اختصاصی طرفداری – گرچه تا انتهای موعد بازار نقل و انتقالات تابستانی، مدت زمان زیادی باقی مانده است، اکثر تیم ها جابجایی های عمده خود را انجام داده و تا حدود زیادی سر و شکل ترکیب نفرات خود در لیست بزرگسالان باشگاه را مشخص کرده اند. در این میان برخی نقل و انتقالات قابل پیش بینی و با روندی آرام صورت گرفته و برخی اصطلاحا همچون بمب، منفجر گردیده اند.
در این مطلب قصد داریم 10 مورد که بیش از سایر نقل و انتقالات تابستانی، همراه با حرف و حدیث و جنجال به وقوع پیوسته اند را مورد بررسی قرار دهیم.
10 – محمدرضا اخباری (پایان قرارداد با تراکتورسازی و بازگشت به سایپا) |
سنگربان جوان و ملی پوش تراکتورسازان که با پایان یافتن موعد خدمت سربازی به باشگاه اسبق خود بازگشته است، یکی از انتقال های جنجالی این پنجره نقل و انتقالاتی بوده است. تراکتورسازان که با ممنوعیت از حضور در فصل نقل و انتقالات، قادر به انجام خرید نبوده اند، تمام تلاش خود مبنی بر حفظ ستاره های فصل پیشین را انجام داده و در برخی گزینه ها ناموفق بوده اند. یکی از گزینه هایی که تراکتورسازی و یحیی گل محمدی، تمایل زیادی برای حفظش نشان دادند، محمدرضا اخباری بود. دروازه بان مطمئنی که از محبوبیت ویژه ای در یادگار امام برخوردار بوده و البته با ممانعت علی دایی، فصل آینده در خدمت خودروسازان خواهد بود. صحبت ها درباره ماندن در تراکتورسازی یا بازگشت اخباری به سایپا، مدت ها سوژه خبرگزاری ها بود.
9 – محمد طیبی (انتقال از استقلال خوزستان به پارس جنوبی جم) |
مدافع اهوازی تیم فوتبال استقلال خوزستان، یکی از ستاره های جذاب فصل تابستان تلقی می شد. این مدافع ارزنده و مطمئن که به اردوهای تیم ملی نیز راه یافته است، به انتقال به فوتبال قطر، بسیار نزدیک بود ولی سرانجام به جمع شاگردان تارتار اضافه شد. گمانه زنی هایی درباره پیوستن این بازیکن به باشگاه الاهلی قطر و جایگزنی پژمان منتظری، بار ها انتشار یافته بود ولی طیبی دست آخر با رد کردن این پیشنهاد، به تیم قهرمان فصل گذشته لیگ یک پیوست. حتی اخباری درباره حضور و مذاکره این بازیکن به فولاد خوزستان نیز بارها منتشر شد ولی طیبی همراه با پورموسوی به فولاد نرفت.
8 – امید جهانبخش (انتقال از صبای قم به صنعت نفت آبادان) |
امید جهانبخش را می توان از جمله معدود نکات مثبت صبای قم تحت هدایت صمد مرفاوی دانست. یک هافبک چپ پا و خوش استایل که از میان خیل علاقمندان به خود در بازار تابستانی و در حالی که همگان انتظار پایتخت نشین شدن او را داشتند، با پیراهن صنعت نفت تصویر یادگاری انداخت. جهانبخش از جمله بازیکنانی بود که هم رضایت برانکو ایوانکوویچ و هم رضایت علیرضا منضوریان را به خود جلب نموده بود ولی تصمیم گرفت پیش از پیوستن به یکی از تیم های پرطرفدار پایتخت، زیر نظر فراز کمالوند در صنعت نفت آبادان طلایی پوش شود. برخی معتقدند او حتی قادر است کارلوس کی روش را برای حضور در جام جهانی 2018 مجاب کند. گرچه همه چیز به اتفاقات و نمایش های فصل پیش رو بستگی خواهد داشت.
