hamid man uمغرور ، تاکتیک نابلد ، بازی ندادن به بازیکن ها در پست اصلی و نداشتن جاه طلبی لازم
با شنیدن این کلمات نام فن خال در ذهن تداعی میشود
که بالاخره پس از دو فصل هدایت منچستر اخراج شد ...
شاید خیلی ها در نگاه اول مویس رو با فن خال مقایسه کنند اما باید در مقام مقایسه گفت که فن خال مربی در کلاس جهانی و آزمون پس داده بود اما مویس انتخابی نامتعارف برای منچستر یونایتد بود و میشه گفت تنها دلیل اعتماد فرگی و مدیران باشگاه به مویس سابقه 10 ساله او در اورتون بود اما با این حال او هیچموقع نتوانست به ثبات لازم در تیم برسد و به تیم شخصیت لازم را بدهد و بتواند با بازیکن ها ارتباط خوبی برقرار کند.
و اما فن خال ...
همانطور که اشاره شد مربی ای در کلاس جهانی و دارای کلاس و فلسفه مخصوص به خود. زمانی که بعد از هدایت هلند در جام جهانی 2014 خبر مربیگری منچستریونایتد توسط او داده شد، هواداران امید بازگشت به دوران فرگی داشتند اما نه تنها اینطور نشد بلکه شاید میتوان گفت اوضاع از زمان مویس نیز بدتر شد...
رایان گیگز بازیکن افسانه ای یونایتد که با فلسفه باشگاه منچستر آشنایی کامل داشت به عنوان دستیار فن خال انتخاب شد تا کمک مضاعفی برای او باشد و هم چنین شرایط برای مربی شدن گیگز پس از فن خال فراهم شود.
فن خال کار خود را شروع کرد و در فصل اول کار خود پیش فصل را با موفقیت پشت سر گذاشت اما در لیگ برتر با مشکلات فراوانی روبرو شد و سرانجام به مقام چهارم لیگ برتر رسید و در جام های حذفی و اتحادیه نیز موفقیتی به دست نیاورد.
اما در فصل دوم انتظارات از او بیشتر شد. با خرید هایی مثل مارسیال ، دارمیان ، اشنایدرلین ، شواینی و ... امید ها در فصل دوم مربیگری او به حدی بود که پیش از آغاز فصل حداقل رتبه سوم لیگ برای منچستر قابل تصور بود اما شرایط اینطور پیش نرفت. فن خال با لجبازی هایش ، تاکتیک های نادرستش در انجام بازی ها ، تعویض های نادرستش در بسیاری از مسابقات ، بازی ندادن به بازیکن ها در پست اصلی خود و نداشتن جاه طلبی لازم برای مربیگری تیم پرافتخاری مثل منچستر باعث شد این تیم جایگاه همیشگی خود را در میان لیگ های برتر نداشته باشد و شاید در زدن رکورد هایی مثل نبردن در بازی های متوالی و خیلی رکورد هابی دیگر با مویس رقابت میکرد!
البته ایراد دیگری نیز به فن خال وارد است. لجبازی او با برخی بازیکنانش باعث شد بسیاری از بازیکنان تحت نظر او از یا از تیم جدا شوند یا به طور محسوسی بازی شان ضعیف شود. بازیکنانی مثل ولبک ، فن پرسی ، هرناندز ، نانی ، دی ماریا با فن خال به مشکل خوردند و از تیم جدا شدند و مواردی مثل اشنایدرلین و دیپای در این فصل دیده میشود که کیفیت بازیشان نسبت به فصل های گذشته شان کاملا افت داشته است.
مورد دیگری که هواداران منچستر را عذاب میداد مصاحبه های او بود. او به گونه ای در مصاحبه ها صحبت میکرد که انگار یونایتد بازی چشم نواز از خود به نمایش میگذارد اما آمار ها چیز دیگری را نشان می داد.
و اما تنها چیزایی که هواداران یونایتد را آرام میکند و شاید از فن خال برای همیشه به عنوان یادگار در یونایتد باقی بماند دو مورد زیر است:
1- معرفی بازیکنان جوان:
البته بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند که در صورت مصدوم نشدن بازیکنان اصلی تیم فن خال هرگز جوانان را به تیم نمی آورد اما بی انصافی است که بگوییم فن خال در انتقال این استعداد ها از آکادمی به تیم اصلی بی نقش بوده است. او باعث شد بازیکنانی مانند جکسون ، منساه ، وارلا ، لینگارد ، رشفورد و ... فرصت بازی کردن در تیم اصلی را پیدا کنند و نسل جدیدی از تیم ایجاد شود تا مربی بعدی یونایتد کار راحت تری داشته باشد.
2- برد هایش مقابل تیم های مهم مخصوصا لیورپول:(!)
این مورد دوم احتمالا برای همیشه در خاطر یونایتدی ها خواهد ماند. منچستر با هدایت فن خال به جز یک بازی در لیگ اروپا در سایر بازی های رودررو با لیورپول همه را با پیروزی پشت سر گذاشت. شاید اگر در لیگ اروپا به لیورپول نمیباخت کار او به یادماندنی تر میشد.
اما به هر حال پایان کار فن خال فرا رسید و او با کارنامه پر فراز و نشیبش از منچستر جدا شد.
مقایسه کلی مویس و فن خال:
مویس:
51 بازی ، 27 برد ، 9 مساوی ، 15 باخت
درصد برد: 52.94%
فن خال:
103 بازی ، 54 برد ، 25 مساوی ، 24 باخت
درصد برد: 52.43%
نظر شما درباره دوران فن خال در منچستریونایتد چیست؟