طرفداری- علی کریمی، اسطوره فوتبال ایران امروز 39 ساله شد.
سایت رسمی کنفدراسیون فوتبال آسیا، در سالروز تولد علی کریمی، اسطوره فوتبال ایران گزارشی منتشر کرده که در زیر می خوانید:
در این هزاره، هواداران فوتبال ایران استعدادهای زیادی را دیدند که در تیم ملی کشورشان درخشیدند اما هیچ کدام از آن ها به شهرت و جایگاه علی کریمی نرسید.
تکنیک و مهارت بالای دریبل زنی کریمی در کنار عملکرد غیرقابل پیشبینی او باعث شد تا سال 2000 همه به تمجید از او بپردازند. در روزی که او 39 ساله می شود، AFC نگاهی به کارنامه ماردونای آسیا کرده است.
نام: علی کریمی
سن: 39 سال
باشگاه ها: فتح تهران، پرسپولیس، الاهلی دبی، بایرن مونیخ، القطر، استیل آذین، شالکه، تراکتورسازی
تعداد بازی های ملی: 127
تعداد گل ملی: 38
مرد سال آسیا در سال 2004
علی کریمی در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا/2000-1999
ظهور ستاره:
پس از آموختن فوتبال در آکادمی نفت تهران و انتقال به تیم همشهری، یعنی سایپا، کریمی برای خود در فتح نامی بدست آورد. باشگاه فتح اکنون وجود ندارد اما همیشه به عنوان تیمی از او یاد می شود که در سال 1996 برای اولین بار به کریمی بازی داد. نمایش های دل انگیز باعث شد تا بلا فاصله او مورد توجه باشگاه های دیگر قرار بگیرد و به نظر می رسید زمان آن فرارسیده تا او چیزهای بزرگتری را بیاموزد.
در سال 1998، پیش از آن که کریمی 20 ساله شود، به باشگاه بزرگ فوتبال ایران، پرسپولیس پیوست. اگر همگان شک داشتند که کریمی می تواند در باشگاه های بزرگ نیز خود را نشان دهد، در سال 2001 او پرسپولیس را ترک کرد و تمام شبهات را از بین برد. کریمی در طی 3 سال حضور در پرسپولیس موفق به بازی کردن در لیگ برتر به عنوان بازیکن پرسپولیس شد و با این تیم موفق به کسب عنوان قهرمانی لیگ برتر فوتبال ایران شد. علاوه بر این در فصل 2000-1999 او در سطح قاره آسیا نیز عملکرد خوبی داشت و گل او در برابر سوان سامسونگ که باعث شد که پرسپولیس در رده سوم جام باشگاهی در آسیا قرار گیرد.
علی کریمی در تیم الاهلی دبی
درخشش در دبی:
با افزایش درخشش علی، همگان منتظر انتقال او به اروپا بودند اما بر خلاف تمام گمانه زنی ها او تصمیم به رفتن به تیم الاهلی دبی گرفت. این تصمیم باعث شگفتی بسیاری شد و انتقاد های فراوانی علیه او صورت گرفت اما کریمی در تصمیم خود مصمم بود و بهترین ها برای خود را می دانست. او در الاهلی نیز خوش درخشید و به عنوان هافبک برای 4 سال در تیمش موفق به ثمر رساندن 44 گل شد. بهترین فصل حضور کریمی در جمع سرخپوشان الاهلی، فصل 04-2003 بود که او توانست 14 گل به ثمر برساند. این تمام دوران حضور کریمی در الاهلی نبود، او 2 گل مهم تیمش در مقابل الشعب در فينال جام رياست را به ثمر رساند تا الاهلی برای دومين بار در طول سه فصل فاتح اين جام شود. سال 2004 یک سال بسیار خوب برای کریمی بود و در تابستان، اتفاقات بهتری در انتظار او بود.
