اختصاصی طرفداری- هفته گذشته باشگاه بایرن مونیخ کارلو آنچلوتی سرمربی خود را برکنار نمود و حال سران این باشگاه پرافتخار آلمانی به دنبال انتخاب سرمربی جدیدی هستند. یولیان ناگلزمان سرمربی جوان هوفنهایم از مدت ها پیش در مطبوعات آلمانی به عنوان یکی از کاندیداهای مربی گری در مونیخ مطرح بوده است، اما به نظر توماس توخل سرمربی سابق دورتموند از شانس بیشتری برای رسیدن به نیمکت مربی گری بایرن مونیخ برخوردار است. این یادداشت به چندین پرسش و مطلب مهم در زمینه همکاری احتمالی توماس توخل با باشگاه بایرن مونیخ می پردازد.
ایده های تاکتیکی توماس توخل تا چه حد منطبق با فلسفه باشگاه بایرن مونیخ است؟
اتفاقات رقم خورده در فصل جاری نشان می دهد که سرمربی جدید بایرن مونیخ می بایست از برنامه ای مشخص برای ارائه فوتبالی با تملک بالای توپ برخوردار باشد، چون مونیخی ها در اغلب بازی های این فصل و حتی در شکست نا امید کننده مقابل پاری سن ژرمن از لحاظ مالکیت توپ تیم برتر میدان بوده اند، سرمربی جدید همچنین باید بتواند از بازیکنانی که در اختیار دارد بهترین عملکرد ممکن را به نمایش گذارد و آنان را به بازیکنان بهتری تبدیل نماید، چون سران مونیخی نشان داده اند که بر خلاف رقبای اروپایی خود هرگز تمایلی به جذب ستارگان بزرگ دنیای فوتبال ندارند و توماس توخل در هر دوی این موارد از کارنامه قابل دفاعی برخوردار است.
بازیکنان بایرن مونیخ در این اواخر به نحوی نارضایتی خود را از نحوه تمرین دادن و مربی گری کارلو آنچلوتی علنی کرده بودند و این موضوع می تواند به برگ برنده ای برای توماس توخل بدل شود. این سرمربی جوان آلمانی را می توان به نوعی ادامه دهنده مسیر پپ گواردیولا در بایرن مونیخ دانست، چون این دو سرمربی بر خلاف کارلو آنچلوتی بیشتر بر اساس آنالیز حریف و با جزئیاتی دقیق تیم خود را آماده می کنند و برای همه اتفاقات بازی از برنامه ای دقیق برای تیم خود برخوردار هستند. در حقیقت انتخاب احتمالی توماس توخل از سوی سران بایرن مونیخ را می توان از لحاظ تاکتیکی قدمی به سوی دوران پپ گواردیولا در این تیم دانست، دورانی که بایرن مونیخ یکی از موفق ترین سال های خود در بوندسلیگا و حتی لیگ قهرمانان را تجربه کرده است.
توماس توخل در زمان حضور خود در ماینتس و دورتموند همچنین نشان داده که می توان به وی برای پرورش بازیکنان جوان نیز اعتماد نمود، عثمان دمبله و یولیان وایگل از جمله استعدادهای هستند که زیر نظر توماس توخل به شهرت رسیده اند. همچنین اوبامیانگ نیز تحت مربی گری وی به مهاجمی خطرناک و پرطرفدار تبدیل شده است. در بایرن مونیخ اما بازیکنان جوانی همچون کینگزلی کومان و کورنتین تولیسیو می توانند بهترین استفاده را از حضور توماس توخل بر روی نیمکت مربی گری این تیم ببرند.
