بی طرفداری - سلام به همه همراهان و کاربران فعال و عزیز طرفداری. در تلاش هستیم تا کیفیت مطالب بخش کاربران، بیش از همیشه باکیفیت بشه و حتی شاید روزی اینقدر سایت، مدینه فاضله بشه که بتونیم مطالب کاربران رو هم در ستون اخبارمون منتشر کنیم. می دونیم که راه زیادی داریم تا یه همچین فضایی اما شاید بتونیم گام های مثبتی در این باره برداریم.
در این مطلب و این، تلاش داشتیم تا سئوی نوشته ها رو ارتقا دهیم اما می گویند: «محتوا، شاه است» و باید بتونیم کیفیت محتوای مطالب مان را هم ارتقا ببخشیم.
شاید بد نباشه ابتدا این مطلب رو بخونید تا بتونید کامنت هایی باکیفیت تر بنویسید.
اما امروز می خوایم گام جدی تری در تولید محتوای باکیفیت تر برداریم.
نام خود را در پروفایل تان بنویسید.
موضوعی ضروری نیست اما بد هم نیست که اسم تان، در پروفایل تان دیده شود. این موضوع می تواند با مبحث پرسونال برندینگ (در اینجا، اینجا و اینجا، بیشتر بخوانید) مرتبط باشد. البته بد نیست که اسم پروفایل مون رو هم (در صورتی که از اکانت مون، به عنوان یه اکانت شخصی استفاده نمی کنیم) اسامی مربوط به موضوع اکانت مون بذاریم، مثل «Daily Milan» یا «اخبار پرسپولیس» و «عکس های طنز فوتبالی» و «...»
زرد نباش!
همانطور که در اخبار سایت دیده اید، وقتی ادعایی از منابع مختلف می رویم، در ابتدای تیتر می نویسیم «ادعای فلان سایت: ...» مثلا:
«ادعای as: منچسترسیتی به دنبال خرید ایوان راکیتیچ»
بعد از «ادعای x» خوب است که دو نقطه بگذاریم و ادامه متن را بنویسیم. این گونه مخاطب ما قبل از آمدن به مطلب مان، سردرگم و یا گمراه نمی شود. تیترها هر چه قدر نازرد تر باشند، بهتر است.
اما اصلا می توانیم به ادعاهای چه سایتی اعتماد کنیم؟ در انگلیس، تا دل تان بخواهد منبع نامعتبر و زرد داریم، اخبار نقل و انتقالات Mirror، Indipendent، Daily Star و Sun بسیار نامعتبر هستن و بهتره که نه بهشون اعتماد، نه مطالب شون رو بازنشر کنیم. از اون طرف توی همین انگلیس، اسکای اسپورتس رو داریم که می تونید به آن، بسیار اعتماد کنید و حتی در بین اخبار سایت طرفداری، ابتدای تیتر خبرهای اسکای، "ادعا" نمی زنیم و به آن کاملا اعتماد داریم.
در ایتالیا اوضاع کمی متفاوت است. آنجا خبری از نشریه های زرد مانند سان نداریم و تقریبا به همه می شه اعتماد نسبی داشت. البته اخبار نقل و انتقالات Tuttosport، اعتبار کمتری نسبت به دیگر سایت های ایتالیایی دارند.
فرانسوی ها دو منبع نسبتا قابل اعتماد France Football و l'equipe دارند. در بین رسانه های ژرمن اشپیگل، کیکر، بیلد، sport1 و spox قابل اعتماد هستند. رسانه زرد اسپانیا نیز اسپورت است (و کمی موندو دپورتیوو). اما موضوع دیگری که باید به آن توجه کرد این است که اخبار انگلیس را از منابع اسپانیایی نرویم (بی ارزش و اعتبار است)؛ مثلا مارکا می نویسد «ده خیا خواهان جدایی از منچستریونایتد شد»، بهتر است بی توجه، از کنار این خبر بگذرید. این موضوع درباره تمامی رسانه ها و تمامی کشورها صادق است، اخبار هر سایت و رسانه ای، برای کشور خودش است و اگر درباره دیگر لیگ ها و کشورها خبر بروند، از اعتبار آن خبر کاسته می شود.
در ایران، بهتره به خبرهای خبرگزاری ها اعتماد کنید؛ بقیه خبرها و سایت های خصوصی، چندان مطمئن نیستند.
همچنین در مصاحبه ها بهتر است در متن خبر، نام منبع ذکر شود.
"طرفداری - مارک هیوز اذعان می کند جیانلی ایمبولا، گرانقیمت ترین بازیکن تاریخ استوک سیتی قادر است این تیم را در تابستان پیش رو ترک کند.
