بریتانیایی ها عاشق چانه زنی هستند؛ چینی ها به دنبال برندهای خاص هستند و آمریکایی ها "سوغاتی های فرهنگی" را دوست دارند.
به تازگی تحقیقی در مورد انگیزه های خرید مسافران صورت گرفته است. طی این تحقیق مشخص شده که بریتانیایی ها دنبال تخفیف و چانه زنی هستند و از خرید در محل های خودمانی لذت می برند. در مورد آمریکایی ها نیز مشخص شد که آنها بیشترعلاقه مند به خرید اقلامی هستند که سوغات و نماد مختص به آن شهر به حساب می آید. چینی ها و هندی ها هم تمام توجهشان بر روی خرید برندهای خاص متمرکز است.
در بزرگ ترین نظرسنجی انجام شده در این زمینه که بیش از 22 هزار مسافر از 37 کشور جهان در آن شرکت کرده اند، مؤسسه ی هاریزن کانسومر ساینس (Horizon Consumer Science) انگیزه های خرید مسافرانی از ملیت های مختلف را مورد بررسی قرار داده است.
علاوه بر بریتانیایی ها، مسافران سوئدی، هلندی، برزیلی، دانمارکی، مالزیایی و نیوزلندی هم بیشتر به دنبال تخفیف و چانه زنی هستند.
در گزارشی از شرکت هاریزن کانسومر ساینس، موسسه ای که رسالت آن انجام تحقیقات در زمینه رفتار بازار ها بوده و در کشورهایی نظیر انگلستان، آمریکا، جمهوری چک و استرالیا دفاتر فعال دارد، اعلام شد"افرادی که به دنبال تخفیف گرفتن و یا چانه زنی هستند، به میزان تخفیف یک کالا بیش از ارزش، خاص بودن و یا ارتباط آن کالا به محل سفرشان اهمیت می دهند".
طبق این گزارش، اولین انگیزه ی خرید افراد در سفر این است که "اجناسی متفاوت از اجناس محل موجود در بازار شهر محل سکونتشان" بخرند. انگیزه ی دومی که برای خرید در سفر گزارش شده، تصمیم آنی و برنامه ریزی نشده عنوان شده است. یعنی کالای مورد نظر تنها "چشم خریدار را گرفته" یا اینکه "سوغات مشهور شهر مذکور بوده است."
آمریکایی ها به همراه ژاپنی ها، آلمانی ها و بلژیکی ها، مسافرانی هستند که به دنبال "خرید فرهنگی" است؛ یعنی می خواهند چیزهایی بخرند که "نماد محل سفر" باشد.
مفهوم "خرید یا جستجوی فرهنگی" به این معناست که برخی ملل بیشتر از طریق مصرف و خرید می توانند با فرهنگ های دیگر ارتباط برقرار کرده و آنها را بفهمند. برای مثال، آمریکایی ها می توانند از موزه ها و قصرها بازدید کنند اما وقتی با فرهنگ محل سفرشان بیشتر عجین و آشنا می شوند که از آن محل خرید کنند. طبق این گزارش، "هدف آمریکایی ها و سایر خریداران فرهنگی این است که چیزی را بخرند که در بازگشت از سفر، خاطره ی سفر را برایشان زنده نگه دارد".
روس ها و ایتالیایی ها اغلب "خریدارانی عملگرا" هستند. این دسته از مسافران در سفر همانطور خرید می کنند که در شهر خودشان خرید می کردند و تغییری در تصمیماتشان ایجاد نمی شود. این تحقیق نشان می دهد که این تیپ خریداران به دنبال خرید ارزان و به صرفه از برندهایی هستند که آنها را می شناسند. این برند ها ممکن است برندهای لوکس یا معمولی و اقتصادی باشند.
"خریداران سوغاتی" مثل کانادایی ها و عربستانی ها بیشتر به خرید اجناسی علاقه دارند که محل سفرشان به آن اجناس معروف است.
اسپانیایی ها، سویسی ها و هلندی ها "خریداران یادبودی" هستند یعنی اجناسی را می خرند که بعداً برای آنها یادآور سفرشان باشد. طبق این گزارش، "این اجناس باید از آن چیزی که در شهر خودشان می توانند بخرند، متفاوت باشد، اما لزوماً نیاز نیست نماد یا سوغاتی مخصوص آن شهر باشد. خودِ تجربه ی خرید، بخش مهمی از خاطره ی سفر را شکل می دهد. این دسته از خریداران ممکن است چیزی را بخرند که در شهر محل اقامتشان هم پیدا می شود، مثلاً یک کیف دستی شیک، اما چون این کیف را در سفر خریده اند، هر بار که از آن استفاده می کنند برای آنها یادآور خاطره ی سفر است".
چینی ها، هندی ها، اهالی آفریقای جنوبی، مکزیکی ها، مصری ها و اوکراینی ها "خریدارن برند" هستند. در این گزارش آمده: "این افراد می خواهند اجناس باکیفیت برندهای مشهور را خریداری کنند. مخصوصاً برندهایی که مقصد سفر آنها به نام آن برند شناخته می شود".
آخرین دسته از خریدارانی که در این گزارش از آنها نام برده شده "خریداران فرصت طلب" مثل فرانسوی ها، ترک ها و تایلندی ها هستند. این ملیت ها عاشق خرید هستند و حتماً از زمان سفرشان وقتی را برای خرید در نظر می گیرند. این خریدان از برندهای معروف و آخرین مدل ها و مدها خرید می کنند و انتخاب های آنها می توانند تحت تأثیر همسفرانشان قرار گیرد. گرچه این افراد در مورد بهترین مناطق خرید در شهر محل سفرشان تحقیق کرده اند، اما در طول سفرشان از هر فرصتی برای خرید استفاده می کنند. خریداران فرصت طلب دوست دارند اجناس زیادی را با قیمتی پایین تر از محل زندگی شان بخرند و برای از دست ندادن فرصت های اینچنینی خرید می کنند. این افراد دوست ندارند در بازگشت به خانه، به دلیل استفاده نکردن از فرصت خرید، احساس پشیمانی کنند.
اگر از چنین اطلاعات مفیدی قصد استفاده دارید توصیه میکنم که عضو این کانال تلگرامی شوید.
اhttp://telegram.me/Beautiful_world_2018