شایان ذکر است فیلم هایی نظیر دیکتاتور بزرگ ، سوپ اردک ، دکتر استرنجلاو ، به گورت تف میکنم ، کنیبال هولوکاست ، برگشت ناپذیر ، بازی های مسخره نیز می توانستند در این لیست حضور داشته باشند.
15 - نبرد الجزایر ( جیلو پونته کوروو/ 1966 ) این فیلم، یک مستند دربارهی واقعهی تاریخیِ نبرد الجزایریها با دولت فرانسه در آفریقای شمالی از اواخر ۱۹۵۰ تا اوایل ۱۹۶۰ است. این فیلم در فرانسه به خاطر پیام اعتراضآمیز الجزایریها به مدت شش سال توقیف بود. به دلیل ماهیت آتشافزای این فیلم، اکران این فیلم تا پنج سال در فرانسه ممنوع بود و توسط برخی از مقامات دولتی محکوم گشت. دهه ۶۰ میلادی، دهه رهایی از استعمار در بسیاری از کشورهای جهان بود. و بسیاری از این فیلم به عنوان الگویی برای جنگ های شهری و چریکی یاد میکنند. گفته می شود که برخی از گروه ها چون یوزپلنگ های سیاه و ارتش آزادیخواه ایرلند از برخی از تاکتیک های مورد استفاده در این فیلم استفاده کردند.
تاثیر این فیلم آن چنان زیاد بود که به عنوان فیلمی آموزشی برای تیم های ضد شورش مورد استفاده قرار میگیرد. این فیلم در سال ۲۰۰۳ در پنتاگون به نمایش در آمد و از تاکتیکهای آن به عنوان مشکلاتی یاد شد که در جنگ عراق، ارتش آمریکا با آن مواجه می شود.
14 - کشتار با اره برقی در تگزاس (تاب هوپر /1974)این فیلم به دلیل تعدد سكانس های خشونت آمیز و ترسناك در كشورهای فنلاند، انگلستان، برزیل، استرالیا، آلمان، شیلی، سوئد، نروژ و ایرلند به نمایش درنیامد. فیلم بر اساس زندگی واقعی قاتلی به نام ادگین ساخته شده بود كه پوست انسان می پوشید، اما از اره برقی استفاده نمی كرد. حقیقت همیشه از داستان عجیب تر و صدالبته ترسناك تر است. «كشتار با...»، كه بر مبنای جنایت هایی واقعی و وحشتناك ادگین ساخته شده است، در نگاه اول مستندی قدیمی و كم هزینه به نظر می رسد. تاب هوپر می گوید: «انتخاب این عنوان برای فیلم باعث شد دوستان زیادی را از دست بدهم. فكر می كنم آنها كمی زیاده روی كردند، شاید هم واقعا دلیلی برای این كارشان داشتند.»
13 - پرتقــال كوكــی (استنلی كوبریك /1971)در كشورهای ایرلند، سنگاپور، مالزی، اسپانیا و كره به مدت دو دهه ممنوع شد. یك اقتباس جنجالی از كتاب آنتونی بورخس كه خود كوبریك آن را به پیشنهاد پلیس و به خاطر تهدیدهایی كه علیه او و خانواده اش انجام شده بود، در انگلستان به نمایش درنیاورد و این موضوع را همسرش بعد از مرگ او فاش كرد. در «پرتقال كوكی» كوبریك با این مشكل روبه رو است كه تماشاگر را متقاعد كند آنچه در فیلم می بیند آینده نزدیك است. راه حل هنری اش این است كه به مكان فیلم ظاهر و حس و حال مكان های زندگی روزانه مان را می دهد، در عین حال كه به آن نوعی جلوه غیرعادی می بخشد. یكی از صحنه های تكان دهنده تر پرتقال كوكی صحنه قتل یك زن به دست الكس با اثر هنری ساخت خودش - یك مجسمه - است.
12 - جن گیر (ویلیام فریدكین /1973)این فیلم یكی از ترسناك ترین و جنجال برانگیز ترین فیلم های تمام ادوار سینماست و نمایش آن در كشورهای انگلستان، مالزی و سنگاپور ممنوع شد. منتقدان استقبال بسیار گرمی از فیلم كردند و فیلم نامزد 10 جایزه اسكار و برنده دوتای آنها (صدا و تدوین) شد. «جن گیر» علاوه بر موضوع جنجالی اش، یكی از مهوع ترین و دلخراش ترین فیلم هایی است كه تابه حال ساخته شده است. هنگام نمایش این فیلم اخبار زیادی از غش، حملات تشنجی و هیستری و حتی در بعضی موارد سقط جنین از تماشاگران گزارش شد. نمایش این فیلم در فنلاند ممنوع شد. این فیلم در انگلستان دو بار رده بندی سنی شد. قسمت هایی از آن حذف شد. جین فوندا و شرلی مك لین نامزد بازی در نقش كریس مك دا نیل (مادر دختر جن زده) بودند. جك نیكلسون هم قرار بود در نقش پدر كاراس (كشیش جوان) بازی كند.
