ستاره هاي سابق منچستريونايتد خندان و كمي مغرور همانند زمان حضورشان در استاديوم هاي فوتبال در يك رديف ايستاده اند، ديويد بكهام، پل اسكولز، ريان گيگز، نيكي بات ، گري و فيل نويل. آنها توانستند باهم به مدت يك دهه فوتبال را در انگليس و حتي در اروپا تحت تاثير خود قرار دهند و در تاريخ باشگاه منچستريونايتد جاودانه شوند. اين بازيكنان بار ديگر در دسامبر گذشته بازگشت خود را جشن گرفتند، اما اين بار بر پرده سينما.
مستندي به عنوان “The class of 92” در حقيقت يادبودي از آن دوران طلايي اين نسل از بازيكنان منچستريونايتد است كه موفق به كسب چهار عنواني قهرماني در ليگ جزيره، تعداد بي شماري قهرماني در جام هاي حذفي و خيريه و از همه مهم تر، يك سه گانه تاريخي در سال 1999 شدند و قهرماني آنها در فينال دراماتيك ليگ قهرمانان 99 در نيوكمپ، نقطه اوج اين فيلم است. براي مراسم افتتاحيه بخش اين فيلم نمايندگان اين نسل طلايي، همانند هنرپيشگان هاليوودي در لندن بر روي فرش قرمز رژه رفتند و در لباس هاي معمولي خود را در معرض دوربين خبرنگاران قرار دادند.
ديويد بكهام شناخته شده ترين چهره اين نسل در اين مراسم گفت:"ما بسيار عالي فوتبال بازي مي كرديم، از بازي خود لذت مي برديم و به تيم خود عشق مي ورزيديم." اكثر بازيكنان اين نسل فراموش نشدني به نوعي هنوز با باشگاه منچستريونايتد در ارتباط هستند، يكي براي اين تيم با بيش چهل سال سن همچنان مشغول بازي كردن است و ديگري به عنوان مربي فعاليت مي كند. اسكولز و بات در حال پرورش نسل هاي جوان و استعدادهاي باشگاه هستند و فيل نويل به عنوان دستيار ديويد مويس سرمربي تيم خدمت مي كند و باقي آنها نيز طرفدار پر و پا قرص تيم باقي مانده اند و هر هفته بي صبرانه منتظر تماشاي بازي تيم محبوب خود هستند و قلب آنها به نوعي به باشگاه وصل است.
در اين اواخر شايعاتي به گوش مي رسد كه خانواده متمول گليزر مالكين باشگاه منچستريونايتد ديگر تمايلي به تيم داري ندارد. به عهده گرفتن مالكيت شياطين سرخ توسط گليزرها در سال 2003 باعث عصبانيت شديدي در بين هواداران اين تيم شده بود، به طوري كه جبهه مقابل اين ميلياردرهاي آمريكايي در سال هاي اخير بسيار توسعه يافته است. حال به نظر مي رسد عدم موفقيت ورزشي در اين سال دليل اصلي عدم تمايل بيشتر اين ميلياردرهاي آمريكايي به باشگاه داري در منچستر باشد.
جيم دان يكي از گزارش گران سايت Goal در بريتانيا معتقد است كه:"نسل 92 بي ترديد مي توانند عهده دار مالكيت باشگاه منچستريونايتد شوند، به خصوص ديويد بكهام كه از زمان حضورش در باشگاه پاريس سن ژرمن رابطه خوبي با شيوخ ثروتمند عرب دارد. البته او به تازگي عهده دار مالكيت باشگاهي در ميامي را نيز پذيرفته است و ساير اعضاي اين نسل نيز عهده دار تيم سالفورد سيتي از دسته هاي پايين تر فوتبال انگليش شده اند و اين خود مي تواند تاييدي بر اين ادعا باشد."
