شب گذشته تیم ملی کشورمان سرانجام در یک بازی تدارکاتی خوب برابر ترکیه ای به میدان رفت که تقریباً ۴-۵ بازیکن اصلی خود را به همراه نداشت اما با این وجود نیز توانست تیم ایران را حسابی تحت فشار بگذارد و در آستانه جام جهانی ضعف های مختلف ایران در هر نقطه از زمین را نمایان کند؛ در ادامه به بررسی عملکرد تیم ملی در بازی مقابل ترکیه می پردازیم با ما همراه باشید.
کلیپ خلاصه بازی ایران و ترکیه
بررسی عملکرد تیم ملی در بازی مقابل ترکیه ؛ فاجعه نزدیک است!
بررسی عملکرد تیم ملی در بازی مقابل ترکیه ؛ فاجعه نزدیک است!
مسعود شجاعی فراتر از فاجعه با اعتماد به نفس کاذب
بازی در شرایطی آغاز شد که تیم ایران از همان ابتدا تحت تاثیر حریف قرار گرفت و با پرس از جلویی که ترک ها انجام دادند، ملی پوشان کشورمان از دادن ۳ پاس سالم متوالی به یکدیگر نیز عاجز بودند. در این بین نقش چند بازیکن در عملکرد ضعیف تیم ملی در نیمه اول به وضوح روشن بود. اولین بازیکن که مثل همیشه نمایشی فراتر از فاجعه از خود ارائه کرد مسعود شجاعی بود؛ او که در پست غیرتخصصی هافبک دفاعی به میدان رفت بارها با مکسهای بی مورد خود و اقدام به دریبل زنی توپ را لو داد و موقعیت برای حریف فرصت طلب ایجاد کرد که در دو مورد منجر به تک به تک شدن مهاجم ترکیه با بیرانوند شد و در موارد دیگر نیز با عدم تونایی در کنترل توپ و ارسال پاس سالم برای بازیکنان کناری، عملاً قلب تیم ملی را از کار انداخته بود تا هیچ یک از بازیکنان در این نیمه عملکرد خوبی نداشته باشند.
روزبه چشمی برای دفاع ساخته نشده است
بازیکن بعدی که نسبت به حضور او نیز در لیست نهایی انتقادات زیادی وارد بود، روزبشه چشمی است که همانطور که در نقد بازی او در استقلال قبلاً نوشتیم او خصوصیات بازی در پست دفاع وسط را ندارد. شاید بگویید شفر و کیروش این موضوع را بهتر متوجه می شوند اما شفر و کیروش تنها یک خصوصیت چشمی دل بسته اند (قد بلند و زدن ضربات سر اول) و دیگری را فراموش کرده اند چرا که هم استقلال و هم تیم ملی بارها به واسطه کندی روزبه چشمی به واسطه پاهای بلندی که دارد و عدم واکنش سریعش نسبت به حرکات حریف ضربه خورده که نمونه این اتفاق را در گل اول ترکیه دیدیم؛ جایی که چشمی به راحتی با یک حرکت بدن مهاجم ترکیه جا ماند و دروازه ایران باز شد.
بزرگترین کشف کیروش در تیم ملی این بود که کریم می تواند در پست هافبک بازی کند!
سومین بازیکن ضعیف ایران در این بازی و بازیهای گذشته کسی نبود جز کریم انصاری فرد که علی رغم داشتن بازیکنانی که تخصص بازی در پست هافبک راست را دارند(وریا غفوری) اما در عین ناباوری شاهد این هستیم که کیروش عزم خود را جزم کرده تا از کریم انصاری فرد به عنوان یکی از سه هافبک مرکزی ایران در بازیها استفاده کند که نه به نفع تیم ملی است و نه به نفع کریم؛ چرا که بازی در میانه میدان به شدت عملکرد او را تحت شعاع قرار می دهد به طوری که او نه در کارهای دفاعی موفق است و به واسطه دور بودن از محوطه جریمه حریف و عدم توانایی در عبور از بازیکن مستقیم در میانه میدان نیز کارایی چندانی در کارهای هجومی از او نمی بینیم.
تغییر آهنگ تیم ملی با ورود بازیکنان تخصصی به زمین
نیمه اول با نمایش ضعیف ایران مقابل ترکیه به پایان رسید و اگر واکنشهای بیرانوند نبود شاید تیم کیروش این نیمه را با ۴ یا ۵ گل خورده به پایان می رساند. هنوز دقایقی از نیمه دوم نگذشته بود که باز هم چونک توسون مهاجم ترکیه ای دروازه بیرانوند را باز کرد تا تیم ایران با نتیجه ۲-۰ از حریف عقب بیفتد و کیروش دستها را به علامت تسلیم در مورد انتخاب های اشتباهش در میانه میدان بالا ببرد و تعویض های ایران شروع شود.در نیمه دوم با حضور بازیکنان تخصصی در پست های اصلی خود ورق بازی برگشت و این تیم ایران بود که به بازی مسلط شد؛ ابتدا در دقیقه ۵۸ و ۵۹ سامان قدوس و وحید امیری به جای مهدی طارمی و احسان حاج صفی وارد زمین شدند که این دو بازیکن نیز در پست غیرتخصصی بازی می کردند و با تعویضهای صورت گرفته بازیکنان در پست تخصصی خود بازی کردند. در دقیقه ۶۸ امید ابراهیمی به جای اصلی خود یعنی هافبک دفاعی به جای مسعود شجاعی ضعیف وارد شد. و از این دقیقه به بعد بود که دوباره نظم به تیم ملی بازگشت. و در ادامه نیز اشکان دژاگه، رضا قوچان نژاد و مهدی ترابی به جای کریم انصاری فرد، علیرضا جهانبخش و سردار آزمون وارد زمین شدند تا تیم ایران با سیمایی متفاوت نسبت به نیمه اول بازی را ادامه دهد.
