طرفداری- با فرا رسيدن ماه آپريل و شروع مرحله يك چهارم نهايی ليگ قهرمانان اروپا، بار ديگر تب فوتبال دوستداران اين رشته ورزشی را فرا خواهد گرفت، اما در بين هشت تيم برتر حاضر در اين مرحله كدام يك را مي توان مدعی اصلی قلمداد نمود؟ آيا بارسلونا می تواند به عنوان اولين تيم ضمن دفاع از عنوان قهرمانی سال گذشته، نام خود را در تاريخ به ثبت رساند؟ وضعيت تيم رئال مادريد بعد از برد غافلگيركننده در الكلاسيكو چگونه ارزيابی مي گردد؟ چرا بايرن مونيخ در بازی مقابل بنفيكا كار ساده ای برای رسيدن به مرحله نيمه نهايی ندارد؟ اين يادداشت به بررسی شرايط هشت تيم حاضر در اين رقابت ها می پردازد.
يك- بارسلونا
شكست در الكلاسيكو را می توان هشداری برای بارسلونا در اين مقطع حساس از فصل قلمداد نمود و البته با شكسته شدن نوار سی و نه بازی متوالی بدون شكست كاتالان ها، به اثبات رسيد كه اين تيم برای ساير حريفان غير قابل شكست نيست. لوئيز انريكه سرمربي تيم در اين زمينه معتقد است:"شكست دردناك مقابل رئال مادريد به تاريخ پيوسته و ما درس های لازم از اين شكست را به خوبی آموخته ايم." هيچ يك از بازيكنان اصلي بارسلونا به جزء ژرمی ماتئو با مشكل مصدوميت مواجه نيستند و اين تيم در بيست بازی اخير خود به طور ميانگين موفق به ثمر رساندن 2.1 گل در هر بازی شده است.
شانس تيم در مرحله يك چهارم نهايی: اتلتيكو مادريد رقيبی دشوار برای كاتالان ها در اين مرحله محسوب مي گردد و بی ترديد آنها چندان تمايلی برای رويارويی با اين تيم در اين مرحله نداشته اند. بارسلونا البته در پنج بازي از شش بازی اخير خود مقابل شاگردان ديگو سيمئونه با اختلاف يك گل به پيروزي رسيده در حالی كه اين تيم پيش از اين در شش بازی متوالی مقابل رقيب مادريدی خود بدون پيروزی مانده بود. سال 2014 نيز اتلتيكو مادريد در همين مرحله از رقابت های ليگ قهرمانان اروپا به مصاف بارسلونا رفت و توانست با عبور از سد بلند بارسلونا به مرحله بعد راه يابد، موضوعی كه می تواند زنگ خطر را براي مسی و يارانش به صدا درآورد. اينيستا در اين باره می گويد:"ما بايد اين بازی را به طور دقيق آناليز كنيم تا اتفاقی مشابه تكرار نشود."
عامل تاثيرگذار: خط دفاعی بارسلونا، شاگردان لوئيز انريكه در سه بازی خانگی اخير خود در ليگ قهرمانان مقابل تيم های بايرلوركوزن، رم و آرسنال در هر بازی يك گل دريافت نموده اند و كار چندان ساده ای در مقابل تيم دفاعی اتلتيكو مادريد با دريافت تنها سه گل خورده در هشت ديدار از رقابت های ليگ قهرمانان اين فصل و مهاجمين آماده اين تيم ندارند. البته بارسلونا با تكيه بر مثلث جادويی خود در خط حمله مي تواند هر مانعی را از پيش روی بردارد، با وجود اينكه لوئيز سوارز در هفت بازي اخير تنها موفق به ثمر رساندن دو گل شده و اين مثلث در بازی مقابل رئال مادريد روز چندان خوبی را تجربه نكرده است.
نتيجه گيری: بارسلونا همچنان مدعی اصلی فتح ليگ قهرمانان اروپا به حساب مي آيد و می تواند خود را به عنوان اولين تيمی كه موفق به دفاع از عنوان قهرمانی خود در اين رقابت ها شده، در تاريخ جاودانه شود، اما برای رسيدن به چنين هدفی آنها در قدم اول می بايست حريف قدری همانند اتلتيكو مادريد را از پيش رو بردارند.
دو- رئال مادريد:
پيروزی در الكلاسيكو بی ترديد نمي تواند سبب قهرمانی مادريدی ها در لاليگا شود، اما اين تيم با كسب اين پيروزی به خوبی اعتماد به نفس خود را براي بازی های باقی مانده فصل افزايش داده است. زين الدين زيدان نيز شكست بارسلونا را عامل روانی بسيار مثبت و مهمی ارزيابی كرده است. رئال مادريد زير نظر زيدان در پانزده بازي موفق به كسب دوازده پيروزی و تجربه تنها يك شكست شده است و شرايط تيم را می توان تا حدود زيادی با سال 2014 كه مادريدی ها موفق به كسب دسيما شدند مقايسه نمود، در آن فصل نيز رئال مادريد در حالی كه در لاليگا تنها به رتبه سومی بسنده كرده بود، توانست ليگ قهرمانان را فتح نمايد.
