عکسی که برای این گزارش انتخاب شده است، تزیینی است اما بازتاب اتفاق ضداخلاقی کره جنوبی دررسانه های جهان، فشار زیادی را به فدراسیون فوتبال وارد کرده است.
تنها ماجرای ضداخلاقی نیست که در رسانه های جهان منتشر شد هاست بلکه رسانه های ویتنامی و کره ای خبر داده اند که پس از پایان بازی ایران و ویتنام و در راه رختکن، محسن مسلمان کاپیتان تیم امید ایران با آرش رضاوند مهاجم تیم امید دچار درگیری لفظی شده و طرفین تا توانسته اند به صورت لفظی از خجالت یکدیگر درآمده اند و کار به درگیری فیزیکی و دخالت پلیس کشیده شده است.
اما مهم ترین خبرگزاریهای جهان مثل رویترز، یاهو اسپورت، واشینگتن پست، خبرگزاری چین، خبرگزاری شانگهای، دیلی میل، دیلی پرس و بسیاری خبرگزاریها و روزنامه های معتبر جهان خبر آزار یکی از اعضای کادر تدارکات تیم ملی فوتبال ایران نسبت به یک زن کره ای را منتشر کردند.
خود سایت بازیهای آسیایی اینچئون هم این خبر را منتشر کرد که یکی از اعضای کادر تدارکات تیم فوتبال امید ایران به خاطر برخوردنامناسب و غیراخلاقی با یکی از راهنماهای داوطلب زن این دوره از بازیها، از سوی پلیس بازداشت شده است.پلیس اینچئون با تاکید بر اینکه این فرد خواسته نامی از او برده نشود اعلام کرده که این اقدام نامناسب در ورزشگاه محل برگزاری دیدار تیم فوتبال امید ایران و ویتنام اتفاق افتاده و پلیس کره جنوبی در حال پیگیری ماجراست.این زن هم از تدارکات تیم ملی شکایت کرده و اول بازداشت شده اما بعد آزاد شده ولی اجازه خروج از کره جنوبی را ندارد.
داستان از چه قرار است؟
همه به دنبال مقصر اصلی می گردند. برخی می گویند که تدارکات تیم ملی امید یعنی الف-عین این کار را کرده است اما همچنان نمی شود تایید کرد دقیقا چه اتفاقی افتاده، حتی وقتی رئیس حراست فدراسیون فوتبال مصاحبه کرده و گفته در این باره بزرگ نمایی انجام شده است، نشان می دهد که ماجرا بزرگ تر از این حرفهاست. کار حتی به سایت رسمی بازیها می رسد و دیگر نمی شوند به این راحتی ها ماجرا را جمع و جور کرد. تیم ملی امید علاوه بر ثبت یک شکست سنگین و تحقیرآمیز در کارنامه ورزشی ایران، کار دیگری هم انجام داد. یک اتفاق ضد اخلاقی که در نوع خود بی نظیر است.
اتفاقی که به نوعی یاد و خاطره قلیان گیت را زنده کرد. پس از آن بود که رسول جوزی سرپرست سابق تیم ملی امید که از دوستان نزدیک محمد نبی به حساب می آمد توسط کفاشیان از کار برکنار شد.
البته علاوه بر باخت، برخورد زشت خانزاده در زمین با بازیکن ویتنامی هم قابل ذکر است. اتفاقی که ممکن است وی را چند ماه محروم کند.
اما اتفاقی که باعث آبروریزی جهانی شده است، در بیرون زمین چمن و در حاشیه مسابقه انجام شد؛ جایی که یکی از مسئولان تیم ملی فوتبال امید، به دنبال ایجاد «تفاوت فرهنگی» با یکی از خانمهای حاضر در استادیوم از سوی پلیس کرهجنوبی تحت پیگرد قانونی قرار گرفته است و از کره جنوبی، ممنوع الخروج شده و بهتر است که به دنبال راه دیگری باشد.
داستان همانطور که خبرگزاریها نوشته اند از این قرار است که در جریان بازی روز دوشنبه ایران و ویتنام که به شکست چهار بر یک تیم ملی کشورمان منجر شد یکی از زنان داوطلب برگزاری مسابقات از سوی یکی مسئولان تیم ملی فوتبال ایران مورد آزار جنسی قرار گرفته که با شکایت این زن کرهای، این فرد فعلاً نمیتواند این کشور را ترک کند. مقامات پلیس کرهجنوبی اعلام کردند، این مرد ۳۸ ساله ایرانی پس از بازجویی، پذیرفته که تماس فیزیکی با یکی از داوطلبان امور اجرایی مسابقات داشته، ولی بر این باور است که هیچ کار غیرقانونی انجام نداده است.یکی از مسئولان برگزاری مسابقات آسیایی اینچئون همچنین گفته است: فرد بازداشت شده، از مسئولان تیم ملی فوتبال ایران بوده است.اما اینکه چه مسئولی بوده در برخی خبرها اشاره ای به این ماجرا نشده اما در چند خبر دیگر خوانده شد که فرد خاطی، عضو تیم تدارکات هم بوده است.
همچنین زن کرهای که در این ماجرا مورد آزار جنسی قرار گرفته، به پلیس گفته که این اتفاق پس از مسابقه و هنگامی که وی و یکی از مسئولان تیم ملی میخواستند با هم عکس بگیرند، رخ داده است.
البته معمولا گرفتن عکس های یادگاری با بانوان کشور میزبان و یا دیگر کشورها از جمله عرف های سفر خارجی به حساب می آید و مسئولان ایرانی یواشکی سعی می کنند از این کارها بکنند که در این مورد، تدارکاتچی تیم ملی امید، کمی زیاده روی رده است.
در هر حال آنطور که خبرگزاریهای خارجی نوشته اند پلیس کرهجنوبی اعلام کرد: هماکنون فرد بازداشت شده، آزاد است ولی اجازه خروج از کرهجنوبی را ندارد.
اما نکته جالب این است که کمیته رسمی مسابقات آسیایی اینچئون «IAGOC» شخصی به نام بروسلی را مسئول رسیدگی این پرونده کرده و اعلام کرده است ضمن بررسی این ماجرا، در صورت رخ دادن اتفاقات مشابه، تنبیه سنگینتری برای متخلفان در نظر خواهد گرفت. با شنیدن نام بروس لی به یاد چه می افتید؟
تیم ملی امید شرایط خوبی ندارد و همه اوضاع و احوال نشان می دهد که مدیریت خوبی بر کمیته جوانان فدراسیون و کمیته فنی و توسعه و همچنین دپارتمان تیم های ملی، حاکم نیست وگرنه نمی بایست از این اتفاقها می افتاد. به نظر می رسد حتی اگر بروسی لی هم زنده بود، کارش برای پیگیری ماجرای ضد اخلاقی در تیم ملی امید فوتبال، کار راحتی به نظر نمی رسید.