اختصاصی طرفداری- در این گزارش تصویری سعی داریم جام جهانی های برگزار شده از سال 1930 تا کنون را به تصویر بکشیم.
بخش دوم:
آلمان 1942: در طول این 84 سال 19 دوره بازی انجام شده باشد اما دوره فعلی دوره بیستم بازی هاست. پس دو دوره دیگر چه شده است؟
این دو دوره می بایست در سالهای 1942 و 1946 انجام می شد. حتی میزبانی این جام در سال 42 به آلمان رسیده بود و سپس به برزیل واگذار شد. اما جنگ جهانی دوم آغاز شده بود.در سال 1942 چون جنگ جهانی دوم در جریان بود و دنیا در آتش و خون دست و پا می زد طبعا هیچکس حال و حوصله مسابقه فوتبال نداشت و در سال 1946 نیز چون تازه جنگ تمام شده بود ملتها و دولتها سرگرم جمع و جور کردن خسارات و معیشت مردم بودند وقتی برگزاری مسابقات و تماشای آن نداشتند به همین جهت دو دوره بازیها برگزار نشد.
شاید دیدن عکس های زیر بیشتر شما را برای برگزار نشدن این رقابت ها قانع کند.
هواپیماهای آلمانی در حال سوخت گیری برای حمله
اعدام پارتیزان های روس توسط ارتش آلمان
برزیل 1950: آغاز دوباره جام جهانی پس از جنگ جهانی دوم در ورزشگاه تازه تاسیسی در کشور برزیل انجام میشد که به شکل ماموت بسیار بزرگی با گنجایش بیش از ۲۰۰۰۰۰ تماشاگر تا آن روز بزرگترین استادیوم ورزشی جهان شناخته شده بود.
خیل عظیم جمعیت در مسابقه فینال
در سال 1949 یکی از تیم های خوب ایتالیایی در سال های بعد از جنگ جهانی به نام تورین در حال بازگشت به خانه بود که دچار سانحه شد و سقوط کرد. در این حادثه 31 نفر کشته شدند که در میان آن ها 18 بازیکن از بهترین های این تیم حضور داشتند. علت اصلی این سقوط را بعدها نبود دید کافی و اشتباه خلبان اعلام کردند و این درحالی بود که دیگر تیم تورین نتوانست به دوران اوج خودش بازگردد.
رویداد دلخراش سقوط هواپیمای تیم ملی فوتبال ایتالیا در ماه مه سال ۱۹۴۹ که هفده ملیپوش ایتالیا و مربی نامآور این تیم را به کام مرگ فرستاده بود،از بخت تیم ملی ایتالیا میکاست. برای نخستین بار «فیفا» به بریتانیا اجازه داده بود که تیمهای خود را برای گرفتن دو مقام در بازیها شرکت دهد.
پوستر رقابت های جام جهانی 1950
این مسابقات با شرکت 13 تیم اروگوئه، برزیل، بولیوی، پاراگوئه، شیلی، آمریکا، مکزیک، اسپانیا، انگلستان، ایتالیا، سوئد، سوییس و یوگسلاوی انجام شد. این بازیها در دو گروه چهار تیمی، یک گروه سه تیمی و یک گروه دو تیمی برگزار شد. در مجموع 22 بازی انجام شده 88 گل به ثمر رسید. نکته جالب این مسابقات گروه بندی آن بود که به صورت 2 گروه 4 تیمی، 1 گروه سه تیمی و یک گروه 2 تیمی انجام شده بود. بازی فینال با نتیجه 2 بر 1 به پایان رسید. البته نه فینال رسمی. از هر گروه 1 تیم بالا آمد تا در مرحله گروهی نهایی 4 تیم با هم بازی کنند تا قهرمان مشخص شود.
قهرمان: اوروگوئه
نایب قهرمان: برزیل
تیم سوم: سوئد
تیم چهارم: اسپانیا
آقای گل: آدمیر از برزیل
سوییس 1954: این مسابقات در سال ۱۹۵۴ به میزبانی سوئیس برگزار شد. ۱۶ تیم در این مسابقات شرکت داشتند. این دوره پنجمین دورهٔ جام جهانی فوتبال بود. به مناسبت سالگرد فیفا که جایگاهش در زوریخ بود، تصمیم گرفته شد که سوئیس جای انجام پنجمین دوره بازیهای جام جهانی باشد. تیم ملی مجارستان که چهار سال و در ۳۳ دیدار پیدرپی شکست نخورده بود، بخت نخست قهرمانی شمرده میشد.
اما باز هم پیشگوییها درست نبود. در پایانی جام جهانی ۱۹۵۴ نیز آلمان علیرغم شکست ۸ – ۳ در دور آغازین از مجارستان، در پایانی به برتری ۳ – ۲ در برابر همین تیم دست یافت.
از این تیم (مجارستان) به عنوان یکی از بهترین تیم های تاریخ فوتبال دنیا نام برده می شود.
گروسیش؛ بوزانسکی، لانتوس، بوژیک، لورانت، زاکاریاس، ژیبور، ساندرا کوشیس، هیدهکوتی، فرانس پوشکاش (کاپیتان) و توت بازیکنان این تیم رویایی بودند.
بازی پایانی زیر بارانی شدید، در شهر برن برگزار شد که در آن تیم مجارستان در ۸ دقیقه دو بار دروازه آلمان را گشود. اما پس از آن که چندی از بازیکنان این تیم دچار ضربدیدگی شدند که قانون آن دوره اجازهٔ تعویض در زمان بازی را نمیداد.با این اوصاف آلمان به سه گل دست یافت. فرانتس پوشکاش در دقیق ۹۰ گل مساوی را به ثمر رساند، اما گل به دلیل آفساید پذیرفته نشد.
گل های این بازی معروف را دقیقه 4 پوشکاش، دقیقه 8 ژیبور، دقیقه 10 مورلوک، دقیقه 18 و دقیقه 84 ران به ثمر رساندند.
عکسی از خوشحالی آلمان ها و کاپیتان والتر پس از قهرمانی
در این دوره 16 تیم کره جنوبی، اروگوئه، برزیل، مکزیک، آلمان غربی، اتریش، اسکاتلند، انگلستان، ایتالیا، بلژیک، ترکیه، چکسلواکی، سوئیس، فرانسه، مجارستان، یوگسلاوی شرکت داشتند و این اولین بار بود که آسیا یک نماینده در این رقابت ها داشت.
فرانتس پوشکاش و فریتس والتر
در ۲۶ دیدار انجام شده در آن دوره ۱۴۰ گل زده و خورده گردید که بهترین میانگین گل برای همه دورههای جام جهانی میباشد.
قهرمان: آلمان غربی
نایب قهرمان: مجارستان
تیم سوم: اتریش
تیم چهارم: اروگوئه
آقای گل: ساندور کوشیس از مجارستان
بخش اول این مقاله را از اینجا بخوانید:
جام جهانی به روایت تصویر - بخش اول
مجله مخصوص جام جهانی طرفداری با عنوان در راه برزیل را از اینجا می توانید تهیه کنید.