ایتالیا ؛ رؤیاهای لاجوردی
دورههای شرکت کننده در جام جهانی: ۱۹۳۴،۱۹۳۸،۱۹۵۰،۱۹۵۴،۱۹۶۲،۱۹۶۶،۱۹۷۰،۱۹۷۴،۱۹۷۸،۱۹۸۲،۱۹۸۶،۱۹۹۰،۱۹۹۴،۱۹۹۸،۲۰۰۲،۲۰۰۶،۲۰۱۰
مسیر صعود: ایتالیا در گروه دوم رقابتها خیلی زود راه صعود به جام جهانی را هموار ساخت و بدون شکست و کسب شش پیروزی و چهار تساوی در گروهی که دانمارک، جمهوری چک، بلغارستان و ارمنستان درآن حضور داشتند، به عنوان تیم نخست با ۲۲ امتیاز راهی برزیل شد.
بهترین عملکرد در جامهای جهانی: قهرمانی در سالهای ۱۹۳۴،۱۹۳۸،۱۹۸۲ و ۲۰۰۶
آمار قابل توجه: ایتالیا با شش برد و چهار تساوی درمرحله مقدماتی جام جهانی جزو تیمهای بدون باخت بودند.
پیش بینی: بعد از فاجعه حذف زودهنگام در جام ۲۰۱۰، ایتالیا تصمیم به بازسازی اساسی گرفته و دیگر به نسلی که در سال ۲۰۰۶ قهرمان جهان شده بود، اتکا نکرد. با جوانانی همچون ماریو بالوتلی و استفان ال شاروی ایتالیا دگرگون شده و در یورو ۲۰۱۲ تا فینال پیشروی کرد و در فینال مغلوب اسپانیا شد. تیم پراندلی در مسیر خوبی حرکت میکند، ولی هنوز از یک تیم بزرگ فاصله زیادی دارد. با این حال حضور ایتالیا تا مرحله یک چهارم نهایی تقریباً قابل پیش بینی است.
مربی: چزاره پراندلی؛ مربی ۵۶ ساله که بعد از شرمساری در جام جهانی ۲۰۱۰ فوتبال ایتالیا را احیا کرد. او به مدت شش سال که در فوتبال ایتالیا یک رکورد بی نظیر است، در فیورنتینا بود و سپس هدایت تیم ملی را دردست گرفت. پراندلی در یورو ۲۰۱۲ و در جام کنفدراسیونهای ۲۰۱۳ عملکرد خیره کنندهای داشت. او از اعتماد و احترام بازیکنان جوان و با تجربه تیم برخوردار بوده و انگیزه بالای جنگندگی و تاکتیکهای نو برای این تیم به ارمغان آورده است. هنوز سرنوشت پراندلی بعد از جام جهانی معلوم نیست و او طرفداران زیادی در بین باشگاههای مختلف دارد.
کاپیتان: جانلوئیجی بوفون؛ سنگربان باتجربه یوونتوس با ۱۳۸ بازی ملی، چهار بار در لیگ ایتالیا قهرمان شده و با این تیم در جام جهانی ۲۰۰۶ قهرمان جهان شد. او در ۳۵ سالگی همچنان در اوج آمادگی است.
ستاره: ماریو بالوتلی؛ مهاجم غیرقابل پیش بینی و گلزن ایتالیا بزرگ ترین دستاورد پراندلی در جام ملتهای اروپا ۲۰۱۲ بود. اگر بالوتلی در اوج باشد، حتی میتواند عنوان کفش طلایی جام را به خود اختصاص دهد.
چهره احتمالی: مارکو ورراتی؛ از ستاره ۲۱ ساله پاری سن ژرمن به عنوان جانشین بعدی پیرلو در تیم ملی نامبرده میشود.
تاکتیک: پراندلی زمانی که هدایت این تیم را در دست گرفت، کاتناچو قدیمی ایتالیایی را به کتابهای تاریخی سپرد و گفت که در دنیای امروز نمی توان بدون ارایه فوتبال جذاب نتیجه گیری کرد.
نقاط قوت: بیشترین درصد گلهای ایتالیا در مرحله مقدماتی روی ضربات سر حاصل شدند. آنها ۴۲درصد گلهای خود را روی ارسالهای هوایی به ثمر رساندند و از این لحاظ تنها اکوادور با آنها برابری کرد؛ البته خط دفاعی ایتالیا در مرحله مقدماتی با چالشهایی روبه رو بود. آنها ۵۰درصد امتیازهای خود را بعد از اینکه از حریفان خود عقب افتادند، جبران کردند، ولی این نشان میدهد که ایتالیاییها زمانی که تحت فشار قرار میگیرند، عملکرد بهتری داشته اند.