7 – پژمان منتظری (انتقال از الاهلی قطر به استقلال تهران) |
یکی از قطعی ترین جابجایی های تابستان که در نهایت خیلی کند و البته همراه با حاشیه صورت گرفت، انتقال منتظری به استقلال تهران بود. انتظار می رفت، پژمان که پیش از این وعده بازگشت به استقلال و خداحافظی با پیراهن این تیم را داده بود، خیلی سریع و پس از پایان دیدار تیم ملی مقابل ازبکستان در چارچوب مقدماتی جام جهانی آبی پوش شود ولی پروسه انتقال او به استقلال به این سادگی ها پیش نرفت. او در میانه مسیر، دودل شده و حتی تصمیم به تمدید قرارداد با الاهلی گرفته بود ولی فشار مجازی هواداران استقلال از یک سو و تمایل باشگاه الاهلی قطر به جذب یک مدافع دیگر، سرانجام پژمان را به استقلال بازگرداند. منتظری می تواند نقش به خصوص و ویژه ای در ترکیب منتخب علیرضا منصوریان برای لیگ هفدهم ایفا نماید.
6 – سعید آقایی (انتقال از تراکتورسازی به فولاد مبارکه سپاهان) |
گسترش فولاد تبریز، تراکتورسازی تبریز، پرسپولیس تهران و سپاهان اصفهان، گزینه های در دسترس مدافع جوان و ملی پوش تی تی ها به شمار می رفت. مدافع چپ و خوش تکنیکی که توانسته بود رضایت کارلوس کی روش برای حضور در اردو های تیم ملی را نیز جلب کند، تابستان پرحادثه ای را پشت سر گذاشت. از یک سو او پیشنهاد تمدید قرارداد و ادامه حضور در جمع تراکتورسازان را رد کرده و از سوی دیگر داشتن یک چک ضمانت 1.5 میلیاردی نزد مسئولان گسترش فولاد، جذب او را مشکل ساخته بود. در روز هایی که همگان کار انتقال او به پرسپولیس را تمام شده می دانستند، آقایی با حضور در باشگاه سپاهان، رسما به جمع شاگردان کرانچار پیوست.
5 – رحیم مهدی زهیوی (انتقال از الشحانیه قطر به فولاد خوزستان) |
مهاجم فرصت طلب و سوسنگردی اسبق استقلال خوزستان که در زمستان گذشته و با رد تمام پیشنهادات داخلی خود، رهسپار فوتبال قطر شده بود، خیلی زود قصد بازگشت به فوتبال ایران را کرده و صف طولانی مشتریان را پیش پای خود دید. زهیوی که علاقمند بود در خوزستان به فوتبال خود ادامه داده و دوباره شاگرد پورموسوی شود، در مذاکره نخست خود با مسئولان این باشگاه به توافق نرسیده و در صدد حضور در پایتخت برای مذاکره با مسئولان استقلال تهران و پرسپولیس بود. در این بین و درست زمانی که انتظار می رفت او در کنار پندار توفیقی با پیراهن آبی عکس یادگاری بیندازد، با کوتاه آمدن مسئولان فولاد خوزستان، زهیوی پولادمرد شد و حسن بیت سعید به نیابت از او در کنار توفیقی عکس یادگاری انداخته و نخستین خرید لیگ برتری استقلال لقب گرفت.
4 – شایان مصلح (انتقال از سپیدرود رشت به پرسپولیس تهران) |
کمتر پیش می آید که یک بازیکن از لیگ دسته اول بتواند به طور همزمان هر دو باشگاه مطرح پایتخت را به جذب خود علاقمند سازد. با این حال نمایش های بسیار خوب و باثبات مصلح در پیراهن سپیدرود رشت، خیلی زود او را محبوب پایتخت نشینان کرد. گرچه مصلح نیم فصل لیگ شانزدهم نیز به انتقال به پرسپولیس نزدیک شده بود، ولی مذاکرات برای عقد قرارداد را با باشگاه استقلال آغاز نمود. در روز هایی که اخباری ضد و نقیض از توافق این بازیکن با مسئولان استقلال انتشار می یافت، ناگهان با چرخشی 180 درجه ای، اصطلاحا او به سمت پرسپولیس هایجک شده و سرخپوش شد. در این میان ظاهرا یک حرف از سوی پندار توفیقی، مصلح را روانه پرسپولیس کرده تا بازیکن اسبق پایه های استقلال، به دوست صمیمی خود، محمد انصاری ملحق شود.
