طرفداری- کوروش برمک، مربی تیم ملی فوتبال جوانان می گوید در جام جهانی از لحاظ بدنی دچار مشکل شدیم و هر چه پیش رفتیم بازیکنان با افت روبرو شدند.
کوروش برمک در گفتوگو با خبرگزاری فارس، در مورد عملکرد تیم ملی جوانان در جام جهانی 2017 کره جنوبی گفت:
جام جهانی در این برهه دستاورد خوبی برای فوتبال ایران بود. بازیکنان تجربه خوبی ازحضور در این مسابقات به دست آوردند که در آینده این مسئله به سود فوتبال ایران است. مطمئن باشید از این جوانانی که در تیم ملی جوانان حضور داشتند حرف زیادی خواهید شنید. سطح فنی مسابقات خیلی بالا بود. کاستاریکا، زامبیا و پرتغال از تیمهای مطرح در رده سنی جام جهانی هستند. بازی اول با درخشش بازیکنان تیم همراه بود اما با شکست در دو بازی بعدی نتوانستیم به مرحله بعد صعود کنیم. این اتفاق چیزی از ارزشهای بازیکنان و کادرفنی ایران کم نمیکند. هدفگذاری ما برای این دوره از مسابقات صعود از گروه بود. این حرف را روی کاغذ نزدیم بلکه توان تیم را دیدیم. انتظار میرفت بیشتر از این در شرایط بازی بازیکنان شرح وظایف خود را انجام دهند. جام جهانی درس بزرگی به همه ما داد که یک لحظه غفلت باعث میشود به سختی جریمه شوید. در این دوره از مسابقات حذف شدیم اما چیزی از ارزشهای تیم ما کاسته نشد.
وی در مورد اینکه ایران در دو بازی از حریف خود پیش افتاد اما در نهایت بازی را واگذار کرد و آیا تیم مشکلی بدنی داشت، خاطرنشان کرد:
بابت صحبتهای یکی دو تن از اعضای تیم متاسف هستم. انتظار داشتم بازیکنان تیم صادقانه صحبت کنند. بازیکنان ما موضاعات بچهگانهای را مطرح کردند. این بازیکنان چه احساسی کردند این حرفها را بزنند. چون عارف غلامی را مقابل زامبیا به میدان نفرستادیم باید بگوید از لحاظ بدنی شرایط خوبی داشتیم. میدانستیم از لحاظ بدنی تا دقیقه 60 -70 به دلیل نبود بازیکنان در اردوها به مشکل میخوریم. شرایط تیم بعد از صعود به جام جهانی را رصد کردید. امیرحسین پیروانی دغدغه حضور بازیکنان در اردو را داشت. سطح جام جهانی از لحاظ بدنی خیلی بالاتر از آسیا است. باید بازیکنان را دو سطح دیگر از لحاظ بدنی ارتقا میدادیم.
مربی تیم ملی جوانان یادآور شد:
با شرایط آمادگی بدنی 60-70 درصد وارد مسابقات شدیم. نمیتوانستیم کار دیگری کنیم. باشگاهها بازیکنان خود را میخواستند و به تیم ملی نمیدادند. امیدنورافکن تا زمان اعزام مشخص نبود به کره میآید یا نه. علی طاهران با توجه به اینکه در اختیار تیم قرار نگرفتند در ایران ماند. بازیکنان صنعت نفت، گسترش فولاد، نفت تهران، خوزستان، ذوب آهن و ... در اختیار ما نبودند. در این شرایط فقط باید به مربیان در لیگ برتر و لیگ دسته اول اطمینان میکردیم. علی شهسواری با گلگهر سیرجان و رزاقپور با نساجی مازندران بود این تیمها شرایطی داشتند که یا در حال سقوط به لیگ دسته دو یا صعود به لیگ برتر بودند. از این خوشحالم که توقع ما از تیم جوانان به حدی شده که انتظار صعود داشتیم. این کیفیت فنی تیم ما را میرساند. مردم و کارشناسان کاملا درک کردند که از این تیم باید انتظار داشت. اینکه چه شد بازی به بازی افت کردیم به خاطر مسائل بدنی بود. متاسفانه خوب ریکاوری نشدیم. تمهیدات لازم برای ریکاوری از لحاظ، تغذیه، ماساژ، استراحت و ... را در نظر گرفتیم اما بازیها فشرده بود و فرصت بدنسازی نداشتیم.