شانس تيم در مرحله يك چهارم نهايی: هر نتيجه ای غير از دو پيروزی پر گل مقابل وولفسبورگ در اين مرحله با توجه به شرايط حال حاضر رئال مادريد غير قابل تصور مي باشد، از سوی ديگر مادريدی ها با كسب سه پيروزي از چهار ديدار اخير خود در آلمان، به آمار منفی خود در سرزمين ژرمن ها خاتمه داده اند.
عامل تاثيرگذار: گرت بيل، بنزما و رونالدو، مثلث تهاجمی رئال مادريد در حساس ترين مقطع از فصل به شرايط ايده آل خود دست يافته و مادريدی ها را به تيمي خطرناك بدل كرده است، در حقيقت شاگردان زين الدين زيدان در بازی های اخير از فرصت های كم خلق شده بر روي حريف گل های زيادی را به ثمر رسانده اند كه اين موضوع تيم زيدان را به غولی خطرناك بدل كرده است.
نتيجه گيری: حضور رئال مادريد در جمع چهار تيم نهايی رقابت های ليگ قهرمانان قطعی به نظر مي رسد و بايد منتظر ماند و ديد كه در آن مرحله مادريدی ها با چه تيمی روبرو خواهند گرديد.
سه- بايرن مونيخ:
كسب پانزده پيروزی، سه تساوی و دو شكست از بيست بازی اخير توسط مونيخی ها در مقايسه با ساير تيم های حاضر در مرحله يك چهارم نهايی ليگ قهرمانان اروپا، آمار چندان اميدوار كننده ای محسوب نمي شود. از سوی ديگر مونيخی ها در سال 2016 ميانگين دو گل زده در هر ديدار را از خود بر جای گذاشته اند كه اين مسئله نيز چندان دلگرم كننده ارزيابی نمی گردد، تنها نكته مثبت اين روزهای بايرن مونيخ را می توان بازگشت خاوی مارتينز به كادر تيم دانست كه با توجه به مصدوميت ژروم بوآتينگ می تواند به كمك مهمی براي پپ گوارديولا بدل گردد.
شانس تيم در مرحله يك چهارم نهايی: عبور از سد بنفيكا در اين مرحله برای مونيخی ها قابل دسترسی مي باشد، اگر چه نبايد قدرت بالای اين تيم پرتغالی در خط دفاعی را فراموش نمود. گوارديولا در اين باره معتقد است:"بنفيكا از زنجيره دفاعی چهار نفره فوق العاده ای برخوردار است كه من مدت ها است از تيمی چنين انسجامی را در خط دفاعی نديده ام. به همين دليل صعود به مرحله نيمه نهايی بسيار دشوار خواهد بود."
عامل تاثيرگذار: ژروم بوآتينگ، عدم حضور اين مدافع قابل اعتماد در بازي مقابل بنفيكا مي تواند برای بايرن مونيخ گران تمام شود، اما نبايد فراموش نمود كه كسب هر نتيجه ای به جزء عبور از سد اين حريف پرتغالی می تواند به رسوايی بزرگی برای مونيخی ها بدل گردد. بوآتينگ در صورت حضور بايرن مونيخ در مرحله نيمه نهايی می تواند به تركيب تيم اضافه گردد و اندكی از نگرانی پپ گوارديولا در بخش دفاعی تيم خود بكاهد.
نتيجه گيری: عبور از سد بنفيكا قابل برنامه ريزی است، اما بايرن مونيخ از شرايط ايده آل ابتداي فصل خود فاصله گرفته و گوارديولا سرمربي تيم همچنان به دنبال يافتن سيستمي منسجم برای بايرن مونيخ جهت مقابله با قدرت بالای تهاجمی تيم هايی نظير بارسلونا و رئال مادريد می باشد.
چهار- پاريس سن ژرمن:
كسب سريع ترين برد در رقابت های ليگ فرانسه همانند شكست 0:2 اخير پاريسی ها مقابل موناكو می تواند اندكی در ادامه فصل برای اين تيم گران تمام شود. البته پيروزی مقابل چلسی در مرحله يك هشتم نهايی رقابت هاي ليگ قهرمانان سبب شده تا كارشناسان حساب ويژه ای بر روی اين تيم برای حضور در جمع چهار تيم برتر اروپا باز نمايند.