11 - زندگی برایان (تری جونز /1979)این فیلم هم در كشورهای نروژ، ایرلند و سنگاپور ممنوع بود. این هزل توسط بسیاری از فعالان مذهبی تقبیح شد. در سوئد با جمله «آنقدر خنده دار است كه در نروژ ممنوع شده» از ممنوعیت آن استفاده كردند. «زندگی برایان» از نگاه شهروندان انگلیسی، به عنوان بهترین فیلم كمدی تاریخ سینما انتخاب شد. روزنامه گاردین پس از نظرسنجی از شهروندان انگلیسی برای انتخاب بهترین فیلم های كمدی سینما، فهرست 50 اثر بر تر انتخاب شده را اعلام كرد كه فیلم «زندگی برایان» در رده اول قرار گرفته است. این فیلم محصول سال 1979 و ساخته «تری جونز» است.
10 - آخرین تانگو در پاریس (برناردو برتولوچی/1972)این فیلم در كشورهای ایتالیا، نیوزلند، پرتغال، سنگاپور و كره جنوبی ممنوع شد. آخرین تانگو در پاریس نامـزد دو جــایــزه اسـكار بــود و یكـــی از مشهور ترین فیلم های بدنام تاریخ سینماست. داستان حول محور یك آشنایی اتفاقی بین بیوه مرد 45 ساله یی دور می زند به نام پُل (براندو) و زن جوان 20ساله یی به نام جین (اشنایدر). این دو به طور تصادفی در آپارتمانی كه برای اجاره گذاشته شده، به هم بر می خورند. پل می خواهد درد جانكاه از دست دادن همسرش را تسكین دهد. جین كه در برابر اصالت این احساس واكنشی توام با احساس ترحم دارد، رابطه با پل را بهتر از حرافی های پوچ و بی مغز نامزدش می داند. از لحظه یی كه این دو اسم شان را به یكدیگر می گویند، رابطه شان رو به افول می گذارد. در حالی كه در عین سادگی چشم همه به صحنه های آخرین تانگوی پاریسی مانده بود. اما آخرین تانگو، راوی داستان رویاپردازان و سیاستمداران نبود.
9 - در جبهه غرب خبری نیست (لوئیس مایلستون/1930)در كشورهای آلمان و اتریش حدود سه دهه ممنوع اعلام شده بود. این فیلم موفق به كسب دو جایزه اسكار بهترین فیلم و بهترین كارگردانی شد، اما به خاطر مضامین ضدجنگ و پیام ضدآلمانی اش توسط هیتلر و متحدانش ممنوع شد. در نمایش بسیار كوتاه مدتش در سینماهای آلمان نیز نازی ها با رها كردن موش در سالن های سینما نمایش را به هم ریختند. «در جبهه غرب خبری نیست» یكی از شكوهمند ترین داستان هایی است كه در رابطه با جنگ جهانی اول نوشته شده است و فیلمی كه از روی آن ساخته شد، یكی از موفق ترین فیلم های تاریخ سینمای جهان است. این داستان مستقیما به نسلی از مردم آلمان اشاره دارد كه زندگی شان را برای جنگ فنا كردند.
8 - كالیگولا (تینتو براس و باب گوچیونه /1979)در كشورهای كانادا و ایسلند به نمایش درنیامد. داستان جنجالی امپراتوری روم و نمایش خشونت فراوان به همراه مضامین غیراخلاقی دیگر باعث شد این فیلم جنجالی ترین آثار سینمایی لقب بگیرد. در این فیلم بازیگران مطرحی مثل مالكوم مك داول، پیشتر اوتول و هلن میرن شركت داشتند. كالیگولانام امپراتوری است كه در سال 38 پس از میلاد در روم حكومت می كرد. زندگی این امپراتور پس از مرگ خواهرش در وسیلا كاملا تغییر می كند. كالیگولا همچنین عنوان نمایشنامه یی است كه آلبر كامو آن را بر اساس داستان این امپراتور به رشته تحریر درآورد.
7 - آخرین خانه سمت چپ (وس كریون/1972)در كشورهای سنگاپور، ایسلند، نیوزیلند، نروژ و آلمان غربی به نمایش درنیامده و برای 18 سال در انگلستان و بیشتر از 32 سال در استرالیا ممنوع بوده است. این فیلم را وس كریون ساخت كه فیلم «تپه ها چشم دارند» او هم در فنلاند ممنوع شده بود. او برای فیلم های ترسناكی مثل كابوس در خیابان الم و سری جیغ هم شهرت چشمگیری دارد.