نقاط ضعف: ایتالیا به همان اندازه که روی ضربات سر خوب گل زده، بیشتر گلهایی که از حریفان دریافت کرده هم به همین شکل بوده اند. اتکای آنها به ضربات سر مهاجمان باعث شده که آنها تنها یک گل روی شوتهای از بیرون محوطه هجده قدم داشته باشند.
چشم انداز: گروه سخت ایتالیا هرگونه پیش بینی را سخت کرده است. قابلیت آنها در جبران گلهای خورده اروگوئه و انگلیس را که به دردسر خواهد انداخت، بخصوص که آنها در حفظ نتیجه در بازیهای مرحله مقدماتی ضعیف بودند. سرزنها البته برای کاستاریکا و اوروگوئه دردسر نمی آفرینند. انگلیس و کاستاریکا از جناحین گلهای زیادی در مرحله مقدماتی به ثمر رسانده اند و سمت راست دفاعی ایتالیا را که ضعفهای زیادی دارد، با مشکل مواجه خواهند کرد.
------------------------------------------------------------------------------
کاستاریکا؛ با تمام بضاعت
دورههای شرکت در جامهای جهانی: ۱۹۹۰،۲۰۰۲ و ۲۰۰۶
بهترین عملکرد در جامهای جهانی: مرحله یک هشتم نهایی در سال ۱۹۹۰
آمار قابل توجه: کاستاریکا از راند سوم بازیهای مرحله مقدماتی پیشرفت قابل توجهی داشت و در راند آخر در مکان دوم ایستاد. سه تیم نخست به طور خودکار سهمیه جام جهانی گرفتند.
مسیر صعود به جام جهانی: کاستاریکا در بازی سوم مرحله مقدماتی به خود آمد. دو بازی نخست این تیم برابر پاناما و آمریکا حضور آنها در برزیل را با تردیدهایی روبه رو ساخت، ولی تیم خورخه لوئیس پینتو در شش بازی بعدی خارج از خانه خود بی شکست ماند تا راه صعود هموار شود. پیروزی در روز آخر برابر مکزیک این تیم را با ۱۸ امتیاز در مکان دوم جدول رده بندی قرار داد.
پیش بینی: قرار گرفتن در رتبه دوم جدول رده بندی کونکاکاف نوید بخش یک جام جهانی خوب خواهد بود. پینتو تیمی یکپارچه و هماهنگ را به پیروزی مقابل حریفان در مرحله مقدماتی رهنمون کرد. پیشتر گلهای این تیم حاصل حمایت روئیس و کمپبل از آلوارو سابوریو بود. این سه بازیکن در صورتی که صاحب موقعیت عالی شوند، قادر به گشودن دروازه تیمهای مقابل خواهند بود، ولی آنها حمایت لازم را از هافبکهای کاستاریکا دریافت نمی کنند. خط دفاعی این تیم هم با کاستیهایی روبه روست و همین موضوع احتمال حذف این تیم از مرحله گروهی را بیشتر میکند.
مربی: خورخه لوئیس پینتو؛ مربی ۶۰ ساله کلمبیایی دومین دوره حضورش در تیم ملی کاستاریکا را تجربه میکند. او هدایت تیم ملی کشورش و ۱۵ باشگاه مختلف را در سی سال فعالیت حرفهای اش برعهده داشته است. پینتو از مدتها پیش منتظر حضور دریک جام جهانی بود. او در سال ۲۰۰۴ هم مربی کاستاریکا بود، ولی پیش از اینکه تیم به جام جهانی ۲۰۰۶ صعود کند، از سمت خود اخراج شد. بعد از ناکامی این تیم در راه صعود به جام جهانی ۲۰۱۰ بار دیگر سکان هدایت کاستاریکا را در دست گرفت و سرانجام این تیم را به جام جهانی رساند.
کاپیتان: برایان روئیس؛ هواداران فولام از هافبک هجومی ۲۸ ساله این تیم خلاقیتهای زیادی در تیم خود ندیده اند، ولی او کلیدی ترین مهره تیمش در راه صعود بود.
