اشکورات در امتداد سلسله کوه های البرز قرار دارد و از جنوبی ترین نقطه شهرستان رودسر آغاز تا جنوبی ترین نقطه شهرستان رامسر ادامه دارد . محدوده اشکورات از جنوب بهقزوین از مغرب به املش و رودبار الموت و از شرق به بخش کوهستانی شهرستان رامسر- تنکابن و از شمال به دامنه های کوهستانی رحیم آباد و رامسر متصل است.
با توجه به تعداد روستاها،اشکورات رودسر به سه دهستان تقسیم شده است:
۱) اشکور سفلی به مرکزیت زیاز
۲) اشکور علیا و سیارستاق ییلاقی به مرکزیت سارم
۳) اشکور شوئیل لازم به ذکر است که اشکور شوئیل از سال ۱۳۷۳ از اشکور سفلی جدا گردیده است.
اشکورات در حقیقت به دو منطقه: بالا اشکور و پایین اشکور(اشکور علیا و سفلی) تقسیم می شود: اشکور سفلی در حوزه جغرافیایی رودسر قرار می گیرد و اشکور علیا در حوزه جغرافیای رامسر قرار دارد. جورده و جیرده و جن ده رودبار(جنت رودبار) از مهم ترین روستاهای بالا اشکور است.
آب وهوا
اشکورات به دلیل شرایط و طبیعت کوهستانی منطقه، دارای زمستان های سرد و پربرف و تابستان های خنک و ملایم می باشد و این امر باعث گردیده که درفصول پاییز وزمستان جمعیت به حداقل و در بهار و تابستان به حداکثر ممکن برسد.
بعلت دارا بودن چشمه سارها ، دریاچه های طبیعی ، چشمه های آب معدنی رودخانه های زلال و غارهای فراوان و پاکی هوا توجه مردم را به خود جلب کرده و متأسفانه به علت نبودن راه مناسب منطقه را از آبادی محروم و مردمان نیز از نعمت طبیعت زیبا و هوای پاک در وصف بوده و از وصل مانده اند.
تاریخی
مناطقی از کوهستان های اشکورات بر اثر کاوش های انجام گرفته به آثار و شواهد گوناگونی مخصوصا قبور مربوط به دوران نبوع تا دوران ساسانی و بعضاً نیز از دوران اسلامی نیز بدست آمده و این خود نشان قدمت منطقه را دارد و مزید بر آن .
منطقه اشکورات بر سر راه شرق گیلان به قزوین واقع شده و این امر ضمن ارتباطات وسیعی که در آینده می تواند داشته باشد در قدیم نیز چاروداران منطقه ازبازار قزوین استفاده می کردند و وجود منابعی زیر زمینی و کشاورزی که در منطقه مطرح است می تواند تحولی در منطقه ایجاد نماید .
محصو لات کشاورز و دارویی
منطقه اشکورات علاوه بر داشتن آب وهوای ییلاقی ،منایع زیر زمینی ،باغات فندق و گردو، زمینهای مزروعی گندم وجو٬عدس ولوبیا،سیب زمینی،سیر و پیاز و گیاهان دارویی از قبیل گل گاوزبان ، بنفشه ، کنگر ،گل پر ، گزنه ، گون ، همیشه بهار ، قارچ های خوراکی ، بابا آدم ( کو لا کولا ) و ... را می توان نام برد . که هر کدام می تواند منشاء اثر بوده و منبع درآمد برای روستائیان ٬ ولی به علل بی توجهی به مناطق اشکورات این دسته گیاهان ومحصولات نیز امروزه توجه خاصی نشده است .
آب
ارتفاعات اشکورات که بر اثر سر مای طولانی منطقه و پوشش برف حداقل نیمی از سال باعث جریان رودخانه های شده که در مجموع به پلرود ختم شده ولی در فصل تابستان کشاورزان منطقه تشنه آب و شاید بیشترین درگیری منطقه را تشکیل می دهد.