت دهد. كلوزه با به ثمر رساندن 5 گل ضمن حضور در تركيب تيم منتخب جام، به صورت مشترك با ريوالدو برنده كفش نقره جام جهانی شد. جام جهانی 2006 نيز برای كلوزه با گلزنی آغاز شد و وی دو بار دروازه كاستاريكا را گشود. كلوزه دو بار نيز دروازه اكوادور را گشود تا آلمان به عنوان تيم اول از گروه خود صعود كند. يك گل سرنوشت ساز در مقابل آرژانتين موجب شد بازی به ضيافت پنالتی ها برسد و آلمان با پيروزی در آن راهی مرحله نيمهنهايی شود. شكست 2-0 مقابل ايتاليا و برد 3-1 مقابل پرتغال، موجب شد ژرمن ها با رتبه سوم با جام خداحافظی كنند. كلوزه با 5 گل ضمن آقای گلی جايزه كفش طلای مسابقات را كسب كرد و برای دومين دوره متوالی در تيم منتخب مسابقات قرار گرفت. در مسابقات جام جهانی 2010 باز هم كلوزه مهاجم اول ژرمن ها بود. كلوزه برای سومين جام متوالی در بازی نخست آلمان موفق به گلزنی شد و دروازه استراليا را گشود. آلمان از گروه خود به عنوان تيم اول صعود كرد. كلوزه در دو برد شيرين ژرمن ها مقابل انگليس و آرژانتين عملكرد بسيار خوبی داشت و يك بار دروازه انگليس و دو بار دروازه آرژانتين را گشود تا آلمان بار ديگر به نيمه نهايی مسابقات برسد. اما شكست مقابل اسپانيا و برد در مقابل اروگوئه، موجب شد آلمان بار ديگر به عنوان سومی رضايت دهد. کلوزه در جام جهانی 2014 برای چهارمین دوره متوالی حاضر شد و با گلزنی در مقابل غنا، با رکورد گلزنی رونالدو در جام جهانی مساوی کرد. اما این پایان کار نبود و آلمان با غلبه بر الجزایر و فرانسه برای چهارمین جام جهانی متوالی راهی نیمه نهایی شد، اما یک عملکرد باشکوه در مقابل برزیل و ثبت برد 7-1 موجب شد این تیم راهی فینال مسابقات شود. کلوزه با گلزنی در مقابل برزیل به رکورد 16 گل در تاریخ جام جهانی دست یافت و به بهترین گلزن این مسابقات رسید و نامش جاودانه شد. آلمان با برد 1-0 مقابل آرژانتین در فینال مسابقات به چهارمین عنوان قهرمانی خود دست یافت تا کلوزه به هفتمین بازیکنی بدل شود که صاحب هر سه مدال طلا، نقره و برنز جام جهانی شده است. کلوزه همچنین با ثبت 17 برد در جام جهانی رکورد پیروزی در این مسابقات را داراست و با 17 بازی در مرحله حذفی مسابقات رکورددار است. وی 24 بار در جام جهانی به میدان رفته و از این لحاظ در رده دوم رکوردداران قرار دارد. کلوزه یکی از دو بازیکنی است که در 11 دیدار مختلف جام جهانی موفق به گلزنی شده و یکی از سه بازیکنی است که موفق به گلزنی در چهار تورنمنت شده و یکی از دو بازیکنی است که موفق به ثبت حداقل دو گل در چهار جام جهانی شده است.
بازی برجسته کلوزه در جام جهانی: انتخاب یک بازی برای بهترین گلزن تاریخ جام جهانی کار ساده ای نیست، اما در جریان برد 4-0 آلمان مقابل آرژانتین در مرحله یک چهارم نهایی جام جهانی 2010، کلوزه موفق شد دو بار دروازه آلبی سلسته را بگشاید و نقش بسزایی در برد پرگل ژرمن ها ایفا نماید.