منچستريونايتد بعد از سپري شدن 32 هفته از رقابت ها ليگ جزيره، رتبه هفتم را در اختيار دارد، رسيدن به رقابت هاي ليگ قهرمانان سال آينده و حتي رقيب همشهري، منچسترسيتي نا ممكن به نظر مي رسد و حتي رسيدن آنها به رقلبت هاي ليگ اروپاي فصل بعد نيز در خطر است و شايد شكست بايرن مونيخ و رسيدن به جمع چهار تيم برتر اروپا آخرين اميد آنها در اين فصل باشد ولي بي ترديد هواداران اين تيم هميشه موفق، انتظارات بيشتري از اين تيم دارند.
ريوفرديناند از بازيكنان با سابقه كادر حال حاضر منچستريونايتد مي گويد:"بعد از هر بازي من به هيچ وجه مايل به ترك استاديوم نيستم و حتي ديگر شجاعت تماشاي تلويزيون را ندارم. ما نمي خواهيم شاهد اين باشيم كه تيم هاي ديگر جام هاي مختلف را به تصرف خود در مي آورند و ما فقط نظاره گر آنها باشيم. ما به قهرماني عادت كرده بوديم و مي خواهيم دوباره به آن برسيم." اعتراف فرديناند در واقع به خوبي مي تواند شرايط حاكم بر تيم را توصيف كند.
تا چند سال پيش فرديناند رئيس بي چون و چراي تيم بود، اما گذشت زمان را كسي نمي تواند متوقف نمايد. بهترين روزهاي او گذشته است و اين سرنوشتي است كه فرديناند مي بايست با نمانيا ويديچ، پاتريك اورا و ريان گيگز 40 ساله تقسيم نمايد.
جيم دان در ادامه مي گويد:"كادر تيم نياز به يك تغيير اساسي دارد، در تيم نياز به يك نيروي محرك ديده مي شود، يك مدافع آخر، يك مدافع چپ، يك بازي ساز در ميانه ميدان و يك مهاجم با استعداد از نواقص كادر فعلي تيم است." مالك باشگاه زمان مناسب براي يك سرمايه گذاري خوب بر روي بازيكنان با كيفيت را از دست داد و خيلي دير مشكلات شناخته شدند و خيلي ديرتر به اين مشكلات واكنش نشان داده شد.
سال گذشته قهرماني منچستريونايتد در ليگ برتر در حقيت مديون آخرين قواي نقاط قوت قديمي تيم بود. البته تا رسيدن به چنين وضعيت نابساماني پروسه اي آرام و طولاني سپري شده است، ابتدا منچستريونايتد در صحنه هاي بين المللي حرفي براي گفتن نداشت و بعد در سطح ملي. البته سر آلكس فرگوسن درخشان ترين چهره تاريخ 136 ساله باشگاه و كاشف نسل 92 نيز به هيچ وجه در قرار گرفتن شياطين سرخ در چنين وضعيتي سختي، تبرئه نيست.
جيم دان در ادامه معتقد است كه:"فرگوسن هنگام كناره گيري خود از سمت سرمربي گري اعلام كرد كه در بهترين شرايط ممكن كادر تيم را به جانشين خود تحويل مي دهد، اما در حقيقت اين گونه نبود." فرگوسن مايل به انجام هزينه هاي كلان براي نگه داشتن عناصر اصلي تيم و يا رقابت در اين زمينه با ساير تيم ها براي جذب بازيكن نبود. برخي از بازيكنان اصلي تيم، منچستر را ترك كردند در حالي كه به ندرت جايگزين مناسبي براي آنها در اولدترافورد مستقر مي شد و جانشينان نيز در حد بازيكنان از دست رفته نبودند و ديويد مويس نيز با وجود تلاش فراوان نتوانسته است تا كنون از شاهكار فرگوسن محافظت نمايد.
جيم دان در ادامه گفت:"ديويد مويس در حالي ميراث دار اسطوره بزرگي شده است كه هيچ گونه تجربه خاصي در هدايت تيم هاي بزرگ نداشته است و اين مشكل در زمين مسابقه بيشتر نمايان مي شود." طرفداران منچستر نگران از وضعيت تيم محبوب خود هستند و اقتدار شياطين سرخ در حال محو شدن است و منچستريونايتد ركورددار قهرماني در ليگ جزيره به تيمي معمولي تبديل شده است و وضعيت اين تيم در بازار نقل و انتقالات نيز بهتر از اين نيست.
