همیشه در این سایت برام سوال بوده که چرا کمتر به قیصر فوتبال پرداخته شده , بنابراین برای هواداران عزیز مانشافت و بایرن مونیخ و کسایی که علاقه به فوتبال دارن زندگینامه و شرح زندگی قیصر رو میگذارم. این روزها فرانس عزیز و دوست داشتنی ما در بستر بیماریس...خیلی تلخ و ناگوار....قیصر جدا ز اینکه یک شاهکار در خط دفاعی بود ..اولین مدافع قرن و اولین مدافع مدرن جهان بود. او به همه آموخت که فوتبال در دفاع فقط خشونت و بزن زیرش نیست. میشود استپ کرد .میشود پا به توپ بود .میشود پاس های عالی داد.میشود با تعصب با کتفه شکسته فوتبال بازی کرد . میشود هم قهرمان جهان شوی هم قهرمان اروپا هم 3 بار لیگ قهرمانان رو پشت سر هم فتح کنی ! میشود اولین و اخرین دفاع تاریخ باشد که 2 بار توپ طلا رو روبوده است. البته آن زمان بحث قاره ها در توپ طلا جداگنه بود اما اگر هم نبود این مرد شایسته و بی رقیب بود !کسی که فقط در سبک بازیکن موفق نبوده ! یک مربی بی نظیر ! یک مدیر درجه 1 و 1 انسان فرهیخته و متشخص که به کشور ما هم قبل از جام جهانی 2006 آمده بود و یکی از تاثیر گذارترین اشخاص برای بازی دوستانه بزرگ ایران و آلمان در تهران بود .
زندگینامه
فرانتس بکن بائر در 11 سپتامبر 1945 در مونیخ به دنیا آمد و از 9 سالگی در تیم دسته نوجوانان اس سی مونیح 6 بازی کرد.مردم و مطبوعات به وی لقب <قیصر>دادند و او اسطوره ورزش شد.شاید هیچ کس در آلمان به اندازه او در دنیا معروف و شناخته شده نباشد.. اوبدون شک یکی از بهترین بازیکنان دوران خود و یکی از مربیان برتر جهان پس از برکناری از بازیکنی خود بود !شخصا جزو افراد مورده علاقه زندگی من و خیلی طرفداران آلمان بود ! چون همیشه حضور داشت همیشه.ثبات کاریش عالی بود.فرانتس آنتون بکن باور نام کامل اوست. ردپایی از مدیریت این رهبر بی نظیر فوتبال قابل مشاهده است. فوتبال حرفه ای او با بازی در موقعیت گوش چپ خط دفاع آغاز شد، اما در اوایل فوتبال در باشگاه بایرن مونیخ با بازی در مرکز خط دفاعی شیوه بازی بایرن و تیم ملی المان را متحول کرد.پدر او در شرکت پُست کار می کرد و بعد از جنگ جهانی دوم، به علت شرایط اقتصادی و روحیه کشور پسرش را به دنبال کردن فوتبال حرفه ای تشویق کرد. در سال 1954، هنگامی که تنها نُه سال داشت، فوتبال حرفهای خود را در باشگاه اس سی مونیخ، آغاز کرد، بکن باور برای تیم جوانان اس سی بازی کرد و استعداد بازی خود را در موقعیت دفاع مرکزی نشان داد. او سال ۱۹۵۸ به تیم بایرنمونیخ رفت که در آن زمان دومین باشگاه بزرگ شهر مونیخ بود. این تصمیم به خاطر درگیری او با یک بازیکن فوتبال جوانان گرفته شد.
دوران حرفه ای ! با شکوه ماننده 1 قیصر
بعد از طی کردن چند فصل بازی در تیم جوانان، بکن باور در سال 1964 فوتبال خود را در تیم بزرگسالان بایرن مونیخ ادامه داد، در همان فصل بود که بایرن از دسته دوم فوتبال المان به دسته برتر یا همان بوندسلیگا راه یافت. دو سال بعد در جام جهانی انگلستان او در تیم المان غربی حاضر شد، و با اینکه در این رقابت مهم 4 گل به ثمر رساند اما تیم المان از دور رقابت ها حذف شد. در ادامه درخشش چشمگیرش در پُست گوش چپ خط دفاع، بکن باور به پست دفاع مرکزی انتقال پیدا کرد تا این تغییر کوچک باعث ایجاد یک تغییر بزرگ در کیفیت فوتبال حرفه ای او شود.
کاپیتانی بکن باور برای فوتبال مونیخ بسیار خوش یمن بود، عصر طلایی بایرن از سال 1972 آغاز شد، دوره ای که آن ها سه مقام قهرمانی بوندسلیگا و قهرمانی لیگ قهرمانان اروپا را از آن خود کردند. بکنباور 439 بازی برای بایرن انجام داد و 64 گل نیز به ثمر رساند. در آلمان بکن باوئر بیشتر با اسامی "امپراتور" و "قیصر" شناخته می شود.
در سال 1974، فوتبال آلمان با تلاش های بازیکنانی نظیر بکن باور، با شکست هلند در فینال دومین جام جهانی را در مونیخ بالای سر برد. او به این استراتژی معتقد بود که در مقابل هلند باید به طور ویژه از یوهان کرایف مواظبت کرد و اجازه موقعیت سازی به کرایف نداد. دو سال بعد، از فوتبال ملی کناره گیری کرد، بکنباور 103 بار پیراهن المان غربی را به تن کرد و 14 گل به ثمر رساند. در سال 1977 بایرن مونیخ را به مقصد نیویورک کوسموس ترک کرد و بعد از 4 فصل بازی برای فوتبال نیویورک به المان برگشت و در تیم هامبورگ به فوتبال خود ادامه داد. او دو فصل برای این باشگاه بازی کرد و بعد از کسب مقام قهرمانی بوندسلیگا از مستطیل سبز خداحافظی کرد.
