طرفداری- شاگردان تیته، دور مقدماتی جام جهانی را بدون هیچ عیب و نقصی به پایان بردند. آنها امید زیادی به ششمین تاج گذاری خود دارند، پس از ۱۶ سال و آن هم در روسیه!
مهاجم سایه آنها نیمار، پس از نزدیک به سه ماه و مصدومیت جدی قوزک پا سعی دارد تا دوباره به شکل خوب سابق خود برگردد.
گلزنی نیمار در دیدار دوستانه برابر تیم ملی اتریش باعث شد تا با ۵۵ گل زده در ترکیب سلسائو، پس از پله با ۷۷ گل و رونالدو با ۶۲ گل، در کنار روماریو به سومین گلزن برتر تاریخ برزیل تبدیل شود.
از منظر شخصی هم رقابت های این تابستان می تواند به رستگاری نیمار منتهی شود!
نیمار بدلیل مصدومیت در دیدار یک چهارم نهایی جام جهانی قبلی برابر کلمبیا، بازی سرنوشت ساز نیمه نهایی تیم ملی کشورش برابر آلمان را از دست داد تا در پایان برزیل با شکست مفتضحانه ۷ بر ۱ شبی تلخ و فاجعه بار را پشت سر بگذارد.
نیمار در نخستین جام جهانی خود، با وجود به ثمر رساندن چهار گل در پنج بازی نتوانست در زمره ۱۰ آقای گل تاریخ برزیل در جام جهانی قرار گیرد، اتفاقی که در این دوره برای او خارج از دسترس نیست.
در این مطلب قصد داریم تا شما را با ۱۰ آقای گل تاریخ برزیل در جام جهانی آشنا کنیم، همراه مان باشید!
۱۰. ببتو
گل زده: ۶ گل
تعداد بازی: ۱۵ بازی
میانگین گل زده در هر بازی: ۰/۴
حضور در جام های جهانی: ۱۹۹۴ و ۱۹۹۸
ببتو پرچمدار فوتبالیست های به اصطلاح مارکوپولویی که در دوران بازیگری خودش در ۹ باشگاه از ۳ کشور مختلف بازی کرد و بیشتر بخاطر خوشحالی 'تکان دادن گهواره' اش در بازی برابر هلند در جام جهانی ۱۹۹۴ شناخته می شود.
۹. ریولینو
گل زده: ۶ گل
تعداد بازی: ۱۵ بازی
میانگین گل زده در هر بازی: ۰/۴
حضور در جام های جهانی: ۱۹۷۰ و ۱۹۷۴
ریولینو با دریبل های دیدنی و حرکات تماشایی اش در مستطیل سبز شناخته می شود. او به طرز زیبایی "دریبل کشویی" می زد و کمک شایانی به سلسائو کرد، تا سومین جام جهانی خود را در سال ۱۹۷۰ فتح کند.
۸. کارِکا
گل زده: ۷ گل
تعداد بازی: ۹ بازی
میانگین گل زده در هر بازی: ۰/۷۸
حضور در جام های جهانی: ۱۹۸۶ و ۱۹۹۰
یار مارادونا در خط حمله ناپولی که در کنار برونو جوردانو مثلت آتشین "Ma-Gi-Ca" را ساخته بودند و به عذاب مدافعان تیم های سری آ تبدیل شده بودند کارکا بود.
کارکا همچنین با عملکرد فوق العاده خودش در جام جهانی ۱۹۸۶ مکزیک، پس از گری لینه کر در جایگاه دوم جدول کفش طلای آن جام قرار گرفت.
۷. ریوالدو
گل زده: ۸ گل
تعداد بازی: ۱۴ بازی
میانگین گل زده در هر بازی: ۰/۵۷
حضور در جام های جهانی: ۱۹۹۸ و ۲۰۰۲
ریوالدو که دومین برنده برزیلی توپ طلای فوتبال از سوی مجله فرانس فوتبال در سال ۱۹۹۹ بود بخاطر پای چپ سحرآمیزش ستایش می شد. او در کنار رونالدو و بعد ها به همراه رونالدینیو مثلث به اصطلاح "the three R's" را تشکیل دادند.
۶. لئونیداس
گل زده: ۸ گل
تعداد بازی: ۶ بازی
میانگین گل زده در هر بازی: ۱/۳۳
حضور در جام های جهانی: ۱۹۳۴ و ۱۹۳۸
لئونیداس که بخاطر چابکی اش به "مرد لاستیکی" مشهور شده بود در جام جهانی ۱۹۳۸ فرانسه و در اوج دوران فوتبالی خودش توانست به آقای گلی این رقابت ها دست یابد. او همچنین یکی از نخستین بازیکنانی است که "bicycle kick" و یا همان ضربه دوچرخه ای (ضربه برگردان) را در فوتبال بوجود آورد.