ورود نفرات جدید به ترکیب تیم، جان تازه ای به تیم ملی بخشید و در نهایت موفق به ایجاد چند موقعیت گلزنی شدند به طوری که وضعیت مالکیت توپ در نیمه دوم به طرز محسوسی به نفع ایران شد و ۵۹ به ۴۱ ایران به ترکیه برتری داشت.
فشار ایران در نیمه دوم در نهایت در دقیقه ۹۱ بازی نتیجه داد و اشکان دزاگه توانست ایران را از روی یک ضربه پنالتی پیش بیاندازد.
نکات بازی ایران و ترکیه
* کارلوس کیروش در این بازی ثابت کرد که در انتخاب نفرات نهایی برای جام جهانی اشتباه کرده است و دقیقاً نفراتی که انتقاد به حضورشان وجود داشت، در این بازی هم ضعیف عمل کردند؛ در صورت استفاده از مسعود شجاعی در پست هافبک دفاعی و کریم انصاری فرد در میانه میدان در جام جهانی، باید منتظر یک فاجعه و شکست سنگین مقابل رقبا باشیم چرا که کیروش چشمانش را به روی بازیکنانی که تخصص بازی در پستهای یاد شده دارند را بسته و از بازیکنان محبوبش در زمین ولو در پست غیرتخصصی استفاده می کند!
مسعود شجاعی در این بازی هم نشان داد که لیاقت پوشیدن پیراهن تیم ملی ولو به لحاظ اخلاقی را ندارد؛ او که به لحاظ فنی شب بدی را پشت سر گذاشته بود به لحاظ اخلاقی نیز در زمین بازی بی جهت با داور بازی بر سر هر خطایی درگیری لفظی پیدا می کرد و به عنوان نمونه در صحنه ای که به طور واضحی بر روی بازیکن حریف خطا کرده بود با شدت بسیار به داور بازی حمله کرد که اگر این اتفاقات در جام جهانی رخ دهد بدون شک با کارتهای رنگی داور مواجه خواهد شد.
دفاع میانی ایران با حضور روزبه چشمی پر اشتباه شب بدی را پشت سر گذاشت به طوری که هر پاس عمقی حریف در این بازی تبدیل به موقعیت تک به تک شد که این موضوع نشان از عدم آمادگی لازم روزبه چشمی برای بازی در این پست داشت
* علیرضا بیرانوند دروازه بان تیم ملی کشورمان نیز علی رغم چند سیو مناسب اما عملکرد چندان خوبی از خود به جای نگذاشت چرا که بر روی گل اول، مثل گلی که در دربی از وریا غفوری دریافت کرد زودتر پرش کرد و به سمت مخالف پرید و در گل دوم نیز با خروج بی مورد از دروازه و عدم هماهنگی با مدافعین، یک گل ساده و روی زمین دریافت کرد تا مشخص شود نقطه ضعف او در شوتهای از راه دور، شوتهای زمینی است چرا که هم در تیم ملی و هم در پرسپولیس بارها از این سبک ضربات گل دریافت کرده است.
این بازی نشان داد که هر سه بازیکنی که تا قبل از این شائبه مصدومیتشان وجود داشت، توانایی بازی کردن دارند و ابراهیمی و شجاعی و دژاگه در سلامت کامل به سر می برند و از این به بعد باید منتظر اعلام لیست نهایی تیم ملی باشیم که با خط خوردن یک بازیکن دیگر از بین این ۲۴ نفر تشکیل خواهد شد.
* کیروش در این بازی قصد داشت با سیستم ۳-۳-۴ در میدان حاضر شود اما بازی در پست غیرتخصصی سه هافبک میانی کار دستش داد!
بازیکنان دیگر ایران از جمله رامین رضاییان، میلاد محمدی، مهدی طارمی و سردار آزمون به دلیل ناهماهنگی در میانه میدان عملکرد مناسبی از خود به نمایش نگذاشتند اما در مجموع اشتباه تاثیرگذاری هم انجام نداند.
در نهایت اینکه اگر کارلوس کیروش نخواهد در تفکرات عجیب خود تغییراتی ایجاد کند، فاجعه ای در جام جهانی انتظار ایران را می کشد که تا سالها در خاطر هواداران فوتبال خواهد ماند؛ در حالی که اکثر تیمها ترکیب و سیستم اصلی خود را می شناسند اما کیروش هنوز در مرحله آزمون و خطا و انتخاب ترکیب اصلی است که پیشتر نیز هشدار داده بودیم که همین عامل موجب ناهماهنگی بازیکنان خواهد شد. برخی معتقدند کیروش عمداً از ترکیبهای مختلف استفاده می کند تا سرمربی مراکش را دچار سردرگمی کند ! بایدمنتظر ماند و دید کدام سناریو درست از اب در می آید : فاجعه در روسیه یا سربلندی؟
پ ن مطالب از دراپ بال اسکی شده