3 – مجتبی جباری ( انتقال از الاهلی قطر به استقلال تهران) |
کاپیتان و طراح محبوب سکو های آبی آزادی، گرچه خیلی بدون سر و صدا و آرام آبی پوش شد ولی انتقال او به قلب پایتخت، نمی تواند بدون بروز حواشی صورت گرفته باشد. هافبک همیشه معترض و البته بسیار محبوب اسبق استقلال که تمایل زیادی به بازگشت نشان داده بود، ابتدا در برنامه های علیرضا منصوریان حضور نداشته و نهایتا با منتفی شدن حضور سرور جپاروف در استقلال، دل سرمربی آبی ها به حضور او رضا داده است. جباری با این حال، اصلی ترین بمب نقل و انتقالاتی استقلال به شمار رفته و در صورت حفظ آمادگی خود، می تواند تفاوت ها را برای این تیم رقم بزند. بسیاری از هواداران و پیشکسوتان استقلال، جباری با این سن و سال را به هافبک های دیگر این تیم ترجیح داده و او را کلید قهرمانی می دانند.
2 – گادوین منشا (انتقال از پیکان تهران به پرسپولیس تهران) |
مهاجم سیه چرده و قوی هیکل فصل گذشته پیکان، از نیم فصل لیگ شانزدهم جنجال آفرین شده بود. در قالب دیدار پیکان مقابل تراکتورسازی بود که مجید جلالی با انتقاد از سایر تیم های متمول لیگ برتر، خبر از پیشنهاد سنگین یک تیم پرطرفدار به مهاجم نیجریایی خود داد. گرچه هیچوقت مشخص نشد که منظور جلالی از آن تیم، پرسپولیس است یا تراکتورسازی. با این حال منشا بسیار زود به هواداران پرسپولیس معرفی شده و تکمیل انتقال او به جمع سرخپوشان پیش از پایان فصل به سرانجام رسید. جنجال به وجود آمده از انتقال منشا به پرسپولیس، 2 وجهه داشت. یکی محرومیت سرخپوشان از جذب بازیکنان خارجی که با پرداخت معوقات باشگاه برطرف گردید و دیگری پایبند نبودن منشا به امضای قرارداد با پرسپولیس و تمایل به پاسخ مثبت به سایر پیشنهادات سنگین تر!
1 – داریوش شجاعیان (انتقال از گسترش فولاد تبریز به استقلال تهران) |
لقب جنجالی ترین و گران ترین انتقال تاریخ لیگ برتر را می توان به انتقال شجاعیان به استقلال اختصاص داد. هافبک فانتری و خوش تکنیک فصل گذشته گسترش فولاد که با جلب رضایت کارلوس کی روش، پای ثابت اردو های تیم ملی است. با حضور هوشنگ نصیرزاده در هئیت مدیره باشگاه تبریزی، انتقال شجاعیان به استقلال برای این تیم ارزان تمام نشد. آبی ها برای صدور رضایت نامه این هافبک ملی پوش، چیزی در حدود 1.5 میلیارد به باشگاه تبریزی پرداخت کردند که در نوع خود، یک رکورد در فوتبال ایران به حساب می آید. در این بین پالس های مثبت پرسپولیس به جذب شجاعیان و جاگزین کردن او با سروش رفیعی نیز بر حساسیت این انتقال افزود. گرچه پس از انجام یافتن انتقال شجاعیان به استقلال، ترکاشوند مذاکره با این بازیکن و رضایت باشگاه به پرداخت 1.5 میلیارد برای صدور رضایت نامه داریوش را تکذیب کرد. شجاعیان قراردادی 3 سال با استقلال منعقد کرده و با احتساب دستمزدی معادل با دستمزد گسترشی ها به او، داریوش را می توان مردی 2.3 میلیاردی دانست!