به گزارش skysports، ایمبولا در فوریه سال گذشته به استوک سیتی آمد و این انتقال، برای استوک، 18.3 میلیون پوند خرج برداشت."
مثال
همین الان در لیست آخرین مطالب کاربران نگاهی انداختم و به یه خبر رسیدم (+). نگارش خوب و چارچوب مناسبی داشت و بسیاری از موارد بالا را رعایت کرده بود اما آخه 🔴⚫️ این دو دایره چی هستن که اومدن اول تیتر؟ بدون اون ها، متن بهتری نداشتیم؟
مطلب بعدی اینه (+) که جالب بود اما منبع نداشت. یه خبر دیگه (+)، با نگارش خوب همراه بود اما اسم تراشتگن رو اشتباه نوشته بود. این (+) هم از مطالب باکیفیت بود اما کاش اون «!!!» رو نداشت آخر تیتر!
نگارش
یکی از زشت ترین صحنه هایی که تو عمرم دیدم وقتی بود که یه سر زدم به بخش کاربران تا مطالب شون رو بخونم و به تیتر "خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ" رسیدم. حداقل تیتر مبهم می نویسید، "خخخخخخخخخخخخخخ" ننویسید، بنویسید "خیلی خندار بود، کلی خندیدم" و "..." خیلی عالی میشه که توی متن و تیتر، کلمات رو پشت سر هم نذاریم تا شدت یه مسئله رو نشون بدیم.
جدا از اون، یه سری مسائل نگارشی هم هست که کلا خیلی عالی میشه اگه همه جا رعایت کنیم. اصلا جدا از این مسخره بازیا، کلی کلاس داره!
1-استفاده از فاصله در برخی افعال الزامی است. "می" را در افعال، جدا بنویسید.
شکل نادرست: ميشود، ميرود، ميخواهد
شکل درست: مي شود، مي رود، مي خواهد
2-چينش منظم
به قسمت "فرمت" و "قلم" در پنل خبر دست نزنید تا همه نوشته های سایت هماهنگ باشند.
3-شکل نوشتن خبر
شکل نوشتن اخبار بايد به صورت رسمي باشد و از کلمات محاورهاي هرگز استفاده نشود. بين کلمات و جملات فقط ويرگول (،) و نقطه (.) قرار ميگيرند. استفاده از سه نقطه کيفيت نوشتار را پائين ميآورد.
4-ماههاي ميلادي به اين صورت نوشته ميشوند:
ژانويه، فوريه، مارس، آوريل، مي، ژوئن، جولاي، آگوست، سپتامبر، اکتبر، نوامبر، دسامبر.
5-تیتر نباید مبهم باشد.
به عنوان مثال نباید گفت "مهاجم یونایتد مصدوم شد" چون نام بازیکن ذکر نشده و برای مخاطب گنگ و نامفهوم است. به علاوه نمی توان یک نقل قول را بدون ذکر نام گوینده، تیتر کرد. به عنوان مثال "ما برای کسب قهرمانی وارد میدان می شویم" غلط است. باید نوشت: "کونته: ما برای کسب قهرمانی وارد میدان می شویم."
مثال
الان در مطلب «شاه ماهی نقل و انتقالات راهی کدام تیم میشود ؟؟؟؟(شماره2)»، از کجا باید بفهمیم این آقای "شاه ماهی" مایکل اسکافیلد است یا سوشا مکانی؟
6. عدم استفاده از تیترهای خیلی بلند؛ بیش از 80 کاراکتر.
7. عدم استفاده از نام تیم ها در تیتر به صورت ناقص
غلط: بایرن – منچستر – رئال – اتلتیکو
درست: بایرن مونیخ – منچستریونایتد – رئال مادرید – اتلتیکومادرید
8. عدم استفاده از روزهای هفته در تیتر:
"کلوپ: بازی فردا، بازی مهمی است" اشتباه است. به جای آن باید از تیتری مثل: "بازی مقابل ساوتهمپتون بازی مهمی است" استفاده کرد.
9- فاصله بعد از علائم نگارشی
دقت کنید که در خبر، فاصله بعد از نقطه، ويرگول، دونقطه، علامت سوال و سایر علائم نگارشی باید لحاظ شود نه قبل از آنها:
مثال
غلط: ميرود .وي افزود:
توني ،پاليوکا ،ويالي
صحیح: ميرود. وي افزود:
توني، پاليوکا، ويالي
10- استفاده از ي به جاي همزه غلط است.
