این روز ها که بازار نقل و انتقالات گرم است، شایعات زیادی اطراف تیم وجود دارد. این شایعات سوژه ی بحث های هواداران بوده و دائما در مورد خرید بازیکن از سایر تیمها سخن میگویند. اما همیشه اختلاف نظر هایی وجود دارد که موجب میشود جمعی از هواداران از خرید و فروش های باشگاه ناراضی باشند. به همین علت تعدادی از این پارامتر هارا در این پست بررسی خواهیم کرد:
🌐 @chelseatweet
https://telegram.me/chelseatweet
1-سن : یکی از مهمترین ابعاد خرید بازیکن سن است. سن در اکثر موارد با تجربه ی فرد رابطه ی مستقیم دارد اما به این معنا نیست که لزوما یک فرد 28 ساله از یک فرد 23 ساله با تجربه تر باشد. برای مثال بازیکنان تیم ملی آلمان از سنین پایین به رده های ملی بزرگسال راه یافته و تجارب بزرگی را کسب میکنند.
همچنین سن میتواند با پیشرفت بازیکن رابطه داشته باشد اما نه به شکلی آرمانی که در بازیهای ویدئویی طراحی شده است. ذهنیت اینکه خرید های خیلی جوان و فرصت دادن به آنها همیشه باعث پیشرفتشان می شود کاملا اشتباه است. نمونه ی بارز برای این مساله ، اسکار است. بازیکنی که به مرور مراحل پسرفت را طی کرد.
فلسفه ی خرید بازیکن جوان دستمزد کم آنها، نداشتن حاشیه و قابلیت نشستن روی نیمکت بود که امروزه هیچکدام از این عوامل محقق نیست. دستمزدی که بازیکنان جوان طلب میکنند مانند ستاره های اثبات شده است.
اما با این تفاسیر باید لزوما بازیکن مسن بخریم؟ جواب این سوال نیز خیر است. سر الکس فرگوسن بر این باور بود که برای تعویض یک نسل از بازیکنان، باید سالی یک تا دو نفر از افراد مسن را کنار گذاشته و جای آنها نیروی جوانتر بیاوریم. فرگوسن بر این باور بود که تجمع زیاد افراد بالای 30 سال و افت و بازنشستگی همزمان آنها موجب میشود تا تیم بصورت ناگهانی نابود شود. نمونه ی شاخص این نظریه اینتر بود که در طول مدت کمی ستارگان پا به سن گذاشته تیم تصمیم به خداحافظی گرفتند و همچنان پس از چندین سال وضعیت اینتر بحرانی است.
با توجه به این صحبت ها، خرید بازیکن های بین 17-22 سال برای تیم اصلی لزوم چندانی ندارد و همچنین از تجمیع کردن بازیکنان بالای 30 سال باید خودداری شود. بهمین منظور چلسی میتواند از بازیکنان اثبات شده و توانا در بازه سنی 22 تا 28 را خریداری کند.
2-ملیت: عدم حضور بازیکن های بومی و انگلیسی در چلسی از مشکلات همیشگی تیم بوده است. شخصیت های بومی میتوانند نقش رهبران کاریزماتیک را در تیم به خوبی ایفا کنند. همچنین اتحادیه فوتبال انگلیس نیز با بازیکنان بومی رفتار بهتری دارند.
بازیکنان آفریقایی با قیمت های گزاف نیز، باعث تضعیف تیم در فصولی که جام ملت های آفریقا برپاست میگردد.
3- ستاره: این پارامتر جزو محبوب ترین قسمت خرید برای هواداران است. هواداران اغلب علاقمند هستند تا بازیکنان معروف در رسانه ها، یا بازیکنانی که در تورنومنت ها درخشیده اند را خریده شوند. در فصل گذشته که خرید های باشگاه به آلونسو،لوییز،بتشوا و کانته خلاصه شد، هواداران نا امیدانه خواستار خرید پوگبا،گریزمن و… بودند.
خرید بازیکن در تیم باید ضعف هارا پوشش دهد و هم افزایی ایجاد کند که در نتیجه ی آن راندمان تیم را بالا رود. خرید بازیکنان اصطلاحا دکوری که تاثیری بر روند تیم ندارند فقط به هدر دادن منابع باشگاه را در پی دارد.
همچنین تجمیع ستاره ها در تیم و بازی دادن اجباری به آنها در پست غیر تخصصی نیز، باعث کاهش راندمان تیم میشود.
برای نمونه خرید جیمز رودریگز پس درخشش در جام جهانی توسط رئال مادرید که با توجه به هزینه ای گزاف، اما تاثیری در قهرمانی های تیم نداشت.همچنین خرید پوگبا برای منچستر یونایتد و بازی دادن به او در پست های تدافعی ، راندمان تیم را به شکل قابل توجهی کاهش داد.
4-ثبات : مهمترین عامل انتخاب یک بازیکن ثبات است. همیشه بازیکنانی در دنیای فوتبال بوده اند که پس یک فصل درخشش برای همیشه محو شده اند. برای رسیدن به ثبات در چند فصل ، ابتدا نیاز است که در تمام بازیهای یک فصل یک روند ثابت رو طی کرده و در فصول بعدی نیز این روند تکرار شود.
بازیکنانی نظیر لوک شاو، جان استونز، آنتونیو مارسیال و… پس از درخشش نسبی در یک فصل فوتبالی به تیم های بزرگی راه یافتند اما از تکرار عملکرد خود عاجز بودند.
برای نمونه بوفون در تمام سالهای فوتبالی خود ، بهترین دروازه بان سال نبوده اما روند ثابت او طی دو دهه او را تبدیل به بهترین دروازه بان قرن کرده است.
در چلسی جایی برای آزمون و خطا وجود ندارد ، خرید های اثبات شده ای نظیر فابرگاس ، پدرو و دیگو در این چند فصل اخیر بسیار اثربخش بوده است.
5-استعداد: خرید بازیکنانی ظاهرا با کیفیت و با قیمت پایین بسیار مورد علاقه ی باشگاه است. برای پر کردن نیمکت چنین خریدهایی مستلزم است. بازیکنانی مانند گری کیهیل، ویکتور موزس ، فرانک لمپارد با قیمتی ارزان به تیم آمدند اما توانستند مانند یک ستاره ی بزرگ اثرگذار باشند.
كانال تلگرام
https://telegram.me/chelseatweet