جام جهانی 2006 آلمان
توپ جام جهانی 2006، تیم جیست (Teamgeist) نام گرفته بود که به معنای روح تیمی بود. این توپ با چنان کیفیت بالایی تولید شده بود که غول های تولیدی آلمانی، کیفیت آن را بی سابقه خواندند.
آدیداس با این ادعا که این توپ باید میزبان را راضی کند، اعلام کرد تولید تیم جیست، اشاره ای به تمام لحظات بزرگ و به یادماندنی فوتبال آلمان در جام های جهانی دوره های گذشته است. حتی اسم توپ هم منشا آلمانی داشت، چون آلمان ها همیشه با تکیه بر روح تیم ورای قابلیت های فردی به موفقیت های خود دست یافته اند.
تیم جیست، با فراموشی توپ های سنتی 32 تکه، فقط از 14 تکه تشکیل شده بود که سبب ثبات بیشتر آن و نمایش قدرت های تکنیکی واقعی بازیکنان می شد. اثرات دوخت بسیار کمی در توپ به کار رفته بود که سبب می شد کروی تر باشد و به شکل یکنواخت تری، عمل کند. هر چقدر توپ کروی تر باشد، تعادل بهتر هم خواهد داشت.
البته احتمالا بارزترین فرقی که تیم جیست با توپ های قبلی داشت، این بود که برخلاف دیگر توپ ها که در هوای بارانی و زمین خیس، سنگین تر شده و کندتر حرکت می کنند، در حالی که ویژگی های خاص بکار رفته در تولید این توپ سبب می شد کاملا ضد آب بوده و هیچ تفاوتی با زمین خشک و هوای صاف نشان ندهد. در حالی که استاندارد فیفا برای جذب آب هنگام خیس بود زمین، اضافه شدن 10 درصدی وزن توپ بوده است، تیم جیست فقط و فقط 0.1 درصد اضافه وزن پیدا می کرد.
ضربه آزاد دیدنی دیوید بکام از سمت چپ محوطه جریمه وارد دروازه اکوادور شد تا موجبات صعود انگلیس به دور یک چهارم نهایی بازی ها را فراهم کند
و در نهایت جامی که برای چهارمین بار به آتزوری ها رسید
جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی
توپ جام جهانی 2010 در آفریقای جنوبی، جبولانی (Jabulani) نام گرفته بود که به معنای جشن گرفتن بود. آدیداس در 4 دسامبر 2009، این توپ ها را معرفی کرد.
جبولانی براساس فرهنگ و رنگ های قاره آفریقا طراحی شده بود و به نوعی فناوری جدیدی در آن به کار رفته بود. نام توپ هم به به نوعی اشاره به جشن ها و کارناوال های رنگارنگ در آن نقطه از کره زمین داشت.
در طرح جبولانی، 11 رنگ استفاده شده بود که علاوه بر اشاره به حضور 11 بازیکن در زمین، 11 زبان در آفریقای جنوبی و 11 قومیت مختلف در این کشور، نشانه ای از یازدهمین توپ جام جهانی آدیداس هم بود. چهار تکه مثلثی شکل بر روی یک زمینه سفید، نمای ویژه ای به جبولانی می بخشیدند. این توپ با فناوری لیزری 3 بعدی تهیه شده بود و از این لحاظ هم بیشتر از نمونه قبلی، حالت صاف و کروی به خود گرفته بود.
بازیکنان مختلف هم قبل از شروع جام جهانی در مورد آن گفته بودند:
میشاییل بالاک: فوق العاده است. توپ هر آنچه من می خواهم انجام می دهد.
پیتر چک: می توانید انرژی ساطع شده از توپ را وقتی به سمت تان می آید همانند یک شوت، حس کنید.
فرانک لمپارد: توپ واقعا مستحکمی است و به درد شوت زدن می خورد.
کاکا: برای من، تماس با توپ بسیار مهم است و در این توپ، این مساله بسیار خوب است.
البته ناگفته نماند که همه این صحبت ها قبل از شروع جام مطرح شده بود و بعدها انتقادات بسیاری متوجه این توپ آدیداس شد! مثلا گفته می شد این توپ هنگام ضربه زنی، کاملا غیرقابل پیش بینی رفتار می کند و دروازه بانان را به مشکل می اندازد.
مانوئل نویر به توپی نگاه می کند که از سوی فرانک لمپارد به دروازه تیم ملی آلمان در یک هشتم نهایی جام جهانی 2010 نواخته شده بود. این توپ با اینکه از خط دروازه گذشته بود، گل اعلام نشد و از آن به بعد بود که برنامه های مربوط به تکنلولوژی خط دروازه در دستور کار جدی تر مسئولین فوتبال دنیا قرار گرفت.
و جبولانی که فقط برای ماتادورها، خوش یمن بود
منتظر آخرین بخش این مطلب و معرفی کامل توپ جام جهانی 2014 برزیل باشید که ویدیوی تولید آن هم در همان مطلب، تقدیم خواهد شد.