طرفداری- پنجاهمین مراسم یادبود سالگرد جهان پهلوان غلامرضا تختی امروز (یکشنبه) با حضور جمع زیادی از مردم و ورزشکاران در شهرری برگزار شد.
آرش میراسماعیلی نایب رئیس سابق فدراسیون جودو و پرافتخارترین مدالآور مسابقات جهانی اظهارداشت:
چیزی که این مردم را بعد از ۵۰ سال به شهرری کشیده است واقعاً مدالهای جهان پهلوان تختی نبوده است بلکه منش و اخلاق پهلوانی، الگوی رفتاری، مردمداری او بوده که امروز مردم پس از نیم قرن در مراسم یادبود او حضور دارند. امروز شاید اخلاق را در ورزش کمتر و کمرنگتر میبینیم اما در زمان جهان پهلوان تختی کاملاً این مسائل رعایت میشد.
به نقل از فارس، وی در ادامه صحبتهای خود گفت:
مردم ما همیشه یاد و خاطره جهان پهلوان را زنده نگه میدارند چون نام او در قلب مردم حک شده است. شاید یک روزی تختی را در سالن راه نمیدادند و با توجه به خاطراتی که من شنیدهام حتی مسئول سالن را سیلی زدند که چرا تختی را به سالن راه داده است اما حالا شاهدیم که یاد و خاطره جهان پهلوان ماندگار شده است و اگر میخواستند نام تختی در آن زمان حذف شود نتوانستند چون مرام پهلوانی او نام تختی را در قلب و ذهن مردم ثبت و ضبط کرده است، بعد از ۵۰ سال ما میبینیم و سالیان بعد هم خواهیم دید که هر مراسمی که برای یادبود او خواهند گرفت، پرشورتر برگزار میشود و مردمیتر این مراسم پیگیری میشود چون او با مردم بوده و نام او در قلب مردم حک شده است.
میراسماعیلی در پاسخ به این سوال که شرایط جودو را چطور میبینید، گفت:
در مورد جودو صحبت کردن خیلی سخت است. رویکرد، رویکرد مناسبی نیست. این روزها جای تأسف دارد هرکسی انتقاد و صحبت میکند، سریعاً کمیته انضباطی برای او تشکیل میدهند و سعی میکنند محرومیتهایی برای او قائل شوند. باز هم شکایت و شکایتبازی و همان صحبتهایی که روال گذشته بوده در حال تکرار است، این کار مناسب نیست. ممنوعالمصاحبه کردن و برخوردهای چکشی مناسب جودوی ایران نیست. ای کاش مسئولان یک مقدار سعهصدر خود را بالا ببرند و انتقاد پذیر باشند و کسی که صحبت فنی و انتقاد فنی میکند، در صدد حذف و برخورد چکشی نباشند. فکر میکنم ساکت کردن منتقدان آینده خوبی برای جودوی ایران نخواهد بود.
نایب رئیس سابق فدراسیون جودو در ادامه صحبتهای خود خاطرنشان کرد:
امیدوارم که این دوستان نصیحت بنده را به عنوان یکی از قهرمانان کوچک جودو بپذیرند که واقعاً انتقاد منتقدان را بشنوند و صحبتهای کارشناسان را گوش بدهند. اگر کسی حرفی میزند از سر دلسوزی است، اگر کسی انتقادی دارد او را صدا کند و صحبتهای او را گوش کند نه اینکه در صدد حذف نفرات باشن. با عدم پشتوانهسازی در جودو و در رده نوجوانان و جوانان آینده خوبی را برای این رشته متصور نمیشویم. با این وضعیتی که رخ میدهد و فرافکنیهایی که میشود، هر روز صحبت از مربی خارجی میشود. روزهای اول صحبت از مربیان تراز اول دنیا بود و از آنها مثال میزنند اما حالا میگویند از مربیان درجه دوم باید استفاده کنیم. ما در ایران مربیان بزرگی در داخل داریم که خیلی بهتر از مربیان درجه دوم دنیا هستند که میتوانند برای تیم ملی مثمرثمر باشند. البته من هر لحظه آماده هستم، بعد از صحبت کردن در کمیته انضباطی حضور پیدا کنم چرا که حرفهای خوبی برای گفتن دارم. اگر ناگفتههایی که دارم بخواهم بزنم جودوی ایران زیر و رو میشود. آقایان سعه صدر خود را بالا ببرند و درد دل جودو کاران و اهالی جودو را بشنوند.
