طرفداری- خیلی زود است که بگوییم چه کاری انجام خواهیم داد ولی ما اینجا هستیم تا پیروز شویم و هرکاری برای این امر لازم باشد انجام خواهیم داد.
جمله بالا، یکی از جملات جان هنری، مالک باشگاه لیورپول است در زمانی که آنها این باشگاه را خریداری کردند. یکشنبه هفته آینده، هفتمین سالی می شود که آنها مالکیت قرمزها را بر عهده گرفته اند.
این دومین مالکیت لیورپول تحت هدایت آمریکایی هاست و همه می دانند که دوره اول مالکیت آمریکایی ها مربوط به دوران تام هیکس و جرج ژیلت می شود. اما مسئله اصلی اینجاست که اکثرا اکنون فکر می کنند که مالکیت گروه FSG خیلی بهتر از مالکان قبلی نیست.
البته ثبات سالهای اخیر موجب شده که باشگاه پیشرفت های خوبی داشته باشد. مالکان پروژه افزایش ظرفیت استادیوم آنفیلد را کلید زدند و در نهایت 8500 صندلی به ورزشگاه اضافه شد. تیم اصلی محل زمین تمرین خود را از ملوود به کرکبی تغییر داد و قرار است که آنجا یک محل تمرین برای تیم اصلی و تمام تیم های پایه با امکانات کامل باشد. همچنین باشگاه نیز توسط یکی از نخبه های مربیگری در دنیا در حال هدایت است. استخدام پیتر مور را به عنوان مدیر اجرایی باشگاه که پیش تر سابقه کاری بسیار خوبی داشته است، نمی توان نادیده گرفت.
بله FSG تا کنون کارهای صحیحی در لیورپول انجام داده است و زدن نام جایگاه Centenary Stand آنفیلد به نام کنی دالگلیش، اسطوره باشگاه را می توان یکی از آخرین اقدامات شان معرفی کرد.
تنها جامی که لیورپول زیر نظر FSG کسب کرده، در سال 2012 بود زمانی که کنی دالگیش موفق به کسب کارلینگ کاپ شد. البته پس از آن نیز قرمزها تا نزدیکی موفقیت پیش رفتند. در همان سال دالگلیش در نزدیکی فتح جام حذفی نیز بود. یورگن کلوپ همچنین تا یک قدمی فتح لیگ کاپ و لیگ اروپا پیش رفت و مهمترین آنها رقابت قهرمانی لیگ برتر در سال 2014 تحت هدایت برندان راجرز بود.
کلمات آخر جان هنری در مورد اینکه ' هر کاری برای پیروزی انجام خواهد داد' موجب شده که هواداران باشگاه در خصوص این مسئله به اختلاف نظر برسند. در فوتبال انگلیس، وقتی شما از هر کاری برای موفقیت صحبت می کنید، تنها راهش خرج کردن است. مبلغ خرج شده می تواند یک رابطه مستقیم از میزان موفقیت یک باشگاه را ارائه کند که البته قهرمانی دو فصل پیش لسترسیتی را می توان یک استثنا در نظر گرفت. اما آیا FSG به قول جان هنری هرکاری برای موفقیت لیورپول انجام داده است؟
در واقع می توان گفت که به نظر می رسد رقم خرج شده در نقل و انتقالات یک رابطه مستقیم با قیمت و در دسترس بودن بلیت ها دارد. جایی که مالکان باشگاه قیمت بلیت ها را افزایش دادند و این موجب اعتراض هواداران قرمزها به این مسئله در سال 2016 شد. اگر مالکان باشگاه یک بار تنها هرکاری برای موفقیت انجام داده باشند، آن فقط به پنجره ژانویه 2011 برمی گردد یعنی زمانی که تقریبا 3-4 ماه پس از آنکه FSG رسما مالکیت باشگاه را به عهده گرفت.
