طرفداری- فایننشال تریبون در گزارشی به موضوع فرار مالیاتی دو باشگاه پرطرفدار ایرانی پرداخته است.
به نقل از Financialtribune، کنفدراسیون فوتبال آسیا اخبار نگران کننده ای برای فوتبال ایران دارد. انتظار می رود که بازرسان AFC برای جست و جوی دقیق اسنادو انجام تحقیقات ویژه روی پرونده ها و بدهی های مالیاتی دو باشگاه بزرگ پایتخت، یعنی پرسپولیس و استقلال وارد ایران شوند.
کنفدراسیون فوتبال آسیا اخیرا اعلام کرده است که باشگاه ها نباید بدهی داشته باشند وگرنه در در لیگ قهرمانان آسیا شرکت نخواهند کرد. مسئله بدهی های عقب افتاده چیزی بود که باشگاه های ایرانی تاکنون آن را نزد خود پنهان و محافظت کرده بودند تا از خطر محرومیت فرار کنند و خود را باشگاه های سودبازده به AFC معرفی کنند!
اما اکنون موج جدیدی از بازرسی های AFC در راه است که کار را برای تیم های ایرانی مشکل می کند و آن ها را برای حضور در بازی های بین المللی دچار مشکل می کند.
نکته ویژه در خصوص باشگاه های ایرانی این است که هیچ شفافیتی در خصوص وضعیت مالی و بدهی های آن ها وجود ندارد. تنها نکته واضحی که در این قضیه وجود دارد این است که در طول این سال ها، حساب باشگاه های پرسپولیس و استقلال بارها توسط اداره مالیات ایران مسدود شده است.
بدهی که تخمین زده می شود، مبلغی بین 100 تا 150 میلیارد ریال است. علاوه بر این بعید به نظر می رسد که سرخابی ها توانسته باشند این بدهی بزرگ را پرداخت کرده باشند. بدهی ها نه تنها به اقتصاد ضربه می زند بلکه مشکلاتی برای بازیکنان و مربیان و سایرین نیز ایجاد می کند.
چندی پیش، علیرضا منصوریان سرمربی تیم استقلال پیش از سفر به امارات و دیدار تیمش در لیگ قهرمانان آسیا متوجه شد که نمی تواند از کشور خارج شود. همچنین علی دایی، بازیکن اسبق پرسپولیس و سرمربی کنونی تیم سایپا نیز بارها با مسئولان باشگاه پرسپولیس برای پرداخت مالیات به مشکل برخورده است.
بخش عمده و بزرگ پرداخت مالیات دو باشگاه به سالیان گذشته باز می گردد. زمانی که تیم ها برای خشنود کردن هوادارانشان تمایل به جذب بایکنان و مربیان مشهوری می کنند و مالیات آن ها را نیز برعهده می گیرند. در این مسئله بازیکن و مربی مسئولیت پرداخت مالیات را به باشگاه واگذار می کند که این مساله خود باعث میشود اصل پرداخت مالیات که مختص به بازیکن و مربی است زیر سوال برود.
نکته دیگر در این فرآیند این است که بازیکنان و مربیان اغلب ادعا می کنند که تمام مبلغ قراردادشان را دریافت نکرده اند اما باید مالیات آن را پرداخت کنند. اعتقاد آن ها بر این است که باید مالیات رقمی را پرداخت کنند که از باشگاه دریافت کنند نه اینکه مالیات مبلغی که در قراردادشان ذکر شده است.
در ماه ژوئن، محمدرضا نوری، رئیس امور مالیاتی استان تهران از برگزاری جلسات با مسئولان فدراسیون فوتبال و نمایندگان مجلس برای روشن شدن وضعیت مالیاتی فوتبالیست ها خبر داد و گفت:
این قراردادها اکنون باید در سایت فدراسیون فوتبال نیز قرار گیرد تا مالیات آنها به صورت شفاف تعیین شود ، ضمن آنکه در زمان ثبت قرارداد و صدور کارت مسابقات به عنوان مجوز فعالیت ورزشکاران باید حتما گواهی مالیاتی آنها نیز صادر شده باشد و بر اساس این مجوز، سازمان لیگ اجازه صدور کارت بازی را خواهد داشت. اگر این مراحل طی نشود ما از طریق مراجع انتظامی خودمان پیگیری های لازم را انجام خواهیم داد. درباره مالیات ورزشکاران تکالیفی برای باشگاهها و فدراسیون ها داشتیم که اسناد و مدارک قرارداد ورزشکاران باید به ادارات مالیات ارسال شود تا مورد بررسی قرار گیرد. خود ورزشکاران نیز می توانند اظهارنامه مالیاتی ارسال کنند که اینها مورد بررسی قرار می گیرد و چنانچه درآمد اعلامی کمتر از درآمد واقعی باشد ، طبق ضوابط با آنها برخورد می شود.
حال باید دید، ورود بازرسان AFC و تحقیق در خصوص مسائل مالیاتی باشگاه های ایرانی به ویژه استقلال و پرسپولیس چه مشکلات و محرومیت هایی را برای فوتبال ایران ایجاد خواهد کرد!