اختصاصی طرفداری - اساسا اگر اسم بایرن مونیخ و شیوه ی مدیرت این تیم را می شنویم به یاد یکی از بهترین مدیریت های دنیا و البته با ثبات ترین هایشان می افتیم. "هیچ بازیکنی بزرگ تر از باشگاه نیست و هیچ اسمی هم از یک باشگاه بزرگ تر نیست" این شعار بسیار خوب شیوه مدیریتی این غول آلمانی را شرح می دهد. با این حال در این میان کسی هست که انگار از خود مدیریت باشگاه هم زیادتر به فکر تیم است. کسی که شاید بالای 90% هواداران او را حتی بیشتر از کل مدیریت باشگاه هم قبول داشته باشند. همه می دانیم آن شخص کیست!
فصل 2017/18 بایرن مونیخ بدون شک یکی از عجیب ترین فصل های این باشگاه محسوب می شود. آن ها در این فصل شاهد عوض شدن مربیشان از کارلتوی بزرگ به هاینکس، خالق ترسناک ترین تیم دو دهه اخیر بایرن مونیخ بودند. نمایش های نا امید کننده ابتدای فصل زیاد به چشم نمی آیند. چون باواریایی ها در کل در این فصل عملکردی قابل قبول داشتند. البته هفتمین قهرمانی متوالی در بوندس لیگا و نائب قهرمانی در دی اف بی پوکال، شاید زیاد پا به میل هواداران نباشد. صعود به نیمه نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا و بازی فوق العاده این تیم برابر قهرمان دو سال اخیر اروپا یعنی رئال مادرید هم از نمایش های به یاد ماندنی این تیم محسوب می شود.
نقل و انتقالات
خیلی ها موفق ترین تیم در نقل و انتقالات امسال را بایرن مونیخ می دانند. خب طبیعی هم است که این را بشنویم. آن ها در اواسط فصل گذشته کار انتقال نیکلاس زوله و سباستین رودی را از هوفنهایم تمام کردند. دو تن از بهترین های هوفنهایم خیلی زود انتقالشان به مونیخ قطعی شد. انتقال هایی که کلا 20 میلیون یورو خرج برداشتند. رودی رایگان به تیم پیوست و قیمت 20 میلیون یورو فقط برای زوله پرداخت شد.
در اوایل فصل هم باواریایی ها قرارداد کومان را تمدید کردند. پیوستن تولیسو به بایرن مونیخ اما یکی از بهترین خرید ها بود. تولیسو با مبلغ 41.5 میلیون یورو و به عنوان گرانترین بازیکن تاریخ باشگاه راهی باواریا شد. قبل از آن هم، سران این تیم با گرنابری، وینگر جوان آلمانی قرارداد امضا کردند اما او را به طور قرضی به هوفنهایم دادند. آن ها به دنبال الکسیس سانچز هم بودند اما انگار این بازیکن راه دیگری را انتخاب کرده بود و تصمیم گرفت به مونیخ نیاید. با وجود همه این خرید ها، بمب نقل و انتقالاتی و سوپرایز بزرگ خرید هامس رودریگز در یک قرارداد کاملا منفعت آمیز از رئال مادرید به بایرن مونیخ بود.
انتقالی 10 میلیون یورویی و قرضی که بند خرید اختیاری اش در دست بایرن مونیخ است. هامس می تواند با مبلغ 45 میلیون یورو بعد از دو فصل بازیکن دائمی بایرن مونیخ شود. به هر حال کار بایرن مونیخ در نقل و انتقالات تابستانی عالی بود و تنها انتقادی که از آن ها شد به دلیل فروش بی مورد داگلاس کاستا به یوونتوس بود. وینگر برزیلی به طور قرضی به یوونتوس پیوست اما در پایان این فصل قراردادش دائمی خواهد شد. آن ها رناتو سانچز را نیز به طور قرضی و بدون بند خرید به سوانزی دادند. بایرن مونیخ در نقل و انتقالات زمستانی هم ساندرو واگنر، مهاجم نوک هوفنهایم را به خدمت گرفت تا مشکل نبود یک مهاجم نوک ذخیره هم حل شود. آن ها از همین الان برای فصل بعد نیز گورتسکا را خریداری کرده اند.
