اختصاصی طرفداری- باشگاه بایرن مونیخ سه شنبه گذشته به صورت رسمی خبر جذب هامس رودریگز از رئال مادرید را تایید نمود. این مهاجم کلمبیایی بر اساس توافق صورت گرفته برای دو سال به صورت قرضی به بایرن مونیخ می پیوندد و بعد از گذشت دو سال این باشگاه آلمانی از حق خرید این بازیکن در صورت تمایل برخوردار خواهد بود. فارغ از نحوه خرید این ستاره کلمبیایی توسط بایرن مونیخ، آیا از وی می توان به عنوان خریدی بزرگ برای رکورددار قهرمانی در بوندسلیگا نام برد؟ حضور وی چه تاثیری در سیستم بازی مونیخی ها خواهد داشت؟ این یادداشت به پنج پرسش اساسی در زمینه این جابه جایی هیجان انگیز و تاثیرات آن پاسخ خواهد داد.
یک- آیا هامس رودریگز همان بازیکن بزرگ مورد نیاز بایرن مونیخ است؟
هامس در این اواخر در رئال مادرید به انتخاب دوم کادر فنی این تیم بدل گشته بود. حتی در زمانی که گرت بیل به علت آسیب دیدگی از شرایط حضور در میدان برخوردار نبود، ایسکو به اولین انتخاب زین الدین زیدان سرمربی رئال مادرید برای جایگزینی گرت بیل تبدیل شد و از عدم حضور رودریگز در کادر 18 نفره مادریدی ها برای حضور در فینال لیگ قهرمانان فصل اخیر مقابل یوونتوس می توان به عنوان بزرگترین نکته مایوس کننده این ستاره کلمبیایی در دوران حضورش در مادرید نام برد.
با این وجود رودریگز آماری قابل توجه از خود در مادرید بر جای گذاشته است. برای نمونه وی در فصل گذشته در 33 مرتبه حضور خود در بازی در به ثمر رسیدن 24 گل مشارکتی مستقیم داشته است. اما موفق ترین دوران حضور وی در پایتخت اسپانیا به اولین فصل حضور وی بر می گردد، فصلی که وی زیر نظر کارلو آنچلوتی با به ثمر رساندن 17 گل و ارسال 17 پاس منجر به گل، به یکی از تاثیرگذارترین بازیکنان رئال مادرید بدل گشته بود.
البته حضور نه چندان موثر و امیدوار کننده رودریگز در فصل اخیر در جذب وی توسط مونیخی ها تاثیرگذار نبوده است، چون رئال مادرید یکی از ابر تیم های اروپا محسوب می شود که در بخش تهاجمی از بهترین های دنیای فوتبال برخوردار است و از سویی دیگر بایرن مونیخ در سال های اخیر تجربه خوبی از جذب بازیکنانی نظیر آرین روبن (رئال ماردید) و تیاگو آلکانتارا (بارسلونا) که در تیم های سطح بالا چندان نقش مهمی را بر عهده نداشته اند، به دست آورده است. به هر حال از جذب رودریگز می بایست به عنوان خریدی بزرگ برای بایرن مونیخ یاد نمود، چون وی از موفق ترین باشگاه فوتبال اروپا در دو فصل اخیر به خدمت گرفته شده، عنوان بهترین گل زن رقابت های جام جهانی 2014 را یدک می کشد و از طرفی بر طبق برخی شایعات مطرح شده، باشگاه هایی نظیر منچستریونایتد و چلسی حتی حاضر به پرداخت 70 میلیون یورو برای جذب این هافبک-مهاجم کلمبیایی بوده اند.
جذب رودریگز از منظری دیگر نه تنها آرامش را در بحث ها و انتقادات مطرح شده در خصوص سیاست های نقل وانتقالاتی بایرن مونیخ در سطح فوتبال آلمان حکمفرما خواهد نمود، بلکه سبب بالا رفتن وجهه این باشگاه در سطح بین المللی نیز خواهد شد. با این شرایط که مونیخی ها تا دو سال می توانند از حضور این بازیکن به صورت قرضی و با پرداخت 5 میلیون یورو در سال برخوردار باشند و با پایان این مهلت در صورت تمایل خواهند توانست بند خرید وی به مبلغ 35.2 میلیون یورو را فعال سازند.
