طرفدارى- مارك اورمارس ستاره تيم هلند كه حضور در جام جهانى 2002 را با اين تيم از دست داد، در سپتامبر گذشته مدعى شده بود كه "عدم حضور در يك تورنمنت بزرگ هر ده يا دوازده سال امكان پذير است"، در آن زمان اما هنوز مشخص نبود كه اين نسل از فوتبال هلند نيز بار ديگر جواز حضور در يك تورنمنت بزرگ را از دست خواهند داد. حدود يك ماه بعد اما هلند با شكست دردناك خانگى مقابل چك، حضور در رقابت هاى يورو 2016 را از دست داد تا اين رقابت ها حدود شش ماه ديگر بدون حضور نارنجى پوشان برگزار گردد، با وجود اينكه در اين رقابت ها براى اولين بار بيست و چهار تيم شركت خواهند نمود.
فلوريس كوئكنبير كارشناس فوتبال هلند وب سايت گل عدم حضور هلند در جام جهانى 2002 را بيشتر مربوط به وجود اتمسفرى ناخوشايند در داخل تيم مى داند، اما عدم حضور هلند در رقابت هاى يورو 2016 را اين كارشناس به پايين بودن كيفيت ورزشى اين تيم نسبت داده است.
خوش بينى مخرب بعد از درخشش در جام جهانى 2014
موقعيت كنونى تيم ملى هلند بعد از حضور موفقيت آميز اين تيم در جام جهانى 2014 كه با شكست پر گل اسپانيا و رسيدن اين تيم به مرحله نيمه نهايى همراه بود، بسيار تعجب برانگيز به نظر مى رسد و شايد چنين موفقيتى سبب ايجاد خوش بينى خاصى در جمع نارنجى پوشان شده بود، خوش بينى بيهوده اى كه به قيمت از دست رفتن حضور در يورو 2016 تمام شده است. فلوريس كوئكنبير در اين باره مى گويد:
در هلند ما بعد از جام جهانى مى دانستيم كه تا اين حد خوب نيستيم كه در جمع چهار تيم برتر تورنمنت قرار گيريم. نتايج درخشان هلند در جام جهانى را بيشتر مى توان به شانس وحضور سرمربى كاريزماتيكى نظير لوئيز فن خال بر روى نيمكت رهبرى تيم نسبت داد.
بعد از جام جهانى لوئيز فن خال نارنجى پوشان را به مقصد منچستريونايتد ترك نمود و بعد از وى در واقع قرار بود رونالد كومان هدايت نارنجى پوشان را بر عهده گيرد، اما هيدينگ به عنوان سرمربى جديد تيم ملى هلند برگزيده شد كه در اولين قدم خود سيستم 2-3-5 كارآمد تيم در جام جهانى را به 2-5-3 و در نهايت به چيدمان 3-3-4 محبوب هلندى ها تغيير داد. فلوريس كوئكنبير معتقد است كه تيم ملى هلند بازيكنان لازم براى اجراى چنين سيستمى را در اختيار نداشته است. در حقيقت آرين روبن تنها بازيكن با كيفيتى بود كه مى توانست در چنين چيدمانى حضورى موثر داشته باشد و غيبت وى در بازى هاى حساس به طور كامل محسوس بود. در حقيقت بازيكنى تهاجمى كنارى ديگرى با چنين كيفيتى در كادر نارنجى پوشان به چشم نمى خورد، ممفيس ديپاى هنوز انتظارات را برآورده ننموده، يرميان لنز، اليارو اليا يا لوسيانو نارسينگ هنوز از كيفيت لازم برخوردار نيستند و تنها براى انور القاضى ستاره جوان آياكس مى توان در اين زمينه شانسى قائل گرديد.
رابين فن پرسى سمبل شرايط فوتبال هلند
رابين فن پرسى مهاجم تيم ملى هلند با 32 سال سن، دوران اوج خود را سپرى نموده و ديگر مهاجمى در كلاس جهانى محسوب نمى گردد. از نظر فلوريس كوئكنبير نيز دعوت نشدن وى به تيم ملى هلند براى بازى هاى دوستانه اخير قابل توجيه است:"فن پرسى مى بايست بر روى ميزان آمادگى خود كار نمايد و عملكرد بسيار خوبى در فنرباغچه از خود نشان دهد، قبل از اينكه بار ديگر بتواند به تيم ملى هلند كمك نمايد." فن پرسى را مى توان به عنوان سمبلى براى شرايط اين روزهاى فوتبال هلند دانست. ستارگانى مانند وى، روبن و اشنايدر دوران اوج خود را پشت سر نهاده اند، بازيكنان پر استعداد و جوانى نظير انور القاضى، بازوئر، پرومس، ويلمز، دوريج و ركيك در آستانه حضور در تيم ملى هلند قرار گرفته اند و عدم وجود بازيكنانى در اواسط بيست سالگى كه بتوانند خلا ما بين اي بازيكنان جوان و ستاره هاى قديمى تر هلند را پر نمايند، مشكل اصلى نارنجى پوشان محسوب مى شود.