در سال 1984، او به عنوان سرمربی تیم فوتبال المان غربی برگزیده شد و دو سال بعد تیم را به فینال جام جهانی رساند، اما در خاک مکزیک بازی را واگذار کرد و به مقام نایب قهرمانی رسید. اما چهار سال بعد، با سرمربی گری تیم فوتبال المان تازه متحد شده با نتیجه 1-0 آرژانتین را در فینال جام جهانی شکست داد تا خاطره تلخ فینال مکزیک به فراموشی سپرده شود.
بکن باور این افتخار را داشته که هم به عنوان بازیکن و هم به عنوان مربی جام جهانی فوتبال را بالای سر ببرد. همچنین مربی گری باشگاه فرانسوی مارسی نیز در کارنامه کاری او دیده می شود. در سال 1993 به عنوان سرمربی بایرن مونیخ برگزیده شد و در انتهای فصل تیم را به مقام قهرمانی بوندسلیگا رساند. او پس از این به مربیگری تیم بایرن مونیخ پرداخت و پس از سال 1996 او از مربیگری هم کناره گیری کرد و در سال 1998 به عنوان رییس باشگاه بایرن مونیخ انتخاب شد.
از این گذشته، بکن باوئر تدارک دهنده و همچنین تهیه کننده اساس بازیهای جام جهانی فوتبال 2006 به شمار میآید. وی موسسه خیریهای نیز به نام او و از طرف خودش، به منظور کمک به معلولین و سایر محتاجان تاسیس شده است. او همچنین دارای 3 اداره خیریه دیگر در نقاط محروم جهان از جمله در آفرقیای جنوبی است. او همچنین از طرفداران آلپاجینو و رابرت دنیرو است و از طرفداران فیلمهای این اساطیر سینماست.
همچنین قیصر عزیز جزو اصلی ترین و مهمترین دلایل آلمان برای میزبانی جام جهانی فوتبال در سال 2006 بوده است . او در اقدامی عجیب و عالی قبل از برگزاری به تمام کشور های حاضر در جام جهانی سفر کرد از جمله ایران عزیز خودمان و جالبتر اینکه هنوزم هم کارشناسان معتقدند از نظر نظم و طراحی و شور و هیجان و البته طراحی و هزینه جام جهانی آلمان بهترین تورنمنت از لحاظ میزبانی 1 کشور بوده است که سر آمد همه این مسائل کسی نیست جز فرانس عزیز .
قیصر همیشه خواسته بزرگ و طلایی برای فوتبال داشته است . او با اینکه الانم هم از فوتبال دور است اما همیشه جزو اولین حمایت کنندگان مانشافت و بایرن است .تاثیر شگفت او حتی در تصمیم گیری ها در مانشافت و بایرن با اینکه پستی ندارد مشخص است. او کاملا فوتبال را میفهمد درک میکند و با اون عشق میورزد . از تاثیرات عالی او نظرات عالیش در خلال تورنمنت ها ماننده جام جهانی و یورو به لوو و کلینزمن و مربیان قبلی بوده است.
آلمان تعویض هایش را انجام داده بود و باید با یک بازیکن کمتر بازی را ادامه می داد اما بکن باوئر کتف مصدوم خود را بست و به بازی برگشت ! جدا چه کسی در این زمان و چه کسی در تاریخ جز فرانس عزیز و قیصر میتوانست اینکار بکند ؟ در حالیکه همه پزشگان دستور اکید برای خروج از بازی را دادن قیصر قدرتمندتر و خیلی متعصبانه به بازی برگشت . بله بازی مانشافت و آتزوری بازی قرن بود..7 گل...پر از هیجان..جیانی و بمب افکن گلزنان به نام این بازی بودن ..پیروز بازی ایتالیا بود ..اما قهرمان این بازی ..قهرمان جام فقط قیصر عزیز بکن بائر بود
افتخارات با شکوه در هر پست و زمینه ای !
موفقیتهای بکن بائر در دوران بازیگری:
قهرمانی جهان در سال 1974با آلمان
نایب قهرمان جهان در سال 1966 با آلمان
مقام سومی جهان درسال 1970با آلمان
قهرمان اروپا درسال 1972با آلمان
نایب قهرمان اروپا در سال1976با آلمان
3 بار قهرمان جام باشگاههای اروپا در سالهای1974،1975،1976با تیم بایرن مونیخ
قهرمان جام یوفا با تیم هامبورگ در سال1982
قهرمان جام در جام باشگاههای اروپا درسال1967با تیم بایرن مونیخ
قهرمان جام باشگاههای جهان در سال1976باتیم بایرن مونیخ
4 بار قهرمان جام حذفی آلمان با تیم بایرن مونیخ در سالهای1971.1969.1967.1966
5 بار قهرمان باشگاههای آلمان در سالهای 1974.1973.1972.1969به همراه بایرن مونیخ و درسال1982با هامبورگ
3 بارنایب قهرمان آلمان در سالهای1971،1972 با تیم بایرن مونیخ و در سال1981با تیم هامبورگ
موفقیتهای بکن بائر در دوران مربیگری:
قهرمان جهان در سال1990با آلمان
نایب قهرمان جهان درسال1986با آلمان
قهرمان جام یوفا درسال1996با تیم بایرن مونیخ
قهرمان باشگاههای آلمان در سال1994با تیم بایرن مونیخ
نایب قهرمان باشگاههای آلمان با تیم بایرن مونیخ