برمک خاطرنشان کرد:
گلزنی در جام جهانی الکی نیست. در هر بازی گل زدیم از حریفان پیش افتادیم. اتفاقا خوب است اتاق فکری بگذاریم و کارشناسان جمع شوند و در این مورد بحث کنیم. اینکه تیم ببازد و انتقادات آغاز شود درست نیست. برای حضور بازیکنان در تیم ملی همکاری خوبی نشد. البته بازهم باید از باشگاهها به خاطر همکاری کم و بیش خود تشکر کنیم. در مسابقه مقابل کاستاریکا که عملکرد خوبی داشتیم هم در 15 دقیقه پایانی تحت فشار قرار گرفتیم. در مسابقه مقابل زامبیا میدانستیم کارمان سخت است. سعی کردیم لایههای دفاعی را بیشتر کنیم و در یک سوم زمین خودمان جمع شویم و حمله سریع انجام دهیم. برخی از دوستان گفتند مقابل زامبیا دفاع محض کردیم. دفاع محض را مقابل پرتغال انجام دادیم چراکه احساس کردیم بازیکنان از لحاظ بدنی در چار مشکل شدند و 10 درصد پائینتر آمدند هر سه روز یکبار نه در لیگ محلی و پایهها بلکه در جام جهانی بازی میکردیم.این مسئله طبیعی بود. میخواستیم دفاع کنیم و با گرفتن توپ از سرعت رضا جعفری، رضا شکاری، رزاقپور و ... استفاده کنیم. امید نورافکن هم گاهی نفوذ میکرد. پنج بازیکن را کامل نگه میداشتیم تا دفاع را حفظ کنیم.
مربی تیم ملی جوانان در ادامه تصریح کرد:
اینکه چرا نیمه را با گل زده تمام میکردیم و در نیمه دوم بازی را واگذار میکردیم به همان سوال شما باز میگردد. ما مشکل فنی و تاکتیکی نداشتیم. نکتهای که ما را اذیت کرد بدن بازیکنان بود. از دقیقه 60 به بعد زامبیا و پرتغال کاملا مسلط بر میانه زمین و کنارهها بودند در این شرایط سعی میکردیم لایهها را نزدیکتر کنیم. برخی از دوستان میگویند اتوبوسی دفاع کردیم بله درست است نه تنها اتوبوس یک طبقه بلکه با اتوبوس دو طبقه دفاع میکردیم. پرتغال تمام زور خود را روی عمق ما گذاشت و یکی دو بار هم خطرساز شد اما در دیدید در نهایت گلی خوردیم که روی اشتباهات فردی بود. روی گل اول شهاب عادلی در منطقه 6 قدم دفاع ناقص کرد و در جایی که مهدیخانی باید حضور میداشت امید نورافکن ایستاده بود. در جریان بازی پستها را عوض کردیم در یک لحظه غفلت روی حرفهای گری پرتغال یک گل زیبا خوردیم. درقیقه 86-87 حسین ساکی یک حرکت میکند و توپ به اوت میرود همان اوت را پشت درخشان مهر انداختند که گفته بودیم با بازیکنان جمع شود همان توپ ارسال میشود مدافع ما سر میخورد و توپ بعد از برخورد به او وارد دروازه میشود. آنها تاکتیکی به ما گل نزدند.
برمک در ادامه تأکید کرد:
از برخی مسائل خیلی ناراحت میشوم. دوستان کارشناس که افراد بزرگی هستند ما را به نقد و چالش میکشند از این مسئله لذت میبریم اما باید حب و بغض را کنار بگذاریم. برخی حرفها خیلی سنگین است. مهدی مناجاتی که سرمربی تیم بزرگسالان بوده و این تیم را به جام جهانی برده و دغدغه تیمهای پایه را میشناسد طوری مغرضانه انتقاد میکند که انگار اصلا بازی را ندیده است. او گفته ایران مقابل پرتغال سراسر حمله بوده است! ما سراسر دفاع بودیم تا روی حملات سریع به گل برسیم. فوتبال ما شده حمله به یکدیگر و وقتی شما قصد دفاع از خودتان را داشته باشید میگویند به بزرگترش بی احترامی کرد. این مسئله درست نیست. انتظار دارم یک اتاق فکر چه در صدا و سیما و چه در خبرگزاریها صورت بگیرد و این مسئله بررسی شود. این جوانان رعنا آینده فوتبال ایران هستند. روزی که کار را شروع کردیم فقط کرملاچعب در مسجد سلیمان بازی میکرد الان اکثر 21 بازیکن این تیم مهره تاثیر گذار در لیگ برتر و لیگ دسته اول هستند.
وی خاطرنشان کرد:
دلم از انتقادات نا به جای برخی از عزیزان پر بود. در کل باید بگویم بازی با کاستاریکا را خوب آغاز کردیم هر چه به انتهای این بازی نزدیک شدیم افت بازیکنان مشهود بود اما در نهایت برنده شدیم. در بازی با زامبیا میدانستیم شماره 9،10 و 11 این تیم کاملا در حمله و تاثیرگذار هستند. از سختی بازی آگاه بودیم ولی با همین وجود دو گل تاکتیکی به ثمر رساندیم اگر سرعت بازی زامبیا را کنترل میکردیم شرایط بهتر میشد.