طرفداری- در سال های اخیر تیم های لیگ برتر انگلیس به پشتوانه ورود مالکان ثروتمند، تبلیغات و حق پخش بازی ها، بیشترین هزینه ها را در بین لیگ های معتبر اروپایی برای خرید بازیکنان جدید انجام می دهند. با این حال این خریدها همیشه نتایج مطلوب را به همراه نداشته است و برخی از آن ها تقریبا فاجعه آمیز بوده اند. در این مقاله، تیم بدترین خریدهای تاریخ لیگ برتر را به انتخاب وب سایت گل، بررسی خواهیم کرد:
1- ماسیمو تایبی ( 1999 - منچستر یونایتد )
یونایتدها پس از خروج اشمایکل، برای پیدا کردن جایگزینی مناسب برای او به دردسر زیادی افتادند اما هیچ یک از گزینه های آن ها به اندازه ماسیمو تایبی مایوس کننده ظاهر نشد. شوت مضحکی که در جریان بازی با ساوتهمپتون از میان پاهای او رد شد و به تور دروازه رسید، هیچ گاه فراموش نمی شود. شیاطین سرخ برای جذب این دروازه بان ایتالیایی از باشگاه ونتزیا 4.5 میلیون پوند هزینه کردند ولی تنها پس از یک فصل و انجام 4 بازی، او به کشورش پس فرستاده شد و به عضویت رجینا در آمد.
2- پیر کرولدروپ (2005 - اورتون )
خرید دیگری از لیگ ایتالیا! مدافع ملی پوش دانمارکی در تابستان 2005 با 5 میلیون یورو از اودینزه به جمع تافی ها پیوست و در ابتدا به نظر می رسید آن ها خرید هوشمندانه ای داشته اند. اما او در بازی اولش بدون اینکه توپ را لمس کند از ناحیه کشاله ران مصدوم شد و تا آخر فصل دیگر رنگ بازی های لیگ برتر را ندید تا با همان یک بازی به کارش در انگلستان پایان بدهد. در ادامه او به ایتالیا برگشت و با فیورنتینا دوران بسیار موفقی را سپری کرد.
3- ایگور استپانوس ( 2000 - آرسنال )
بازیکن اهل لتونی برای پر کردن جای خالی تونی آدامز به لندن آمد اما مشخص شد او به جای اشتباهی آمده است. لیگ را خیلی خوب شروع کرد اما در بازی حساس مقابل منچستر یونایتد بسیار مایوس کننده ظاهر شد و سرانجام توپچی ها با شکست سنگین 6-1 کورس قهرمانی را به مردان آلکس فرگوسن واگذار کردند. بعد از این مسابقه استپانوس در لیست سیاه ونگر قرار گرفت و تا پایان فصل فقط یک بار به کار گرفته شد. او 4 سال در آرسنال دوام آورد اما این به خاطر بازی های خوبش نبود؛ چراکه در طول این 4 سال فقط 17 بار در لیگ برتر به میدان رفت.
4- وینستون بوگارد ( 2000 - چلسی )
ملی پوش هلندی دو تجربه ناموفق در میلان و بارسلونا داشت اما چلسی بدون در نظر گرفتن کارنامه او در اواخر فوتبالش وی را به لندن آورد. به نظر می رسید بر خلاف خواسته سرمربی چلسی، جانلوکا ویالی به ترکیب تیم اضافه شد. خیلی زود نشان داد که پیراهن چلسی هم مثل پیراهن میلان و بارسا به تن او گشاد است! او خیلی زود متوجه شد در هیچ تیمی نمی تواند دستمزدی بهتر پیدا کند به همین منظور 4 سال را در چلسی سپری کرد و فقط 9 بازی در لیگ برتر انجام داد. با اتمام قراردادش در سال 2004 از چلسی جدا شد، بدون تیم ماند و سرانجام در سال 2005 به طور رسمی اعلام بازنشستگی کرد. بوگارد در طول 7 سال بازی برای چلسی، میلان و بارسلونا فقط در 53 بازی به میدان رفت. او می تواند یک الگوی درخشان برای بازیکنانی باشد که در باشگاه های بزرگ در ازای نشستن روی نیمکت، دستمزد کلانی می گیرند!
5- کریستین نگوآی (2001 - منچستر سیتی )
طبق توصیف کوین کیگان، سرمربی آن زمان سیتی، این بازیکن فرانسوی به عنوان هیجان انگیز ترین خرید سیتیزن ها قرار بود خط هافبک این تیم را متحول کند. او در فصل اولش فقط یک بازی کرد. تا سال 2005 در منچستر سیتی ماند اما فقط در 6 بازی با پیراهن این تیم در لیگ برتر به میدان رفت. سیتی برای او 1.5 میلیون پوند هزینه کرد و در نهایت به صورت آزاد راهی لیگ بلژیک شد.