۵. واوا
گل زده: ۹ گل
تعداد بازی: ۱۰ بازی
میانگین گل زده در هر بازی: ۰/۹
حضور در جام های جهانی: ۱۹۵۸ و ۱۹۶۲
قهرمان دو دوره متوالی جام های جهانی که در دو فینال پیاپی جام جهانی موفق به گلزنی شد و تا به امروز، در کنار پله، پل برایتنر و زین الدین زیدان موفق به ثبت چنین رکوردی شده است. البته گفتن این نکته خالی از لطف نیست که واوا تنها بازیکنی بوده که در دو فینال متوالی گلزنی کرده و دیگر بازیکنان مذکور موفق به انجام چنین کاری نشده اند!
۴. جرزینیو
گل زده: ۹ گل
تعداد بازی: ۱۶ بازی
میانگین گل زده در هر بازی: ۰/۵۶
حضور در جام های جهانی: ۱۹۷۰ و ۱۹۷۴
جرزینیو یک برزیلی تمام عیار بود که در جام جهانی ۱۹۷۰، در تمامی مسابقات گلزنی کرد تا در کنار آلسیدیس قیجیا، گئورگی ساروسی و جوست فونتین رکوردی جاودانه را خلق کند.
بعد ها به جرزینیو لقب "طوفان" داده شد!
۳. آدِمیر
گل زده: ۹ گل
تعداد بازی: ۶ بازی
میانگین گل زده در هر بازی: ۱/۵
حضور در جام های جهانی: ۱۹۵۰
آدمیر هشت سال در تیم ملی برزیل به میدان رفت. با این حال او تنها در یک جام جهانی حاضر شد.
او در ۶ بازی جام جهانی ۱۹۵۰ موفق به زدن ۹ گل شد اما این گل ها هم نتوانست به نخستین قهرمانی برزیل در جام جهانی (در خانه) منجر شود و در آخرین بازی، برزیل با نتیجه ۲ بر ۱ به تیم ملی اروگوئه باخت و "فاجعه ماراکانزو" به وقوع پیوست.
۲. پله
گل زده: ۱۲ گل
تعداد بازی: ۱۴ بازی
میانگین گل زده در هر بازی: ۰/۸۶
حضور در جام های جهانی: ۱۹۵۸، ۱۹۶۲، ۱۹۶۶ و ۱۹۷۰
پله، پسرک افسانه ای فوتبال برزیل که یکی از برترین فوتبالیست های تاریخ به شما می رود. در اوج دوران جوانی خودش، در سال ۱۹۵۸ با برزیل به نخستین قهرمانی تاریخ این کشور در جام جهانی رسید و در سال ۱۹۷۰ و در اوج پختگی، به قهرمانی جام جهانی ۱۹۷۰ مکزیک دست یافت تا جام ژول ریمه را به همراه یاران خودش برای همیشه به خانه ببرد.
پله همچنین به همراه اووه زیلر و میروسلاو کلوزه و کریستیانو رونالدو در چهار جام جهانی، موفق به گلزنی شده است.
۱. رونالدو
گل زده: ۱۵ گل
تعداد بازی: ۱۹ بازی
میانگین گل زده در هر بازی: ۰/۷۹
حضور در جام های جهانی: ۱۹۹۸، ۲۰۰۲ و ۲۰۰۶
رونالدو همچنان جوان ترین برنده توپ طلا محسوب می شود!
او که در چهار جام جهانی در لیست برزیل حاضر شد، فقط در سه جام جهانی موفق به بازی کردن شد.
تاثیر او در رسیدن برزیل به دو فینال پیاپیِ جام جهانی به وضوح حس می شد، رونالدو همچنین توانست با بریس برابر آلمان در فینال جام جهانی ۲۰۰۲، جبران مافات اتفاقات پیش آمده در فینال ۹۸ برابر فرانسه را کند و برای پنجمین بار سلسائو را به قهرمانی جهان برساند.
در جام جهانی ۲۰۰۶، رونالدو با به ثمر رساندن پانزدهمین گل خودش در جام جهانی، به آقای گل تاریخ جام جهانی تبدیل شد. اما هشت سال بعد، این میروسلاو کلوزهٔ آلمانی بود که رکورد رونالدو را شکست!
منبع: سایت اسکواکا