به هر حال ديويد مويس براي پيروزي و رسيدن به موفقيت در منچستريونايتد تيم با ميانيگين سني بالايي را در اختيار دارد و مي بايست چنديدن بازيكن با كيفيت به كادر تيم اضافه شوند، سران باشگاه نيز در تابستان گذشته با درك اين مسئله براي تقويت كادر خود اقدام به بازگرداندن كريستيانو رونالدو به اولدترافورد نمودند كه با شكست مواجه شدند، سس فابرگاس نيز پيشنهاد آنها را نپذيرفت و بايرن مونيخ نيز در جذب تياگو موفق تر از آنها عمل نمود.
البته آنها در آخرين روزهاي نقل وانتقالات به گفته جيم دان:"ماروانه فلائيني را به خدمت گرفتند و براي او 27.5 ميليون پوند هزينه نمودند، كه البته اگر زودتر اقدام مي كردند مي توانستند با پرداخت 23.5 ميليون يورو به اورتون، او را جذب نمايند." در زمستان اما سران منچستر اقدام به خريد خوان ماتا به مبلغ 45 ميليون يورو از چلسي نمودند، بازيكني به نوعي از چشم خوزه مورينيو افتاده بود و در پست مورد علاقه او در پشت مهاجمين بازيكنان خوبي در كادر منچستر وجود داشتند. براي مثال شينجي كاگاوايي كه با مبلغ 16 ميليون يورو از دورتموند خريداري شده است و يا وين روني كه به خاطر افزايش بي سابقه دستمزد سالانه اش حاضر به تمديد قرارداد خود با شياطين سرخ شده است.
شاگردان ديويد مويس در بازي رفت از مرحله يك هشتم نهايي رقابت هاي ليگ قهرمانان به مصاف المپياكوس پيرئوس يونان رفتند و با دريافت دو گل در مرحله رفت بسيار نااميدواركننده نشاند دادند، اما در بازي برگشت توانستند با زحمت و درخشش فن پرسي از وقوع يك فاجعه جلوگيري نمايند.
پيش از آغاز بازي منچستريونايتد مقابل استون ويلا، يك هواپيماي ملخي با بنري با عنوان “Wrong One-Moyes Out” برفراز اولترافورد به پرواز درآمد و جو استاديوم به شدت بر ضد مويس شد به طوري كه به گفته جين دان:"اين احساس به انسان دست مي داد كه با هر نتيجه اي مي تواند شرايط به كلي تغيير يابد." بر طبق گزارش رسانه هاي انگليسي منچستريونايتد در تابستان آينده با هزينه اي بالغ بر 200 ميليون پوند متحول خواهد شد، اينكه آيا ديويد مويس مي تواند در شكل دهي تيم در تابستان نيز دخيل باشد، به احتمال زياد به بازي برگشت اين تيم مقابل بايرن مونيخ ربط پيدا مي كند.
به هر حال بايرن مونيخ همانطور كه فيليپ لام نيز گفته بود" با احترام و صرف نظر از شرايط منچستريونايتد" در بازي رفت مقابل اين تيم قرار گرفت، هرچند كه بعد از بازي برخي از مطبوعات انگليسي نسبت به شواين اشتايگر توهين هايي را به چاپ رساندند. سيستم مدنظر مويس براي اين بازي كاملا دفاعي بود، به طوري كه به گفته آرين روبن "بازيكنان يونايتد همانند بازي هندبال دفاع مي كردند." در نهايت بازي با نتيجه 1-1 به خاتمه رسيد و در اولدترافورد، تئاتر روياها هواداران اين تيم شاهد شبي خاطره انگيز از سوي تيم خود نبودند، حداقل در مقايسه با تيم نسل 92.