6 - عجیب الخلقه ها (تاد برونینگ /1932)نمایش آن در كشورهای ایتالیا، فنلاند و ایرلند ممنوع شد. تصمیم عجیب برونینگ برای استفاده از آدم های معمولی با شكل و شمایل عجیب و درهم به جای بازیگران گریم شده حسابی تماشاگران را شگفت زده كرد و با اینكه این فیلم حالا یك فیلم كالت به حساب می آید، اما برونینگ برای ساختن فیلم بعدی اش باید خیلی تلاش می كرد.
5 - شیطان مرده (سام ریمی/1981)ممنوع شده در كشورهای مالزی، انگلستان، آلمان غربی، سوئد، ایسلند، ایرلند و سنگاپور. این فیلم از اولین فیلم هایی بود كه توسط فعالان مذهبی با عنوان «كثافت ویدئویی» - اصطلاحی كه برای انتقاد از نمایش صریح خشونت توسط سازمان های مذهبی، منتقدان و رسانه ها به كار گرفته می شود- مورد شماتت قرار گرفت.
4 - آخرین وسوسه مسیح ( مارتین اسکورسیزی/ 1988) در این فیلم عیسی مسیح نه به عنوان فردی «مقدس» یا «پیامبری معصوم» بلکه به صورت فردی عادی با «وسوسههای شهوانی» که همواره با «نفس اماره درگیر است و از درد و شکنجه هراسان است به تصویر کشیده شده است. فیلم به خاطر ارائه تصویری متفاوت از عیسی مسیح، خشم ارباب کلیسا را برانگیخت.
در آمریکا یک انجمن مسیحی در نامهای به شرکت اونیورسال، شرکت سازنده فیلم پیشنهاد داد آماده است تمام نسخههای فیلم را خریداری کرده و نابود کند. فیلم در کشورهایی مانند ترکیه، شیلی، مکزیک، فیلیپین و سنگاپور ممنوع شد و در آمریکا تنها پس از حذف چند صحنه به روی اکران رفت.
در اکتبر سال ۱۹۸۸ گروهی از مسیحیان به داخل سینمایی در پاریس که این فیلم را نمایش میداد، کوکتل مولوتوف انداختند. بر اثر آتشسوزی در سینما ۱۳ نفر زخمی شدند.
3 - تولد یک ملت ( دی دبلیو گریفیث / ۱۹۱۵ )
اگر چه تولد یک ملت از نظر هنری و مالی موفق بود ، اما پخش فیلم ، مخالفت های بسیاری را برانگیخت. تولد یک ملت به شدت نژادپرستانه بود. در فیلم گریفیث ، بردگان آزاد شده ، جنایت کار و یاغی و مردم دو رگه فاسد و دغلکار تصویر شدند. این دو دسته با سیاست مداران سفید پوست ولنگار دست به دست هم داده بودند تا اصالت جنوبی را خدشه دار کنند. از طرف دیگر گریفیث اقدامات سازمان کوکلاس کلان را به عنوان تنها راه رهایی و نجات جنوبی های سفیدپوست معرفی می کرد. این گونه دیدگاه ها در فیلم ، خیل عظیم اعتراض ها ، هم از جانب سیاه پوستان و هم سفیدپوستان را در پی داشت. چند هفته پس از اکران فیلم در نیویورک ، گریفیث از طرف انجمن ملی حمایت از رشد رنگین پوستان (NAACP ) تحت فشار قرار گرفت و مقامات شهر نیویورک خواستار حذف فصل هایی از فیلم شدند که آشکارا نژادپرستانه بود. به این ترتیب تعداد نماها به 1375نما کاهش یافت. همچنین پخش فیلم در بعضی از شهرها و ایالت ها ممنوع اعلام شد.
رنجش طبقات مختلف مردم از این فیلم برای گریفیث تعجب آور بود. او اصرار داشت که به هیچ وجه طرفدار سفیدپوستان و بر ضد سیاه پوستان نیست. او برای دفاع از فیلمش و برای مقابله با توقف نمایش فیلم ، متنی اعتراض آمیز درباره حق قانونی آزادی بیان در سینما نوشت و به بعضی از شهرها فرستاد. اما حقیقت آن بود که ملتی که در فیلم متولد می شد ، خواسته یا ناخواسته مربوط به آمریکای سفیدپوستان بود و سیاه پوستان در این تولد نقشی منفی داشتند.
2 - غریزه اصلی ( پل فرهوون / ۱۹۹۲ ) در صحنهای از فیلم غریزه اصلی در حالی که بازجو درحال صحبت کردن با شارون استون است تصویر مبهمی از آلت تناسلی استون به نمایش درمیآید. این پلان بعدها باعث جنجال فراوانی شد. شارون استون یکی از دلایل فروش بالای این فیلم را این صحنه دانستهاست.
همچنین این فیلم پایه گذار فیلم های معمایی با پس زمینه اروتیک بود.
1 - مصائب مسیح (مل گیبسون / ۲۰۰۴) میتوانید از طریق این لینک اطلاعات کامل را بدست آورید :
https://www.tarafdari.com/%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D9%86/%D8...