دو- با اضافه شدن رودریگز چه سیستمی برای بازی بایرن مونیخ قابل تصور خواهد بود؟
انعطاف پذیری فوق العاده بخش تهاجمی بایرن مونیخ در زمان حضور پپ گواردیولا، در فصل اخیر با هدایت کارلو آنچلوتی هرگز دیده نشده است. این سرمربی ایتالیایی در ابتدای فصل بیشتر از ترکیب 3-3-4 برای تیم خود بهره می برد و در انتهای فصل ترجیح می داد مونیخی ها را با چیدمان 1-2-3-4 روانه مسابقات نماید. حال جذب هافبک-مهاجمی نظیر هامس خواهد توانست انعطاف پذیری مورد نیاز را به فاز تهاجمی تیم بیفزاید و از طرفی تا حدودی دوران بعد از آرین روبن و فرانک ریبری در مونیخ را قابل تصور نماید. در حقیقت استراتژی و سیستم بازی بایرن مونیخ در دوران فرا روبری (روبن + ریبری) به یکی از دغدغه های اصلی سران این باشگاه بدل گشته، چون در بازار نقل و انتقالات کنونی یافتن جایگزین های مناسب و با کیفیت برای این دو ستاره تنها با پرداخت هزینه های سرسام آور میسر خواهد بود.
هامس رودریگز در سیستم 3-3-4 مورد نظر آنچلوتی برای رئال مادرید، در نزدیکی کناره های تهاجمی خط میانی به بازی گرفته می شد. او از توانایی بازی در بال های هجومی تیم برخوردار است و به همین دلیل با اضافه شدن وی به کادر بایرن مونیخ، چیدمان معروف به درخت کریسمس نیز می تواند در آینده به یکی از انتخاب های آنچلوتی در این تیم بدل شود. این سرمربی ایتالیایی از علاقه خاصی به چیدمان 1-2-3-4 معروف به درخت کریسمس برخوردار است و در زمان حضور خود در میلان نیز اغلب از چنین چیدمانی بهره می برد. وی حتی کتابی با عنوان “Il mioalberto di Natale” یا "درخت کریسمس من" در این خصوص به رشته تحریر درآورده است.
استفاده از چنین سیستمی با حضور همزمان تیاگو و هامس در پشت روبرت لواندوفسکی به عنوان تک مهاجم تیم، در حالی که زنجیره سه نفره ویدال، تولیسو و رودی را در پشت آنها حضور دارد، می تواند به انتخابی برای آنچلوتی در دوران پس از ریبری و روبن تبدیل گردد. در راه فتح لیگ قهرمانان اروپا در سال 2007 توسط میلان نیز، آنچلوتی از زوج کاکا - سیدورف در پشت سر اینزاگی به عنوان تک مهاجم تیم بهره برد و در میانه میدان نیز گتوزو، پیرلو و آمبروزینی سه هافبک دونده و جنگجوی روسونری محسوب می شدند.
سه- انتقال هامس رودریگز چه مفهومی برای آینده گرنابری دارد؟
دوشنبه گذشته کارل هاینتس رومنیگه از سران باشگاه بایرن مونیخ اعلام کرد که گرنابری مایل است در اولین فصل حضور خود در مونیخ به صورت قرضی به تیم دیگری منتقل گردد. اما وی از تیم احتمالی آینده این بازیکن جدید بایرن مونیخ نامی نبرد. مدیر ورزشی وردربرمن، باشگاه قبلی گرنابری نیز به طور صریح بازگشت وی به وردربرمن را به دلیل عدم حضور این تیم در رقابت های اروپایی فصل بعد منتفی دانست. اما بر طبق اخبار منتشره در روزهای اخیر گرنابری تمایل زیادی به حضور در هوفنهایم و همکاری با یولیان ناگلزمان، سرمربی جوان و خلاق این تیم دارد (با توجه به احتمال حضور این تیم در رقابت های لیگ قهرمانان فصل بعد).