6- اریک جمبا جمبا ( 2003 - منچستر یونایتد )
در تابستان 2003 در ازای 3.5 میلیون پوند از نانت به عنوان جانشینی امیدوار کننده برای روی کین به الدترافورد آمد؛ اما او ذاتا بازیکنی هجومی بود و نتوانست در کارهای دفاعی عملکرد خوبی داشته باشد. طی دو فصل 20 بازی برای یونایتدها انجام داد و به استون ویلا رفت تا خود را دوباره از نو بسازد. در آن جا هم سیر نزولی اش ادامه داشت تا اینکه کم کم از لیگ جزیره رانده شد. او هنوز هم فوتبال بازی می کند و طی این سال ها بازی در لیگ های قطر، چین، جمهوری چک، دانمارک و لیگ کشورش کامرون را تجربه کرده است.
7- علی دیا ( 1996 - ساوتهمپتون )
سرمربی آن زمان ساوتهمپتون، گریم سونس فریب بازی های ژرژ وه آ را خورد و تصمیم گرفت پسر دایی او را به خدمت بگیرد. خیلی زود معلوم شد علی دیا در حد و اندازه های یک بازیکن حرفه ای فوتبال نیست چه برسد به اینکه او در تیمی لیگ برتری بازی کند! فقط در یک بازی برای تیم سونس به میدان رفت و درحالیکه هنوز فرصت نقل و انتقالات تمام نشده بود، پس از یک ماه حضور در لیگ جزیره به لیگ هایی در سطح بازی اش فرستاده شد.
8- برونو چیرو ( 2002 - لیورپول )
در سال 2002 ژرارد هولیه مدعی شد زیدان جدید را از لیل با 4.5 میلیون پوند به خدمت گرفته است. اما زیدان جدید او در طول 4 فصل بازی برای قرمزهای آنفیلد فقط31 بار به میدان رفت و 2 گل به ثمر رساند. رافائل بنیتز اصلا به چیرو اعتقاد نداشت و او دوبار به صورت قرضی به کشورش فرستاده شد اما هیچ تیمی حاضر به خریدش نشد تا اینکه به صورت آزاد در سال 2006 به عضویت رن درآمد و توانست کمی از عملکرد مایوس کننده خود در انگلیس فاصله بگیرد.
9- به به ( 2010 - منچستر یونایتد )
بازیکن پرتغالی در سال 2010 با 7.5 میلیون پوند راهی تئاتر رویاها شد. الکس فرگوسن خیلی زود فهمید این بازیکن استعداد لازم برای بازی در سطح اول فوتبال انگلیس را ندارد و تنها پس از دو بازی، او را طی 4 سال سه مرتبه به تیم های دیگر قرض داد. سرانجام راهی بنفیکا شد و آن جا هم فقط یک بار به بازی گرفته شد تا اینکه دو سال پیش به تیم ایبار پیوست و توانست پس از 8 بار تعویض باشگاه در طول 5 سال، کمی به آرامش برسد!
10- پارک چو یونگ ( 2011 - آرسنال )
پس از گذراندن دورانی موفق در فرانسه همراه با موناکو، مهاجم کره ای راهی لندن شد و بلافاصله به عنوان یک مهاجم درجه یک، پیراهن شماره 9 توپچی ها را تصاحب کرد. او فقط یک بار همراه با آرسنال طعم بازی در لیگ برتر را چشید. دو بار به صورت قرضی به سلتاویگو و واتفورد فرستاده شد اما سرانجام در تابستان 2014 برای همیشه از سطح اول فوتبال اروپا محو شد و به کشورهای حاشیه خلیج فارس پناه آورد. بدون شک یونگ یکی از شاهکارهای بی نظیر لیست بلندبالای خریدهای آرسن ونگر بوده است!
11- بوسکو بالابان ( 2001 - استون ویلا )
یکی از جذاب ترین استعدادهای فوتبال کرواسی در سال 2001 با مبلغ 8.5 میلیون پوند که در نوع خود یک رکورد بود، به تیم استون ویلا آمد اما خیلی زود این تیم را از صرف این هزینه زیاد، پشیمان کرد. در طول یک فصل فقط 8 بار مورد استفاده قرار گرفت که 7 بار آن به عنوان بازیکن ذخیره بود. ماجراجویی بالابان در لیگ جزیره خیلی زود به پایان رسید و او به کشورش برگشت تا پیراهن دینامو زاگراب را بر تن کند.
ترکیب تیم بدترین خریدهای تاریخ لیگ برتر انگلیس