طرفدارى- بعد از اينكه باشگاه بايرن مونيخ خبر مصدوميت دوباره آرين روبن و روبرت لواندوفسكى را منتشر نمود، هواداران اين تيم سناريوهاى وحشتناك زيادى را از رويارويى مقابل بارسلونا در مرحله نيمه نهايى ليگ قهرمانان اروپا براى خود به تصوير كشيده اند. بايرن مونيخ در بازى رفت در نيوكمپ چه تعداد گل دريافت خواهد نمود؟ آيا نتيجه اى فاجعه بار همانند رويارويى اين دو تيم در سال 2009 هنگامى كه يورگن كلينزمن هدايت مونيخى ها را بر عهده داشت، تكرار خواهد شد؟ براى يادآورى خاطره آن ديدار اشاره اى به تركيب بايرن مونيخ در آن زمان خالى از لطف نيست، بوت، اودو، دميكليس، برنو، لل، فن بومل، زى روبرتو، (دقيه 77 سوسا)، شواين اشتايگر، آلتين تاپ (دقيقه 46 اوتل)، ريبرى و لوكا تونى، در آن ديدار بازيكنانى نظير لوسيو، فن بويتن، لام و كلوزه به دليل مصدوميت حضور نداشتند.
براى ديدار چهارشنبه شب مونيخى ها بى ترديد از حضور بازيكنانى نظير روبن، آلابا و بداشتوبر محروم خواهند بود و شانس حضور لواندوفسكى در نيوكمپ از نظر كارل هاينتس رومنيگه مدير باشگاه، بالا تلقى مى شود. حضور فرانك ريبرى در بازى مقابل بارسلونا نيز تا حد كمى ممكن به نظر مى رسد. مونيخى ها مى توانند حتى بدون حضور ريبرى و لواندوفسكى، با تركيبى خوب و رقابتى در نيوكمپ به مصاف بارسلونا روند، چون بر خلاف سال 2009 اين تيم از كادرى قدرتمند برخوردار است، البته بايد به اين نكته اذعان داشت كه بى ترديد بارسلونا مدعى اصلى پيروزى در اين رويارويى و حضور در فينال برلين است.
بايرن مونيخ در اين فصل زير نظر پپ گوارديولا قدرت تطبيق پذيرى بالاى خود با شرايط مختلف را به معرض نمايش گذاشته است كه پيروزى 1:0 مقابل دورتموند در دور برگشت بوندسليگا با سيستمى كاملا دفاعى، نمونه بارزى از اين ادعا مى باشد. پپ گوارديولا سرمربى تيم نيز بيشتر سرمربى مصلحت گرايى است كه همواره بر اساس سيستم بازى تيم حريف و با در نظر گرفتن وضعيت بازيكنان موجود، به دنبال راه حلى مناسب مى باشد.
بايرن مونيخ بدون لواندوفسكى
با توجه به اظهار نظر رومنيگه در خصوص آماده شدن لواندوفسكى براى حضور در بارسلونا، هنوز به صرورت قطعى نمى توان در اين زمينه صحبت نمود، اما تنها يك هفته پس از مصدوميتى سنگين از ناحيه سر، بازيكنى قابليت حضور در ميدان را خواهد يافت؟ يا نظر رومنيگه قبل از رويارويى با بارسلونا تنها يك بلوف بوده است؟
براى مقايسه بازيكنى نظير سباستين پرودل بعد از مصدوميتى مشابه به 45 روز زمان براى بازگشت به ميادين نياز داشت، از نظر پزشكى چنين مسئله اى امكان پذير است اما آيا بازي گرفتن از لواندوفسكى در چنين شرايطى منطقى است؟ به طور معمول براى چنين مصدوميتى كادر پزشكى تيم استراحتى چهار تا پنج هفته اى در نظر مى گيرد. پرسش هاى بسيارى در اين زمينه مطرح مى شود، آيا مونيخى ها نمى خواهند پيش از رويارويى با بارسلونا به ساير گزينه هاى خود اعتماد نمايند؟ آنها از عدم حضور لواندوفسكى مطمئن هستند و مى دانند كه او نمى تواند در نيوكمپ به ميدان برود، اما نمى خواهند به چنين موضوعى اعتراف نمايند يا شايد مصدوميت لواندوفسكى چندان شدتى نداشته باشد؟
در روزهاى بعد از بازى مقابل دورتموند هيچ صحبتى از سوى باشگاه بايرن مونيخ در خصوص ميزان مصدوميت لواندوفسكى منتشر نشده است، تنها مدير برنامه هاى او اعلام نموده كه" فك اين مهاجم لهستانى دچار شكستگى نشده است"، طبق معمول اخبار زيادى در خصوص ميزان و شدت مصدوميت بازيكنى منتشر نمى شود. به اين ترتيب به نظر مى رسد آسيب ديدگى لواندوفسكى بعد از مصدوميت فرانك ريبرى و هولگر بداشتوبر به يكى از مرموزترين و پيچيده ترين مصدوميت هاى تاريخ باشگاه تبديل شده است.