چه مشکلاتی در بایرن مونیخ برای توماس توخل قابل پیش بینی است؟
یکی از وظایف اصلی توماس توخل در بایرن مونیخ ایجاد هارمونی لازم و حفظ ساختار تیم است، چون برکناری کارلو آنچلوتی در این تیم تنها به دلیل کسب نتایج مایوس کننده نبوده است بلکه بنا بر ادعای اولی هونس رئیس باشگاه، این سرمربی ایتالیایی با برخوردها و رفتارهای خود سبب ایجاد مخالفت ها و نارضایتی هایی در بین برخی از بازیکنان اصلی تیم شده است. توماس توخل نیز البته در انتهای فصل گذشته با چنین مشکلی در دورتموند مواجه شده بود و بنا بر ادعای برخی مطبوعات آلمانی فاصله و اختلاف شدیدی بین وی و بخشی از کادر تیم دورتموند به وجود آمده بود. حتی فصل گذشته و در زمان برگزاری بازی نهایی DFB Pokal، مارسل اشملتسر به عنوان کاپیتان دورتموند از تصمیم توماس توخل مبنی بر عدم معرفی نوری شاهین در کادر هیجده نفره تیم برای این بازی انتقاد نموده بود. انتقاداتی که در نهایت همانند اتفاقات اخیر در باشگاه بایرن مونیخ منجر به برکناری توماس توخل شد.
توخل، هونس و رومنیگه، ایا امکان پذیر است؟
ماموریت احتمالی توماس توخل در بایرن مونیخ بی تردید تنها از ابعادی ورزشی و تاکتیکی صرف برخوردار نخواهد بود، چون توخل از جمله سرمربیانی محسوب می شود که خواهان برخورداری از کنترل کامل بر روی همه اتفاقات و حواشی تیم است، اتفاقاتی که می توانند بر روی بازیکنان تیم تاثیرگذار باشند. توخل در زمان حضور خود در دورتموند با سون میزلینات استعدادیاب باشگاه به مشکلی اساسی برخورد، به نحوی که آنها در اواخر فصل گذشته در هیچ جلسه مشترکی شرکت نمی کردند و به نظر دلیل اصلی چنین اختلافی نقل و انتقال بازیکنی بدون هماهنگی با توماس توخال بوده است. مسائلی مشابه در بایرن مونیخ نیز می تواند به مشکلی بزرگ تبدیل شود، با توجه به این موضوع که در مونیخ صحبت های اولی هونس و کارل هاینتس رومنیگه همواره بیش از یک راهنمایی و یا توصیه تلقی می شوند. به هر ترتیب هر دو طرف می بایست قبل از شروع همکاری مواضع خود در خصوص مسائل مختلف را به خوبی روشن نمایند، چون به محض اینکه توماس توخل بخواهد کادر تیم را نوسازی نماید، باز هم برخی بازیکنان ناراضی تیم در دفتر اولی هونس حضور خواهند یافت و برکناری کارلو آنچلوتی می تواند به هشداری واضح برای توماس توخل در این مورد بدل گردد.
آیا قبول سرمربی گری بایرن مونیخ قدمی رو به جلو برای توماس توخل محسوب می شود؟
بی تردید نشستن بر روی نیمکت مربی گری بایرن مونیخ افتخاری بزرگ محسوب می شود، اما توماس توخل خود در این زمینه چه نظری دارد؟ بعد از جدایی از دورتموند توماس توخل همواره در انتظار پیشنهاداتی جذاب از سوی باشگاه های بزرگ اروپایی بوده و شاید به همین دلیل در تابستان گذشته علاقه ای به مربی گری در بایرلورکوزن با وجود برخورداری از پیشنهادی وسوسه انگیز از سوی سران این تیم نداشته است. اما اگر هدف توماس توخل مربی گری در تیمی بزرگ تر از دورتموند است، وی به خوبی می داند که در فوتبال مدرن امروزی وی شانس زیادی در این زمینه نخواهد داشت، چون در کنار بایرن مونیخ تنها چند تیم از لیگ برتر جزیره، تیم های رئال مادرید و بارسلونا و به تازگی پاری سن ژرمن تیم هایی بزرگ تر از دورتموند به حساب می آیند و اینکه در یکی از این تیم ها در تابستان 2018 توماس توخل به عنوان کاندیدای سرمربی گری مطرح شود، هرگز ضمانت شده نیست. اما هم اکنون که به صورت غیر منتظره ای چنین امکانی در مونیخ برای توماس توخل فراهم شده و اتمسفر موجود در بایرن مونیخ نیز نشان از استقبال سران و هواداران باشگاه نسبت به ماموریت توخل در بایرن مونیخ دارند. می بایست چنین تصمیمی برای توماس توخل به عنوان قدمی بزرگ و رو به جلو جهت رقم زدن دورانی درخشان در این تیم تلقی شود.