گرنابری هنوز از پتانسیل پیشرفت بالایی برخوردار است و به نظر حضور ناموفق رناتو سانچز در بایرن مونیخ فصل قبل به تجربه خوبی برای این بازیکن جوان آلمانی بدل گشته است. با این وجود وی انتقال به هوفنهایم و کسب فرصت بازی بیشتر را به تمرین در کنار بزرگانی نظیر روبن و ریبری ترجیح داده، هر چند با توجه به احتمال عدم تمدید قرارداد این دو ستاره در انتهای فصل بعد، گرنابری دیگر چنین شانسی را به دست نخواهد آورد. با این تفاسیر جذب هامس رودریگز راه را برای جدایی موقت گرنابری از بایرن مونیخ هموار کرده است.
چهار- جذب رودریگز چه تاثیری بر توماس مولر خواهد داشت؟
اینکه توماس مولر برای بازگشت به ترکیب اصلی تیم و راه یافتن به ایده های کارلو آنچلوتی فصل سختی را پیش رو خواهد داشت، قبل از اضافه شدن رودریگز به بایرن مونیخ نیز موضوع کاملا روشنی بود. رومنیگه نیز با بیان این مسئله که مولر مجبور است در فصل آتی به دلیل وجود رقابت زیاد در پست تخصصی خود تلاش زیادی داشته باشد، به نحوی ضمن افزایش فشار بر مولر، این موضوع را نیز متذکر شده بود. حال با اضافه شدن هامس شرایط برای توماس مولر دشوارتر نیز خواهد شد، چون این مهاجم کلمبیایی می تواند علاوه بر بازی در پستی مشابه با مولر، به عنوان مهاجم کاذب، بازیکن شماره ده و حتی در بال کناری تهاجمی تیم نیز به میدان برود.
از سوی دیگر نیابد فرموش کرد که رودریگز بازیکن مورد علاقه کارلو آنچلوتی است. رومنیگه در این باره گفته است:"جذب هامس بنا به درخواست آنچلوتی سرمربی تیم صورت گرفته و این دو در مادرید همکاری بسیار موفقی داشته اند." سرنوشت مولر در فصل آینده و حضور نه چندان دائمی و موثر وی در ترکیب اصلی تیم، می تواند با توجه به محبوبیت فراوان وی در مونیخ و همچنین جایگاهی که وی در بین هم تیمی ها و به عنوان آخرین باواریایی کادر بایرن مونیخ در بین طرفداران تیم دارد، به سرعت به موضوعی حاشیه ای و جنجالی در تیم بدل گردد، مسئله ای که از سوی سران مونیخ با نگرانی دنبال می گردد.
پنج- آیا با خرید رودریگز، فعالیت نقل و انتقالاتی مونیخی ها در تابستان 2017 به پایان رسیده است؟
رومنیگه در گفتگوی روز دوشنبه خود احتمال فعالیت بیشتر مونیخی ها در بازار نقل و انتقالات را رد نکرده است:"هنوز بیش از شش هفته زمان باقی است، من همواره تاکید کرده ام که تا آخرین روز هر امکانی وجود دارد و ما همواره در باشگاه مشغول رصد بازار هستیم." بعد از نهایی شدن جذب رودریگز حال می بایست انتقال آلکسیس سانچز به مونیخ را منتفی دانست، چون هم اکنون نیز با توجه به حضور بازیکنان متعدد در فاز تهاجمی تیم، آنچلوتی وظیفه ای بسیار دشوار برای راضی نگه داشتن همه آنها خواهد داشت.
بعد از جدایی گرنابری و داگلاس کاستا به جز دروازه بانان، 18 بازیکن در کادر مونیخی ها دیده می شوند و علاوه بر این آن ها مخالفت خود را با جدایی رناتو سانچز نیز اعلام کرده اند. با این وجود نباید سرمایه گذاری دوباره مونیخی ها در بازار نقل و انتقالات را تمام شده دانست. برای نمونه در مطبوعات آلمانی همچنان شایعاتی مربوط به علاقه بایرن مونیخ به جذب لئون گورتسکا از شالکه دیده می شود، اما در زمینه قطعی شدن چنین انتقالی (در تابستان جاری) نیز نمی توان اظهار نظر نمود. بایرن مونیخ همچنین همواره به دنبال یافتن ذخیره ای قابل اعتماد برای لواندوفسکی در پست مهاجم مرکزی بوده و بی تردید هامس رودریگز برای عهده دار شدن چنین پستی به مونیخ نیامده است.