18. دی دی (برزیل)
دی دی هافبک تیم ملی برزیل در سه جام جهانی 1954، 1958 و 1962 بود و طی 15 بازی در این رقابت ها، 11 برد، 3 تساوی و 1 شکست کسب نمود و سه بار نیز دروازه حریفان را گشود. یک بازیکن ظریف که از وی به عنوان یکی از بهترین هافبک های تاریخ فوتبال نام برده می شود و بیشتر به دلیل پاس ها، بنیه و تکنیکش مشهور بود و به "شاهزاده اتیوپیایی" ملقب شد. دی دی متخصص استفاده از توپ های مرده بود و از سویی وی را مخترع ضربات آزاد "فولها سکا" می نامند، ضرباتی که نمونه آن طی سال های اخیر توسط جونینیو و رونالدینیو نواخته شد و در این ضربات توپ به طور ناگهانی فرود می آید و همین مسئله موجب گل شدن آن می شود. دی دی در اولین حضورش در جام جهانی، دروازه مکزیک را در سال 1954 گشود و سپس دروازه یوگوسلاوی را گشود، اما برزیل در آن مسابقات مغلوب مجارستان قدرتمند شد و در مرحله یک چهارم نهایی از دور مسابقات کنار رفت. اوج هنر دی دی در سال 1958 بود. بغیر از تساوی بدون گل مقابل انگلیس، برزیل موفق به شکست دادن تمامی حریفانش شد. اتریش، شوروی و ولز حریفانی بودند که مغلوب برزیل برای حضور در مرحله نیمه نهایی شدند و دو برد پر گل 5-2 مقابل فرانسه و سوئد به اولین عنوان قهرمانی سلسائو ختم شد. وی زننده یکی از گل های تیمش در مقابل فرانسه بود. دی دی به حدی در این مسابقات خوش درخشید که بالاتر از پله، گارینشا و ژاست فونتین به عنوان بهترین بازیکن جام برگزیده شد و در تیم منتخب نیز قرار گرفت. در جام جهانی 1962 باز هم دی دی در میانه میدان عملکرد بسیار خوبی داشت. وی که با تکنیک و پاس های زیبای خود بارها برای سایر هم تیمی هایش موقعیت سازی می کرد، به تیمش کمک کرد برای دومین سال متوالی راهی نیمه نهایی شود. باز هم به جز یک تساوی بدون گل مقابل چکسلواکی، برزیل موفق به عبور از سد تمامی حریفانش شد و مکزیک، اسپانیا و انگلیس را برای حضور در نیمه نهایی از پیش رو برداشت و دو برد 4-2 مقابل شیلی و 3-1 مقابل چکسلواکی به این تیم کمک کرد دومین عنوان قهرمانی خود در جام جهانی را کسب نماید.
بازی برجسته دی دی در جام جهانی: دی دی در سال 1958 یک جام جهانی فوق العاده را سپری کرد و شاید بتوان گفت عملکرد بسیار خوبش در مرحله نیمه نهایی آن مسابقات مقابل فرانسه که با گلزنی اش نیز همراه شد یکی از برجسته ترین بازی های دی دی در جام جهانی بود.
17. ماریو کمپس (آرژانتین)
ماریو کمپس مهاجم تیم ملی آرژانتین در سه جام جهانی 1974، 1978 و 1982 بود و طی 18 بازی در این رقابت ها، 8 برد، 3 تساوی و 7 شکست را تجربه کرد و 6 بار نیز دروازه حریفان را گشود. کمپس که به "ال ماتادور" ملقب شده بود، یک مهاجم قدرتمند، که به خوبی برای خود فضاسازی می کرد و شوت های بسیار سهمگینی به سمت دروازه حریفان شلیک می کرد و گلزن بزرگی بود. بازیکنی بود که به خوبی می توانست تفاوت ها را رقم بزند. در جام جهانی 1974 در شش بازی آرژانتین حاضر شد و تا دور دوم گروهی نیز صعود کرد، اما در گروهی که برزیل، هلند و آلمان شرقی در آن حاضر بودند نتوانست مجوز حضور در جمع چهار تیم برتر را کسب نماید و از دور مسابقات حذف شد. اما قطعا ستاره بی بدیل جام جهانی 1978 بود، جایی که آرژانتین برای اولین بار بر بام فوتبال دنیا نشست. درست است که کمپس در سه دیدار دور اول گروهی در مقابل مجارستان، فرانسه و ایتالیا در گلزنی ناکام ماند، اما در مراحل بعدی حسابی جبران کرد. ابتدا دو گل وارد دروازه لهستان پرقدرت آن روزها کرد، در تساوی بدون گل مقابل برزیل حضور داشت، اما در برد جنجالی 6-0 مقابل پرو نیز دو بار گلزنی کرد تا آرژانتین به دلیل تفاضل گل بهتر نسبت به برزیل به فینال راه یابد. در دیدار فینال نیز در طول 90 دقیقه مقابل هلند زننده تک گل تیمش بود، تا بازی به اوقات اضافی برسد و گل دوم آرژانتین را نیز وی زد و آلبی سلسته در پایان با نتیجه 3-1 به قهرمانی دست یافت. کمپس ضمن حضور در تیم منتخب مسابقات با به ثمر رساندن 6 گل عنوان آقای گلی جام جهانی را کسب کرد و عنوان بهترین بازیکن جام را نیز کسب نمود. وی یکی از پنج بازیکنی است که موفق شده در طول یک دوره مسابقات جام جهانی هم برنده کفش طلای مسابقات شود و هم توپ طلا را از آن خود نماید. در جام جهانی 1982 نیز کمپس به همراه آرژانتین حضور داشت و بدون به ثمر رساندن گلی به همراه این تیم در دور دوم گروهی مغلوب ایتالیا و برزیل شد و از دور مسابقات حذف شد.