ستاره: کیلور ناواس؛ او در هجده سالگی اولین بازی ملی خود را در خانه انجام داد. تواناییهای او در گلزنی سبب راه یافتن او به لیگ اسپانیا شد و درحال حاضر برای لوانته بازی میکند. ناواس یکی از اصلی ترین عوامل صعود این تیم برای اولین بار به لیگ اروپا بود.
چهره احتمالی: ژوئل کمپبل؛ آرسنال در سال ۲۰۱۱ او را خرید، ولی به دلیل پارهای از مشکلات اداری نتوانست او را به استخدام تیمش در بیاورد. کمپبل به این ترتیب مدتی در اسپانیا بود و در حال حاضر در المپیاکوس یونان بازی میکند.
تاکتیک: کاستاریکا با مدافعان مقتدر خود در بازیهای مرحله مقدماتی تنها هفت گل دریافت کرد و بهترین خط دفاعی را در بین تیمهای کونکاف داشت؛ آنها در خط حمله هم با ایجاد فضا برای روئیس بازیگردان تیم خود، موقعیت گل ایجاد میکنند.
نقاط قوت: کاستاریکا در مرحله مقدماتی تیم خوبی بود و گلهای زودهنگام زیادی به ثمر رساند، ضمن اینکه تعداد قابل توجهی از گلهای آنها با ضربه سر به ثمر رسید. آنها از نظر دفاعی مقابل شوتهای از راه دور خوب عمل و گلهای خیلی کمی از بیرون محوطه هجده قدم دریافت کردند. در رنکینگ فیفا تا پیش از قرعه کشی جام جهانی کاستاریکا بین تیمهایی بوده که طی یک سال اخیر جهش قابل توجهی داشت.
نقاط ضعف: خط حمله این تیم خیلی آمار گلزنی بالایی ندارد و در یک سوم بازیهای کاستاریکا هیچ گلی حاصل نشده و از پنج بازی که این تیم از حریفان خود عقب افتاده، آنها تنها یک امتیاز کسب کردند. کاستاریکا گلهای دیرهنگام زیادی از حریفان دریافت کرده و روی توپهای بلند هم ضعیف ظاهر شده است.
چشم انداز: هرسه حریف این تیم در گروه چهارم جهام جهانی پیشتر قهرمان جام جهانی بوده اند که این موضع نگرانی ها را برای پینتو افزایش میدهد. از این سه تیم ایتالیا تنها تیمی است که کاستاریکا شانس گلزنی مقابل آن را بیشتر داراست. آتزوری روی گلهایی که از جناح چپ و روی هوا حاصل میشوند، ضعفهای بزرگی نشان داده اند.
--------------------------------------------------------------
انگلیس؛ بر باد رفته
دورههای شرکت در جامهای جهانی: ۱۹۵۰، ۱۹۵۴، ۱۹۵۸، ۱۹۶۲،۱۹۶ ۱۹۷۰،۱۹۸۲،۱۹۸۶،۱۹۹۰،۱۹۹۸،۲۰۰۲،۲۰۰۶ و ۲۰۱۰
بهترین عملکرد در جامهای جهانی: قهرمانی درسال ۱۹۶۶
آمار قابل توجه: انگلیس درمرحله مقدماتی تفاضل گل ۱۲+را ثبت کرد.
مسیر صعود به جام جهانی: تیم «روی هاجسون» در گروه نسبتاً خوبی قرار داشت، ولی باز هم برای صعود به برزیل با نگرانیهایی روبه رو شد.آنها با شش پیروزی، چهار تساوی و تنها یک امتیاز برتری نسبت به اوکراین تیم دوم این گروه به طور مستقیم راهی جام جهانی شدند. انگلیس با ۲۲ امتیاز درگروهش بدون باخت صدرنشین شد.
پیش بینی: بعید به نظر میرسد که انگلیس نسبت به تورنمنتهای قبلی سالهای اخیر پیشرفت قابل ملاحظهای داشته باشد. تیم هاجسون در خط دفاعی با مشکلات عمدهای روبه روست و متزلزل نشان میدهد و معمولاً برابر تیمهای خوب به بن بست رسیده است. با این حال رونی همچنان برگ برنده این تیم بوده و به یک یار مطمئن که در زمان حمله حمایت لازم از او را به عمل آورد، نیاز دارد. انگلیس به احتمال زیاد تا مرحله یک هشتم نهایی یا حتی یک چهارم نهایی صعود میکند.