نبايد "عرصه اروپا" را "عرصه ي اروپا"بنویسیم. چون همزه روي حرف ه یک حرف مجزا محسوب مي شود و لازم نیست آن را قلب به "ي" کنیم!
11- کادر نقل قول
خیلی خوب می شود اگر نقل قول ها را بین «» یا "" قرار دهید.
12- <به> يک کلمه مجزا و بامعناست. پس نبايد به کلمه بعدي چسبانده شود.
غلط: بمنظور – بهمين دليل – بخاطر – بدست
صحیح: به منظور – به همين دليل – به خاطر – به دست
13- تصحيح مد
در استفاده از مد دقت کنيد چون تنبلی در این مورد، خوانش متن را با مشکل مواجه ميکند:
غلط: ارشاوین – امد – ان – سري ا – اخرين صحیح: آرشاوین – آمد – آن – سري آ – آخرين
14- وقتی در خبر به مبلغی پول اشاره می کنید حتما واحد پول را ذکر کنید.
15- وقتی کلمه ای به واو یا الف ختم می شود و مضاف می گیرد، نمی توان کسره را روی الف یا واو گذاشت. به همین خاطر باید یک ی اضافه کنیم.
مثال
لالیگا – لالیگای امسال
تابو – تابوی باخت
16- بهتر است به جای کلمه منسوخ "می باشد" از کلمه "است" استفاده کنید.
17- استفاده از معادل فارسی کلمات بیگانه تا جای ممکن:
امیراتز (امارات)، اف ای کاپ (جام حذفی انگلستان)، چمپیونزلیگ (لیگ قهرمانان اروپا)، اوکی (بسیار خوب) و پریمیرلیگ (لیگ برتر) نمونه هایی از واژه های خارجی غیر قابل استفاده در متون رسمی فارسی هستند.
یورو، لالیگا، سری آ و بوندس لیگا نمونه هایی از واژه های جایز خارجی برای استفاده در متن هستند.
18- تنوین
به کاربردن تنوین برای کلمههای فارسی غلط است، مانند: گاهاً، سفارشاً، ناچاراً، دوماً، سوماً، و ...، زباناً، جاناً.
شکل درست این واژهها این است: گاهی یا گهگاه، (به طور) سفارشی، به ناچار، دوم، سوم، و ...، زبانی، جانی.
19- فهرست
نقطه به معنای پایان یک جمله است. وقتی شما جمله ننوشتید و فقط چند کلمه است، نقطه نگذارید. چیزی که در ادامه میخوانید، نمونه این اشتباه است. انواع خدمات موبایل را از ما بخواهید:
تعمیرات.
لوازم جانبی.
ریست کردن گوشی.
نصب وایبر.
20. برچسبها
یکی از قسمت های مهم خبر شما، برچسبهایی است که انتخاب می کنید. برچسبها در سایت بر اساس تعداد استفاده Sort شده اند و طبیعتا می توانید در آن ها بهترین شیوه را برای وارد کردن اسم موردنظر پیدا کنید. یکی از کاربردهای برچسب همین است. بر فرض از املای صحیح نام یک ورزشکار مطمئن نیستید و آن را در لیست تیم ها هم پیدا نکردید. بخشی که از آن اطمینان دارید را می نویسید و سپس منتظر پیشنهادها باقی می مانید. نامی که آن جا از همه بالاتر است را در تیتر و متن و عنوان عکس و بقیه هم استفاده می کنید.
اسامی استاندارد در سایت طرفداری
http://www.tarafdari.com/node/542147
یک نکته مهم اینه که ما نمی خوایم همه تمام و کمال این موارد رو رعایت کنن و بخش کاربران طرفداری تبدیل بشه ستون اخبار، طرفداری یه شبکه اجتماعیه و همونقدر که به مطلبی مثل «پس از دورتموند و لایپزیگ ؛ چلسی هم بدنبال ستاره نوجوان و گلزن آلمانی» به مطلبی مثل «مگه میشه؟مگه داریم؟...فلینی گل زد:)» هم نیاز هست تا بتونیم این فضا رو یه شبکه اجتماعی ورزشی بدونیم. اما با یه کوچولو تغییر توی نگارش مطالب مون، می تونیم کیفیت اون ها رو حسابی بالاتر ببریم.
روزی که بتونیم مطالب کاربران رو هم در ستون اخبار نشون بدیم، خیلی دور به نظر می رسه اما شاید برسه روزی که بتونیم در اخبارمون، به مطالب کاربران هایپرلینک کنیم؛ این هدف در دسترس تریه.