به آمار و ارقام رجوع می کنیم (اعداد به میلیون پوند هستند):
2011: خریدها: 109.95؛ فروش ها: 79.1؛ خرج خالص: 20.8
2012: خریدها: 30.23؛ فروش ها: 14.3؛ خرج خالص: 15.93
2013: خریدها: 65.3؛ فروش ها: 28.7؛ خرج خالص: 36.6
2014: خریدها: 116.85؛ فروش ها: 72.875؛ خرج خالص: 43.975
2015: خریدها: 88.5؛ فروش ها: 76.02؛ خرج خالص: 12.488
2016: خریدها: 69؛ فروش ها: 86.5؛ خرج خالص 17.5-
2017: خریدها: 88.9؛ فروش ها: 47.25؛ خرج خالص: 41.69
مجموع طی هفت سال: خریدها: 568.73؛ فروش ها: 404.745
خرج خالص FSG طی هفت سال: 163.985
خرج خالص میانگین برای یک سال: 23.426
البته این اعداد کاملا دقیق نیستند ولی سعی شده از وبسایت LFChistory.net که معمولا آمار دقیقی از این مسائل در اختیار قرار می دهد، استفاده شود. برای مثال لوئیس سوارز با مبلغ 75 میلیون پوند اعلام شد که به بارسلونا فروخته شده است ولی در نهایت اطلاعاتی منتشر شد که انتقال وی تنها با 65 میلیون پوند بوده است.
حتی در این بین لیورپول انتقال هایی انجام داده که شامل پاداش هستند و هنوز آنها را به طور کامل پرداخت نکرده است مانند انتقال بازیکنانی مانند روبرتو فیرمینو، محمد صلاح و ... بنابراین در همه ارقام سعی شده بیشترین مبلغ ذکر گردد یعنی مثلا برای انتقال فیرمینو همان 29 میلیون پوند ذکر شده که رقم انتقال اعلام شده است. همچینن این ارقام شامل انتقال نبی کیتا نیست که سال آینده به لیورپول خواهد پیوست یا دومینیک سولانکه که هنوز رقم انتقالی برای وی تعیین نشده است.
به هر حال ارقام شاید کاملا دقیق نباشند ولی ماهیت شان مشخص است.لیورپول در نهایت طی هفت سال 163.985 خرج خالص داشته که این مقدار سالانه به طور میانگین 23.426 بوده است. همچنین بیشترین خرج خالص FSG مربوط به دو سال 2014 و 2017 بوده است
زمانی اعلام شده بود که مالکان لیورپول قصد دارند در هر پنجره نقل و انتقالات 30 میلیون پوند خرج خالص کنند اما ارقام سالانه نشان دهنده این است که سرمایه گذاری باشگاه کمتر از مبلغ اعلام شده بوده و در کل می توان گفت مبلغ خالص باشگاه برای خرید بازیکنان بسیار بسیار کمتر حدی است که هواداران لیورپول تصور می کردند. همه چیز در این مورد واضح بوده و نیازی به اثبات نیست. حال چگونه لیورپول برای رقابت با شش تیم برتر انگلیس خرج می کند؟ بنابراین در آمار زیر سعی شده ارقام از زمانی در نظر گرفته شود که FSG به لیورپول آمده است.
خرج خالص تیم های برتر انگلیس از فصل 2010/11 تا کنون (ارقام به میلیون پوند هستند):
منچسترسیتی: 718.05
منچستریونایتد: 540.05
چلسی: 351.8
آرسنال: 179.8
تاتنهام: سود قابل توجه 20.5
بنابراین آمار نشان می دهد که شیخ منصور در منچسترسیتی تقریبا 4 و نیم برابر، منچستریونایتد بیش از سه برابر و چلسی بیش از دو برابر FSG در لیورپول هزینه کرده اند. آرسنال تقریبا رقمی نزدیک به لیورپول خرج کرده است. تاتنهام نیز آمار فوق العاده ای داشته و توانسته با خرید بازیکنان با قیمت کم و فروش با قیمت بالا (مانند کایل واکر، گرت بیل، لوکا مودریچ) سود کسب کند.
البته نمی توان با این آمار گفت که مالکان لیورپول خوب یا بد بوده یا اینکه گزارش های هفته پیش مربوط به علاقه سرمایه داران به لیورپول برای این تیم مطلوب است یا خیر. متغیرهای زیادی برای تصمیم گیری وجود دارد و هرکس در ذهن خود هرگونه تحلیل و تصوری داشته است ولی احتمالا همه شک دارند که آیا صحبت جان هنری مبنی بر انجام هر کاری برای موفقیت در باشگاه تا کنون پس از گذشت 7 سال تحقق یافته است یا خیر.