صبح دوشنبه خبری بلافاصله در رسانه ها منتشر شد مبنی برا اینکه پورشه زرد رنگی نیمه شب و با سرعت ۲۰۵ کیلومتر سرعت با یکی از درختهای خیابان ولیعصر برخورد کرده است و سرنشینان جوان آن فوت کردهاند. خبر در لحظه اول حکایت از حادثهای تلخ داشت اما کم کم گمانه زنیها درباره سرنشینان خودروی گرانقیمت، ماهیت ماجرا را تغییر داد. ابتدا شایعه شد که یکی از سرنشینان مجری مشهور صداوسیما بوده است. خبری که البته خیلی زود تکذیب شد. اما حدس و گمان بعدی جدیتر بود. پورشه زرد رنگ نام و نشان آشنایی داشت که نشانیهایش به پسر یکی از مربیان فوتبال مشهور میرسید. ساعتی از این خبر نگذشته بود که هوتن قلعهنویی، پسر امیر قلعهنویی، در مصاحبهای گفت که خودرو متعلق او بوده است اما به تازگی آن را به یکی از دوستانش فروخته است و البته از وقوع این حادثه برای دوستش ابراز ناراحتی کرد.
ماجرا اما به همین جا ختم نشد، چرا که پس از ساعتی، هویت سرنشینان خودرو مشخص شد. طبق گفته سرهنگ حسن عابدی جانشین پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ در گفتوگو با خبرگزاری فارس،راننده دختر جوان ۲۰ سالهای بود که متأسفانه در محل فوت میکند و سرنشین این خودرو نیز یک آقای ۲۱ ساله بوده است که پس از رسیدن به بیمارستان جان میدهد.
راه افتادن موج میان کاربران فضای مجازی
خیلی زود جسته و گریخته، اسامی این دو جوان در فضای مجازی منتشر میشوند و پس از انتشار اسامی، کاربران فضای مجازی به هر طریق ممکن آدرس صفحه اینستاگرام دختر پورشه سوار را پیدا میکنند تا با ماهیت او بیشتر آشنا شوند.
طبق گزارش شهروند، معلوم شد سرنشینان این خودروها از طبقات بالا یا به اصطلاح «بچه پولدار» بودهاند. برای همین هم بود که تعداد زیادی از کاربران اینترنتی به صفحه اینستاگرام این افراد رفته و با نظرهایی که پایین عکسهای آنها نوشتند، همه را تعجبزده کردند؛ وجه مشترک تعداد زیادی از این نظرها هم یک موضوع بود: اعلام رضایتمندی از مرگ جوانانی که «با پول پدرهایشان، ماشینهای گران سوار میشوند و با ویراژ در خیابانهای تهران، جان بقیه را به خطر میاندازند.»
نظرهایی که فقط نظر شخصی نیست و تعداد زیادی از آنها مربوط به درگیریهای لفظی کاربران است. عدهای از مرگ این دختر که عکسهای بدون حجاب از خودش در صفحهاش منتشر کرده، رضایت داشتند! و عدهای به این افراد تاختند و از آنها خواستند: «به جای این حرفها برای این دختر جوان فاتحه بخوانند.» تعداد «فالوئر»های «پریوش» در اینستاگرام هم حالا خیلی بیشتر شده است.
اینها فقط نمونههایی از نظرهایی است که کاربران برای او نوشتهاند:
«سارا» نوشته: «اون موقع که با این سر و وضع تو خیابونا میگشتی، باید به فکر این روزت هم میبودی. همون بهتر که مردی.» و «کیمیا» اینطور ادامه داده است: «امان از کمبودها و فخر فروشی. مطمئناً اگر این ماشینهای مدل بالا را زیر پای فرزنداشون نمیذاشتن آنها هم این بلا سرشان نمیآمد. همین مدل ماشینها را در خارج از ایران روزی هزار بار میبینی اما نه تصادف میکنند به خاطر خودنمایی و سرعت بالا، نه برای خودشون و نه برای دیگران مصیبتساز میشوند.»
همه اما نظرشان با آنها یکی نیست و همین هم باعث شده تعداد زیادی از کاربران صفحه «پریوش» به جان هم بیفتند. تعداد زیادی از کاربران از مرگ این زن جوان ناراحتند؛ نمونهاش هم این:
«خدایش بیامرزد. فقط با خود چنین میپندارم که اگر جای پورشه، پراید و به جای خیابان شریعتی، راهآهن و به جای خانمی خوشپوش، یک خانم با ظاهر به اصطلاح دمده بود، باز هم این ملت به این اندازه ناراحت میشدند؟ جامعه ما نیازمند اصلاحات بیشتری است. قصدم به هیچوجه بیاحترامی به این بزرگوار نیست فقط کمی از مردمان سرزمینم دلخورم.»
و در جواب او کسانی مانند «کیوان» اینطور نوشتهاند: «آدمهای نوکیسه آخرین مدل ماشینهای لوکس و پرسرعت رو در اختیار فرزندانشون میذارن و فرهنگ نداشته این افراد باعث چنین تصادفهایی میشه چه در مستی چه در هوشیاری مشکل عدم توانایی در تخمین احتمال بروز حادثه است. گذشته از این چیزهایی که در ذهن عموم شکل میبنده مفاهیمی مثل پولدار، ماشین آخرین سیستم، جوانهای نوزده بیست ساله و نهایتا یک مرگ احمقانه است که اکثر واکنشهای منفی و بیتفاوت به چنین خبری رو شکل میده.» و این هم از نظر «الهه» که نظرش را زیر همه عکسهای او کپی کرده است: «تازه به دوران رسیده که باشی همین میشه نتیجهاش.»
به گزارش کافه سینما، تا لحظه تنظیم خبر، تعداد فالوئرهای «پریوش» در اینستاگرام به ۳۵ هزار نفر رسیده است و برای آخرین پست او بیش از ۲۶ هزار کامنت درج شده است.
اما طرف دیگر ماجرا، و آن جوانک سرنشین نیز پسری ۲۱ ساله به نام محمدحسین ربانی بوده است. کسی که به گفته افکارنیوز و طبق آگهی تسلیتی که این سایت اصولگرا منتشر کرده است، نوه آیت الله ربانی شیرازی، از علمای شهیر دوران انقلاب بوده است.
به گزارش کافه سینما، عبدالرحیم شیرازی معروف به ربانی، از مبارزین دوران انقلاب، نمایندهٔ ولی فقیه در استانهای کردستان، آذربایجان و فارس، عضو مجلس خبرگان قانون اساسی و مجلس خبرگان رهبری و شورای نگهبان، بود.