با همه اين تفاسير مونيخى ها بايد نگاهى واقع بينانه به مصدوميت و غيبت لواندوفسكى داشته باشند و اين وظيفه پپ گوارديولا سرمربى تيم را بسيار دشوارتر مى نمايد. يكى از مهمترين گزينه هاى بايرن مونيخ در فاز تهاجمى اعتماد به ريبرى و روبن دو بازيكن خلاق اين تيم در كناره هاى ميدان بوده است، با توجه به غيبت اين دو بازيكن تاثيرگذار در هفته هاى اخير، سيستم تهاجمى مونيخى ها دچار تغيير شده و بر روى روبرت لواندوفسكى در مركز خط حمله متمركز شده بود. حال به دليل غيبت اين سه بازيكن، خلاقيت پپ گوارديولا براى از پيش رو برداشتن چنين مشكلى در فاز تهاجمى به چالش كشيده مى شود.
توماس مولر محتمل ترين و منطقى ترين گزينه براى پست مهاجم مركزى است، ماريو گوتسه بر خلاف مانشافت در بايرن مونيخ از جايگاه خاصى براى عهده دار شدن چنين وظيفه اى بهره مند نيست و كلوديو پيزارو نيز نمى تواند گزينه اى در اين زمينه باشد، اين مهاجم پرويى فصلى پر از مصدوميت را پشت سر گذاشته و تنها تجربه 282 دقيقه حضور در ميدان را داشته است.
بدون حضور روبن، ريبرى و لواندوفسكى چيدمان 3-3-4 در بايرن مونيخ جايگاهى ندارد، چون بازيكنان كنارى خلاق كه از ملزومات چنين سيستمى است، در كادر تيم غايب هستند. احتمال حضور لام در كناره سمت راست زمين نظير بازى مقابل پورتو در رويارويى با بارسلونا بسيار غيرمحتمل به نظر مى رسد، چون پپ گوارديولا بيشتر در اين بازى مايل است ميانه ميدان را در اختيار گيرد، با توجه به اينكه نبض بازى بارسلونا نيز در همين منطقه از زمين قرار دارد و به نقل از گوارديولا اين منطقه از زمين در مشخص كردن يكى از فيناليست ها بسيار تعيين كننده و حياتى خواهد بود.
به همين منظور دو چيدمان 2-4-4 يا 1-6-3/2-5-3 براى مونيخى ها در نيوكمپ قابل تصور است، در خطوط دفاعى و ميانى دست گوارديولا كاملا باز است، در صورت بهره گيرى از يك دفاع زنجيرى چهار نفره حضور برنات و رافينيا در دو سمت چپ و راست زمين قطعى به نظر مى رسد و در ميانه ميدان نيز بن عطيه از شانس بيشترى نسبت به دانته براى قرار گيرى در كنار بوآتينگ برخوردار است. انتخاب ميشل وايزر در تركيب اصلى بازى اخير مقابل دورتموند شگفت انگيز بود و به دليل سرعتى كه دارد به بازيكنانى نظير شواين اشتايگر، روده و گوتسه ترجيح داده شد، اما به نظر مى رسد در بازى مقابل بارسلونا پپ گوارديولا همانند بازى برگشت بوندسليگا مقابل دورتموند به مثلث فاتح جام جهانى خود متشكل از لام، شواين اشتايگر و آلونسو اعتماد نمايد و تياگو را نيز براى تكامل بيشتر به آن اضافه نمايد، جلوى اين خط ميانى نيز استفاده از مولر و گوتسه پر تحرك منطقى به نظر مى رسد.
