به گزارش گاردین، بر اساس شواهد و مدارک جدید، کارگران در ایالتهای کوچک تر تقریبا بدون دریافت هیچ دستمزدی کار میکنند چون مجبور هستند اکثر پولی که دریافت میکنند را به دولت کرهٔ شمالی بدهند.
آنها به این امید کار میکنند که زمانی که به کره شمالی برگشتند بتوانند از پول جمع آوری شده استفاده کنند اما بر اساس شهادت این کارگران، آنها تنها 10% از دستمزد خود را در طول این سالها در هنگام بازگشت به همراه دارند و بعضی از آنها تقریبا هیچ پولی برای برگشت ندارند. یکی از این کارگران در دوحه به گاردین میگوید: "ما اینجا آمدیم که یک ارز خارجی را برای حضور در کشور خود به دست آوریم."
رژیم حاکم کره شمالی به رهبری کیم جونگ اون تحت تحریمهای بین المللی است که به خاطر شفاف نبودن پرونده هستهای خود و تخلف در چندین مورد حقوق بشری به وجود آمده است. گزارش جدید سازمان ملل متحد حکایت از جنایت علیه بشریت دارد. ارز خارجی به دست آمده توسط این کارگران برای حکومت کره شمالی با ارزش است زیرا آنها اقتصادی شکنندهای دارند.
در پهنه اصلی ساخت ساز در قطر که به آن Lusaii سیتی میگویند و تبدیل به نگین انگشتر جام جهانی قطر خواهد شد، ۴۵ میلیون دلار خرج خواهد شد که فینال جام جهانی ۲۰۲۲ در آنجا برگزار خواهد شد و 4 منطقه ساخت ساز دارد که گفته میشود توسط کارگران کره ساخته میشود. با این حال گفته میشود این کارگران در ساختن ورزشگاههای جام جهانی هیچ نقشی ندارند و تنها برای ساخت و سازهای جانبی از آنها استفاده میشود.
در یک منطقه دیگر،کره ایها مجبور هستند که در شنهای بیابان برای ساختن یک منطقه مسکونی لوکس تلاش کنند. از زمانی که خورشید غروب میکند، آنها شروع به کار کردن میکنند و این زمانی است که کارگران از کشورهای دیگر کار خود را در شیفت روزانه به اتمام رسانده اند.
یکی از این کارگران که مشغول ساختن یکی از ساختمانهای بلند است میگوید:
کسانی مانند ما معمولا دستمزد نمیگیرند. این پولها شخصا به ما نمیرسد و به من ربطی پیدا نمیکند. این پولها به یکی از شرکتهای کره که کارگران را برای قطر مهیا میکند، میرسد."
یکی از مدیران این پروژه میگوید که این کارگران حتی یک ریال هم در جیب خود ندارند و از ما برای مسائل کوچکی مانند خرید سیگار پول قرض میگیرند.
آیدان مک کواد، مدیر یک انجمن ضد برده داری بین المللی میگوید که شرایط این کارگران در قطر مصداق بارز نقض حقوق کارگری و برده داری است. آنها بیش از اندازه کار میکنند و هیچ حقوقی ندارند.
منابع مختلف در قطر تخمین زده اند که 3 هزار کارگر کره شمالی در سه منطقه اصلی که برای جام جهانی خود را مهیا میکنند، کار میکنند. آنها عضوی از یک ارتش کارگری کره شمالی هستند که در اقصا نقاط دنیا پراکنده شده اند تا بتوانند ارز خارجی را وارد کشور کنند. بر اساس این گزارشات، حدودا 65 هزار کارگر کرهٔ در دنیا مشغول کار هستند که اکثر آنها در کشورهای نظیر روسیه، چین، مغولستان و خاور میانه مشغول به کار هستند.
کیم جو أیل، افسر سابق ارتش که در سال 2005 از کشور کره شمالی گریخت میگوید که رژیم این کشور 70% از حقوق کارگران را که به ارز خارجی است دریافت میکند و پس از پرداخت پول غذا و مسکن آنها، در آخر تنها 10% از پول به آنها برگردانده میشود. تقریبا تمام پول حاصل از زحمت این کارگران به رژیم کیم جونگ اون میرسد.
دو نفر از کارکنان یکی از شرکتهای کره ای در قطر که مسول مهیا کردن این کارگران برای مسئولان قطری هستند اعتراف میکنند که هیچ پولی مستقیما به این کارگران پرداخت نمیشود اما اصرار دارند که این پول به خانواده آنها در کره شمالی میرسد!
سال گذشته، آمریکا به شرایط کارگرانی که به منظور دریافت ارز خارجی مجبور به کار کردن در چنین شرایطی میشوند، اعتراض کرد. طبق این اعتراض، کارگران کره شمالی در شرایط بدی زندگی میکنند و از طرف دولت تحت فشار هستند. در این گزارش آمده است: "دولت کره شمالی تمام حسابهای کارگران خود را تحت نظر و کنترل دارد و پول آنها را برای خود نگه میدارد."
رفتار قطر در قبال کارگرانی که مسول ساخت و ساز جام جهانی ۲۰۲۲ هستند پس از مقاله سال گذشته گاردین در مورد مهاجران خارجی مورد توجه رسانهها قرار گرفته است. در ماه می 2014 قطر قول داد که شرایط آنها را بهبود ببخشد.