تاثیرات معروف موسیقی:
تحقيقات علمی نشان میدهد که موسیقی تاثیرات بسیار وسیع و گسترده ای بر انسان میگذارد.موسیقی شاد و یا غمگین بر دید ما به مسائل خنثی تاثیر میگذارد.حتی قطعههای کوتاه موسیقی شاد یا غمگین بر ما تاثیر میگذارند. موسیقی میتواند در خلاقیت افراد و افزایش مهارت های استدلالی،زیاد شدن میزان حرکت در بدن ،تاثیر بسیار بر اعصاب و روان،افسردگی و یا شادابی ،افزایش توجه بصری،ضعیف شدن مردانگی،قساوت قلب،آرامش، افزایش میل جنسی،افزایش ضربان قلب، از خود بیخود شدن و ضررها ی جسمی به خاطر بیماری های مختلف و ... بر بدن انسان تاثیرات عمیق بگذارد.به حدی این تاثیرات جدی است که گفته میشود 98 درصد موسیقیدانان به خاطر مواجه شدن زیاد با موسیقی های متفاوت و گاه مضر به مرگ طبیعی از دنیا نمیروند.
موسیقی و امواج مغزی :
تحقیقات نشان داده است كه موسیقی میتواند امواج مغزی را با خود همراه كند بطوریكه هر نوع از موسیقی، باعث میشود كه امواج مشابه با آن در مغز ایجاد شود .
ضربههای تندتر در موزیك باعث افزایش تمركز میشوند و گامهای آهسته تر باعث آرامش بیشتر میشوند.همچنین مشخص شده است كه اثر موسیقی بر مغز انسان حتی پس از قطع شدن آن نیز ادامه دارد .
موسيقي درماني
موسیقی درمانی عبارتست از كاربرد موسیقی برای القاء آرامش، تسریع روند بهبود بیماریها، بهبود عملكرد ذهنی و ایجاد سلامتی. افراد تحت درمان با موسیقی، بوسیله راهنمایی های یك فرد متخصص كه در این زمینه آموزش دیده یا زیرنظر یك موسیقی درمانگر دارای مجوز فعالیت، به موسیقی های خاصی گوش می دهند و یا موزیكهایی را برای خود می سازند. موسیقی درمانی یكی از درمانهای هنری خلاق یا درمانهای بیانگر احساسات (شامل درمانهای هنری، شعر سرایی، درام درمانی و پسیكودرام ) می باشد.
تاريخچه استفاده از موسيقي به عنوان روشي براي درمان به زمان ارسطو و افلاطون باز مي گردد. از آن زمان به بعد رگه هايي از استفاده از اصوات و آهنگها براي درمان بيماريهاي مختلف بکار رفته است . اما در قرن بيستم فکر رسمي استفاده از موسيقي براي درمان مصدومين جنگ جهاني اول آغاز شد و هر چند استفاده از اين روش درماني با مشکلاتي همراه بود که با قدم هايي که برداشته شد ، بتدريج اين شاخه درماني تکامل يافت و انجمن هاي متعددي تشکيل گرديد . به طوري که در سال 1944 اولين برنامه آموزش موسيقي درماني در جهان در دانشگاه ميشيگان آغاز شد . بطور کلی عمدتا بیماریهایی که به نحوی با مسائل روانی فرد در ارتباط هستند یا حالات روانی مپیام های مخفی در برعکس موسیقی میتواند نقش مؤثری در بهبود آنها داشته باشند، در پاسخ مثبت به موسیقی درمانی شناخته شده هستند. همچنین بیماریهای جسمی که منشأ روانی دارند با این روش بهبود پیدا میکنند.
