مونشن گلادباخ در بازى يكشنبه شب توانست بايرن مونيخ را با نتيجه مساوى بدون گل متوقف نمايد. اين تيمحتى از اين شانس هم برخوردار بود كه اولين شكست فصل را به شاگردان پپ گوارديولا وارد نمايد كه با درخشش مانوئل نوير چنين اتفاقى رخ نداد. بازى با مونشن گلادباخ مى تواند تجربه اى خوب براى پپ گوارديولا باشد، چون در اين ديدار نشان داده شد كه بايرن مونيخ در چه نقاطى ضعف دارد.
سرمربى بايرن مونيخ انسانى تكامل گرا است و قبل از هر بازى تيمش ساعت ها در خصوص تاكتيك مورد نياز براى رسيدن به پيروزى مى انديشد. اما در بازى مقابل مونشن گلادباخ همه برنامه ها و ايده هاى هجومى گوارديولا براى كسب سه امتياز راه به جايى نبرد. مونشن گلادباخ در اين ديدار با نحوه بازى خود نشان داد كه بايرن مونيخ تا چه حد آسيب پذير است، موضوعى كه مى تواند به پپ گوارديولا در ادامه فصل و به خصوص در فازهاى تعيين كننده بوندسليگا و ليگ قهرمانان اروپا كمك بزرگى باشد.
نقطه ضعف شماره یک: رساندن توپ به فاز تهاجمى
در پيروزى 7:1 مقابل رم هرگز چنين كمبودى در بايرن مونيخ احساس نشد، اما در بازى مقابل گلادباخ تغذيه دقيق مهاجمين از نقاط ضعف عملكرد شاگردان پپ گوارديولا بود. مونشن گلادباخ تيمى است كه در ضد حملات بسيار قوى و خطرناك عمل مى نمايد، بالا بردن امنيت خط دفاعى براى پپ گوارديولا در اين بازى از اهميت بالايى برخوردار بود و به همين دليل وظايف و ودوندگى فيليپ لام، ژابى آلونسو و داويد آلابا هافبك هاى ميانى تيم نسبت به بازى هاى قبل افزايش يافته بود، به طورى كه كمبود آنها در اطراف محوطه جريمه حريف براى انجام كارهاى تركيبى با بازيكنانى نظير توماس مولر و ماريو گوتسه قابل احساس بود. پيامد چنين وضعيتى افزايش سانترهاى بلند بر روى دروازه گلادباخ بود كه به خوبى توسط مدافعين اين تيم مهار مى شد و به نحوى بايرن مونيخ در تله هوشمندانه لوسين فاروه به دام افتاد.
نقطه ضعف شماره دو: وابستگى به روبن و ريبرى
در سال هاى اخير فرانك ريبرى و آرين روبن در بايرن مونيخ فوق العاده موثر بوده اند و توانسته اند در بازى هاى حساس همواره اختلاف ها را رقم زنند. در بازى هفته گذشته مقابل رم،آرين روبن از ابتدا در تركيب مونيخى ها حضور داشت و فرانك ريبرى در نيمه دوم وارد زمين شد. در گلادباخ اما روبرى به دليل آسيب ديدگى به بازى نرسيد و فرانك ريبرى نيز باز هم به عنوان بازيكن ذخيره در نيمه دوم وارد ميدان شد.
بدون حضور اين دو بازيكن در كناره هاى زمين كه همواره مى توانند با حركت هاى سريع و تكنيكى خود دو و يا سه بازيكن حريف را اسير خود نمايند، اتفاق خاصى در خط حمله بايرن مونيخ رخ نمى دهد و كار براى بازيكنانى نظير لواندوفسكى، مولر و گوتسه بسيار دشوار مى شود. پيدا كردن راه حلى براى كم كردن وابستگى تيم به "روبرى" از مهم ترين چالش هاى پپ گوارديولا از زمان حضور در مونيخ بوده است كه تا به حال موفق به انجام آن نشده است.
نقطه ضعف شمار سه: ضربات كرنر
ژابى آلونسو از زمان حضور خود در بايرن مونيخ بيش از پنجاه ضربه كرنر بدون موفقيت بر روى دروازه حريفان ارسال نموده است. بى ترديد آلونسو فرمانده مونيخى ها در ميانه ميدان است و با پاس هاى خود مى تواند نبض بازى وسرعت تيم را در اختيار داشته باشد. اما ارسال ضربات كرنر توسط اين بازيكن تا كنون براى مونيخى ها موفقيتى در بر نداشته است، در گلادباخ نيز از ده ضربه كرنر به دست آمده، هشت ضربه توسط آلونسو نواخته شد كه هيچ كدام خطرى را بر روى دروازه حريف ايجاد ننمود.
مونيخى ها به خوبى از اهميت ضربات ايستگاهى به خصوص در بازى هاى حساس آگاه هستند و به خصوص در فينال خانگى ليگ قهرمانان سال 2012 تجربه بسيار تلخى از گل زنى ديديه دروگبا مهاجم تيم چلسى از روى ضربه كرنر دارند. شايد ضربات كرنر در ايده هاى تهاجمى پپ گوارديولا چندان پررنگ نباشد،اما اشكال مختلف زدن اين ضربات مى تواند بايرن مونيخ را از اين منظر نيز زهردار تر نمايد.
نقطه ضعف شماره چهار: دفاع بدون بوآتينگ
ژروم بوآتينگ مهمترين مدافع بايرن مونيخ است و اهميت او هنگامى كه همانند بازى با مونشن گلادباخ در زمين حضور ندارد مشخص مى شود. پپ گوارديولا به خوبى به او شكل داده به نحوى كه او از توانايى بالايى براى بازى خوانى حريف و انجام واكنش لازم برخوردار شده است. هنگامى كه او در زمين حاضر باشد، ضريب امنيت خط دفاعى بايرن مونيخ افزايش پيدا مى كند، بوآتينگ در اين رايطه خود معتقد است:"چنين شرايطى با توجه به بازى هاى زياد به وجود آمده است، حضور دائمى در بالاترين سطح فوتبال كمك بسيار بزرگى براى من بوده است." دانته به دليل پشت سر گذاشتن جام جهانى سخت و مهدى بن عطيه به دليل عدم تطابق پذيرى كامل در حال حاضر نمى توانند خللى بر اقتدار بوآتينگ در ميانه خط دفاعى بايرن مونيخ وارد نمايند تا اهميت بوآتينگ بسيار افزايش يابد.
By Daniel Rathjen / Eurosport Deutschland