شانس تيم در مرحله يك چهارم نهايی: با توجه به پيروزی مقابل چلسی، پاريس ها در نبرد مقابل منچسترسيتی نيز با مشكل خاصی روبرو نخواهند شد و تنها قطعی شدن زود هنگام قهرمانی اين تيم در رقابت های ليگ فرانسه می تواند اندكي بازيكنان اين تيم را از شرايط مسابقه دور نمايد. از سوی ديگر آينده نامشخص زلاتان ابراهيموويچ و غيبت ماركو وراتی نيز تا حدودی می توانند تاثيری منفی در روند نتيجه گيری پاريسی ها داشته باشند.
عامل تاثيرگذار: تياگو موتا، اين استراتژيست 33 ساله ايتاليايی و بازيكن پست شماره شش به عنوان متعادل كننده و بازی ساز اصلی تيم، از مهم ترين چهره های پاريس سن ژرمن به حساب مي آيد. موتا كه از كيفيت بالا و شرايط خوب خود اندكی فاصله گرفته، پيش از ديدار مقابل منچسترسيتی می گويد:"منچسترسيتی در هنگام تصاحب توپ تيم خطرناكی است، اما بدون تصاحب توپ آنها تيمی بي آزار به حساب مي آيند، البته ما نيز در تيم خود با چنين مشكلی مواجه هستيم."
نتيجه گيری: پاريس سن ژرمن در نبرد برابر منچسترسيتی مدعی اصلی به حساب می آيد و می توان انتظار صعود اين تيم به جمع چهار تيم برتر اروپا را داشته باشد، چالش اصلی پاريسی ها بی ترديد در مرحله نيمه نهايی آغاز خواهد شد.
پنج- بنفيكا ليسبون:
كسب نوزده پيروزی از بيست بازی اخير نشان می دهد كه بنفيكا تيم بسيار قدرتمندی است، در مرحله گروهی رقابت های ليگ قهرمانان نيز بنفيكا با پيروزی 2:1 در استاديوم خانگی اتلتيكومادريد دست به كار بزرگی زد، در مرحله يك هشتم نهايی نيز پرتغالی ها با كسب دو پيروزی مقابل تيم مدعی سن پطرز بورگ خبرساز شدند.
شانس تيم در مرحله يك چهارم نهايی: بايرن مونيخ در بازي مقابل يوونتوس نشان داد كه در مقابل تيم های منسجم دفاعی با مشكل روبرو خواهد شد و با توجه به قدرت بالای بنفيكا در خط دفاعی، می توان شانس خوبی برای بنفيكا برای مقابله با بايرن مونيخ قائل شد. در خط حمله نيز با وجود خوناس كه تا كنون موفق به ثمر رساندن 32 گل شده، بسيار خطرناك به نظر می رسد.
عامل تاثيرگذار: ادرسون، دروازه بان 22 ساله برزيلی به خوبي جايگزين خوليو سزار در درون دروازه پرتغالی ها شده و به تقطه اتكای تيم در اين پست بدل گشته است. در چهار بازی از هشت بازی اخير اين سنگربان جوان موفق به بسته نگه داشتن دروازه بنفيكا ليسبون شده است.
نتيجه گيری: بنفيكا در رويارويی مقابل بايرن مونيخ در صورت حفظ انسجام خود از شانس حضور در جمع چهار تيم برتر برخوردار خواهد بود، صعود اين تيم به مرحله يك چهارم نهايی نه تنها رويای گوارديولا و هواداران مونيخی را از بين خواهد برد، بلكه می تواند به غافلگيری بزرگی نيز بدل گردد.
شش- اتلتيكومادريد:
شاگردان ديگو سيمئونه در بيست بازی اخير خود تنها موفق به كسب دوازده پيروزی شده اند و در اين بين شكست تلخ 1:2 مقابل گيخون را نيز تجربه كرده اند، شكستی كه تا حدود زيادی به قيمت از دست رفتن شانس قهرمانی اين تيم در رقابت های لاليگا تمام شده است. اتلتيكو مادريد ديگر از قدرت همانند فصل گذشته برخوردار نيست، اما شكست دادن اين تيم نيز كاری بسيار دشوار به نظر می رسد، جرارد پيكه مدافع بارسا نيز در اين باره ديدار مقابل اتلتيكومادريد را سخت تر از الكلاسيكو ارزيابی كرده است.
شانس تيم در مرحله يك چهارم نهايی: حتی با بازگشت ديگو گودين به قلب دفاعی تيم نيز نمي توان شانس زيادی براي مادريدی ها جهت حضور در جمع چهار تيم برتر متصور شد، با اين وجود ديگو سيمئونه به خوبی راه های مقابله با بارسلونا را مي شناسد و انجام بازی برگشت در مادريد نيز می تواند تا حدودی به نفع اين سرمربی آرژانتينی بدل گردد. لوئيز انريكه سرمربي بارسلونا در تمجيد از اين تيم گفته است:"اتلتيكو بسيار متغير بازی می كند و با انجام پرسينگ از جلوی زمين در طول نود دقيقه تيمی بسيار منسجم در فاز دفاعي به حساب می آيند. تنها می توان گفت كه آنها از تيم بسيار كاملی برخوردار هستند."