در صورت بهره گيرى از دفاع سه نفره، پپ گوارديولا دو گزينه پيش روى خود دارد، وى مى تواند از حضور رافينيا يا دانته، به همراه بوآتينگ و بن عطيه در تركيب تيم خود بهره گيرد و در خط ميانى از رافينيا و برنات در دو بال كنارى استفاده نمايد. در چنين سيستمى لام، آلونسو و تياگو در مركز خط ميانى قرار مى گيرند و با توجه به حضور مولر در نوك حمله تيم تنها يك جاى خالى براى شواين اشتايگر يا گوتسه در تركيب تيم خالى خواهد ماند، چيدمان تيم بسته به شرايط بازى مى تواند از 1-6-3 به 2-5-3 و يا بر عكس تغيير يابد.
البته خاوى مارتينز نيز از شرايط حضور در ميادين برخوردار شده و در بازى مقابل بايرلوركوزن نيز در خط دفاعى به كار گرفته شد، البته ميزان آمادگى او براى قرار گرفتن در ديدار حساس مقابل بارسلونا قابل تخمين نيست و شايد پپ گوارديولا از وى بيشتر به عنوان بازيكن جانشين استفاده نمايد. آمادگى او خبرى بسيار خوش براى مونيخى ها است،چون اين بازيكن مقتدر اسپانيايى از توانايى حضور در دو پست هافبك دفاعى و دفاع ميانى را برخوردار است.
بايرن مونيخ با روبرت لواندوفسكى
اگر اين مهاجم لهستانى بتواند در نيوكمپ حضور داشته باشد، تمركز تيم در فاز تهاجمى با توجه به غيبت ريبرى و روبن باز هم بر روى وى قرار خواهد گرفت. البته در صورت قابليت حضور او در ميدان پرسش هاى بسيار زيادى مطرح خواهند شد، آيا وى در نيوكمپ با ماسك به ميدان خواهد رفت؟ آيا او با توجه به عدم حضور در تمرينات از آمادگى كافى برخوردار است؟ با وجود شكستگى احتمالى فك، تغذيه وى چگونه صورت پذيرفته است؟
اگر لواندوفسكى به بازى برسد، با توجه به حضور مولر و گوتسه چيدمان 3-3-4 يكى از انتخاب هاى گوارديولا خواهد بود، البته وايزر نيز مى تواند در سمت راست زمين به بازى گرفته شود، با استفاده از چنين سيستمى بار ديگر جايى براى شواين اشتايگر در تركيب تيم وجود نخواهد داشت. البته بدون حضور ريبرى و روبن، 3-3-4 سيستم مورد علاقه پپ گوارديولا نخواهد بود و به نظر وى بيشتر ترجيح مى دهد كه از دو سيستم 2-4-4 يا 2-5-3 براى بايرن مونيخ بهره گيرد. در چنين سيستمى مولر در كنار لواندوفسكى در خط حمله تيم قرار مى گيرد و گوتسه يا شواين اشتايگر در كناره هاى زمين حضور مى يابند و از تياگو در نقش بازيكن شماره ده در پشت دو مهاجم تيم به بازى گرفته مى شود.
علاوه بر اين چيدمان خط دفاعى سه نفره بيشترين گزينه را در اختيار پپ گوارديولا قرار مى دهد، چون با توجه به بازيكنان موجود، در خط دفاعى و خط ميانى بازيكنان زيادى در اختيار كادر مربى گرى تيم قرار مى گيرد، از طرفى در چنين سيستمى فيليپ لام با توجه به حضور شواين اشتايگر مى تواند بيشتر به سمت راست زمين متمايل گردد، كه اين مسئله مى تواند راندمان و خطرناك بودن تيم را در فاز تهاجمى فزايش دهد.