کریمی در دیدار معروف ایران و کره
در قامت یک اسطوره در تیم ملی ایران:
پس از درخشش در رده باشگاهی، بلا فاصله او به تیم ملی دعوت شد. در سال 1998 او در اولین بازی خود با لباس تیم ملی ایران به مصاف کویت رفت. در بازی های آسیایی در بانکوک اولین گل ملی خود را نیز به ثمر رساند تا سر زبان ها بیفتد. تیم ملی ایران در آن رقابت ها به مدال طلا رسید تا همه از توانایی این بازیکن سخن بگویند. در سال 2004 در جام ملت های آسیا او توانست عملکرد خوبی با تیم ملی ایران داشته باشد و در بازی برابر عمان گلزنی کرد. اوج هنر او در بازی برابر کره جنوبی بود که توانست هت تریک کند. هر سه گل کریمی در این دیدار، اوج هنری که یک فوتبالیست می تواند داشته باشد را نشان میداد. هر چند تیم ملی ایران در این تورنمت در رده سوم قرار گرفت ولی کریمی با پنج گل زده توانست به عنوان آقای گل مشترک تورنمت انتخاب شود و در تیم منتخب رقابت ها نیز حضور داشت. نتیجه تمام اینها این بود که او در پایان سال به عنوان مرد سال فوتبال آسیا انتخاب شود.
علی کریمی در بایرن مونیخ
بازی در اروپا:
هر چند خیلی از هم دورهای های این بازیکن به اروپا می رفتند ولی خیلی ها می خواستند بدانند که او چه زمانی به اروپا خواهد رفت. در این زمان، تمام پرسش ها این بود که آیا علی کریمی می تواند در اروپا موفق شود یا خیر! همانگونه که انتظار می رفت، در تابستان 2005 رخ داد و کریمی به بایرن مونیخ پیوست. او بعد از علی دایی و وحید هاشمیان به سومین بازیکن ایرانی تبدیل شد که برای این تیم بزرگ آلمانی بازی کرده اند. علی رغم شروع خوب کریمی در بایرن، مصدومیت از ناحیه مچ پا مانع از درخشش بیش از پیش او شد. با این حال او توانست دایی را پشت سر بگذارد و در لیگ قهرمانان اروپا برای تیمش گلزنی کند.
جام جهانی 2006:
او با ایران در جام جهانی در گروه سختی قرار گرفت و کریمی نیز شرایط خوب خود را نداشت و ایران در قعر جدول گروه قرار گرفت. او در بازی با مکزیک و پرتغال برای ایران بازی کرد و در بازی با آنگولا روی نیمکت نشست.
کریمی در تیم ملی ایران
موجی از شگفتی ها:
در سال 2007 کریمی بایرن مونیخ را ترک کرد و به آسیا بازگشت. دو سال حضور او در بایرن مونیخ هر چند خیلی درخشان نبود ولی فصلی جدید در زندگی فوتبالی او رقم زد و کریمی چیزهای جدیدی آموخت. او بعد از حضوری کوتاه در القطر راهی تیم محبوب خود یعنی پرسپولیس شد. با این حال در سال 2009 بود که او تصمیم گرفت تا به تیم تازه صعود کرده استیل آذین برود که جای تعجب زیادی داشت. کریمی در این تیم 14 گل به ثمر رساند تا این تیم جاه طلب در رده پنجم جدول رده بندی قرار بگیرد. او در سال 2011 باز هم در یک شگفتی دیگر به شالکه رفت و با فلیکس ماگات کار کرد ولی این بار تنها دو بازی برای این تیم انجام داد و برای سومین بار به تیم محبوب خود یعنی پرسپولیس پیوست.
بازگشت کریمی به پرسپولیس
خداحافظی اسطوره در اوج:
هر چند خیلیها کریمی را یک بازیکن تمام شده میدانستند ولی او در سالهای پایانی نیز اوج هنور خود را نشان داد. هر چند پرسپولیس در رده دوازدهم قرار گرفت ولی او با زدن 12 گل و ثبت 8 پاس گل عملکرد درخشانی داشت. او همچنین در لیگ قهرمانان نیز برای تیمش گلزنی کرد و این تیم را به دور دوم رساند. عملکرد خوب او باعث شد تا کریمی به تیم ملی ایران نیز دعوت شود و در بازی برابر مالدیو در انتخابی جام جهانی 2014 برای ایران گلزنی کرد. آخرین فصل حضور او در تراکتورسازی رقم خورد. این هشتمین تیم او در 15 سال بازی فوتبال بود. او با درخشش در جام حذفی این تیم را به اولین قهرمانی تاریخ خود رساند تا مارادونای آسیا باز هم هنر خود را نشان دهد.
داستان علی کریمی همواره هیجان زده کردن تماشاگران در چهار کشور مختلف بود و همیشه غیرقابل پیش بینی بودن و انگیزه برای برد در بازی او نهان بود. کاملا به حق او را میتوان یکی از سمبل های فوتبال آسیا نامید.