عامل تاثیرگذار: آنتونيو گريزمان، اين ستاره فرانسوی در شش بازی اخير تيم موفق به گل زنی شده و به ضمانتی برای موفقيت فاز تهاجمی اتالتيكو مادريد بدل شده است. وی در اين فصل با به ثمر رساند 26 گل تاثيرگذارترين بازيكن ديگو سيمئونه به حساب مي آيد به طوری كه سائول نيكوئز، فرناندو تورس و آنخل كورا سه گل زن ديگر تيم در مجموع رقابت های اين فصل تنها موفق به ثمر رساندن 20 گل شده اند.
نتيجه گيری: اتلتيكو مادريد برای برتری مقابل بارسلونا كار بسيار دشواری پيش رو دارد و می توان اين نبرد را برای شاگردان ديگو سيمئونه به ماموريت غيرممكن تشبيه نمود.
هفت- منچسترسيتی:
منچسترسيتی با كسب تنها ده برد از بيست بازی اخير خود عملكردی مايوس كننده از خود به نمايش گذاشته و تنها بازگشت كوين دی بروين را می توان موضوعی اميدوار كننده در اين تيم به حساب آورد، اين ستاره بلژيكی در اين باره پيش از رويارويی مقابل پاريس سن ژرمن گفته است:"اگر ما عملكرد خوب خود را نشان دهيم می توانيم هر حريفی را از پيش رو برداريم."، با اين وجود در اين فصل چنين عملكرد خوبی هرگز از آبي پوشان منچستری ديده شده است.
شانس تيم در مرحله يك چهارم نهايی: بدون حضورجو هارت، ويسنته كمپانی، رحيم استرلينگ و به احتمال فراوان يحيی توره نمي توان شانس چندان زيادی جهت غلبه منچستريستی بر پاريسی ها و حضور تنها نماينده انگليس در جمع چهار تيم برتر اروپا قائل بود.
عامل تاثيرگذار: مانگالا، اين مدافع 25 ساله در اين فصل عملكردی موفقيت آميز داشته و در رويارويی مقابل پاريسی ها وظيفه اصلی او بر مهار زلاتان ابراهيموويچ متمركز خواهد گشت، مانول پيگرينی درباره اين مدافع فرانسوی می گويد:"مانگالا از همه شرايط لازم برای تبديل شدن به مهم ترين بازيكن منچسترسيتی برخوردار است، در مجموع من از عملكرد وی بسيار راضي هستم، او بازيكن بسيار خوبی است."
نتيجه گيری: منچسترسيتی مي تواند با حضور در جمع چهار تيم برتر اروپا اندكی اين فصل نااميد كننده را با توجه به فاصله زياد اين تيم با صدر جدول رقابت هاي ليگ برتر جزيره به فراموشی سپارد، البته غلبه اين تيم بر پاريس سن ژرمن غافلگيری بزرگی محسوب خواهد شد.
هشت- وولفسبورگ:
شكست 0:3 مقابل بايرلوركوزن در رقابت های اين هفته از بوندسليگا در بدترين زمان ممكن روی داد، نايب قهرمان فصل پيش بوندسليگا در اين فصل بازی های مايوس كننده زيادی از خود به نمايش گذاشته و با ادامه چنين روندی حتی عدم كسب جواز حضور در رقابت های يورو ليگ نيز اين تيم را تهديد می نمايد. در واقع گرگ های آلمانی از سوی برخی مطبوعات اروپايی به ميهمان ناخوانده اين مرحله از رقابت های ليگ قهرمانان نشبيه شده اند.
شانس تيم در مرحله يك چهارم نهايی: در بازي مقابل رئال مادريد هيچ شانسی براي وولفسبورگ جهت صعود به مرحله نيمه نهايی نمي توان متصور بود، با اين حال يوليان دراكسلر ستاره گرگ ها معتقد است:"من تقريبا مطمئن هستم كه می توانيم در استاديوم خانگی مقابل رئال مادريد نتيجه قابل قبولی كسب كنيم."
عامل تاثيرگذار: دانته، اين مدافع برزيلی بايد بتواند در نبود نالدو رهبری و سازماندهی خط دفاعی وولفسبورگ را بر عهده بگيرد، وی در اين باره گفته است:"ما با انگيزه و اميد زيادی به مصاف رئال خواهيم رفت، اگر در ميدان مسابقه نيز انگيزه خود را حفظ كنيم می توانيم تاريخ سازي نماييم."
نتيجه گيری: وولفسبورگ برای عبور از رئال مادريد و حضور در جمع چهار تيم برتر اروپا تنها نياز به معجزه دارد.