مربی: روی هاجسون؛ او در ۶۶ سالگی تجربه مربیگری در تیمهای باشگاهی و ملی زیادی داشته است. هاجسون در جام ملتهای اروپای سال ۲۰۱۲ تیم خوبی را راهی لهستان واوکراین کرده بود. سه شیرها زیرنظر او بتدریج پیشرفت کرده و شاید برزیل تواناییهای واقعی مربیگری او را بهتر نشان دهد.
کاپیتان: استیون جرارد؛ او که فصلی استثنایی را با لیورپول سپری کرده، در ۳۴ سالگی در اوج آمادگی به برزیل میرود.
ستاره: وین رونی؛ او معمولاً در تورنمنتهای بزرگ مصدوم بوده یا با مشکلات دیگری دست وپنجه نرم میکرده است، ولی رونی امسال در خط حمله یونایتد درخشش دوبارهای داشت و امیدهای تیم ملی انگلیس را برای برزیل زنده کرده است.
چهره احتمالی: راس بارکلی، ستاره جوان اورتون را خیلی ها با پل گسکوئین مقایسه میکنند، ولی باید دید آیا او میتواند کاری را که گازا در جام جهانی ۱۹۹۰ انجام داده، تکرار کند؟
تاکتیک: هاجسون همواره تاکتیک ۲-۴-۴ را برای تیمهایش برگزیده، ولی او روحیه ماجراجویانهای در تیم کنونی سه شیرها ایجاد کرده و باید دید آیا این تحول برای پیشروی در جام جهانی کافی خواهد بود یا نه.
نقاط قوت: قابلیت انگلیس در گلزنی از راه دور نقاط قوت اصلی این تیم محسوب میشود. تقریباً از هر پنج گل این تیم یک گل خارج از محوطه هجده قدم بوده است. این تیم در استفاده از بازیکنان کناری هم موفق بوده و ۴۸درصد گلهایش در مرحله مقدماتی به این شکل پایه ریزی شدند.
نقاط ضعف: ولی سه شیرها دو ضعف بزرگ هم در تیم خود دارند؛ اول اینکه آنها روی ضربات شروع مجدد درهر دو نقطه زمین ناموفق بوده و نه تنها آمار گلزنی کمی روی این ضربات داشته اند، بلکه دوگل از چهارگل خورده آنها هم روی ضربات کرنر حریفان بوده است. خط دفاعی این تیم همچنان متزلزل بوده و در برابر لهستان و مونته نگرو بعد از نیمه دوم تسلیم شده است. این تیم در زمان حملات حریفان از جناحین هم آسیب پذیر بود.
چشم انداز: قرعه خوبی نصیب تیم ملی انگلیس نشده و همه حریفان این تیم میتوانند در بازی هوایی برای آنها مشکلات عدیدهای ایجاد کنند. اما انگلیس درهر سه بازی خود شانس پیروزی را داراست. مقابل ایتالیا این تیم میتواند روی شوتهای از راه دور و خلاقیت بازیکنان کناری اش حساب باز کند. اگرچه ایتالیا روی ضربات شروع مجدد خطرناک نشان میدهد. اروگوئه هم میتواند روی این ضربات برای تیم هاجسون دردسرآفرینی کند، ولی تیم آمریکای جنوبی گلهای زودهنگام زیادی در مرحله مقدماتی دریافت کرده است. کاستاریکا هم روی ضربات هوایی نسبتاً تهدیدی جدی است، ولی خط دفاع آنها در جناحین بسیار ضعیف نشان داده است.
-----------------------------------------------------------------------------------
اروگوئه؛ غول کش
دورههای شرکت در جامهای جهانی: ۱۹۳۰،۱۹۵۰، ۱۹۵۴،۱۹۶۲،۱۹۶۶،۱۹۷۰،۱۹۷۴،۱۹۸۶،۱۹۹۰،۲۰۰۲ و ۲۰۱۰
بهترین عملکرد در جامهای جهانی: قهرمانی در سالهای ۱۹۳۰ و ۱۹۵۰
مسیر صعود به جام جهانی: اسکار تابارس بعد از موفقیت در آفریقای جنوبی جایگاهش را در تیم ملی حفظ کرد و تیم او برای دومین بار متوالی از منطقه آمریکای جنوبی به جام جهانی صعود کرد؛ البته اروگوئه با فراز ونشیبهای زیاد در مرحله مقدماتی صعود مستقیم نداشت و با ۲۵ امتیاز در رتبه پنجم منطقه آمریکای جنوبی قرار گرفت و کارش به بازی پلی اف با نماینده آسیا کشیده شد. اما پیروزی ۵-۰ برابر اردن در دو بازی رفت و برگشت، این تیم را به برزیل برد.