سخنگوی کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی المپیک در مورد زمان برگزاری انتخابات ریاست کمیته ملی المپیک گفت:
انتخابات کمیته ملی المپیک ۲۵ دیماه برگزار میشود این انتخابات حساس است. دوستانی که در انتخابات موفق به کسب رأی شدند، باید برای ۴ سال آینده جهت حضور کاروان ایران در بازیهای آسیایی و المپیک برنامهریزی کنند. طبیعتا هر عزیزی که انتخاب میشود باید برنامهریزی خاص داشته باشد. به نظرم جدا از هر سیاسیگری و جدا از هر جناح سیاسی باید به ورزش فکر کنیم. اساسنامه خیلیها را محدود کرده و از این بابت که شاید خیلی از اعضا که فقط عضو مجمع هستند، میتوانند شرکت کنند که این یک ایراد کلی میتواند به این اساسنامه باشد. امیدوارم این موضوع رفع شود. ما خیلی از متخصصان ورزش و خاک خوردههای ورزش کشورمان را داریم که میتوانند شرکت کنند. ما تحصیلکرده و کارشناس کم نداریم اما حالا میبینیم که رؤسای فدراسیونها به افرادی که در مجمع هستند، میتوانند در انتخابات شرکت کنند که این ضعف بزرگی است. امیدوارم این اساسنامه به نحوی اصلاح شود که این فضا را باز کند و رقابت نزدیکتر شود.
وی در ادامه صحبتهای خود عنوان کرد:
هرچند که الان دوستانی که ثبتنام کردهاند توانایی این کار را دارند. مخصوصاً صالحی امیری با توجه به حضور او در ورزش و با توجه به نزدیکی و همسویی او با دولت و وزارت ورزش و جوانان، طبیعتاً او میتواند در پیشبرد اهداف ورزش کشورمان باشد. رقابت در پست ریاست کمیته ملی المپیک خیلی کمتر است و از پیش میتوانیم صالحی امیری را به عنوان رئیس کمیته ملی المپیک دانست اما در پست نایب رئیسی، دبیری و هیأت اجرایی رقابت نزدیک است. ما در کمیسیون ورزشکاران انشاالله چهارشنبه جلسه خواهیم داشت. ما در کمیسیون ورزشکاران ۶ رأی داریم قرار بر این شده است که ۱۵ نفری که در کمیسیون هستیم، دوستان را دعوت کنیم و آنها بیایند، برنامههای خود را ارائه کنند و به یک نتیجه کلی برسیم و این ۱۵ نفر با جمعبندی تصمیم بگیرند این ۶ نفر به دوستان رأی بدهند. برای ما ورزشیها شاید خیلی خاص تر باشد به این دلیل که دوست داریم که بیشتر شایستهسالاری باشد تا اینکه جناحبندی و لابیگریهای سیاسی و شاید لابیگریهای فدراسیونی باشد.
وی در پایان صحبتهای خود در پاسخ به این سوال که نظر شما در مورد حضور درخشان در انتخابات چیست، گفت:
برای همه دوستان آرزوی موفقیت دارم. در جودو هرچه نماینده بیشتر داشته باشیم، اشکالی ندارد هرچند که این دوستان خیلی تلاش کردند بنده در کمیسیون ورزشکاران نباشم اما من آرزوی موفقیت برای آنها دارم، امیدوارم جودو هم در انتخابات نمایندهای داشته باشد.