طرفداری- با توجه به دریافت چهار گل در نیمه اول به نظر می رسید تیم شالکه در نیمه دوم یک تیم کاملا هجومی و سراسر حمله باشد اما نیمه دوم بازی با یک تغییر تاکتیک برای شالکه همراه بود، آنها با درس گرفتن از نیمه اول سعی در انجام یک بازی منطقی داشتند و به آرامی و بدون عجله نتیجه بازی را تغییر دادند.
به نیمه اول بازی نگاه کنید. از همان دقیقه اول تیم شالکه سعی در انجام پرسینگ در زمین دورتموند را دارد و قبل از تمام شدن دقیقه یک بازی اولین موقعیت را هم به دست می آورد. تصویر زیر حضور بازیکنان شالکه در زمین دورتموند را در دقایق اولیه بازی نشان می دهد.
دورتموند برای رهایی از این پرس پاسکاری زمینی در باکس های کوچک، جابجایی و جاگیری مناسب برای پیدا کردن فضاهای خالی را به کار می گیرد و خود را به محوطه جریمه شالکه می رساند. هنگام استفاده شاگردان پیتر بوش از پاس های زمینی بلند و عمقی همزمان با پرس تیم حریف، بازیکنان شالکه جا مانده و قبل از شکل گیری خط دفاع این تیم، زردپوشان به گل می رسیدند. دیر رسیدن مدافعان این تیم موجب یارگیری ضعیف و خالی ماندن بازیکنان دورتموند و استفاده آنها از فضاهای خالی می شد.
واکنش دورتموند در مقابل شروع سریع شالکه یک بازی آرام و انتقال نه چندان سریع اما دقیق توپ از زمین خودی و از میانه های زمین به محوطه جریمه تیم شالکه بود. کم تعداد بودن بازیکنان شالکه موجب می شد منافذ دفاعی بیشتری برای پاس دادن در زمین این تیم وجود داشته باشد و دورتموند سریع تر به دروازه حریف برسد. اتفاقی که موجب شد این تیم در 13 دقیقه چهار بار دروازه خود را باز شده ببیند.
اما تیم شالکه چگونه در نیمه دوم به بازی برگشت؟
نگاه تدسکو برای نیمه دوم بازی در قدم اول ممانعت از خوردن گل بیشتر و بعد جبران گل های خورده بود. به همین دلیل در این نیمه تمرکز آبی پوشان، ابتدا بر دفاع در زمین خودی بود. این بار آنها منتظر حمله زردپوشان می ماندند و با یک دفاع منطقی و تلاش برای توپ گیری، مالکیت توپ را تصاحب کرده و روی به ضدحمله می آوردند. بازیکنان شالکه هنگام در اختیار داشتن توپ با بالا بردن سرعت حمله سعی در به اشتباه انداختن بازیکنان حریف و رسیدن به دروازه آنها در کمترین زمان ممکن را داشتند.
اولین نتیجه این تغییر تاکتیک در دقیقه 52 با یک ضربه ایستگاهی به دست آمد. ضربه ای که به گل منتهی شد اما توسط داور بازی آفساید اعلام شد. در دقیقه 61 ضدحمله به صورت پاس هوایی از داخل زمین خودی به محوطه جریمه تیم دورتموند صورت گرفت و اولین گل را برای شاگردان تدسکو به همراه داشت.
در طرف دیگر اشتباهات مدافعین تیم میزبان هم در به دست آمدن نتیجه بی تاثیر نبود. در دقیقه 65 بعد از سانتر توپ به مقابل دروازه، جاگیری نه چندان خوب نوری شاهین موجب شد تا توپ از بالای سر او عبور کرده و به هریت که بدون یار پشت سر او قرار داشت برسد و او گل دوم را به ثمر برساند. گل سوم و چهارم بازی نیز با تعلل بازیکنان پرتعداد دورتموند در محوطه جریمه خودی به ثمر رسید.
تغییر تاکتیک از پرس در زمین حریف به دفاع در زمین خودی موجب یارگیری صحیح و دقیق توسط تیم میهمان شده و همین امر موجب می شد تا دورتموند در رسیدن به گل های بیشتر ناکام بماند. اضافه کردن ضد حمله سریع و دقیق به این تاکتیک و حرکت تکنیکی بازیکنان شالکه به برگشتن این تیم به بازی کمک کرد تا شالکه دومین تیم تاریخ بوندس لیگا باشد که باخت 0-4 را تبدیل به تساوی 4-4 می کند.