در این مقاله با هم آمار و ارقام و اتفاقات مرحله انتخابی این دوره از رقابت ها را بررسی خواهیم کرد.
در مرحله انتخابی این رقابت ها که در 5 گروه 4 تیمی برگزار شد، 60 مسابقه برگزار گردید. در این بازی ها شاهد 103 گل بودیم که میانگین 1.7 گب برای هر بازی نشان می دهد که مرحله انتخابی این رقابت ها کم گل برگزار شده است. 112 کارت زرد و 8 کارت قرمز در مرحله انتخابی به بازیکنان نشان داده شد.
ایران، عمان، عربستان، بحرین و امارات به عنوان صدرنشین و اردن، کویت، عراق، قطر و ازبکستان به عنوان تیم های دوم به این مرحله از رقابت ها راه پیدا کردند. همچنین تیم ملی چین به عنوان بهترین تیم سوم راهی دور بعدی رقابت ها شد. فلسطین و کره شمالی به عنوان قهرمانان چلنج کاپ آسیا، استرالیا به عنوان میزبان، ژاپن قهرمان دور قبلی و کره جنوبی نیز به عنوان تیم سوم دور قبلی رقابت ها، بدون برگزاری مرحله انتخابی به دور اصلی راه پیدا کردند.
در مرحله ای که گذشت و در جدول گلزنان، نام دو ایرانی مشاهده می شود. رضا قوچان نژاد با 5 گل در صدر جدول قرار دارد و کاپیتان تیم ملی ایران، جواد نکونام، 4 گله است. در این جدول علی مبخوط از امارات نیز 5 گله است و خلفان ابراهیم از امارات و یونس محمود عراقی با 4 گل در رده های بعدی قرار گرفته اند.
ژاپن با 4 قهرمانی در آسیا، پر افتخار ترین تیم قاره کهن به شمار می آید. جال اینجاست که هر 4 قهرمانی این تیم از سال 1990 به بعد رقم خورده که نشن دهنده پیشرفت محسوس فوتبال ژاپن در سالیان اخیر است. تیم ملی کشورمان که تنها تیم با سه قهرمانی پیاپی در آسیاست، از سال 1976 به بعد هیچگاه به قهرمانی نرسیده و به مانند عربستان، با سه قهرمانی، جزو پر افتخار ترین تیم های آسیا هستند.
از جمع تیم های حاضر در این رقابت ها، امارات، عمان و فلسطین، هیچ عنوان قابل توجه ای در جام ملت های آسیا کسب نکرده اند. اما 11 تیم دیگر حداقل یکبار موقف شده اند که به جمع 4 تیم برتر آسیا راه پیدا کنند.
قاطع ترین برد این مرحله از رقابت ها متعلق به تیم ملی کشورمان است که با نتیجه 5 بر 0 مقابل لبنان و در تهران به دست آمد. پرگل ترین بازی این مرحله نیز دیدار دو تیم لبنان و تایلند بود، که در هر دو بازی، لبنان با نتیجه 5 بر 2 تایلند را در هم کوبید. بازی مالزی و یمن در ورزشگاه شاه الم، پر تماشاگرترین دیدار این مرحله بود. این بازی در حضور 80000 تماشاگر برگزار شد.