شروع دوباره تيم ملى اسپانيا دقيقا از جايى كليد خورد كه دو سال ديگر و در رقابت هاى يورو 2016 مى بايست پايان پذيرد، در فرانسه و در شهر پاريس. با توجه به اينكه مدافع عنوان قهرمانى جام جهانى در رقابت هاى برزيل به شكل مفتضحانه اى از دور رقابت ها كنار رفت، حال دفاع از عنوان قهرمانى يورو، به عنوان هدف اصلى ويسنته دل بوسكه و شاگردانش مطرح مى باشد.
تيم ملى اسپانيا پيش از شروع رقابت هاى انتخابى يورو 2016 و بازى مقابل مقدونيه در نخستيم گام، براى كسب آمادگى هر چه بيشتر در ديدارى تداركاتى به مصاف فرانسه رفت، اما در مقابل اين تيم و شاگردان دشام، شكست را پذيرا شد. حال پرسشى كه مطرح مى شود اين است كه آيا مى توان براى اين تيم در آينده شانسى قائل بود؟ دل بوسكه در اين خصوص معتقد است:"اين تيم براى زمان حال مناسب است و البته نگاهى به آينده نيز دارد."
اين سرمربى 63 ساله چندين تغيير را در اسامى بازيكنان دعوت شده به تيم ملى به وجود آورده است ولى از اين دوران و تغييرات به عنوان دورانى گذرا و موقت ياد مى كند و آن را انقلاب و تغييرى بزرگ نمى داند،دل يوسكه در اين خصوص گفت:"اگر ما در جام جهانى نتايج خوبى كسب كرده بوديم، در ليست بازيكنان دعوت شده تغييرات زيادى نداشتيم." حريفانى نظير بلاروس، اسلواكى و لوكزامبورگ مى توانند آزمايشى خوب براى آزمودن چيدمان هاى جديد و كسب تجربه بازيكنان جوان باشند.
پرسشى كه باقى مى ماند در خصوص هويت تيم ملى فوتبال اسپانيا بعد از كناره گيرى برخى از بزرگان اين تيم است، سرخيو راموس كاپيتان جديد لاروخا در اين زمينه معتقد است:"من فكر نمى كنم كه تيم خيلى دچار تغيير شده باشد، تيم ملى اسپانيا همچنان هويت خود را حفظ خواهد كرد، ما چيزى را تغيير نمى دهيم و فقط برخى از بازيكنان از تيم جدا شده اند." دل بوسكه نيز كادر جديد خود را انقلابى راديكال در لاروخا نمى داند و معتقد است كه تيم هنوز به فلسفه خود پايبند است:"مالكيت توپ و پاس هاى كوتاه از مشخصه هاى اصلى تيم هستند، اين فلسفه و رويكرد تنها متعلق به بارسا نيست، بلكه بازى اسپانيا نيز بر همين دو اصل استوار است."
البته استبل بازى يك تيم هميشه به بازيكنان تيم وابسته است كه آن را به اجرا در مى آورند، بزرگ ترين تغييرات را دل بوسكه در خط ميانى تيم خود و بعد از كناره گيرى بازيكنانى نظير ژاوى هرناندز و ژابى آلونسو از رقابت هاى ملى خود خواهد داشت. در سال هاى گذشته اين دو بازيكن به همراه آندره اينيستا مثلثى كارآمد در خط ميانى لاروخا پديد آورده بودند. حال سرمربى تيم ملى اسپانيا براى پر كردن جاى خالى اين دو هافبك موثر مى تواند به سرخيو بوسكتس و سسك فابرگاس كه دو بازيكن با ژن بارسا هستند، براى هدايت تيم خود در ميانه ميدان اعتماد نمايد. البته اين دو بازيكن پيش از اين نيز با لاروخا به موفقيت هاى زيادى رسيده بودند.
در خط ميانى دل بوسكه نگرانى بايت بازيكنان قابل نخواهد داشت، چون تياگو و خاوى مارتينز دو ستاره بايرن مونيخ نيز به خوبى از پتانسيل بازى در لاروخا برخوردار هستند، بازيكنانى نظير ايسكو، سانا كازورلا، داويد سيلوا و حتى ايارامندى نيز مى توانند در مواقع بحرانى به تيم اضافه گردند، البته سه گزينه نخست در بخش تهاجمى از قابليت بيشترى برخوردار هستند. علاوه براين بازيكنان كوكه را نيز نبايد فراموش نمود، از نظر برخى از كارشناسان فوتبال، او از شانس هاى خوبى براى قرار گرفتن در قلب لاروخا در سال هاى آتى برخوردار است.
براى اين بازيكن جوان باشگاه اتلتيكو مادريد، آينده اى درخشان در تيم ملى پيش بينى مى شود، اگر دل بوسكه بخواهد با استفاده از چيدمان 3-3-4 از تيم خود بازى بگيرد، كوكه مى تواند به عنوان بازيكن دوم پست شماره هشت، به مهره اى كارآمد تبديل شود. اين هافبك خوش آتيه در آخرين بازى اسپانيا در جام جهانى مقابل استراليا نيز در چنين پستى به بازى گرفته شد و در تمرينات اخير لاروخا نيز در همين پست حضور داشته است. كوكه علاوه براين توانايى بازى در كناره ها و پشت مهاجمين را نيز دارد و مى تواند انتخاب هاى دل بوسكه سرمربى تيم را براى انتخاب سيستمى مناسب در خط ميانى كاملا افزايش دهد.
تيم آينده لاروخا تركيبى از بازيكنان جوان و با تجربه خواهد بود، بازيكنانى نظير مارك بارترا (23 ساله)، دانيل كارواخال (22 ساله) و حتى رائول گارسياى (28 ساله)، انتخاب گارسيا نشان مى دهد كه دل بوسكه همچنان به سيستم و فلسفه كارى خود اطمينان دارد و به آن وفادار است و فقط به دنبال گزينه هايى جديد براى اجراى تفكرات خود مى باشد. به هر حال بيش از همه ستاره هاى اتلتيكو مادريد نظير گاريسا، كوكه، خوان فران و حتى ديگو كاستا بازيكن سابق اين باشگاه، مى توانند به لاروخا چهره اى جديد و از هم مهم تر انگيزه اى دو چندان براى دفاع از عنوان قهرمانى خود در رقابت هاى يورو بدهد.