چه باب میل ما باشد و چه نه، رئال مادرید تحت هدایت زیدان تبدیل به امپراطور فوتبال اروپا شده است.
اینکه گروهی از هواداران فوتبال قهرمانی رئال مادرید را به عوامل بیرونی مربوط می دانند اتفاقی کاملا عادی در همه جوامع فوتبالی بوده و لازم نیست برای کنار آمدن با آن فرهنگ فوتبالی خودمان را تقبیح کنیم.
بسیاری از هواداران تیم های متخلف هر کدام نه از حب لیورپول و بلکه از بغض خودشان، سومین قهرمانی متوالی رئال مادرید را به اتفاقات داوری، شانس و اقبال، بازی کثیف سرخیو راموس و هزاران دلایل دیگر مربوط می دانند اما شاید زمان آن رسیده است که بپذیریم کهکشانی ها امپراطور اروپا هستند.
تیم زیدان برای رسیدن به کیف مسیر بسیار دشواری را طی کرد و در این میان از سد پاری سن ژرمن متمول، یوونتوس زیرک و بایرن مونیخ همیشه مدعی گذشت تا با طی کردن یکی از سخت ترین راه های ممکن به فینال در سالهای اخیر، دست آخر تیم آماده کلوپ را برابر خود ببیند.
چه زمانیکه کسی برابر نیمار و رفقایش شانسی برای رئال مادرید قائل نبود و چه هنگامیکه یوونتوس با 3 گل در برنابئو پیش افتاد دیگر همه کار این تیم را تمام شده می دانستند، رئال مادرید تحت هدایت زیدان تا آخرین لحظه جنگید و از بروز فاجعه جلوگیری کرد.
فراموش نکنیم آنها در برنابئو از پاری سن ژرمن عقب افتادند و مقابل یوونتوس تا آستانه حذف پیش رفتند اما شخصیت غیرقابل انکار اروپایی آنها باعث شد از هر مهلکه ای جان سالم به در ببرند.
رئال مادرید سالهاست بر خلاف رقیب دیرینه خود بارسلونا دیگر دست به خریدهای بزرگ نمی زند و معمولا تابستان های آرامی را سپری می کند. شاید آخرین خرید مهم پرز همین گرت بیل بوده که دیشب با گل جادویی خود لوس بلانکوس را به سوی قهرمانی سوق داد.
اما در این میان زیدان نشان داده متخصص احیای بازیکنان و تبدیل کردن آنها به ستاره هایی جهانی است. واران در دوران کارلتو تبدیل به پاشنه آشیل رئال شده بود حالا فرمانده خط دفاعی است، مارسلو و کارواخال به بهترین روزهای فوتبال خود رسیده اند و کاسمیرو تبدیل به هافبکی در کلاس جهانی شده است.
زیدان از واسکز هم ستاره ای تاثیرگذار ساخته و رونالدو زیر نظر او دوباره متولد شده است؛ فراموش نکنید رئال مادرید 4 بار در 5 فصل اخیر با مهاجم در حد کریم بنزما فاتح لیگ قهرمانان شده که عملکردی رشک برانگیز است.
اگرچه بسیاری علاقه دارند موفقیت زیدان را تحت الشعاع قرار داده و وی را تنها مدیری خوب برای کنترل رختکن قلمداد کنند، اما خود زیدان در کنفرانس مطبوعاتی قبل از فینال مدعی شد اگرچه راه کنار آمدن با ستاره ها را به خوبی می داند، اما این عامل به تنهایی نمی تواند باعث چنین کارنامه درخشانی شود و بعد از این کنترل رختکن، تازه نوبت به اتفاقات تاکتیکی و درون مستطیل سبز می رسد که زیدان در 3 فصل اخیر نشان داده در رهبری آن بی مانند است.
حفظ ثبات در ترکیب و پرهیز از جا به جایی با خریدهای بزرگ، روح زیدانی دمیده شده در کالبد کهکشانی هاست و غیرممکن است این حجم از موفقیت را به اتفاقات نادر فوتبال ربط داد.
در خط حمله رئال مارید، ستاره درخشانی مانند رونالدو گام بر می دارد که 7 بار عنوان آقای گل لیگ قهرمانان را به دست آورده و 5 بار قهرمانی دراین رقابت ها را تجربه کرده است؛ پس پر بیراه نیست اگر طبق گفته خودش، لیگ قهرمانان را CR7 لیگ بخوانیم.
زیزو که خودش در سال 2002 زیباترین گل تاریخ لیگ قهرمانان را به ثمر رسانده بود، حالا هدایت تیمی را بر عهده دارد که متخصص زدن گل های غیرقابل باور در دشوارترین لحظه هاست؛ گل تاریخی و برگردان رونالدو به یوونتوس و گل دیدنی و فراموش نشدنی دیشب گرت بیل در فینال، دیگر تبدیل به برگ زرینی از تاریخ لیگ قهرمانان شده اند و فاکتور شانس در این میان بی شک خالی از تاثیر است.
چه بخواهیم و چه نخواهیم، زیدان قدرتمندترین تیم تاریخ لیگ قهرمانان را بنا کرده و به نظر می رسد فعلا کسی جلودار آنها نیست. اگرچه اشتباهات داوری در دیدار برابر بایرن مونیخ و عدم اعلام پنالتی مارسلو و یا حتی برابر یوونتوس نیز با کمی اغماض رخ داد (فراموش نکنیم نیمه اول گل صحیح ایسکو مردود اعلام شد)، اما تعمیم دادن این حجم غیرقابل توصیف از موفقیت و گذر از سد همه رقبا با فاکتورهایی مانند شانس، اشتباهات داوری و مسائلی از این دست را تنها می توان با انگیزه های روان شناختی 2 پاراگراف اول توصیف کرد.