پیش بینی: حضور این تیم در جمع چهار تیم بعد از جدایی دیه گو فورلان و دیه گو لوگانو خیلی راحت نخواهد بود. اروگوئه در خط حمله به سوارس و کاوانی متکی است که بیشتر گلهای این تیم را به ثمر رسانده اند. مدافعان اروگوئه با تیمهای مقتدری در جام روبه رو میشوند.
مربی: اسکار تابارس؛ او دوران فوتبالش را در مکزیک و آرژانتین گذراند، ولی در ۶۶ سالگی به خاطر حرفه مربیگری درخشانش از وی تحت نام استاد یاد میکنند. او از سال ۲۰۰۶ مربی تیم ملی اروگوئه است و در آفریقای جنوبی این تیم را به عنوان چهارمی رسانده و قهرمان جام ملتهای آمریکا در سال ۲۰۱۱ شد. او در اروگوئه شهرت فراوانی دارد و همه او را به عنوان یک دانشمند فوتبال میشناسند که تاکتیک هایش کاملاً انعطاف پذیر نشان داده اند.
کاپیتان: دیه گو لوگانو؛ او از زمان انتقال به وست بروم از پاری سن ژرمن در تابستان گذشته فرصت بازی زیادی پیدا نکرد، ولی مدافع میانی۳۳ ساله ۹۱ بازی ملی در کارنامه داشته و در ترکیه به لطف یک دوره درخشان حضور در فنرباغچه یک افسانه به شمار میرود.
ستاره: لوئیس سوارس؛ او همان طور که در تیم باشگاهی اش فوق العاده بوده، برای تیم ملی اروگوئه هم گلهای حیاتی زده و ۱۱ گل در مرحله مقدماتی به ثمر رساند.
چهره احتمالی: آبل ارناندس؛ او در دوران نوجوانی با مشکل قلبی روبه رو شده و مجبور به جراحی شد.مهاجم پالرمو با ۲۳ سال سن، طرفداران زیادی در بین تیمهای بزرگ اروپایی داشته و چهار گل در یک مسابقه در جام کنفدراسیون ها به ثمر رساند.
تاکتیک: تابارس مربی انعطاف پذیری است که سیستم ۴-۴-۲ را میپسندد، ولی او معمولاً با توجه به حریفی که پیش رو دارد، با سه مدافع بازی میکند.
آمار قابل توجه: لوئیس سوارس در رقابتهای مقدماتی منطقه آمریکای جنوبی در ۱۴ بازی ۱۱ گل به ثمر رساند.
نقاط قوت: اروگوئه همواره روی ضربات شروع مجدد بویژه ضربات ایستگاهی تهدید بزرگی بوده و یک سوم گلهای این تیم به این شکل حاصل شده اند. این تیم از نظر دفاعی در جناحین عالی کار کرده و به سختی میتوان با ضربه سر به اروگوئه گل زد.
نقاط ضعف: یک سوم گلهای دریافتی اروگوئه از فاصله نزدیک و محوطه شش قدم بوده و اروگوئه باید روی این ضعف بزرگ کار کند، ضمن اینکه در زمان پیشروی مدافعان و زمانی که اروگوئه از حریفان عقب افتاده، این تیم با مشکل روبه رو شده است. درواقع تیم تابارس در شش مسابقهای که از حریفانش عقب افتاده، تنها یک امتیاز کسب کرد.
چشم انداز: انگلیس و ایتالیا بزرگ ترین چالش این تیم در مرحله گروهی به شمار میروند و انتظار میرود به مرحله بعدی راه یابند. اروگوئه میتواند ایتالیا و کاستاریکا را که بسیار به ضربات سر مهاجمانش متکی است، در این قبیل ضربات ناکام بگذارد و ضربات ایستگاهی این تیم هم بهترین راه برای گشودن قفل دروازه سه شیرها هستند.
ارش نادری - Azzurri.ir
http://azzurri.ir/%D8%A8%D8%B1%D8%B1...