مروری اجمالی بر فصل
فصل نا امید کننده آغاز شد؛ اوایل فصل تیم با کارلو آنچلوتی نتایج عجیبی می گرفت. شکست های متوالی و سنگین در بازی های دوستانه اوایل فصل با پیروزی در سوپر کاپ آلمان برابر دورتموند کمی به قول معروف شسته شدند. بایرن مونیخ فصل را با پیروزی 3-1 برابر بایر لورکوزن آغاز کرد اما در هفته سوم مغلوب هوفنهایم ناگلزمن شد. در لیگ قهرمانان اروپا هم گام های اول چندان محکم برداشته نشدند. مصدومیت ناگهانی و مجدد نویر در حالی که به تازگی برگشته بود، کار باواریایی ها را سخت کرد. کارلو آنچلوتی زیر فشار سخنی قرار گرفته بود. نتایج ضعیف روز به روز فشار ها را روی او بیشتر می کرد. مصاحبه های جنجالی مولر و لواندوفسکی هم حاشیه ها را بیشتر کرد. اوایل فصل شاید کمتر کسی حتی بایرن مونیخ را مدعی قهرمانی در بوندس لیگا می دانست. نتایج ضعیف ادامه داشتند تا بایرن مونیخ به سخت ترین بازی فصل یعنی جدال با پاری سن ژرمن رسید.
شکست نا امید کننده 3-0 برابر پاری سن ژرمن مدیران بایرن مونیخ را وادار به اخراج سرمربی پر افتخار ایتالیایی کرد. کارلو آنچلوتی که زمانی توانسته بود تیم های میلان و رئال مادرید را جمع و جور کند در مونیخ به مشکل خورد و برای اولین بار پیش از پایان فصل اخراج شد. حالا باواریایی ها بی مربی بودند. تساوی برابر هرتابرلین با سانیول هم مدیران بایرن مونیخ را مجبور کرد که فکری اساسی بکنند. بعد از مطرح شدن اسم هایی مانند توخل و انریکه، بایرن مونیخ یوپ هاینکس را به خانه بازگرداند.
مراسم معارفه هاینکس
حالا دیگر کسی از بازیکنان و هواداران نمی توانست اعتراضی داشته باشد. بعد از حدود چهار سال بازنشستگی هاینکس به مونیخ بازگشت تا تیم را دوباره جمع کند. 5 پیروزی متوالی در بوندس لیگا و شکست دادن پاری سن ژرمن و با نتیجه قابل قابل قبول 3-1 و همچنین بردن دیگر تیم های همگروهی در لیگ قهرمانان اروپا همچنین حذف لایپزیش از دی اف بی پوکال اوضاع را آرام کرد. تا پایان نیم فصل اول باواریایی ها صدر نشین بوندس لیگا بودند. و با حذف دورتموند شانس حضور در یک چهارم نهایی دی اف بی پوکال را نیز پیدا کردند. بعد از آن این تیم در نیم فصل دوم نیز موفق بود و توانست خیلی زود قهرمانی اش در لیگ را قطعی کند. از طرفی با شکست بشیکتاش و سویا توانست به نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا هم راه پیدا کند. باواریایی ها با شکست بایر لورکوزن هم توانستند به فینال جام حذفی آلمان راه پیدا کنند. حالا آن ها فرصت تاریخ سازی دوباره را داشتند. با این وجود شکست عجیب برابر رئال مادرید در و حذف از لیگ قهرمانان اروپا در بازی ای که شاید پسران هاینکس به اشتباهات خود باختند، کار را سخت کرد. آن ها در فینال جام حذفی هم برابر فرانکفورت در برلین شکست خوردند تا تنها با یک جام فصل را به پایان ببرند.
با این وجود کمتر هواداری از بایرن مونیخ پیدا می شود که از فصل گذشته ناراضی باشد. حمایت فوق العاده از خداحافظی هاینکس در میدان اصلی شهر مونیخ بعد از شکست در فینال دی اف بی پوکال به خوبی این موضوع را نشان می دهد. باواریایی ها حاشیه هایی هم داشتند. لواندوفسکی پینی زهوی را استخدام کرد تا پیش از پیش به شایعات جدایی اش از بایرن مونیخ دامن بزند. قرارداد روبن، ریبری و رافینیا بعد از اما و اگر های بسیار بالاخره تمدید شدند. قول مدیران و پزشکان بایرن مونیخ برای دوباره بازی کردن نویر در این فصل هم عملی نشد و حالا معلوم نیست یواخیم لوو او را به روسیه خواهد برد یا خیر. نیکو کواچ در اواسط نیم فصل دوم به عنوان سرمربی فصل آینده بایرن مونیخ، معرفی شد. او که در فینال جام حذفی برابر تیم آینده اش پیروز شد از 10 تیر کارش را شروع خواهد کرد و در اولین بازی رسمی به مصاف آینتراخت فرانکفورت در سوپرکاپ آلمان خواهد رفت.
جدول نتایج بایرن مونیخ در فصل 18-2017 بوندس لیگا
مراسم جشن قهرمانی باواریایی ها در بوندس لیگا