بازيكنانى نظير دالى بليند، داريل يانمات، كوين استروتمن و گئورگى فن درويل در بازى هاى مقدماتى يورو از چهره هاى كليدى تيم محسوب مى گرديدند كه در لباس تيم ملى هلند هرگز نتوانستند درخشش خوبى نشان دهند، فلوريس كوئكنبير در اين باره معتقد است:"اين بازيكنان كه با پا به سن گذاشتن ستاره هاى قديمى تر تيم چهره هاى تاثيرگذار تيم به حساب مى آيند در گذشته نزديك به دلايل مختلف نظير آسيب ديدگى و يا كمبود كيفيت هرگز توانستند قدمى رو به جلو در جمع نارنجى پوشان بردارند." هيدينگ نيز توفيقى در تشكيل تيمى هماهنگ از چنين بازيكنانى نداشته است و به همين دليل جاى خود را به دنى بليند واگذار نمود و سرمربى جديد نيز نتوانست تيم را در بازى هاى انتخابى يورو 2016 نجات بخشد كه اين مسئله به قيمت كاهش توجه و علاقه به تيم ملى هلند ملقب به Elftal در داخل كشور هلند تمام شده است.
تقويت سيستم دفاعى، ماموريت دنى بليند
بليند اميدوار است كه با شروع رقابت هاى انتخابى جام جهانى 2018 شرايط تيم ملى هلند بهبود يابد. بليند معتقد به ايجاد تغييرى بزرگ در تيم است و اميدوار است بتواند شرايط توفيق نارنجى پوشان را با چنين تدبيرى فرهم آورد، فلوريس كوئكنبير در اين باره معتقد است:"من فكر مى كنم كه وى مى تواند تيم را به خوبى هدايت نمايد. وى بايد استايل جديدى را به اجرا گذارد كه براى بازيكنان در دسترس مناسب باشد، اما اين موضوع بى ترديد زمان بر خواهد بود."
بازگشت هلند به جمع بزرگان اروپا بسيار مهم تر از موفقيت هاى كوتاه مدت و موقتى است و مهمترين وظيفه بليند در اين زمينه تشكيل سيستمى دفاعى قدرتمند است و انتخاب بازيكنان مناسب در اين زمينه كه داراى مشخصات دفاعى قابل قبولى باشند در قدم اول مهمترين وظيفه اين سرمربى هلندى محسوب مى گردد. هوب استيونس سرمربى هلندى تيم هوفنهايم اما در اين زمينه آموزش فوتبال در هلند را مقصر مى داند:"فوتبالى كه در هلند آموزش داده مى شود از تعادل و بالانس لازم برخوردار نيست. در هلند به فوتبال با تملك توپ بالا اهميت بالايى داده مى شود و بر روى كارهاى دفاعى چندان توجهى صورت نمى گيرد. در هلند بازيكنان ندافعى نيز مى خواهند در حمله و فاز تهاجمى حضور داشته باشند، در صورتى كه يك مدافع نياز به چنين مشخصاتى ندارد."
آرين روبن، موتور محرك تيم
دنى بليند سرمربى هلند بار ديگر براى تيم خود فلسفه اى"غير هلندى" كه در جام جهانى 2014 نيز از اين تيم ديده مى شد، برگزيده است، سيستمى كه در آن سه دفاع مركزى، دو دفاع كنارى تهاجمى، سه بازيكن ميانى انعطاف پذير و همچنين دو مهاجم حضور دارند. در بازى مقابل ولز نيز هلند با چنين چيدمانى موفق به پيروزى 3:2 گرديد و آرين روبن با به ثمر رساندن دو گل نقشى موثر در تيم داشت. آگر روبن از آمادگى لازم برخوردار باشد مى تواند باز هم او را در شروع جديد نارنجى پوشان رهبر تيم دانست. اين هافبك مونيخى نقش مهمى را در اين شروع جديد بازى خواهد نمود و مى بايست با انتقال تجربه خود به نسل جوان، اين خلا موجود را پر نمايد و از شكستى ديگر در راه حضور در جام جهانى 2018 جلوگيرى كند.