به گزارش خبر آنلاین؛ اینکه میانگین میزان دوندگی بازیکنان لیگ برتر ایران از حد استاندارد جهانی پایین تر است بر کسی پوشیده نیست. هنوز فراموش نکرده ایم که کارلوس کروش سرمربی تیم ملی ایران پیش از شروع مسابقات جام جهانی چقدر روی این نکته تاکید داشت و چقدر تلاش کرد تا این میانگین را با تمرینات دشوار تخصصی به استانداردهای جهانی نزدیک کند. اتفاقی که مهم ترین تاثیر آن را در جام جهانی و به ویژه در دیدار برابر آرژانتین و نیجریه شاهد بودیم. اما به راستی دلیل اصلی پایین بودن میزان دوندگی بازیکنان لیگ برتر فوتبال ایران چیست و چرا فوتبالیست های ایرانی تا این اندازه کمتر از همتایانشان در سایر کشورها دوندگی دارند؟ نبود تمرینات تخصصی شاید یکی از دلایل اصلی باشد اما بدون شک بالا بودن سن بازیکنان نیز در پایین بودن این میانگین بی تاثیر نیست. این یک اصل بدیهی است. هرچه سن بازیکن بالاتر می رود میزان دوندگی اش در زمین مسابقه کمتر می شود. به تازگی آمارهایی از میانگین سنی بازیکنان لیگ برتر ایران در فصل گذشته و فصل جدید منتشر شده که به خوبی نشان گر توجه مربیان وطنی به اهمیت این موضوع است. آمارها نشان می دهد تلاش برای بهره گیری از جوانان مستعد در کنار باتجربه ها میانگین سنی لیگ برتر ایران را به میزان چشمگیری پایین تر آورده است. با وجود اینکه لیگ برتر امسال تقریباً دو سال جوانتر از فصل قبل شده است اما برای اینکه بدانیم بازیکنان ما در قیاس با سایر کشورها در چه وضعیتی قرار دارند مقایسه ای انجام دادهایم روی میانگین سنی بازیکنان در بالاترین سطح فوتبال ایران و پنج کشور ایتالیا، اسپانیا، انگلستان، فرانسه و هلند.
لیگ برتر ایران
لیگ برتر انگلستان
لیگ برتر انگلستان از نظر میانگین سنی تقریباً به لیگ برتر خودمان شباهت دارد. در انگلستان تیم های منچستر یونایتد، چلسی و تاتنهام میانگین سنی کمی بیش از 26 سال را دارند و آرسنال که همیشه به استفاده از بازیکنان جوان معروف بوده میانگین 25.8 را به خود اختصاص داده است. در لیگ جزیره من سیتی یکی از پیرترین تیم ها به شمار می رود.
بوندس لیگای آلمان
ژرمن ها که نتیجه جوانگرایی شان را در جام جهانی 2014 گرفتند در فوتبال باشگاهی نیز وضعیت ایده آلی دارند. بسیاری از تیم های حاضر در بوندس لیگای امسال میانگین سنی زیر 26 سال دارند. میانگین سن بازیکنان تیم بایرن مونیخ قدرت بلامنازع فوتبال این کشور نیز تنها 26.5 سال است.
لالیگا اسپانیا
درست است که آمارهای مربوط به لالیگا بالاتر از فوتبال باشگاهی آلمان است اما در اسپانیا نیز کمتر تیم سطح اولی را می توان پیدا کرد که میانگین سنی بازیکنانش بالاتر از 27 سال باشد. در این میان شاید اتلتیکو مادرید یک استثنا باشد اما بد نیست بدانید بسیاری از کارشناسان بالا بودن سن بازیکنان کلیدی تیم ملی اسپانیا را یکی از دلایل ناکامی این تیم در جام جهانی دانسته اند.
لوشامپیونه فرانسه
لوشامپیونه یکی از لیگ هایی است که بازیکنان جوان بسیاری در آن حضور دارند و همین موضوع باعث شده تا میانگین سنی بسیاری از تیم های حاضر در این لیگ نزدیک به 25 سال و پایین تر باشد. فراموش نکنیم که خروس ها هم در جام جهانی 2014 نمایش قابل قبولی داشته اند.
سری آ ایتالیا
میانگین سنی تیم های سری آ از تمامی لیگ هایی که بررسی کردیم و نیز از لیگ برتر ایران بالاتر است و شاید بتوان این عامل را یکی از دلایل ناکامی تیم های باشگاهی ایتالیا در سالهای اخیر در نظر گرفت. بازیکنان یوونتوس که سال گذشته فاتح اسکودتو شد و امسال نیز در صدر جدول رده بندی کالچو قرار دارد به طور میانگین 28.4 سال سن دارند.
دسته برتر هلند
هلندی ها صاحب جوان ترین لیگ در اروپا هستند. در سرزمین لاله های نارنجی بسیاری از تیم ها میانگین سنی پاین تر از 24 و حتی 23 سال دارند و هر ساله بسیاری از همین جوانان مستعد به لیگ های معتبر اروپایی معرفی می شوند. شاید بد نباشد که بدانید میانگین سنی آژاکس و آیندهوون دو باشگاه سرشناس هلندی تنها 22.7 و 22.2 سال است. نایمخن تیمی که علیرضا جهانبخش را در ترکیب خود می بیند نیز میانگینی معادل 23.7 سال را دارد.