بازی برجسته کمپس در جام جهانی: کمپس در فینال جام جهانی 1978 بازی بسیار درخشانی از خود به نمایش گذاشت و دو گل وارد دروازه هلند کرد و نقش اصلی قهرمانی آرژانتین را ایفا نمود.
16. روماریو (برزیل)
روماریو ده سوزا فاریا مهاجم تیم ملی برزیل در دو جام جهانی 1990 و 1994 بود و طی 8 بازی در این رقابت ها 6 برد و 2 تساوی را تجربه کرد و 5 بار نیز دروازه حریفان را گشود. روماریو که قطعا یکی از بهترین تمام کننده های تاریخ فوتبال است، دومین رکورددار گلزنی در دنیای فوتبال بوده و در محوطه جریمه یک نابغه بود. مهاجمی سریع، تکنیکی و غیرقابل مهار که قطعاً یکی از بهترین بازیکنان تاریخ فوتبال است. در جام جهانی 1990 فقط یک بار به میدان رفت و در نهایت به همراه برزیل در مرحله یک هشتم نهایی توسط آرژانتین حذف شد. اما در جام جهانی 1994 خوش درخشید و سلسائو را پس از 24 سال به اولین قهرمانی اش در جام جهانی رساند. زوج روماریو و به به تو قطعا یکی از بهترین زوج های تاریخ جام جهانی بوده، زوجی که بارها دفاع حریفان را باز کرد. روماریو در هر سه دیدار مرحله گروهی برزیل مقابل روسیه، کامرون و سوئد گلزنی کرد تا برزیل به عنوان تیم اول راهی مرحله حذفی شود. پس از غلبه بر آمریکای میزبان در مرحله یک چهارم نهایی و طی یک بازی نفس گیر برزیل به مصاف هلند رفت و در پایان موفق شد با نتیجه 3-2 به پیروزی دست یابد. روماریو زننده گل اول بازی بود و سپس تک گل تیمش را مقابل سوئد در مرحله نیمه نهایی به ثمر رساند، تا برزیل به فینال مسابقات راه یابد. در بازی نهایی و پس از 120 دقیقه تلاش مقابل ایتالیا، بازی با تساوی بدون گل به ضیافت پنالتی ها رسید و روماریو پنالتی دوم تیمش را به گل تبدیل کرد و در نهایت تیمش را به عنوان قهرمانی رساند. وی بالاتر از روبرتو باجو برنده توپ طلای بهترین بازیکن جام شد و در تیم منتخب مسابقات نیز قرار گرفت. روماریو با به ثمر رساندن 5 گل به صورت مشترک برنده کفش برنز بهترین گلزن مسابقات شد و نامش تا ابد در تاریخ مسابقات ماندگار شد. روماریو که آماده حضور در جام جهانی 1998 نیز بود که به دلیل مصدومیت این مسابقات را از دست داد.
بازی برجسته روماریو در جام جهانی: روماریو در پنج بازی جام جهانی برای برزیل گلزنی کرد و عنوان بهترین بازیکن جام 94 را به دست آورد، اما قطعا تک گل ارزشمندی وی در مقابل سوئد در مرحله نیمه نهایی جام جهانی 94 همواره در ذهن هواداران برزیل خواهد ماند.
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش اول)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش دوم)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش سوم)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش چهارم)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش پنجم)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش ششم)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش هفتم)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش هشتم)
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش نهم)