موسیقی های مخرب:
موسیقی مانند شمشیر دولبه است و میتواند تاثیرات مثبت یا منفی بگذارد ولی تعدادی از موسیقی ها تاثیرات مخرب بسیار گزارش شده است.مشهورترین موسیقی های مخرب موسیقی های راک(به خصوص متال)، جاز و رپ محسوب میشوند.درباره ی تاثیرات مشهود و مخرب این موسیقی ها آمده است که باعث عادی سازی اعتیاد به مصرف مشروبات الکی، مواد مخدر و سکس رفتارهای غیر اخلاقی اجتماعی نظیر دزدی و بهم ریختن فضای شهری و حرمت شکنی آمیخته می شود.مطالعاتي که در زمينه تاثير موسيقي بر رشد گياهان انجام شده ، نشان داده که براي مثال ، موسيقي راک ، رشد گياه را متوقف مي کند و بر عکس ، موسيقي کلاسيک ، باعث تسريع رشد گياه مي شود . به عنوان مثال در کشور هلند براي پرورش گل در زمان هاي خاصي از شب براي افزايش رشد گياهانشان از موسيقي آرام استفاده مي کنند .
تاثیر موسیقی بر ضمیر ناخود آگاه:
انسان دارای دو ضمیر است .. ضمیر آگاه و ضمیر نا خودآگاه.آن قسمت ها و اعضایی از بدن که ما می توانیم آن را با اراده به حرکت درآوریم در محدوده و تحت تسلط ضمیر خودآگاه قرار دارد و غیر آن ضمیرناخودآگاه است ناخود آگاه بخشی از ذهن انسان است که به آن آگاهی نداد اما متاثر از آن است.. ضمیر ناخودآگاه دارای قدرت زیادیست این ضمیر دارای آگاهی از موضوعاتی است که حتی خود شخص از آن بی خبر است.ضمیری که میتوان روی آن تاثیر گذاشت بدون اینکه شخص قدرت کنترل بر آن را داشته باشد.موسیقی یکی از کارآمدترین وسیله ها برای تحت تاثیر قرار دادن ضمیر ناخود آگاه است.
پیام های مخفی در برعکس موسیقی:
مدتی است که علمی مطرح شده که از طریق آن میتوان در موسیقی ها پیامهایی را قرار داد.به صورتی که موسیقی و خواننده طوری با هم هماهنگ میشوند که اگر موسیقی را برعکس کرد یعنی از طریق نرم افزار موسیقی به صورت برعکس پخش شود پیام ها قابل شنیدن است در صورتی که در حالت عادی حرف های عادی در حال بیان است.برعکس کردن یک آهنگ به منظور سر و ته کردن عبارات آن نیست بلکه این کار با نرم افزارهای خاصی انجام میگیرد که ممکن است حالت نواخته شدن یک آهنگ در صورت برعکس شدن ، دربردارنده مفهوم خاصی باشد.این علم بسیار مورد استفاده ی گروه هایی مانند شیطان پرستان قرار گرفته است.از موسیقی های معروف در این مورد میتوان به آهنگ معروف هتل کالیفرنیا،آهنگ های مرلین منسون، BAby حاستین بیبر ،گانگام استایل و... اشاره کرد.این موراد در سالهای اخیر در بین خوانندگان فارسی زبان نیز مشاهده شده است از جمله کامران و هومن ،شاهین نجفی و...
پیام ناخود اگاه حاصل از این پنهان کاری بر ضمیر انسان تاثیر می گذارد اما میزان تاثیر ان مشخص نبوده و در افراد مختلف متفاوت است.به طور مثال در یک فروشگاه بزرگ در آمریکا دزدی زیادی اتفاق می افتاد.صاحب فروشگاه سفارش آهنگی داد که در صورت برعکس کردن آهنگ این پیغام مخفی شده بود که تکرار میکرد " دزدی نکن دزدی نکن" پس از مدتی درصد دزدی در فروشگاه بصورت چشم گیری کاهش پیدا کرد.
موسیقی در اسلام:
در اسلام موسیقی "غنا"حرام است.در تعریف این موسیقی آمده است که غنا صفت صوت و خوانندگی محسوب می شود به صورتی که نباید طرب انگیز و محرّک باشند. طرب انگیز آن صوت یا صدایی است که حالت سبکی و سبکسری و از خود بیخود شدن به انسان بدهد که با کرامت ذاتی و انسانی او ناسازگار است و محرّک آن صوت و صدایی است که موجب بر انگیختن شهوات جنسی آدم می شود.
نتیجه گیری:
درپایان میتوان گفت که باید در استفاده از موسیقی احتیاط های فراوان صورت داد که نه تنها دچار مضرات موسیقی نشد بلکه با موسیقی به آرامش و تاثیرات مثبت نیز دست یافت.